Hollanda'da dogdum, buyudum. Turkiye'de yasamak istiyorum. Nelere dikkat etmem gerek?

Merhaba, bu siteyi daha önce cok goruyordum ve bugün bende bir soru sormak istedim. Ben dogma büyüme Hollanda'da yasiyorum. Butun ailem burada. Şu an 18 yasindayim bu yaz 19 olacagim. Ben her yil Turkiye'ye tatile giden biriyim. Her seferinde geri donmek istemiyordum ama mecbur kaliyordum. Artik 18 yasindayim ve bu istegimi gercege donusturmek istiyorum, Turkiye'de yasamak istiyorum. Tek sorun; orda tanidigim hic kimse yok. Ailem Hollanda'da kalmak istiyor. Ben de yalniz gidip yalniz yasamaya korkuyorum. Her gun haberlerde Turkiye'de birsey oldugunu duyuyorum ve 18 yasinda genc bir kiz yalniz basina orada yasayabilirmi bilmiyorum. Bir yandan dene gitsin olmazsa donersin diyorum, diger yandan hic basina bela acma diyorum.
Burada isletme okudum, Turkiyede ne is olsa yaparim. Turkiye bana huzur veriyor sadece yasantisina alismam lazim.
Sormak istedigim soru; siz ne diyorsunuz? Ailenden, yuvandan ayrilma mi, kaç yasina gelmissin hâlâ cesaret edemiyorsun mu? Haftaya yalniz basima birkac gunlugune Istanbula gelip denemek istiyorum.
Turkiye'ye tasindigim zaman nelere dikkat etmem gerek? Denklik/diploma tercüme nerde yaptirmam gerek?

Bana yazarsaniz cok sevinirim, ve tabii belirtmek istediginiz bazi ozel seyler varsa da duymak isterim.

Tesekkurler
Güncellemeler
+1 yıl
Bilet aldim yarin geliyorum :)
Güncellemeler
+1 yıl
Tam 3 sene sona bir guncelleme yapmak istedim merak edenler icin. Cevap verenlere cok cook tesekkurler, sonuc olarak: yapmadim, Hollandada kaldim ve cok mutluyum. Istanbula 1 haftalik tatile gittigimde anladim Hollandayi nekadar cok sevdigimi, nekadar cok ozledigimi, Hollandanin nekadar guzel ve yasanilir bir ulke oldugunu. Kimse yanlis anlamasin Turkiyede cok guzel bir ulke ama Avrupada yasamaya alismis oranin kulturune ve yasam sartlarina alismis biri icin Turkiyeye alisabilmek zor olacaktir.
Hollanda'da dogdum, buyudum. Turkiye'de yasamak istiyorum. Nelere dikkat etmem gerek?