- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yıltek başına yaşama fikri bir kız için oldukça zor.. yaşın itibariyle onu kaldırmanda öyle... Ailece olsa zamanla alışma dönemi ile uyum sağlarsın işinde olur şüphesiz.. ama tek olmaz diye düşümüyorum... söyle ki hayatında bir planlama olmalı yani bu kadar hızlanmana gerek yok.. önünde uzun yıllar var ilerde olur... şu olur mesela yaş belli bir olgunluğa gelir bütün gereksinimlerini tek başınıza karşılayabilecek düzeye gelirsiniz o zaman yurt dışında yaşama anlamında onu kurabilirsiniz belki... o zaman işde olur ilerde evlilikte yaşamda her şey... sırasıyla takip eder... türkiyede nelere dikkat etmen gerek.. türkiye kalabalık her türden kişilikten insan var... kültürel farklılıklar sende değişik izlenimler bırakabilir.. sıkıabilirsinde sevebilirisinde.. yaşadığın yer çevreye göre farklılıklar gösterebilir bu.. yurt dışı çevre açısından insana rahat ve özgür gibi hareket ettiğin yaşamında burda gözler üzerinde gibi dolaşıyorsun kimi zaman ki bu bir kızı rahatsızda eder.. büyük şehirlerde yaşam oldukça zor... ben aksine daha sakin küçük sakin ülkeleri tercih etmişimdir hayatımda.. fırsatım olsa burada bir saniye kalmam... ama size farklı gelbilir elbette o hayatı yaşacak olanda sensin.. son olarak o ortamı oluşunca o zaman sağlıklı karar vermendir... teşekkürler
010 Yorumla- +1 yıl
Cevabin icin cok tesekkur ederim. Ailem maalesef Turkiye'de yasamak istemiyor, buraya alismislar, düzenleri kurulu. Benim icin de oyle ama kendi vatanimda yasamayi tercih ediyorum. Belki daha az para kazanacagim orada ama yine de daha mutlu olacagim. Bilmiyorum.. Biraz da kendi ayaklarimin uzerinde durmak istedigimden. Annem babam ayri burada annemle kizkardesimle yasiyorum, belki de bunlar yuzunden kacmak istiyorum bilmiyorum..
Kesinlikle hizlanmiyorum bu benim yillardir dusundugum sadece hayal ettigim birsey, hep 18 yasina gelince bu hayalimi gerceklestirecegim diyordum. Nerdeyse 19 olacagim hala gerceklestiremedim.
Istanbul'da Ümraniye gibi modern olmayan bir yerde yasasam yeter, buyuk yerlere zaten gitmek istememde. - +1 yıl
hedeflerinin olması bir yaşam kurman güzel şeyler.. ama bunun için şimdilik erken olduğunu söylemeliyim... elbette insanın huzurlu olduğu yer mutlu olduğu yerdir.. seçim ve tercihte kendine aittir.. ama bunu kaldıracak güçtede olmalı.. kendi hayatım olsun istiyorsun bunları çok iyi anlıyorum.. yaşadığın kalıptan dışarı adım atmak sana iyi gelecektir nitekim bunlar hayatımızda ciddi önemli kararlar... bu kararıda alacağın zaman olacaktır.. kendine biraz zaman tanımanı tavsiye ederim.. gelrisin yaşarsın..
- +1 yıl
öyle de gelmek istedigim zaman 19 olacagim, fazla kucuk sayilmam sonucta. Ve daha da onemlisi, bu sene istiyorum cunku eger bu sene gitmezsem burda 4 senelik bir okulda okuyacagim, yani ya bu sene ya da 4 sene sonra anca.. 4 sene de beklemek istemiyorum, eger bu yil gitmezsem onumuzdeki 4 yil kendime kizarim diye korkuyorum. Anlatabildim mi :)
- +1 yıl
anladım karar senin.. :) hedeflerini amaçlarını kendi düzenini burada oluşturabilirsin.. burada nitekim biraz zaman alıcaktır... kendine bağlı , inanıyorsan yapabileceklerine tabi ki... dilerim seçimlerin gelecekte her şey güzel olur ve sana mutluluk ve huzur getirir.. :)
- +1 yıl
Insallah, cok tesekkur ederim.. Bugun duydugum en guzel sey :)
- +1 yıl
rica ederim.. :) aslına bakarsan bende hayatımı farklı bir yapı ve düzen içinde geçirme çabasına girenlerdenim.. sizin gibi.. Yurd dışı ya da farklı bir şehirde bunu kendimde temenni ettğim dilediğim düşüncelerdir.. isteklerini çok iyi anlıyorum... bende kalıbından çıkıp farklı bir yaşamı isteyen biriyim :)
- +1 yıl
Benimde istegim tam olarak bu iste ama bu sehrin İstanbul olmasi sarti ile :)
- +1 yıl
dilerim olur :) hayatında
- +1 yıl
cok tsk ederim bugun duydugum en guzel sey :)
- +1 yıl
önemli değil.. güzelliler sizinle olsun :)
En İyi Cevaplar
Bence sana İstanbul'u kötüleyen yorumları takma boşver. İstanbul dünyanın en güzel şehri. 4 yıl önce üniversite okumak için İstanbula gelirken bana da aynı şeyleri söylediler. Ben kendi yapmak istediğimi seçtim.
Sonuç olarak 4 yıldır İstanbuldayım. Hiçbir zaman pişman olmadım. Şu ana kadarki hayatımın en güzel yıllarını geçiriyorum.
Şimdi sen Erkeksin diyecek olanlar çıkacaktır. Bir sürü kadın tanıdım İstanbul'da tek başına yaşayan ve çok mutlu olan. Totonuzu evden çıkartmayıp sadece televizyon başında haber izleyerek yaptığınız yorumların gerçeklerin %10'unu bile göstermiyor.
Haa bu arada İstanbul'da ilk kaldığım yer Aksaray, Laleli, Kumkapı üçgeninde bir yerdi. İstanbulu bilenler buranın ne kadar sıkıntılı bir yer olduğunu bilir. Ona rağmen en güzel yılımda o yıldı.
Son olarak eğer gerçekten düşünüyorsan uygun bir ücretle kadın bir öğrencinin yanına ev arkadaşı olarak girme konusunda yardımcı olabilirim.05 Yorumla- +1 yıl
Aynen bencede dunyanin en guzel sehri. sen nerden geldin peki, yurtdisindan mi?
Tanidigin bayan yalniz mi yasiyor? - +1 yıl
bayan mi:)
- +1 yıl
Helal olsun :)
+1 yıltürkiye gelişmemiş bir ülke ve aşırı baskıcı dini bile aşırı abartan diğer hiçbi görüşe saygı duymayan insanlarla dolu bir ortam giydiğin kıyafet bile olay olur eğitime kesinlşkle destek filan yok öğrenciyi soyma peşindeler burda coğrafi olarak hoşuna gidio anlıorum güzel bir ülke haklısınn ama sırf coğrafyaya dayanıp hollanda gibi bir ülkeden gelmeni tavsiye etmiorum zatn sınırlarda sürekli olay oluo teröre çok can gitti hani sivilsen bile terör yüzünden ölüosun burda benim imkanım olsa ben başka ülkede yaşamak isterdim
01 Yorumla- +1 yıl
Ben de tam tersini dusunuyorum iste.. Baska bir ulke de yasayip bir suru irkcilikla ugrasacagima kendi vatanimda bu zorluklara katlanirim. En azindan kendi ulkem, kendi vatani m ve buna deger. Evet turkiye uzaktan guzel gozukuyor ama cok zorlugu var orasi oyle, ama ayni sey hollanda icin de gecerli..
Merhaba Demet, ne yaptın? Türkiyeye döndün mü? şu an seninle aynı durumdayım. Bende yıllardır aynı hayalı kurup, 18/19 olunca İstanbula gideceğim diyip durdum. Umarım sen hayalini gerçekleştirmissindir.
:)01 Yorumla- +1 yıl
tam 3 sene sonar bir guncelleme yaptim okuyabilirsiniz ve sonuc olarak verdigim karardan cook mutluyum :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
34Cevap
türkiyede dikkat etmen gerekenler:
kürtsen kürtçeyi ortalık yerde konuşmayacaksın, kürt haklarını falan savunmayacaksın bahsetmeyeceksin devletin istediği gibi yaşayıp gideceksin.
aleviysen cemevi falan istemeyeceksin öyle heryerde aleviyim diye gezmeyeceksin
kadınsan güneş battıktan sonra sokağa çıkmayacaksın giyimine sürekli dikkat edeceksin bir erkekle gözgöze bile gelmeyeceksin ''sen de istiyordun'' diye savunma yapar çünkü. her an her hareketine dikkat edeceksin. ana yolllardan ayrılmayacaksın vs say say bitmez.
bir de avrupadan geldin diye her an yollu muamelesi yapacaklardır buna hazırlıklı olmalısın. bunlara hazırsan gel tabii128 Yorumla- +1 yıl
Bir coguna aliskinim, burdada Turklerin olmasindan dolayi ve Turkiye'ye geldigim zaman bu soylediklerini gormemden dolayi.
Ama aksam hatta geceleri bile disarlarda gezen kizlar goruyorum orda birsuru onlara neden birsey olmuyor onlar neden korkmuyor ben mi korkagim tek.
Buarada Avrupa'dan gelenleri neden yollu olarak goruyorlar:) - +1 yıl
Ama öyle degil sonuçta her sey karakter meselesi, Avrupa'da daha iffetli olan kizlar taniyorum Türkiye'nin günümüzdeki kizlarindan..
- +1 yıl
maalesef
- +1 yıl
Bugun de Belcika'da patlama oldu mesela..
- +1 yıl
İstanbul da hergun mu ciddi misin?
- +1 yıl
haklisin ama ne diyosun simdi hayallerinden vazgec mi diyosun :)
- +1 yıl
ah keskem :)
- +1 yıl
annem babam gitmediki zaten, onlarda burda dogdu mecburen yani. dedelerim 50 yil once gelmis ama tabi ozaman avrupa turkiye'den kat kat iyidi simdi ise oyle degil.. hollanda bile bazi konularda cok kiskaniyor turkiyeyi. 50 yil icinde cok sey gelismis olabilir yani :) ayni sekilde benim cocuklarimda benim yuzumden avrupada dogmayacak olabilir:)
- +1 yıl
aylik 400 euro mu? oyle olabilir ama ayni sekilde hayat orda daha ucuz. biz aylik 3 katini kazaniyor olabiliriz ama ayni sekilde 3 katini da harciyoruz hersey icin. en ucuz evlerin kirasi sadece 800eurodan basliyor dusun.
Ayrica Hollanda'da hic fakir yok mu saniyorsun? Avrupa'da paralar yerden mi toplaniyor saniyorsun? Iyi bir is sahibi isen evet rahat geçinirsin ama inan bana öyle yerlerde çalistim ki ben, insanlarin maddi durumlarini gordum, ayin ilk 10 gunu duzgun geçinebilseler de diger 20 gunu ekmek alacak paralari kalmiyordu.
Burda aylik ödedigimiz vergi sirf 400 euro dusun. Ucuz mu sence burda yasamak :) - +1 yıl
burdaki maaslarda asgari ucret kadar olabiliyor, dedigim gibi yarisindan fazlasi da vergiye gidiyor. kiyaslanmayacak kadar mi sence?
- +1 yıl
6 bin tl maas az mi? ciddi misin? asagi yukari 2000 euro yapar, burda çogu kisi 1000 euro maas aliyor. sen 6 bin tlyi az mi buluyosun?
devlet yardim ediyor evet ama dedigim gibi ayni sekilde maasinin 52% vergiye ödüyosun, yarisindan fazlisi devlete gidiyor yani. Avrupa'da yasamak zengin olmak degil yani bunu anlatmaya çalisiyorum, inan bana Turkiyeye tatile geldigim zaman burdakilerden cok daha zengin insanlar goruyorum, luks luks arabalar evler goruyorum. Herkesin elinde son model telefon goruyorum en basit sey olarak. Maddi durumu iyi olmayan son model telefona sahip olabilirmi, burda bile cok eski telefonlarla idare edenler var. :) - +1 yıl
Evet ama gerçekten bakiyorum da birçogunun elinde son model telefon, kaç paket sigara, herkesin altinda araba.. Burada gerçekten göremezsin bunlari çunku burada herkesin ödeyebilecegi seyler degil bunlar. Asgari ücretle geçinenler yüksek okumadigi için olmasin? Burda sadece çok yüksek okursan iyi bir maasin olur, oda aynen senin dedigin gibi en iyi maas 6000 lira, 2000euro civari. Bizdeki asgari ücret 3 kat fazla belki evet ama ayni sekilde 3 kat fazlasini da vergiye, devlete, hasta olmasan bile hastaliga ödüyosun. Asagi yukari ayni olmuyor mu ozaman sence de :) Yani soylemek istedigim evet belki buradakiler 3 kat fazla kazaniyorlar ama burasi çok pahali, yani ayni seylere para harcasak bile biz otomatikmen ayni seye 3 kat fazlasini harciyoruz. Anlatabildim mi biraz :)
Benim yasamak istedigim de İstanbul gibi bir yer, asiri gelismis bir sehir sonuçta, bana gore dunyanin en guzel sehri :) - +1 yıl
Kiralar ne kadar ki, hiç bir fikrim yok benim, önce bunlarin hepsini arastirmam gerekiyor tabi.. Ama benim istegim dedigim gibi ömür boyu kalmak degil, en azindan gençligimin bir kismini istedigim yerde geçirmek. Ve benim sorum aslinda ekonomik anlamda degilde kiz basima yapabilirmiyim anlamindaydi. Tabii ki zor geçinenler vardir ama dedigim gibi benim gorduklerim çok luks geciniyorlar, ya da oyleymis gibi davraniyorlar :) :) Ev alirsan para konusunda problemin olmazmi diyorsun yani?
- +1 yıl
1 sene kizbasina yapabildiyse yine iyi bence 1 sene bende dayanamazmiyim :)
- +1 yıl
Hangi konuda dayanamadi yani nerden geldi ki
Birşeyleri ispatlamak için yani bakın ben kendi ayaklarımın üstünde durabiliyorum diye yapma bunu. Eğer Türkiye' de yaşamayı çok istiyorsan ve bu seni mutlu edecekse yaşayabilirsin fakat şunu unutma tatillerde gördüğün Türkiye olmaz. İstanbul gibi bir şehirde genç bir kızın yalnız başına yaşaması cesaret işi.
01 Yorumla- +1 yıl
Tabiiki tatillerde cok farklidir ama tatillerde huzur veriyorsa yasadigimdada verir diye dusunuyorum:) Kendimi ispatlayacak kimsem yok zaten ben kendimi kendime ispatlamak istiyorum. Ama aynen dedigin gibi cesaret isi iste korkmuyor da degilim.
+1 yılBaşkan hollandaca ve İngilizce iyi biliyorsundur bence tercüman isteyen bir işte çalışmaya başka derim lakin şöyle bir ğerçeklik var tabi vatanımız güzel ama biz tam tersini düşünüyoruz yurt dışında yaşamak gibi hem hollandanın refahı türkiyen kat kat iyidir bu konuda Türkiye de olmayan bir işletme açabilirsin belki Hollanda da olan Türkiye de olmayan
01 Yorumla- +1 yıl
Evet tercuman isteyen bir iste calisabilirim ama benim icin cok farkli birsey de olabilir gercekten fark etmez, benim icin onemli olan huzur buldugum yerde calismam, irkcilikla karsilasmamam. Aynen dediklerinden birini yapabilirim.
+1 yılDüşündüğün şey hayal den ibaret En başta genç bir kızın yalnız yaşaması türkiyede zor rahat bırakmazlar, 2. ise nasıl geçineceksin işletme türkiyede geçerli bir meslek değil alacağın maaş la geçinemezsin tek başına. çok zorluk yaşarsın sen sadece ara sıra türkiyeye gezmeye gel bence başkada birşey yapma
040 Yorumla- +1 yıl
Iyi de İstanbul gibi kocaman sehirde hiç yalniz yasayan bir kiz yok mu? Veya birlikte yasayabilecegim kizlar yok mu.. Hem kirayi gazi elektrigi paylasiriz hemde yalniz kalmamis olurum..
Ben ne is olsa yaparim daha fazla diplomalarimda var, kuaforde cok calistim, Hollanda sirketinde hosteslik diplomam var, isletmeyi bu sene bititiyorum Insallah.
Gezmeye gelmek farkli birkac ay orada doya doya durmak farkli:) - +1 yıl
İstanbul gibi koca şehirde yalnız yaaşayan kız ben duymadım hele senin yaşlarında ne duydum ne gördüm, bence sen vazgeç bu işten.
- +1 yıl
Orda birkac kiz bulsam onlarla yasasam? Yine mi tehlikeli?
- +1 yıl
işte bulamazsınki yanlız yaşayan kızı anca öğrencilerle kalabilirsin onalrlada nasıl iletişim kurucan. niye bu kadar taktın türkiyeye, Git türk bir koca bul evlen bari anca sen öyle dönersen türkiyeye, tek başına yaşamayı çıkar kafandan
- +1 yıl
Ne alaka ben asil kendi ayaklarimin uzerinde durabilmek icin kaciyorum burdan, neden kocaya muhtac olayim? Veya neden bir erkegi boyle birsey icin kullanayim? Ikisi de cok yanlis. Bir bayan kendi ayaklari uzerinde durabilmeli, kimseye muhtaç olmamali.
- +1 yıl
ben duramaz demedim, durabilir ama türkiye buna çok uygun değil, aynı şekilde erkek içinde tek yaşamak zor. illaki geleceğim diyorsan İzmir haricinde bir şehir düşünmeyeceksin zaten, veya bir akrabanda kalma şansın yok mu türkiyeye birden gelip ayakların üstünde bir yaşam sürmen zor olur.
şurda gelme diye seni soğutmak için elimizden geleni yapıyoruz ama yok sen takmışsın geleceksin illaki buraya :) - +1 yıl
Maalesef hic akrabam yok Türkiye'de.. Olsaydi denemek icin biraz onlarda kalirdim sonra karar verirdim.
Taktim evet ama pisman olmamak icin iyi dusunuyorum :) yani takmak degil de eger simdi yapmazsam ilerde cesaret edemedigim icin kendime kizarim diye korkuyorum - +1 yıl
yahu gelme harbiden gelme, evlenince eşinle gelirsin ama Şu an gelme. Tek başına yaşama hevesi seni çok yorar yıpratır. illa geleceksen beraber kalabileceğin 2 3 kız bul da öyle gel şak diye atlama yollara koyulma. önce nerede nasıl kimle kalabileceğine karar ver. Sonra belli bir miktar para ayarlayıp öyle gel
- +1 yıl
Iste asil evlenmeden önce kendi ayaklarimin üzerinde durabilmek istiyorum. Kocam sayesinde yapabilmis olmayim istiyorum. Asil burada yalniz hissettigim için oraya kaçmak istiyorum, orada yeni arkadasliklar kurmak istiyorum.
- +1 yıl
sen heyecan arıyorsun tek kelimeyle :D
iyi gel gel - +1 yıl
hem oyle hem de pisman olmama sartiyla diyelim :)
- +1 yıl
Tamam gel kardo sen olmadi geri dönersin:)
- +1 yıl
olmadi geri donerim de 1 yilim bosa gider :)
sen simdi sen ne istedigini bilmiyosun diceksin :)
Ne istedigimi biliyorum da mantikli dusundugum zaman bir karar veremiyorum.. - +1 yıl
Ne istedigini biliyorsun senide anliyorum ama isteklerin kolay degil. Ayrica 1 yil riske etmek bu yasta senin icin bukadar önemliyse hiç gelme o zaman. Cünkü buraya gelmek risk demek. Göze alamiyorsan deneme.
- +1 yıl
Birtek o degil ki. Orada ailesiz kalmak var. Teror var. Yalnizlik var. Her gun bir olay var. Bunlari da dusunuyorum
- +1 yıl
Ya kardo 1 ay gecmis konudan :)
Sen sogumuşsundur zaten gelme sıkıntiya girmeye gerek yok - +1 yıl
Ama burda olay yok mu :) Olsa bile alin yazisi degil mi.. kaderinde ki heryerde basina gelebilir sonucta :)
benim tek anlamadigim, Hollanda ulkesinde bile basima is gelmiyorsa kendi ulkemde neden gelsin. Kendi vatanimdakiler neden bana zarar vermeye calissin neden beni yabanci olarak gorsun :)
1 ay gecti evet ama bu benim aylardir dusundugum birsey. Hala karar verebilmis degilim. - +1 yıl
Tamam ya bisi demiyorum artik. Ne halin varsa gor :)
- +1 yıl
tsk ederim :(
- +1 yıl
Yuh üzüldunmu kardo boyle diyince
- +1 yıl
tabii ki, boyle hayalleri olan genc bir kiza oyle denir mi..
- +1 yıl
birde surekli kardo diyosun :'(
- +1 yıl
hollanda güzel yer kardo buraya gelip sadece kendini yorarsın, 1 yılda 10 yıl yaşlanırsın çirkin bişi olursun sonra gelme :P
- +1 yıl
aksine istanbuldaki kizlar hep cok guzel cok bakimli, burdaki kizlardan bakimlilar valla :) o anlamdada asiri gelismis İstanbul ..
- +1 yıl
tamam ya tamam gel sen gel de rahatla bizde rahatlayalım ksde rahatlasın :D
gel ne olursan ol genede gel :P - +1 yıl
bilmiyorum :)
- +1 yıl
Bugunde belcika'da patlama oldu buarada.. :)
- +1 yıl
evet haberlere düştü burada duymayan yok
- +1 yıl
Sadece Türkiye'de olmuyor yani, Türkiye'de terör var diye ülkemden mahrum kalmak istemem. ölüm bu sonuçta, seni bulacagi varsa heryerde bulur.. ölümden kaçilmaz.
Bugun Belcika'da Turkiyeden daha fazla insan öldü, daha fazla insan yaralandi. Belcika ile Hollanda'da çok yakin buradada olmasi an meselesi yani :) - +1 yıl
ya tamam be gel gel ülkene geri gel ne desek bugün olmazsa yarın, yarın olmazsa 1 ay sonra veya 1 yıl sonra geleceksin zaten kafana takmışsın ne diyeyim gel.
sende kurtul bende kurtulayım ks de kurtulsun :D - +1 yıl
ulke'me geri gelmek degil bu orda hic yasamadim en fazla tatile gelmisligim oldu :) cok coook kararsizim sizleri de deli ettim biliyorum ama gercekten cok fazla dusunuyorum bir karar veremiyorum :)
- +1 yıl
belli oluyor merak edip profiline girdim sadece bu soru için herhalde üye oldun bu siteye başka yorum attığın birşey yok gibi neredeyse, umarım bir gün isteklerine kavuşursun ve umarım ülkende güzel bir hayat sürersin istediğin gibi
- +1 yıl
cok cok tesekkur ederim, bugun duydugum en guzel sey.. evet aynen, daha once bircok soruyu arastirdigim zaman kendimi bu sitede buluyordum, ama bu soruyu sormak icin üye oldum.. Hala da net bir cvp alamadim acikcasi :)
- +1 yıl
net bir cvp veremediğimize üzüldüm k. bakma ozamn :)
- +1 yıl
sizinle alakasi yok ben cok kararsizim.. verilen farkli cevaplarda bunu sadece daha beter yapiyor :)
- +1 yıl
peki ozamn kendine iyi bak verdiğin karar senin için en doğrusu olur umarım.
- +1 yıl
Tesekkur ederim, Insallah :)
- +1 yıl
Rica ederim yardimci olamadim pek ama k. bakma
- +1 yıl
Rica ederim, suç bende bir turlu karar veremiyorum. Ama her cevabi ciddiye aliyorum, orada yasayan herseyi bilen sizlersiniz sonuçta.. O yuzden tesekkur ederim her cevap icin :D
- +1 yıl
Peki :)
+1 yılbir yakınım vardı almanya da yaşayan. senin gibi her yaz kış gelirdi istanbula. git gel git gel en sonunda kalmaya karar verdi. tabi onun şansı tanıdıkları olmasıydı. hemen hemen senin yaşlardaydı o da. Sonra yakın bir arkadaşımla tanıştırdım şu evlendiler :) yani olur olmaz diye birşey yok ama illa ki sana yardımcı olacak adapte olmanı kolaylaştıracak bir yakının olması lazım.
011 Yorumla- +1 yıl
Aynen bende her firsat buldugumda, her tatilimde gelmeye calisiyorum. Ve inanin orda huzur buluyorum. tabii yasamak ile tatil cok farkli olabilir.
Iste evet yardimci olacak biri lazim ama gercekten Turkiye'de hic akrabam yok..
Buradan oraya giden birkac arkadasim var ama onlarda pek alismis sayilmazlar sonucta burdan gitmeler.. - +1 yıl
Anlıyorum.. Eğer yanlış anlamazsan yardımcı olurum tabi.. 28 senedir İstanbul'da yaşıyorum :)
- +1 yıl
Hangi konuda yardima ihtiyacim oldugunu bile bilmiyorum ki.. O derece kararsizim. Nerden baslamam gerekiyor neleri halletmem gerekiyor gercekten bilmiyorum.
- +1 yıl
Yani öncelikle gelmeden bir ev bulman gerekiyor. Ya da bir süre otelde kalacaksın. O konuda da yardımcı olurım. Evi hallettikten sonra bir süre adapte olma sürecini atlatacak çevreyi tanıyacaksın. Sonrasında da bir iş bulup çalışacaksın.. özelden yazabilirsin.
- +1 yıl
Evim var Istanbul'da.. Is/cevre/arkadaslar bunlari bulmak onemli..
- +1 yıl
Evin varsa güzel.. iş ve çevrede zamanla olur. Gelmeden bir arkadaşın oldu mesela ;)
- +1 yıl
kimseye guvenememek benim yapimda var.. hele'de turkiye 'deki yasayanlarla ilgili duyduklarimdan sonra turkiye'de hic kimseye guvenemem hic cevrem olmaz diye korkuyorum..
- +1 yıl
temkinli davranacaksın.. insanlar tanış ama samimi olma.. zamanla kime güvenip güvenmeyeceğine sen karar vereceksin zaten.
- +1 yıl
çevre her sekilde olur zaten, ben kendimi bildikten sonra, degil mi?
- +1 yıl
kesinlikle öyle.. önemli olan doğru insanlarla doğru seviyede arkadaş olman.
- +1 yıl
evet, aynen..
+1 yılsana tek yazacağım şu delimisin kızım sen aklını peynir ekmekle mi yedin. Ne işin var bu pohhh çukurunda. Millet kaçmak için takla atıyor. Eğer gelirsen mumla ararsın oraları. Sakın böyle bir yanlış karar vereyim deme. Hayatın mahvolur.
13 Yorumla- +1 yıl
Eger pisman olursam zaten her an geri donemez miyim? Ya boyle cevaplar aldikca daha da kararsiz kaliyorum, en buyuk hayallerimden biri.. neden bukadar zor olmak zorunda :(
Hollanda'da mukemmel degil ki sonucta. - +1 yıl
iklim olarak insanların sıcaklığı falan bunlar amenna ama hayat kalitesi eğitim kalitesi sağlık kalitesi bunlar da türkiye hollandanın yanından geçemez
- +1 yıl
Valla televizyondan gordugum kadariyla oranin kalitesi asil mukemmel ama tabi televizyon'a aldanmayacaksin orasi da oyle.
yaşarsın neden yaşamıyacaksınki tamamen senle alakalı doğru düşünüp doğru kararlar vere bilirsen dünyanın her yerinde tek başına yaşaya bilirsin
03 Yorumla- +1 yıl
Orasi oyle de, Hollanda uyruklu birini herkes ise alirmi? Herkes yardimci olur mu? Bunun tc si var bilmem ne si var.. ve cok az zamanim var, bu yaz kesin donmek istiyorum..
- +1 yıl
Iste bende oyle dusunuyorum ama kararsiz kalmiyorum da degil.. Burada ki diplomalari mi gecerli bulurlarmi?
Ablacım, aman diyim yakma kendini.. Biz buradan kaçmaya çalışıyoruz sen gelmeye çalışıyorsun.
01 Yorumla- +1 yıl
Bende burdan kacmaya calisiyorum belki nerden biliyorsun:) Siz neden kacmaya calisiyorsunuz ordan gercekten cok merak ediyorum.
senin orda sıradan gördüğün yaşam tarzının burda ticareti yapılıyor. gelme geliyorsanda yalnız gelme.
06 Yorumla- +1 yıl
Ilk cumleyi birkac kez okudum yine de anlamadim:) Yalniz gelmemeyi bende cok isterim ama benimle gelebilecek kimse yok..
- +1 yıl
Oyle olabilir ama ayni sey burdada var.. Burdada cok Turk yasiyor, bazi seyleri garip karsiliyorlar. O konuda aliskinim yani. Gercekten maalesef benimle gelebilecek kimse yok. Ben birazda herkesten kacmak icin gidiyorum yani istemem de birinin gelmesini açikcasi..
- +1 yıl
Cok tesekkur ederim, bugun duydugum en iyi sey..
Aynen bende yurtdisinda yasiyorum önce burda insAllah Subaylik stajimi bitiricem sonra Türkiyemde calismaya gelicem bende Ülkemi cok seviyorum Vatanim icin ölürüm o derece.
01 Yorumla- +1 yıl
Insallah.. Aynen, yurtdisinda yasamayanlar anlamaz bunu..
+1 yılAvrupa da doğup büyümüş biri olarak uyum sağlayabileceğini zannetmiyorum. Malesefki bizim ülkemizde insanın insana tahammülü ve saygısı yok. Çokça zorlanacaksın Allah kolaylık versin
03 Yorumla- +1 yıl
Tesekkur ederim, fakat hangi konularda mesela? Ben evet Avrupa ulkesinde dogup buyudum ama burdada surekli saygi gormedim. Aksine irkcilik gordum.
- +1 yıl
Ben hollanda da ve avrupanın çeşitli şehirlerinde bulundum.
Türkiye'de evet ırkçılık yok ama kadına saygı yok mesela, her an taciz edilme laf atılma durumları oluyor. İnsanları giydikleriyle yaftalayabiliyorlar. Özgürlüğüne çok düşkün bir insansan biraz zorluk yaşarsın ama alışman baya uzun sürebilir - +1 yıl
Aksine, bu saydiklarina aliskinim.. Hollanda'nin nerelerinde bulundun bilmiyorum ama burada bana her sokakta laf atiyorlar, giydiklerimden oturu de.. Yani ozgurlugume duskunum evet ama ayni zorlugu burdada yasiyorum.
Buranin o konuda tek iyi yani, oyle bir olay oldugunda direk polisi ariyorum 2 dakika da geliyorlar mudahele ediyorlar. O konuda aliskinim yani, Turkiye de nasil bilmiyorum.
Biri bana laf attigi zaman, takip ettigi zaman ne yapmam gerekir hic bir fikrim yok.
Mumkun oldugunca tenha yerlerde bulunmam zaten.
Eğitim & Kariyer konusunda 7b cevap paylaştı. 18 yaşında genç bir kız tek başına hiç tanıdığın olmadan yaşamak çok büyük cesaret ister
081 Yorumla- +1 yıl
bu yaz gelmek istiyorum, ozaman 19 olacagim. tanisirim sonucta birileriyle.. Birazcik olsun cesaretimi topluyorum sonra boyle cevaplar aliyorum:) Neden peki? Aciklama yapabilirmisin.
- +1 yıl
Iste en cok korktugum seylerden biri bu, ama ben bizim insanimizi boyle bilmiyordum. Sonucta Avrupa ulkesine dogdum buyudum, Avrupalilar hep daha kotudur, Turk insani merhametlidir bizim insanimizdir diye dusunuyorum. Disardan duyduklarim ise hep tam tersi. Tabi tek basima oldugumu da nasil saklayacagim ki.. saklayamam.
- +1 yıl
türkiye yaşayan biri olarak söylüyorum bence öyle bir şey yapma... sahipsiz olduğunu bilseler gece uyuyamazsın... rahat bırakmazlar.. hem neyle nasıl geçinekcesin.. kimseyi tanımıyorsun.. akraban olsa hadi diyeceğim haklısın ama bence öyle bir şey yapma.. yine de hayat senin hayatın sen bilirsin.. tavsiyeme uymak veya uymamak sana kalmış
- +1 yıl
Tabii ki tavsiyene kulak veriyorum ben buraya tavsiyeleri duymak icin yazdim. Ama farkli cevaplar aliyorum iste gidersem pisman olmaktan korkuyorum gitmezsem pisman olmaktan korkuyorum.
- +1 yıl
Ise tatile geldigim zaman geri hic buraya donmek istemiyorum, orada huzur buluyorum, geri donmem gerektigi icin cok uzuluyorum. Bu fikirde oyle olustu zaten, ama tabi orda yasamak beni daha fazla huzunlendirir mi bilmiyorum.. denemeye bile cesaret edemiyorum duydugum seyler yuzunden.
- +1 yıl
Ben asil evlenmeden gelmek istiyorum iste, kocam sayesinde gelebilmis olmak istemiyorum. Kendi basima birsey basarmak istiyorum. Ama sende haklisin iste kolay degil.
Tek basina bir genc kiz icin cok zor evet ama sence birkac kizla kalsam? Ozaman da mi cok tehlikeli? - +1 yıl
Iste bilmiyorum bunlari benimde merak ettigim bu. Benim bu istegimi basarabilmis birsuru tanidigim var, tek baslarina Istanbul'da yasiyorlar. Nasil yapiyorlar, nasil ediyorlar, hastalandiklarinda kim bakiyor nereye gidiyorlar hic bilmiyorum. Ama buradada anneme babama bagli yasamak istemiyorum.
- +1 yıl
Kiz basina yapamazsin diyorsun yani?
Peki erkekler tek basina yapabilirmi bu konuda ne dusunuyorsun? Yani benim yerimde bir erkek olsaydi benim yaslarimda ailesinden uzak Istanbul'da yasayan.. - +1 yıl
Polis :)
Hem erkeklerin basina bir is gelemez mi.. :) - +1 yıl
Neden kizlarin daha cok gelsin ne farkimiz var ki..
Hem Turk insani her zaman iyi niyetli, vicdanli degil mi.. Hollandalilar'dan iyilerdir en azindan diye dusunuyorum :)
bir insanin basina neden kendi ulkesinde bir is gelsin Avrupa ulkesinde gelmemesine ragmen. Kendi ulkem sonucta ben yabanci degilim ki.. Neden bana zarar vermeye calissinlar? - +1 yıl
O konuda haklisin evet ama Hollanda'da da birsuru irk var.. Birsuru Turk var, onlarda cinsel anlamda aç. Hollandalilar var, faslilar var, araplar var, afrikalilar var. Onlarda maalesef cinsel anlamda aç :)
- +1 yıl
aynen oyle iste Turkiye'yle bir alakasi olmamali:)
- +1 yıl
ayni zamanda korkuttunda ama :) kal iste dogdugun yerde mi diyosun simdi :)
- +1 yıl
Ozaman da ordaki tanidiklarim buraya tatile geliyor pek bir anlami kalmaz :)
- +1 yıl
Sirf bu yuzden evlenmek istemiyorum iste aksine birine bagli olmak istemiyorum biri sayesinde bisey basarmis olmak istemiyorum. Kendi basima yapabilmek istiyorum kendi basima basarabilmek istiyorum :)
evlensem bile kaderimde basima bir isin gelmesi varsa yine olur, mesela deprem olur yine ölürüm :) evli bekar fark ediyor mu :P - +1 yıl
biraz alayci bir yorum olmus :)
- +1 yıl
öyle geldi valla bana :)
- +1 yıl
alay etmiyomusun yani?
- +1 yıl
ozaman iyi :)
- +1 yıl
henuz dusunme asamasindayim :) gelecek olsam temmuzda gelecegim zaten :) ozaman 19 oluyorum ve okulumu bitirmis oluyorum.
- +1 yıl
evet, biliyorum.. bunun bana sorulacagini da biliyordum :)
- +1 yıl
hala bilmiyorum.. sen ne dusunuyosun? bombali saldirilar oluyor sakin kendini riske atma mi diyorsun? Ben acikcasi bir yandan oyle dusunuyorum, obur yandan kader bu basina gelecek is heryerde gelir diye dusunuyorum.. gercekten cok kararsizim gercekten yardima akil'a ihtiyacim var, olmasa zaten burada hic tanimadigim insanlara danismazdim ama gercekten cok ihtiyacim var.
- +1 yıl
off, evet maalesef.. ama alin yazisi sonucta basina bir is gelecek olsa sen evde otursan da gelir.. ama acigini soylemem gerekirse bu hayatta ki en cok korktugum sey tecavuz.. tabii Hollanda'da da olmuyor degil, maalesef Hollanda'da da cok fazla tecavuz olayi oluyor, fakat burada ki medya Turkiye'de ki gibi heryere aktarmiyor, gizli tutuyor, diger ulkelere firsat vermiyor.
- +1 yıl
yuh.. dedigim gibi en cok korktugum sey tecavuz.. ama ben karanliga kalmadan evimde olursam, tenha yerlerde gezmezsem yine de cok riskli olur mu? veya orda dogup orda yasayan kizlar nasil alisiyor bu duruma, hepsi tecavuze mi ugruyor.. onlar yasayabiliyorsa ben neden yapamayayim..
- +1 yıl
pislikler.. ama burada olmuyor mu saniyorsun..
buarada bugun de Belcika'da patlama oldu biliyorsun degil mi:) Hollanda'ya cok ama cok yakin bir ülke :) - +1 yıl
öyle ama fikir istiyorum, tavsiye istiyorum. biraz'da benim tarafimdan bakilmasini istiyorum. yalniz basima yanlis kararlar vermek istemiyorum.
- +1 yıl
iste onu bilmiyorum. calisarak gecinmeyi dusunuyorum ama is bulabilirmiyim bilmiyorum.
- +1 yıl
birkaç ayligina gelsem peki? burada para biriktirsem orada az maasli bir is bulsam.. aklima baska birsey gelmiyor cunku çare üretmeye çalisiyorum, beni herkes anlayamaz, burada annem ona yük oldugumu söylüyor kurtulmak istiyorum bu baskidan..
- +1 yıl
inaniyorum kesinlikle burdada öyle çunku.. ama deneyemeden de bilemem.. bir ofis'te adam akilli bir isim olsa baska birsey istemem, fulltime gider kendi ekmegimi kazanirim, burdada yaptigim gibi.
- +1 yıl
denemeden bilemem ki birde, denemem gerekir, ama ya bulamazsam.. birde o var :)
- +1 yıl
iste ya bulamazsam :) ama ya bulursam.. :P
- +1 yıl
korkuttun beni :P
- +1 yıl
korkununda ecle faydasi yok ama :)
- +1 yıl
yani denesem mi ki :)
- +1 yıl
dusuncen icin tesekkur ederim, ciddiye aliyorum inan bir insan tanimadigi birine bosuna boyle bir tavsiye vermez.. seninde bir bildigin var demek ki.. ama hayallerimde aklimdan cikmiyo :(
- +1 yıl
benim icin İstanbul ya simdi ya hic.. gencligimi curutmek istemiyorum.. bosa vakit harcamak istemiyorum.. pisman olmaktan korkuyorum.. butun bunlar ust uste geliyor
- +1 yıl
bende bilemiyorum iste :)
- +1 yıl
:( :(
- +1 yıl
kararsizim, kalbim ile beynim farkli seyler soyluyor, üzülüyorum :)
- +1 yıl
Beynimde ayni sekilde kendi kaderini kendin yaz diyor ama :)
- +1 yıl
Daha dogrusu beynim en azindan denemis ol ki yapmadigin için pismanlik duyma diyor :)
- +1 yıl
O karari bir verebilsem :)
- +1 yıl
:) :)
Gizli Üye(25-29)+1 yılSenin Turkiye de gelebilecegin en iyi sehir İzmir . İzmir li oldugum icin soylemiyorum ama cok guvenilir sehir. Burasi ögrenci şehri de denebilir. Yani üniversite icin burasi tercih edilir.
02 Yorumla- +1 yıl
Ama ben okumak istemiyorum ki, calismak istiyorum. Okumak istesem okumak icin en iyi ulke Hollanda. Burda da kalirim ya. Ben asil calismak kendi parami kazanmak istiyorum.
Cevap sahibi+1 yılTamam. Istanbula gitme cok kalabalik ve is bulmak zor. En uygub şehir İzmir
demet bir anlaşşma yapalım. Bende bilgisayarcıyım. bu yazdan sonrada üniversite var. sen gel yanıma ayarlarız.
010 Yorumla- +1 yıl
İstanbul mu? Bu yaz gelmeyi dusunuyorum zaten.
- +1 yıl
Ben gidersem kesin İstanbul'da yasamak icin giderim.
- +1 yıl
ne diyosun sen ya kimle arkadas olmusum?
- +1 yıl
Zaman buldukca yazabiliyorum, karisik okuyup cevap veriyorum, burada hayatim cok yogun internete bile cok az zaman ayirabiliyorum.
- +1 yıl
okumaya gelmiyorum okuyacak olsam burda okurum
Gizli Üye(30-35)+1 yılTatillerde gorduun gibi degil ki. Zaman icerisinde anlarsin. En iyisi bulundugun yerde hayata ise devam edip sık sık turkiye tatili yapmak.
014 Yorumla- +1 yıl
Bir kerecik birkac ay denesem nolur ki:) Ama kolay degil iste. Burda dogdugum icin buraya takili kalmak istemiyorum, farkli seyler denemek istiyorum. Hepsini deneyip en iyisini secmek istiyorum. Kendi kaderimi birazda kendim yazmak istiyorum. Anlatabiliyormuyum
Cevap sahibi+1 yılDeneyebilirsin sıkıntı yok ama deneyeceğin birkaç hayatındaki tüm düzenden nerdeyse 1 yıl götürür. Hazırlık, bulunduğun yerdeki düzeni bırak sonra bir de geri gelip tekrar hollanda da düzen kur falan havadan 1 sene gider. O açıdan pişman olabilirsin. Yine istiyorsan dene. Ayrıca herkes kendi kaderini kendi yazar zaten, yaşının verdiği özgürlük savaşına gerek yok, zaten özgürsün.
- +1 yıl
Aynen iste, o 1 senenin gitmesinden korkuyorum. Ama su da var. Eger bu sene bu İstanbul hayalimi gerçeklestirmezsem, 4 sene daha beklemem gerekecek cunku yoksa bu sene 4 sene süren bir okula baslayacagim. Yani onu yarida birakamam. Eger bu sene hayalimi gerceklestirmezsem de onumuzdeki 4 yil kendime kizarim diye korkuyorum, 4 sene beklemem gerektigi icin.
Cevap sahibi+1 yılSen turkiyede univeriste okuma niyetinde oldugunu soylemedin. Normal gelip caliscaksin saniyorum. Universite baglaminda baktigimizda okuyacagin bolume ve okula gore buraya gelmenin ne kadar mantikli oldugunu yorumlayabiliriz. Ayrica İstanbul baya kozmopolit ve kulturel acidan da epey degismis bir yer, yani turkiyeyi cok sevip istanbula gelmek pek de o sevdigin turkiyeye gelmis olmak gibi olmaz. Cunku İstanbul turkiyenin gercek yuzu degil. Okumak istedigin seyi soyle istersen, ona gore konusalim turkiye iyi bir tercih mi ve hangi il iyidir.
- +1 yıl
hayir tam tersi iste ben orada okumak istemiyorum. orada calismak istiyorum. Orada okumak bana gore degil, bura ile oranin egitim sistemi cok farkli ben orda okuyamam. Burda isletme okudum ama orda ne is olsa yaparim yeter ki Istanbul'da yasayim. Tabi ne is olursa olsun derken ekmegimi kazanabileyim.
Cevap sahibi+1 yıltamam da senin isletme diploman universite diplomasi mi?
- +1 yıl
degil, turkce'de adinin ne oldugunu bile bilmiyorum. ama yabanci dilim var sonucta? avrupa'da alinan bir diploma sonucta? bunlarin hepsi iyi bir nokta degil mi..
Cevap sahibi+1 yılSen muhtelen meslek yapmisin orda. Ona milli egitimden denklik almaya calis. Ama o belgenin bir isine yaricani pek sanmiyorum. Kuzenim hemsirelikten meslek yapmisti. Burada denklik aldi. Hasta bakicisi veya en iyi ihtimalle hemsire olarak denklik verildi ancak is bulamadi onca yere basvurup. Universite diplomalari evrenseldir, her yerde her sekilde kabul edilir. Ancak o tarz bir meslek diplomasina denklik bile anca verilirken is açısından pek kimse kayda almaz. Bilmedigi herhangi bir meslek okulu hollandada. Sen oyle dusunsen de isveren bu şekilde bakiyor malesef. Ayni tarz okulu turkiyede bitiren yuzbinlercesi var zaten. O belgeden pek bisi bekleme. Yabanci dil konusuna gelirsek. Uni isletme bitirseydin evet karsina cok is firsati cikardi. Ancak su an almanca bilen lise mezunu biri konumundasin. Turistik bolgelerde ve acentelerde is bulabilirsin herhalde. Almanca bilen eleman isterler. Onlara basvur konus sansini dene. Boraz kosturursan her turlu is cikar.
- +1 yıl
ama fazla kazanmazsin diyosun yani? kndini geçindirecek kadar? :)
Cevap sahibi+1 yılBen senin ne kazanacağini nereden bileyim. Kismetinde ne varsa odur. Benim sana kastettigim sey, denkligini al ancak o denklikle normal lise mezunu herhangi biri olmus olacaksın. Yani sen hollanda'da isletme bitirdim seklinde bir mesleğin oldugunu, yonetici falan olarak burada is bulacagini dusunme. Sana kastettigim sey bu. Turkiyede lise mezunu biri neyse senin konumun o. Bir de almancan var buna ek olarak. Ne kazanacagini bilemem ama yapabilecegin isler normal bir vasifsiz iscinin yapacaklari. Garsonluk, kasiyerlik, temizlikcilik, satis elemanligi vs. Almancani avantaja çevirebilirsen bu tarz isleri turistik bolgelerde yapabilirsin. Kacak rehberlik falanda yapabilirsin yazlari. Daha bir dunya is. Kendini gecindirebilirmisin dersek de, bu senin yaşam sekline bagli. Lukse duskun yasama aliskinsan, o zaman gecinmen biraz zor. Her sartta idare ederim, kendime bakmayi bilirim diyosan her türlü gecinirsin sknti olmaz. Ama ben her zaman okuma taraftariyimdir. Bence daha yasin genc, git uni oku
- +1 yıl
uni'yi bitirmem en az 8 senemi alir, oda hic sinifta kalmadan hesaplanmis yani düsün, burada cok farkli iste :)
Cevap sahibi+1 yılHic sinifta kalmadan nasil 8 sene alabilir? Hicbir ulkede uni 8 sinif halinde degil.
- +1 yıl
burada farkli iste, universiteye gidebilmen icinde farkli seviyeler var. 1 seviye 4 sene suruyor mesela anlatabiliyormuyum :) yalan soylemiyorum ya, 8 sene iste maalesef.
- +1 yıl
birde dedigim gibi ben oyle omur boyu kalmak istemiyorum ki. 1 sene olsun veya 9-10 ay olsun kafami dagitmak, biraz kendi ayaklarimin uzerinde durabilmek, ulkemle hasret gidermek adina istiyorum istanbul'da yasamayi.
+1 yılBiz burdan nasıl gideriz diye Bakıyoruz kız gelcem diye uğraşıyor rahatlık Battı galiba burda yerler seni
05 Yorumla- +1 yıl
Rahat oldugunu nerden biliyorsun? Hiç gelip yasadin mi? Burdada yemeye yakinlar :)
- +1 yıl
Duyuyoruz işte Almanya da akrabalarım var😊
- +1 yıl
duymakla olmuyor, orda ac insan yok mu saniyorsun? yasa da gor, burda para yerden mi toplaniyor saniyorsun? burdada açliktan ölen insanlar var. Bende Turkiye'dekilerden duyuyorum asil hergun ickiye/sigara ya nekadar para veriyorlar burda acliktan olen insanlar olmasina ragmen. Sen soyle simdi hangisi daha rahatmis ekonomik anlamda.
- +1 yıl
Sen burada mı yaşadın her yer Suriyeli Arap dolu gel de cehenneme düş bakalım
- +1 yıl
Burdada var siginmacilardan ne olmus? Onlar bizim kardeslerimiz degil mi? Onlara yardimci olmak bizim boynumuzun borcu degil mi..
daha çocuksun o yaşta tek başına yaşayamazsın hele türkiye gibi bir yerde.
01 Yorumla- +1 yıl
Ama Türküm:) Ayrica Turkiye'de 19 yasindakileri cocuk olarak mi goruyorlar? Burada oyle degil de..
+1 yılnerede yaşamak istediğine bağlı ayrıca bence önce üni okumaya gel.
011 Yorumla- +1 yıl
İstanbul . Daha once cok geldim gercekten cok. Ama yasamak baska diyorlar.. Orada okumak bana gore mi bilmiyorum.. Hollanda'da okudum sonuçta.. Ama buradaki diploma orada gecerli olur mu hic bir fikrim yok.
- +1 yıl
olur ama lise dengi olur üni dengi olamaz daha 19 yaşındasın
- +1 yıl
Cok fark ediyor mu? Lise dengi ne is yapabilirim mesela.. Kendi basina yasayacak kadar iyi bir is olurmu?
- +1 yıl
türkiyede ev alırsan gelirken istediğin yerde yaşarsın her şekilde geçinirsin ama kira verirsen işin çok zor.
- +1 yıl
Ev'i satin alabilirim, sorun degil. Ne alakasi var ki?
- +1 yıl
kira vermezsin ondan dolayı kira vermezsen her türlü rahat rahat geçinebilirsin ama bence antalyayaı tercih et İstanbul çok zor bir şehir.
- +1 yıl
Antalya'yi da cok begeniyorum ama benim icin Istanbul'un baska sebepleri var:) Ev isini halletmeye calisacagim, ama yalniz yasamak yine de cok kolay olmayabilir benim icin..
- +1 yıl
Mesela yazin ilk once Antalya'ya gelmek istiyorum 2 ay orda yasamak istiyorum, her yil temmuzda 1 hafta Antalya'da kaliyorum zaten, ama bu yil 2 ay kalmak istiyorum. Onu nasil yapmam gerek? Ordan ev alamam sonucta baska bir caresini bulmam lazim, 2 ay boyunca oteldede kalamam.
- +1 yıl
sorun olmaz merak etme ben de antalyadayım buradaki öğrenci arkadaşlar yazın memleketlerine gidiyorlar onların boş bıraktığı evlerden birisinde kalırsın hem de tanışmış oluruz hem de elimden gelen yardımı yaparım sana gücüm yettiğince demet.
- +1 yıl
takip et beni demek bundan sonra mesaj kısmından konuşalım senin için de uygunsa.
- +1 yıl
tamam
+1 yılHalloo ik wil je persoonlijk aanspreken maar het lukt niet via kizlarsoruyor nasil iletisime gecebiliriz?
01 Yorumla- +1 yıl
Je kunt me een prive bericht sturen
Gizli Üye(30-35)+1 yılBizde hollandaya gitmek istiyoruz sen niye geliyorsun
07 Yorumla- +1 yıl
Siz neden gelmek istiyorsunuz? Hollanda oyle disardan goruldugu gibi mukemmel bir ulke degil.. Irkcilik var, Muslumanlari/Turkleri dislama, kucuk gorme var. Benim gelmek isteme nedenim kendi vatanim da olayim diye, kendi ulkemde yasayayim diye.
Cevap sahibi+1 yılSizi gercektrn anliyorum bndr 4 yil memlekitimdren uzakta kaldim bnce eliniz is tutuyordur mutlaka zorlanacaginizu zannetmiyorum 😀 bn artik turkiyeden turklerden biktim irkcilk burdada oluyor baska dindekileri hor goruyorlar turk olmayanlaru hor goruyorlar bnde bu kisilerden biktim
- +1 yıl
Vardir mutlaka ama Hollandalilar kadar degildir emin ol:)
Cevap sahibi+1 yılBakalim gorucez 😇
- +1 yıl
Yani umarim degildir :) Bana niye irkcilik yapsinlar ki bende Türk'üm sonucta :)
Cevap sahibi+1 yılBen baska irklari kastetmistim ya kendi evime bir kurt kardesimi cagirirken bile endiseleniyorum kalbini kiricak acaba bsy derler mi diye kotu bsy 😇
- +1 yıl
bugun'de belcika'da patlama oldu:)
+1 yılMedeniyet batıyor size yemin ediyorum asdfghjklş
26 Yorumla- +1 yıl
ne alaka kac kere geldin buraya nerden biliyorsun medeni olduklarini
- +1 yıl
buarada ismin yeni dikkatimi cekti hollandalimisin sende :)
- +1 yıl
Hollandalimisinn
- +1 yıl
Yok değilim ama ik kan een beetje Nederlands spreken.
- +1 yıl
hoe dan?
- +1 yıl
Hahaha
+1 yılBazı insanlara gerçekten rahatlik batıyor
05 Yorumla- +1 yıl
Rahat oldugunu nerden biliyorsun?
- +1 yıl
Yav he he Kürtler yedikleri kaı pisliyorlar diye feryat figan ediyorsunuz sizler ise yillardir avrupada rahat yaşam surdunuz şimdi bu son olaylardan dolayi ırkçılık artti diye turkiyeye donmek istiyorsunuz ama unuttuğunuz bişey var ne kadar kötü yaşarsan yasa turkiyeden daha berbat olamaz bende avrupada yaşıyorum seni en iyi ben anlarim eve ırkçılık artti ama bu donmek için bir neden değil bakma iki yol yapti asgari ucreti yukseltti diye maddi durumlarinin iyi olduğuna avrupanin yaptığı yardimlari kira cocuk parası vs Türkiye yapmıyor ne zannediyorsun ki hayatin toz pembe olduğunu mu? Kıymanin kilosu 30 tl kuş başının 35 tl olduğu bir ulkede, en pahalı benzini kullandiklari bir ulkede ne kadar yasayabilir ki başka bir ulkeden gelmiş bir insan?
Bir elin balda bir elin yağda buyudun gelip hollandayi kötüleme, kotuleyeceksen de kürtlere hak vermen gerekiyor o zaman - +1 yıl
Nerden biliyosun kizim belki bende Kürdüm ne saçmaliyosun benim burda rahat yasadigimi nerden biliyosun. Tabi ki halime bin sukur, ama burda aç insan yok mu saniyorsun? Ayrica kimse Kurtleri benim kadar sevmiyordur, Kürt olmamama ragmen. Ama bilmiyorsan konusmayacaksin, ben Hollandalilardan kacmiyorum aksine Hollandalilari cok seviyorum, irkciligi sadece ornek olarak verdim yoksa cok sukur 18 yildir hic irkcilikla karsilasmadim. Ben Hollanda'dan degil burdaki insanlardan kaçiyorum. Sende Avrupada yasiyorsan en iyi senin anlaman lazim, ama sende oyle vatan sevgisi goremedim sadece batiya ozenti goruyorum. Burda parayi yerden mi topluyoruz saniyorsun? Oyle yerlerde calistim ki ben açliktan ölen insan gordum, fazla parasi oldugundan mi saniyorsun? Sen bana tavsiye vermissin bende sana tavsiye vereyim. Biraz da Turkiyenin nasil gelistigini gor, kotu yanlarini gorme. Biraz da Turkiyeyle gurur duy Bati ulkelerine ozenme.
- +1 yıl
Turkiyenin nesiyle gurur duyayim? Adam goz boyamak amacli asgari ucreti yukseltti A dan Z ye herşeye zam yaptı. Sen orada etin kilosunu 40 liraya mi aliyorsun? Sen orada en pahali benzini mi kullaniyorsun? Batıya ozenmiyorum yediğim kabı pisletmiyorum ben, senin aksine.
Orada ne kadar kötü yaşarsan yasa turkiye kadar berbat olamaz.
Turkiyenin gelistigini zannediyorsanda yaniliyorsun. Gelişti evet ama gidipte ev gecindirecek kadar çalışıp ay sonunda kendi bişey kalmayinca aglamazsin umarım - +1 yıl
Dogru soyluyorsun evet burda cok iyi yasiyorum cok sukur, ama o benim cok calisip kazandigimdan. Burdada cok fakir insan var yani ülkeyle ilgisi yok onu anlatmak istiyorum. En pahali benzini kullaniyoruz diye atip tutuyorsunuz ama araba alacak gucunuz var demek ki? Burda araba alamayan kaç insan var biliyormusun? En kotu arabaya bile parasi yetmeyen.. Simdi soyle bakalim hangisinin durumu daha iyi, en pahali benzini kullanan mi araba almaya dahi parasi olmayan mi?
Hiç bir şeycik olmaz saf salak olmazsan canim 😄
04 Yorumla- +1 yıl
Degilimdir normalde zaten ama kulaktan kulaga Turkiye ile ilgili duydugum seyler korkutuyor beni:)
- +1 yıl
Seytan olursam olmayacak mi sanki.. Kimse istemez ki oyle birseye kurban gitmeyi..
- +1 yıl
Ne yapmam gerek:)
Biz kacmaya calısıyoruz, sen gelmeye.
07 Yorumla- +1 yıl
Siz de neden kacmaya calisiyorsunuz bende onu anlamiyorum:) Kendi ülken gibisi, kendi vatanin gibisi var mi..
- +1 yıl
Neden? Vatanina karsi sevgi, saygi hissetmiyor musun? Ne oldu da azaldi? Baska ulke de yasadigin zaman kiymetini anlarsin:)
- +1 yıl
Burada ki Hollandalilar bile Turkiye'yi ne kadar begeniyor biliyormusun. Ekonomik anlamda, turistik anlamda.. Bizim Turkler ise Turkiye'yi kotuluyor ben buna uzuluyorum, kiymet bilinmiyor. Asiri gelismis bir ulke Turkiye, neden saygin olmuyor ki, Hollandalilarin bile saygisi olurken.
- +1 yıl
öyle bir sansim olsa..
+1 yılErkeklerden uzak dur :D
012 Yorumla- +1 yıl
Ben dururum da onlar durmazsa ne yapacagim :) Hollanda gibi gelismis bir ulke de bile her sokakta pesime erkekler takiliyor. Direk polisi ariyorum birkac dakika icinde gelip müdahele ediyorlar. Ama Turkiye'de oyle degilmis duyduguma gore. Boyle bir olayla karsilasirsam ne yapacagim.. En cok korktugum seylerden biri..
- +1 yıl
Turkiyede polisi aramana gerek yok bagirsan bile oraya 100 kişi gelir seni korur bizde herkes kardeş herkes dosttur ama tenha yerlerden uzak dur pek hasır nesir olma seni kandırmaya çalışan çok olucak mesafeni koru herkese karşı ve dik dur senden cekinsinler
- +1 yıl
iste bende onu diyorum Turk insani iyidir guzeldir merhametlidir yardima kosar. Burada aldigim cevaplar bile hep yardim iceriyor. Neden beni bu kadar korkutuyorlar:)
- +1 yıl
Tenha yerlere kesin gitmem, ama sonucta ordada insanlara yardim sorarim yani o sekilde kim cekincek ki benden, kolay kolay kandirabilirler..
- +1 yıl
Ya her ne kadar anlatılsa da insan yasamadikca gormedikce korkar mesela ben kenyaya gidecek olsam korkarım iyi olduklarını bildiğim halde çünkü zenci bunlar düşman başına ne olur ne olmaz
- +1 yıl
Evet ama benim gitmek istedigim yerde Turkler var ve bende Turkum:)
- +1 yıl
Ya demek istediğimi anlamadinki :) bosver öcü yok turkiyede gel sen
- +1 yıl
Valla cevaplari okuyunca öcü varmis gibi hissediyorum :))
- +1 yıl
Ben öcümüyüm cok ayıp vallahi darıldım
- +1 yıl
Var demek ki bukadar gelme diyen olduguna gore:)
- +1 yıl
Onlar yobazlasmıs avrupa hayranı ınsanlar memleketımın ınsanıda güzel topragıda
- +1 yıl
maalesef
Dat zal wel moeilijk zijn. Denk goed..
010 Yorumla- +1 yıl
Ik denk er al jaren over na, eindelijk ben ik volwassen en wil ik mijn droom waarmaken.. Wel zit ik nog te twijfelen. Het zal idd niet makkelijk zijn. Maar dat is met meer dingen zo.
- +1 yıl
Baktim, er is vooral aanbod op callcenters etc. Maar zoiets zou ik niet willen doen. Gitmeden once butcemi ayarlamak istiyorum da nekadar ayirmam gerekiyor bilmiyorum.
- +1 yıl
Ik heb zeker hulp nodig. Ik zou het in juni&augustus willen proberen met een vakantiewerk. Als het me goed bevalt zal ik doorgaan, anders zal ik terugkomen. Zou jij mij kunnen helpen met een passend vakantiewerk?
- +1 yıl
Wat voor bedrijf is het?
- +1 yıl
İstanbul
- +1 yıl
Wat?
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılbüyük şehirlerden uzak durmanı tavsiye ederim
085 Yorumla- +1 yıl
Benim Hollanda'da yasadigim sehirde kucuk sehir degil sonucta. Gelirsem sadece Istanbul'da yasamak icin gelirim, diger sehirlerle ilgilenmiyorum acikcasi.
- +1 yıl
İstanbul rezil bir yer harcanirsin her pis insan orda hayat pahali olaylar cok trafik rezalet hollandaya benzemez
- +1 yıl
Trafik rezaletmis gercekten onu cok duyuyorum. Ama Hollanda'da temiz ulke sayilmaz, eroin serbest escort serbest Hollanda'da Avrupa ulkeleri arasinda en pis'i. Burasida cok pahali burdan daha mi pahalidir Hollanda. Olaylardan da evet korkmuyor degilim.
- +1 yıl
Su an bakirkoydeyim gosteriden kactim trafik desen 2 saatte gidiyom bir yere gezmeye bile gelinmiyo daha rahat sehir sec bence
- +1 yıl
Okadar gezen insan var ama nasil yapiyorlar :)
- +1 yıl
hergün küfür ederek işkence cekerek alışmışlar rezilliğe hiç sevmem eskişehir süper
- +1 yıl
gercekten bir yerden bir yere gitmek 2 saat mi suruyor, nasil çekilir ki bu..
- +1 yıl
arkadaşımın işyerine gittim eve döncektim 10 dakkalık yolu 1 saatte geldik
yarım saatlik yolu 2 saatte gittim terminalde otobüsü kacırdım - +1 yıl
Iste otobuslerden dolayi mi oyle? Arabayla gittigin zamanda mi boyle rezillik cekiyorsun her yere?
- +1 yıl
10 dakikalik yolu neden 1 saatte gittiniz.. :)
- +1 yıl
istersen altında mercedes olsun yol kapalı gidemiyosun biz servisteydik bizle beraber lüks araclarda bekliyodu otobuslerin gec kalma sebebi duraklar değil kilitlenen trafik
10 dakkalık yolu 1 saatte gittik cunku iş cıkısı saatiydi ve heryer arabaydı - +1 yıl
Sadece is cikisi saatinde oyleyse heryerde oyle sonucta burdada is cikisi saati heryerde trafik. ama gun boyunca hep oyleyse ozaman yasam gercekten zor olmali?
- +1 yıl
Is cikisi zaten oyle normal zamanlardada cogu oyle ben saat 9 bucukta 15 dakkalik yolu bir saatte gittim bakirkoyde indik yuruduk eskisehirde is cikisi cok yogunluk yok
- +1 yıl
Peki ama bunun Istanbul'un neresinde olduguna ve tam olarakta saatlerine bagli degil mi? Yani Istanbul'un cok kalabalik olmayan yerleri yok mu? Trafik olmayan? Veya gunduz saat 2 gibidemi cok kalabalik heryer?
Benim aklim almiyor ozaman Istanbul'da yasayanlar bir gezmeye ciktiklari zaman saatlerce trafikte mi kaliyorlar? Arabayla degilseler bile? - +1 yıl
Gezmeye ciktiklarinda anca oturdugu yerler ben cok gittim askerlik yaptim aksam banliyode tinercilerr vardi her yeri olay guvensiz bir sehir asiri zengin olmalisin
- +1 yıl
Kiz basina yapamazsin diyorsun yani?
Peki erkekler tek basina yapabilirmi bu konuda ne dusunuyorsun? Yani benim yerimde bir erkek olsaydi benim yaslarimda ailesinden uzak Istanbul'da yasayan.. - +1 yıl
Arkadasim is var orda istersen referans olurum dedi reddetim ordaki gaspcisi hirsizi erkek falan dinlemezki bir adim ondeyim tabi ama biseyi degistirmez ornegin teror olaylari hepkalabalil yeri hedef alir
- +1 yıl
Aynen iste bende butun bunlardan korkuyorum. Ama disardan İstanbul okadar gelismis bir sehir gibi geliyor ki.. Turk dizilerini veya filmlerini izledigim zaman okadar kaliteli yasam goruyorum ki.. Tamam belki onlar dizi diyeceksin ama sonucta İstanbul okadar gelismis olmasa o sahnelerde oynanamaz. Avrupadan bile bir adim luks gibi duruyor İstanbul .
Tabi Hollandada'da kotu seyler olamaz diye birsey yok..
Ama haklisin iste erkek bile olsan bazi seyler kacinilmaz ben benim bazi tanidiklarim neden saliyor cocuklarini diye coooook merak ediyorum. - +1 yıl
İstanbul gelismislikle alakasi yok sadece sanayisi buyuk dizilerin cekildigi yerler yalilar luks yerler bir yali alabilcekmisin?
- +1 yıl
Hayir :)
Ama birtek ev konusunda degil ki.. Daha bircok anlamda gelismis duruyor. Tabi nekadar oyledir ben bilemem..
Ama bogazi bile huzur veriyor. - +1 yıl
O bogazda kac kere durcanki isten gucten ekonomisi cok pahali ev fiyatlari yuksek
- +1 yıl
haklisin ama iste :)
kal iste dogdugun yer de mi diyosun? :) - +1 yıl
Ya kal ya da sakin sehirlerde yasa mesela eskisehire tayin olan bidaha gitmiyor burasida avrupa sehri gibi bir deniz yok
- +1 yıl
Avrupa sehri gibi biryer istesem burdada kalirim :) Tek istegim Istanbul'da yasamak
- +1 yıl
Dedigim gibi hep heves bunlsr
- +1 yıl
heves ama birazda birseyleri basarabilme duygusu.. önem vermeyen anneye biraz ders vermek isteme :)
- +1 yıl
intikam için hırs yaparsan kötüye gidersin :)
- +1 yıl
intikam degil ki ders verme, aklini basina getirme :)
nasil kotuye gidecegim ki belki suankinden kotusu yoktur :) - +1 yıl
belkide şuanki durumunu iple cekiceksin
İstanbul'da her tanıstıgın insan sürekli seni kullanmak isticek iş ortamın olsun arkadaşların olsun cunku hollandadan geldi bu kız rahattır diyerek göz boyarlar anlayamazsın - +1 yıl
erkekler mi yani? ama ben mesafemi korursam oyle biri olmadigimi belli edersem kim bana kotuluk edebilirki kendi vatanimda?
- +1 yıl
ooo sen vatanındaki erkekleri bilmiyosun ağzından girer burnunda cıkar seni kandırmak için mesafe falan dinlemezler hollandadan gelmiş biri onlar icin caziptir
- +1 yıl
Ama neden bende Turkum sonucta niye bana zarar vermek istesinler :)
- +1 yıl
Hollandadan gelince ne oluyo yani sanki :)
- +1 yıl
Sorun turk olman degil hollandadan gelene bu kiz rahattir herseyi yaparim onla diye dusunur
- +1 yıl
cok sacma, bunun geldigin ulkeyle alakasi yok ki.. senin nasil bir kiz oldugunla ilgili.. Turkiye'de yasayip cok daha rahat yasayan kizlar goruyorum bakacak olursam..
- +1 yıl
türk erkekleri öyle değil
- +1 yıl
nasil degiller?
- +1 yıl
cogu dediğim gibi düşünür
- +1 yıl
maalesef..
- +1 yıl
anlayamıyorsun işte niyetlerini
- +1 yıl
kotu niyetliler hollanda'da yok mu ama :)
- +1 yıl
burdakiler yılan işte :D
- +1 yıl
vatandaslarim ama :) hollanda gibi pis bir ulkedekilerinden daha beter olamaz bence :) burda faslilar var, araplar var, afrikalilar var.. hepsi pis islerle mesgul.. Turkiye'nin 50% yine de iyi niyetli degil midir:)
- +1 yıl
fark yok hep 3 kagıt burda
- +1 yıl
haklisin ama burdada var pislikler..
buarada bugun de belcika'da patlama oldu:) Hollanda'ya cok yakin bir ulke.. - +1 yıl
gecmiş olsun artık bilemem burdakiler yatayım onla sonra tekmeyi basayım derdinde İstanbul zaten insanlarına güvenilmez hem terör saldırısına acık biyer
- +1 yıl
Öyle ama terör sonuçta, bugun belcika'da turkiye'den daha fazla insan öldü, daha fazla insan yaralandi.. Gerçekten Belçika-Hollanda arasi çok az burdada olmasi an meselesi yani.. Ölüm bu sonuçta seni bulacagi varsa heryerde bulur, ölümden kaçilmaz.
Bununla yatayim, tekmeyi basarim konusuna gelcek olursak ben buna gerçekten izin vermem inan bana :) Gerçekten korktugum tek sey tecavuz, oyle birsey yasamayi kimse istemez. Yalniz yasadigimi ögrenirlerse rahat birakmazlar diye korkuyorum. - +1 yıl
şstanbul o yönden sakat diyorum o kadar kalabalık şehir olursa tecavüzcüsüde kalabalık olur
ölüm geleceği varsa gelir haklısın ama bilerekede ölüme gidilmez herhalde :) - +1 yıl
bilerekte gidilmez tabiiki o konuda haklisin ama okadar yasayan insan var orda onlar bu riski nasil aliyor ozaman, yasamaya devam ediyorlar :) ve ben istanbul'da yasayanlara gerçekten çok imreniyorum. belki hersey disardan gozuktugu gibi tozpembe degildir orada ama huzur buluyorum iste :)
Ama dedigim gibi burdada tecavuzcusu var, teroristi var.. var yani.. sadece buradaki medya bizim turk medyasinin yaptigi gibi herseyi disari aktarmiyor. - +1 yıl
tecavuzcusude kalabalik olur nedemek buarada :)
- +1 yıl
iyide eskişehirde hiç öyle haberler duymuyoırum ben hollanda İstanbul aynı demekki
orda yaşayanlar gecmişten gelen bişey benim ailem 40 sene orda yaşasaydı bende mecburen yasardım huzur verdiği falan yok hepsi görünüşte tvlede öyle ben gittim rezil oldum geldim
askerliğimde ordaydı ve batıda olmasına ragmen sürekli bombalı arac ihbarı geliyordu - +1 yıl
İstanbul kalabalık oldugu için her türlü pislik adamıda orda olur cunku orda daha cok kız vardır daha cok gasp edilcek insan vardır kaçmak kolaydır
- +1 yıl
ya gercekten kullandigin kelimeler beni sadece korkutuyo :) sen erkek halinle diyosun butun bunlari, istanbul'da kendin yasamissin dusun.. ben kiz basima nasil gelicem ustesinden :(
- +1 yıl
tek olman daha tehlike birisi musallat oldugunda arkanda kimse olmadıgını bilcekler
- +1 yıl
yalniz oldugumu nerden bilecekler ki:)
- +1 yıl
ooo bilmezlermi bir hırsız eve girmek için 5 gün evi gözetler
- +1 yıl
benim yuksek maasli bir isim olmayacak zaten hirsiz girmez girsede bisey bulamaz :) ya beni rahatsiz eden biri olursa direk polisi arayamazmiyim? burada biri laf attigi zaman direk polisi ariyorum 5 dakika icinde geliyorlar hallediyorlar, ordada aynisini yapamazmiyim? veya birinden korktugum zaman? bir caresi yok mu yani, olmali mutlaka. korkunun ecle faydasida yok buarada :)
- +1 yıl
haha benim bisikletim çalındı adamlar ucuz şey diye arkasını aramadılar halbuki kimlerin caldıgını biliyolar
hırsız örneğini benim tek oldugumu nerden bilcekler demiştin ona örnek oalrak verdim senin yalnız oldugunu arastırırlar
polisi ararsan bişey olmaz ön kapıdan girerler arkadan cıkarlar ve İstanbul trafiğinde 1 saatte gelirler artık - +1 yıl
ya ben hava kararmadan evde olsam, komsularim iyi olsa, tenha yerlerde gezmesem, acik sacik yerlere gitmesem tecavuz riski buyuk mu yinede.. bir caresi olmali cunku, orada okadar cok genc kiz yasiyor hepsi butun bunlara ragmen yasiyor olmamali.
- +1 yıl
ne yaparsan yap riskin cok ordaki kızlarda korkuyla yasıyor hangisi dört dörtlük olcakki
anlamıyorum görselliğine kapılıp yaşama istediğini bende görsellik begenirdim gittim gördüm iyikide burda yasıyom - +1 yıl
hic isi gucu yok mu bu insanlarin, baskalarinin hayatini arastiriyorlar.. ben kendimi takip etmeye zaman ayramiyorum nerdeyse :)
- +1 yıl
o insanların işi gücü bu
- +1 yıl
bende anlam veremiyorum aslinda bakacak olursam gorsellerine kapildigima ama aklimda da kalmasin istiyorum aklimda kalacagina bende yasayip goruyum ona gore karar vereyim istiyorum ama kotu seyler olacagindan da korkmuyor degilim iste
- +1 yıl
sen bakirkoy de kalmiyomuydun :) eskisehir mi yoksa
- +1 yıl
beskişehirdeyim dogma büyüme istanbula cok giderim gezmeye rezil olur gelirim bakıköyde trafik tıkanınca yürüyerek gittik aklında kalmasın diyosan yaşamazsın boş vakitlerinde tatillerde gezmeye gidersin benim gibi
- +1 yıl
metrolar, otobusler falanda mi trafikte kaliyo ki? sadece arabalar degil mi? ben birkaç ayligina da olsa yasamak istiyorum..
- +1 yıl
metrolar aşırı kalabalık tacize cok ugrarsın otobüslerde trafikte hatta demiştim sana trafikte kalınca yürüyerek gittim
- +1 yıl
kalabalik yerdede mi tacize ugrayabiliyosun ben sadece tenha yerlerde saniyordum :D
- +1 yıl
metrobüste 200 kişi sıkışık oldugunda kimin elinin totonda oldugunu anlayamazsın
- +1 yıl
ciddimisin :D inanmiyorum igrenc birsey, tacize neden bukadar merakli bu millet :(
- +1 yıl
cunku avrupadaki gibi değil avrupada kızlar rahat burda inanclardan dolayı kızlar taviz vermez ama erkekler saldım cayıra mevlam kayıra
- +1 yıl
Iyi de Avrupa'da hiç inançli kizlar yok mu saniyorsunuz, kusura bakmayin ama ben oraya tatile geldigim zaman buradaki kizlardan çok daha açik giyen kizlar görüyorum. Ve Avrupa'da hiç tecavüz olmuyor mu saniyorsunuz, oluyor hemde Hollanda ilk siralarda yer aliyor, fakat Hollanda akilli, Türk medyasi gibi hemen herseyi anlatmiyor, gizli sakli tutuyor.
Türk erkekleri de neden tecavüze bukadar merakli hala anlamadim, madem kizlar taviz vermiyor diyorsun :) - +1 yıl
Bu soylediklerini herkese duyurda ulkeyi ya da hukumeti karalamaktan vazgecsinler burda da cok ama kizlar ses cikarmiyo cinayet olmasin diye sana ne desem bosaymis
- +1 yıl
Alakasi yok gerçekten butun soylenenlere kulak veriyorum, ben buraya akil almak için yazdim sonuçta, sadece Turkeyimizi çok kotulemeyin Avrupa disardan görüldügü gibi degil demek istiyorum. Inan bana ben burda aksamlari disari çikamiyorum, çunku her yer sapik dolu biliyorum. Gunduzleri bile okula giderken her sokakta biri takiliyor pesime, sarkintilik yapiyorlar, ve ben bunu gerçekten uzulerek soyluyorum çunku genç bir kiz icin gerçekten hic hos bir durum degil. Sadece Turkiye'deki erkekler tecavuze neden bukadar merakli onu merak ediyorum, ve bunu gerçekten uzulerek merak ediyorum.
- +1 yıl
Burdakilerin tecavuz meraki cinsellik rahat degil burda millet avrupada huzur var turkiyede tecavuz vs var der ama istanbulu onermem
- +1 yıl
huzur'un avrupa'yla turkiye'yle alakasi yok ki, insan kendi vatanina hasret kalir bazen orada huzur bulur :) Burda cinselligin rahat olmasina ragmen, Hollanda fuhus evleriyle ünlü olmasina ragmen burdada o kadar çok tecavuz oluyor ki maalesef..
- +1 yıl
Istanbulu bosver sen :)
- +1 yıl
@maviperiiii son yazilanlari oku avrupa nasil anlarsin
- +1 yıl
Nedenn nedenn Ben istanbulu cok seviyoruum
- +1 yıl
@maviperiiii Avrupa nasil saniliyorki
- +1 yıl
Sevnekle yasamak ayni degil
- +1 yıl
Niye insan sevdigi yerde yasarsa mutlu olmaz mi. Avrupa nasil bir yer saniliyormus ki?
- +1 yıl
Turkiyede tecavuz siddet coknusta
Istanbulu severim ama yasamam - +1 yıl
Avrupa'da tecavuz olmuyor mu saniyorsun? :)
- +1 yıl
Bunu bati ozentisi kizlara dicen :) orasi medeniymis orda tecacuzculerde goc eden muslumanlarmis:)
+1 yılAttan inip eşeğe binmek bu olsa gerek
03 Yorumla- +1 yıl
Iste hep boyle cevaplar aliyorum ama Hollanda disardan goruldugu gibi mukemmel degil..
- +1 yıl
Türkiye hiç hiç mükemmel değil bunu da unutma
- +1 yıl
biliyorum ama kendi ulkem sonucta vatanim:)
Gizli Üye(30-35)+1 yılHerşeye dikkat edecen
01 Yorumla- +1 yıl
Orasi oyle de ben bir de diploma anlaminda falan sordum. Buradaki diplomalar orada gecerli oluyor mu? Ise aliyorlar mi yoksa Hollandadan geliyorsun diye daha mi zor kabul ediyorlar?
Abazalara dikkat et şişirirler karnını
04 Yorumla- +1 yıl
Burda abaza yok mu saniyorsun:) Nasil dikkat etmeliyim ne yapmaliyim, sonuçta ben cagirmayacagim ya yanima. Yanima Gelirlerse ne yapmam gerekir
- +1 yıl
nasil kacicam onlar benden hizli kosar :))
- +1 yıl
degil mi :)
Je bent wel te jong denk ik
030 Yorumla- +1 yıl
nou.. bijna 19. veel vriendinnen van mij deden het al op jongere leeftijd. Er zijn zelfs mensen die op deze leeftijd zwanger raken:) Laat staan op zich zelf wonen.
- +1 yıl
Lafin gelisi o. Ik bedoelde mensen die trouwen op zulke leeftijd en kinderen krijgen en op deze leeftijd dus op kinderen moeten passen, huishouden moeten doen etc. Op je zelf wonen zal dan dus een stuk makkelijk moeten zijn, als je zou vergelijken.
- +1 yıl
Bijna afgestudeerd. Dus momenteel geen werk.
- +1 yıl
Zuid-Holland, Bedrijfsadministrateur. Maar ik ben bereid om in Turkije alle soorten werk te doen.
- +1 yıl
İstanbul
- +1 yıl
öyle de, ik wil geen vervelende herinneringen aan overhouden.
- +1 yıl
hoe lang moet ik nog wachten dan? ben al bijna 19.
- +1 yıl
etmiyorum ama gecikmekten korkuyorum. anders ga ik namelijk beginnen aan een opleiding van 4 jaar en die kan ik niet zomaar onderbreken. Het is dus óf dit jaar óf 4 jaar later.. En 4 jaar vind ik wel erg lang duren.. Ik ben bang dat ik mezelf de komende 4 jaar ga beschuldigen als ik het nu niet ga durven.
- +1 yıl
ik heb wel een diploma, maar mbo 4 :(
- +1 yıl
als ik zo graag zou willen doorstuderen zou ik ook gewoon hier willen blijven leven :) benim amacim Hollanda'da dogup buyudugum icin zou ik op bepaalde dingen in Turkije wel voorrang moeten krijgen :) al heb ik alleen een mbo diploma.
- +1 yıl
turkiye'deki bombali saldirilar tutuyor açikcasi :))
- +1 yıl
je bent te jong diyordun simdi git mi diyorsun :)
- +1 yıl
lukt niet.
- +1 yıl
Hoi
+1 yılnerede tatil yaptın türkiyede
06 Yorumla- +1 yıl
İstanbul , bodrum, alanya, antalya, marmaris, kusadasi..
- +1 yıl
En sevdiğin yer neresi peki
- +1 yıl
mesaj atarmısın?
- +1 yıl
İstanbul ve Antalya, nasil mesaj atmam gerektigini bilmiyorum sitede yeniyim.
- +1 yıl
benim ismimi tıkla profilime gir takip et bas ben yazarım sana
- +1 yıl
tamam
+1 yılmarmarise geliyomudun
05 Yorumla- +1 yıl
evet
- +1 yıl
hmm neresine
- +1 yıl
turistik yerlerine
- +1 yıl
izmire gel senn yaa
- +1 yıl
Hic isim olmaz :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılalışırsın zamanla. ortama ayak uydurursun
02 Yorumla- +1 yıl
Tabiiki herseye alisilinir, ama kendimi bosuna zora sokmak istemiyorum. Kotu seylerle karsilasip pisman olmak istemiyorum..
- +1 yıl
kotu seylere alisip kotu seylere ayak uydurmak istemiyorum yani:)
+1 yılRahat mı battı?
01 Yorumla- +1 yıl
Rahat oldugunu nerden biliyorsun?
Sen bırak kal orada
12 Yorumla- +1 yıl
aynen oyle yaptim :)
- +1 yıl
Nedne?
- Eğitim & Kariyer konusunda 333 cevap paylaştı.
+1 yılaklın varsa gelme
03 Yorumla- +1 yıl
Birazcik olsun cesaretimi topluyorum sonra boyle cevaplar aliyorum:) Neden peki? Aciklaman varmi?
- +1 yıl
sonuçta oraya göre yaşamanı oluşturdun şimdiye kadar ve öyle şekillendi yaşam tarzın burada uyuşma sorunların olur bişi olur zaten olanlar ortada burada aileni merakta bırakma.
- +1 yıl
Inan ailemin umurunda degilim, annem babam ben cok kucuk yasta bosandi, annemle kizkardesimle yasiyorum ama annem eve gelmiyor gibi birsey. Yani aslinda orada daha sansliyim cunku burada sahip cikmam gereken hem kendim hemde kucuk bir kiz kardesim var. Burdada o konuda cok farkli bir yasamim yok yani. Tek iyi yani, burada birsey oldugunda polisi ariyorsun 2 dakika icinde geliyorlar müdahele ediyorlar. Turkiye de nasil bilmiyorum. Buraya alistim evet ama daha gencim sonucta oraya da alisirim, gercekten alisamazsam da geri donerim.
Gizli Üye(36-45)+1 yılOt içiyorsan içme.
01 Yorumla- +1 yıl
yasal olan herseyi yapiyoruz diyelim :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen olsam gelmezdim
02 Yorumla- +1 yıl
neden?
- +1 yıl
nedenn
B.. işinmi var burda
09 Yorumla- +1 yıl
ne alaka
- +1 yıl
Gelmeden ogrenmek istiyorum ki zor gunler yasamayayim:)
- +1 yıl
maalesef
- +1 yıl
sence kalir miyim
- +1 yıl
@Periper74 kalmadim zaten:))
+1 yılHer şey
01 Yorumla- +1 yıl
nasil
+1 yılabazalara :D
05 Yorumla- +1 yıl
Nasil dikkat etmeliyim, ne yapmaliyim, sonucta kendim cagirmayacagim ya yanima, yanima gelirlerse ne yapmam gerekir?
- +1 yıl
Onlar sikmelikk kiz istio onun için seks olan mekanlara gitmemelisin
- +1 yıl
her yerde yok mu ben ne bileyim nerde var nerde yok, sapiklar heryerde maalesef
- +1 yıl
orası öyle ama bide güzel kızsan daha çok sikmekmk isteyebilirler seni burda tanıdık olsun yanında ya da tanış
- +1 yıl
Tanidigim kisi beni en fazla ne kadar koruyabilecek mi.. 24 saat beni mi gözetleyecek.. Hiç bir yere yalniz gidemeyecek miyim..
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar