Gizli Üye(30-35)+1 yılMädchen komm mit der Welt klar ! Du bist 18 welchen Abschluss hast du? Denkst du nur weil du Deutsch kannst bekommst du einem Job? Und wenn überhaupt arbeitest du 10-12 Stunden und bekommst um die 1500 in großen Städten reicht das nicht !!! Du bist höchstwahrscheinlich in NRW und in Städten wie Köln oder etwas kleiner aufgewachsen kleinere Städte in der Türkei sind sehr gewöhnungsbedürftig. Dein Urlaub schön und gut aber wie lange warst du dort 1 Woche 2 Wochen ok sagen wir mal 4-5 Wochen, dass kann man nicht mit 365 Tagen vergleichen. Kıçınızı yirtiktan sonra kimsede hakkınızı yemiyor sözlü sınavlarımın hepsini ,, Sehr gut" ile geçmiştim und alle Lehrer waren Deutsche. In Deutschland haben wir es so gut istediğimiz gibi Cami bile yaptirabiliyoruz Tr den imam getirtebiliyoruz rahatız aslında.. işsizlik durumunda devlet kirani herşeyini filan ödüyor. Bence burada bir halta sahip olamadın o yüzden standartları daha düşük sadece gezme odaklı olup işini yarım yamalak yapan TR ye özendin.. yarım yamalak çünkü Almanyanin 2 Automobilmarkası dünyaca ünlü ve biri sıklıkla makam aracı olarak kullanılır... Tr nin otomobilini kendi insani kullanmiyorki yurtdisindakiler kullansin.. ayrica hala üretildiğinden şüphem var. Çalışkan değilsen Disziplin ve mesleğin yoksa.. mesleğinde başarılı olmak için değil sırf para için yapıyorsan işini TR kafası var sende TR ye kesin dönüş yap çünkü bu Ülke bu zihniyetten bıktı ve istemiyor!!!
08 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBazı yerlerde kasıtlı olarak Almanca kullandım.
Soran+1 yılEvt yasim daha genc ama ben zaten 4-5 seneye trye yerlesmeyi düsünüyorum. Ich mache jetzt mein Abitur auf einem Gymnasium. Und nein ich denke nicht dass nur weil ich deutsch kann überall einen Job finden werde. Außerdem wohne ich nicht in Nordrhein-Westfalen oder einer kleinen Stadt genau im Gegenteil ich wohne in einer sehr großen Stadt. Ich denke du kannst dir denken welche Stadt ich meine. Yinede cavap verdigin icin tesekkür ederim
Cevap sahibi+1 yılEigentlich wirst du im Grunde auch dort als Außenseiter betrachtet als ,, Almanci''. Die Menschen merken es und lange wird dich niemand verstehen und dich als dumm abstempeln, da viele in der Türkei das Ziel haben in Europa und anderen Ländern zu Leben. Du bist 18 und wohnst wahrscheinlich im Osten. Ein Abitur ist heutzutage nichts wehrt. Jeder hat ein Abitur, dass ist nichts worauf man noch bauen oder stolz sein kann. Du kennst das Land nur vom Urlaub dein Türkisch ist höchstwahrscheinlich auf dem Niveau eines 13 Jährigen... viele Fachwörter etc. sind eben Fremd. Ich kann es verstehen, dass du als Arbeiterkind usw. einfach zurück zu deinen Wurzeln möchtest usw. Aber der Lebensstandard ist einfach niedriger in der Türkei und die Regeln ganz anders als hier. Ich kann dir garantieren, dass du nicht den selben Komfort haben wirst wie hier.
Cevap sahibi+1 yılWenn du wirklich sooo sehr dein Land vermisst etc. dann geh endgültig ohne Deutschen Pass. Alman Vatandasiysan ya da cift Vatandassan Alman Vatandasligindan cik... Melde dich ab.. yani burdaki Oturumunu öldür öyle git...
Gittin mi büyük gideceksin !
Can Yücel
Soran+1 yılHier gibt's jetzt ein neues recht dass wir mit 23 einen Doppelpass beantragen können. Du an alman vatandasiyim ama ciftevatandasligina basvurmayi düsünüyordum.. Zamani geldiginde
Cevap sahibi+1 yılNEIN !!! Yanlis Biliyorsun. Das Gesetz besagt, dass alle die den Doppelten Pass vor 2000 hatten, dürfen den ab 23 auch behalten. Keiner hat gesagt man kann einen Doppelten Pass beantragen. Also wenn du jetzt den Doppelten Pass schon hast von klein auf OK. Aber wenn du jetzt nur Deutsche bist und keinen Türkischen Pass hast musst den Deutschen wieder abgeben um Türke zu werden. Eine Doppelte Bürgschaft kann man nicht beantragen. Du solltest die Nachrichten etc. besser verfolgen. Almanyada neler olup bittiginden haberin yok Türkiyede nasil yasiycaksin. Ve dedigim gibi madem o kadar cok özledin orda yasamak istiyorsun geri dönüsü olmiycak sekilde dön.. Ya Hep ya Hic madem Ülkeyi begenmiyorsun Acik kapi birakmaya lüzüm yok !!
Soran+1 yılNeden bu kadar sert cevap veriyorsun? Yanlis bilgilenmis olabilirim ne var bunda? Konusma tarzin hic hosuma gitmiyor yinede cevap verdigin icin tesekkür ederim... Beni kücük düsürmeye cabalama karakterim o kadar zayif degil. Ayrica cahil de degilim kendini benden fazla üstün görme. Benden fazla yasamis olabilirsin ama benimle bu sekilde konusman hic hos degil
En İyi Cevaplar
+1 yılAlmanya da doğdum almanyada büyüdüm Almanya da okula gittim ve 18 yıl almanyada yaşadım almanyanın kültürünü aldım.18 yaşında tr ye dönüş yaptım bu arada türkcem yarım yamalıktı. konyalıyım konyanın ilçesinde 4.5 yılım geçti ve evliliğim orda geçti bir de kızım oldu. şimdi asıl meseleye gelelim. kızımın babasıyla 2.5 yıl evli kaldım ve ayrıldım ki severek evlendik ama gel ki kültür farkı vardı olmadı mutlaka bir konudan hep fikirlerimiz ayrı düşüyordu.15 yıldır izmirde yaşıyorum ve çok güzel almanyayı hiç mi hiç aramıyorum bu arada almanyadan döneli tam tamına 20 yıl bitti ve sadece 2 defa gittim gezmeye. bir tek özlediğim şey almanyada ki arkadaşlarım yoksa Türkiye daha iyi.
29 Yorumla
Soran+1 yılPisman degilsin yani ne güzel :)
- +1 yıl
Aslaaa pişman olmadım dediğim gibi Türkçem bile yarım yamalakdı ki halende öyle resmi yerlerde heyecan yapıp almanca konuşmaya başlıyorum 😃 beni uyarınca anlıyorum almanca konuştuğumu 😃 ich sag's dir türkei ist schoen zum leben.
Soran+1 yıliyi dayanmissin helal olsun. Insallah bende yapabilirim türkiyede:)
- +1 yıl
Almanya ölü hayat işden eve evden işe gerçi das hab ich nicht gelebt meine zeiten waren schoene zeiten. ama bir gerçek var demeden gecmiycem almanyada disiplin kural var temizlik var sigara izmariti bile yere atamıyor tüküremiyorsun bile. tr de de var ama Almanya gibi değil ama hayat tr de özellikle İzmir de
Soran+1 yılDu hast recht. Man fühlt sich wie ein Roboter in Deutschland. In der türkei hat man wenigstens ein richtiges Leben. Die Atmosphäre, die Menschen alles viel besser als hier :)
- +1 yıl
@Melzö58 Hollanda ve Almanca dili birbirine benziyor benim kuzenler var NL de zamdam da onlar hollandaca ben Almanca konuşuyorduk ve gayet iyi anlaşıyorduk malum o zmnlarda türkcem yoktu.😅
- +1 yıl
Cümlelerinin içinde sadece İzmir geçtiği için + verdim.
ırak da yaşamıyorsan gelme diyecektim almanyada yaşıyormuşsun kısaca buraya sakın gelme çok güzel memleketimiz var amam çok kötü bir iktidar var başında ve 10 yıl sonra arabistan gibi oluruz herhalde buradan gitmek için ya da onların gitmesi için herşeyi yapardım
11 Yorumla
Soran+1 yıliktidari degistirmeye varim ! :D
siyasi görüşün nedir ilk önce aşırı sağcı isen haklarının gasp eidlmesine ses çıkarmaz isen sorun yok hak adalet onur şeref dürüstlük sevgi ( herşeye ) senin için vazgeçilmez ise geme derim... nerede yaşıyorsun insanca yaşaman için çifte vatandaşlığı seçtinmi?
011 Yorumla
Soran+1 yılSagci degilim solcuyum ama vatanima asigim. Almanyada yasiyorum. Ciftevatandasligini 23 yasimda secebilirim daha var yani
- +1 yıl
ulus sorunu yaşarsın seni çok kandırırlar ilk olarakta almanyadan gelmiş bu veriyordur önüne gelene bişi olmaz diye yaklaşacaklar sana ya da ln almancı bu yatarsı hamile bırakıp kaparsın vatandaşlığı sonra vurusun kıçına tekmeyi almanyada deriyecekler gerisi senin kandırana kadar herşeyi gizleyenler olacak
Soran+1 yılÇok haklisin dediklerin mantikli. Ama ben bu yüzden önce evlenip esimle beraber türkiyede yasamak istiyorum. Böylece beni kimse kullanamaz
- +1 yıl
kaç kişi gelip burada mutlu olmuş oradaki ortamı yakalamış sen sadece tatillerde gel ya da tatillerde ible gelme burası işıd denilen terörst örgüte militan yetiştiren ülke haline geldi haberlerde okumuyor olabilirsin ama gebertilen çok işıdlı türkiyeye geltiriliyor memlektlerine neyse ben burada mutlu değilim seninde olacağına inanmıyorum vatan aşkı çok farklı burada doğduğum yeri özlüyorum almanım diyorum alakası yok alman değilim türküm diyorum alakası yok türk değilim ortada kalmış vatansız gibisin ben ilk okul birde orada öğrendiklerimi burada 4e gidene kadar gördüm çocuğunamı yazık edeceksin kendine et derimde kendinede etme çok kötüledim senin vatan aşkın var ya burada kahrolursun oy verdikleri akp hükümeti SENİN arkadan ka. pece ŞEHİT
- +1 yıl
EDİLEN askerlerine sahip çıkmadı terörst partisi çıkıp misilleme bu dedi ne oldu bu ülke hiç bir B. k olmadı suriyedeki o şehir için bu ülkeyi altını üstine getirdiler akp hükümeti terörstler için ülkesindeki insanlara zorbalık yapıyor hiçe sayıyor senin ŞEHİDNE GAZİNE sahip çıkılmıyor angarada pkklı bir otobüs sürücüsü senin GAZİNE KÜFÜR EDİP AŞAĞILIYOR zoruna gitmezse senimutlu edecekse gel
bu ülke din ile kandırılmış ama fdarkına varmayan bir kitle var hiçbir zamanda farkına varmayacaklar ATATÜRKe küfür eden çoğunluk var bu ülkeyi kuran bir insana hemde
Soran+1 yılTüriyede yasanan olaylardan, pkkdan, isidden haberim var. Her gün haberlerde görüyorum. Bende akpye karsiyim. Onlar vatan haini bundan eminim ama belki biseyler degisir türkiyede bunu simdi bilemeyiz. Vatanim savas icinde bile olsa ben buna raziyim sonucta bende türküm olanlari bende yasamaliyim
Soran+1 yılSu an gercekten üzüldüm.. Türkiyeme bisey olmasin. Rabbim korsusun. Acaba seneye secimlerde bisey degisebilir mi? ..
- +1 yıl
hiç birşey değişmez artık bu ülke istenilen kıvam getirdiler 2 milyon suriyeli vir sütü terörst sokuldu bu topraklara o suriyelilere iş verildi para verildi drekt istediği üniye girme hakkı verildi
sozcu. com. tr/2014/gundem/takkeli-basortulu-anaokulu-635152/ geleceğin oy makineleri
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
97Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu hangi şehirde yaşamak istediğine de bağlı. Ben de Almanya'da 5 yıl kaldım. Sakinliği açısından çok seviyorum. şu an İstanbul'da yaşıyorum. Ve büyük şehirler bana çok stresli geliyor. O yüzden fırsatımı bulur bulmaz yani iş bulunca küçük bir şehirde yaşamayı planlıyorum.
Kültür konusunda biraz sıkıntı çekebilirsin. Ne açıdan diye sorma onu cevaplayamam. Ama kimi almancılar bana daha samimi ve biraz saf geliyor. O açıdan dikkat etsen iyi olur.
Bir de disiplini kuralı, adaleti buralarda pek arama derim. oradaki gibi değil... Mesela Almanya'da defolu bir ürünü gidip daha rahat geri veriyorsun. Ama Almanya'da da naziler falan var.. ona göre de burası daha avantajlı hale geliyor işte.
Kısacası bir liste yap buradaki herkesin cevabını değerlendir ve öyle karar ver derim ben. Benim aklıma gelen özellikler de bunlar canım. Hakkında hayırlısı olsun. :))01 Yorumla
Soran+1 yılSu an almanyada İstanbul gibi büyük bir sehirde yasiyorum. Ankarada yasamak isterim. Dediklerin mantikli geleriyor ama daha çok düsünmem lazim
kardeşim bence özlüyorsan memleketini gel muhakkak ama kilo alırsın burada çünkü hamur işi falan yersin kilo alırsın burada bak ben kiloluyum diye hiçbir bayan beni beğenmiyor yoksa avrupada olsaydım kilolu bir kadın bulurdum orada çoktan evlenmiştim ama ülkemde yabancılık çekiyorum..
16 Yorumla
Soran+1 yılOff türkiyenin yemeklerine bayiliyorum :D keske su an orda olsam
Soran+1 yılBende Kilo alinca cirkinlesiyorum o zaman :)
+1 yılYorumlara bakinca sinirlenmeden edemedim bazi kisiler gelme biz gitmeye calisiyoz sen ne yapiyosun falan demiş ulan bu kisiler hep ulkeye faydasi olmayin baksan zeka katsayisi kültür seviyesi dusuk insanlardir gerizekalilar basit bisekilde adamlarin yerlesik duzenine konmaya calisiyolar merak etmeyin sizi almaz onlar zaten
10 YorumlaBende yurtdışında doğdum buyudum ve senin gibi dusundum tr yerleşmek ama vazgeçtim cunku zor sosyal adalet hiç birsey yok doktora gidersin kolun ağrıyor diye bacağını keserler😞 ben burada hiç yabancılık çekmiyorum öyle sorunum yok 😉 ha gidersin ok ama maddi durumun iyi se git... Karar senin!
24 Yorumla
Soran+1 yılDaha ögrenciyim maddi durumum iyi degil tabi.. Ailem normal isciler
- +1 yıl
Sana katılmıyorum @oceane doktorundan doktoruna fark var ben kızıma hamile kaldığımda araştırmaya başladım ve en iyi doktoru buldum. sonra çocuk doktoru araştırdım onu da buldum ayrıca kendim için de en iyi doktoru buldum ve en önemlisi kızım kaza geçirdi yine en iyi doktoru buldum. maddiyata gelince iş bjlursan çalışırsan her her cennettir yaşamak için tabi elbette almanyada çalışmasan bile almanyada sana bakıyor kiranı falan ödüyor ama tr de iş bulmak kolay
- +1 yıl
Ya iste bak araştırma yapmışın en iyi doktor bulmak icin demek ki her doktora guvenemiyorsun ama burada öyle sorun yok burada herkese guvenilir öyle turkiyede gibi her beyaz bluz giyene içinden doktor çıkmaz!!! Evet var elbet cok iyi doktorlar ama paran varsa yasarsın paran yoksa ölürsün ama sunu demek istiyorum turkiyede yasamak zor yani bazı Avrupalılar icin 😉 bizler adalet nedir biliriz kırmızı ışıkta durmayı da biliriz daha neler neler amaaaa neyse yinede saygım var 😊
+1 yılHollanda da yaşayan bir kız arkadaşım vardı gurbetçilerin hepsi en sonunda Türkiye ye dönmek istiyorlarmış sebebini sordum burada biz ölünce tabutumuzu uçağa bindirip ülkeye yolluyorlar demişti! ben istemem böyle bişey bende Türkiye ye yerleşeceğim demişti senin nedenin bu olmasa bile çok garip bir durum ya gurbette ölüp uçakla memlekette gömülmekmi yoksa baska bir ülke topragında gömülmekmi değişik şeyler umarım gönlünce olur!
03 Yorumla
Soran+1 yılBen onu baska biliyorum. burada ölünce seni tabutla beraber gömüyorlar.. kefensiz.
- +1 yıl
İyimi kötümü bu bilemedim!
Soran+1 yıliyi degil tabi bizim dinimizde ölünce toprakla bir olmamiz gerekir. Hiristiyanlar tabutta göülüyorlar
+1 yılBende almanyada yasiyorum und denke genau so wie du :) bende cok isterim trde yasamayi ich fühle mich hier garnicht wie zuhause obwohl ich hier geboren bin. Ama dedin ya kocami alip giderim trye o isini daha zorlastirir weil er mit seinen abschlusse ein job in tr finden muss das wird schwieriger fur ihn. En iyisi trden birini bulup oyle evlenmek o isini kolaylastirir ve sana yardimci olur
06 Yorumla
Soran+1 yılIch fühle mich hier einfach nur scheisse.. Ich will einfach in mein Heimat Land zurück und kein Ausländer mehr sein :) türkiyeden birisiyle evlenem beni kandirabilir.. Mecbur almanyadan olamsi gerek :)
- +1 yıl
Denk ich auch so:) yani tam olarak öyle bisey olmaz cunku sen trye yerlesmeyi düsünüyorsun ve turk vatandasi oluyorsun öylece kullanamaz o seni ama sen bilirsn tbi:)
Soran+1 yılBeim ailemde öyle basit degil evlenmek ama o konulara girmeyelim simdi.. Evlenmeden tr'ye gidemem ailem buna asla izin vermez
Ben gelmişim Fransa'dan 2 yaşında b*k var demi niye getirirler bu ülkeye Türkiye yaşancak memleket değil günü birlik geliceksin gideceksin Hayat standartları çok düşük nereden geldin bilmiyorum ama Yaşancak memleket değil zaten yakın zaman içinde bizi atıcaklar evlerden suriyelileri alacaklar :)
10 Yorumla
+1 yılZor bir karar. Ama denemekte süresi ver kendine. evlenme den cocuk yapma dan. 6 ay 1 yil dene bakalım yapabilecekmisin. Ben hergun donmek istiyorum ama olmuyor. Anca emekli olursam. Bu yastan sonra ne is yapabilirim. Akli basinda iyi kocayi nerde bulacaksin. ..
03 Yorumla
Soran+1 yılEvet denemem lazim. Yaz tatilinde 4 haftaligina ankarada kalmayi düsünmüstüm akrabalarimda ama ögrenciyim ailemin fazla parasida yok. Ama seninde dedigin gibi nemedek lazim önce
- +1 yıl
Ailen zengin degilse dusunme bile. Tr yi. Ben 30 und a ciktim geldim buralara. Sistemin kurbani olduk diyelim. Tr de 1 gecede batabilirsin.. emekciysen ona da saygi yok.300 kisiyi diri diri madene gomduler. Paran varsa tr cennet onu da soyleyim.
Soran+1 yılBunlardan haberim var. Ama insan vatanini özlüyor iste. Ama ömrümün sonuna kadar burada yasamayi düsünemiyorum. Korkunc bisey benim icin
+1 yılGel sn gel. B. k var turkiyede. Herseyde gerici bir zihniyet olcak. Hic bir zman profesyonelce dusunen insanlarla ya da kurumlarla karsilasamicaksin. Basinda bir diktator olcak. Haklarni ozgurluklerini hic bir zman tam anlamiyla yasayamayacaksn. Ama gel sen ynede b. k var
00 Yorumlayurtdisinda yasayanlarin haylidir tekrar yurduma donup yasamak gel gorki bu imkansiz gidenler hepsi geri geliyor ancak emekli olanlar istisna sen gelsen bile en fazla 6 ay dayanabilirsin sonra kacacak yer ararsin burada yanlis anlasilmasin bu sorun turkiyeyle degil sistemle alaklidir avrupanin sisteminde yetisen buyuyen yasayan insanlar kendi ulkelerindeki sisteme alismlari cok zor o yuzden geri donus yapanlar hepsi mutsuzdur pismandir
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Paran çoksa Türkiye cennet, paran yoksa da cehennem olur insana. Burada insan etiyle beslenen çok vampir var.
24 Yorumla
Soran+1 yılAnladim ben:)
+1 yılbaşta zorlanırsın belki ama alışırsın dilinde var türkçeni geliştirerek dilinle (almancanla ) para da kazanabilirsin neden olmasın sen bu kadar istiyorsan
01 Yorumla
Soran+1 yılGercekten çok istiyorum. is bulabilirsem tr'de ne mutlu bana:)
Tabiki yasayabilirsin. Onyargilarindan kurtul yeni bir yasam yeni bir sayfa heryerde herzaman zordur. Bir sure zorluk yasaman gayet dogal ama ulken kendi topragin bu zor gecicek surede emin ol kisa surecektir. Umarim hersey diledigin gibi olur.
00 YorumlaTahminen Avrupa da yaşıyorsan Türkiye ye gelmek aptallık. Çok merak ediyorsan tatil için gel gez. Yaşam kalitesi, refah seviyesi diplerde. Gençlerin çoğunluğu ülkeden kaçıp gitmek istiyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılBen zaten her yaz türkiyedeyim. Çok özlüyorum vatanimi :/ sadece orda olmak istiyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet türkiye güzel herkes seninle ayni dili konusuyor yabancillik cekmiyor dislanmiyor insan ama yasanmasida zor bir ülke diye düsünüyorum en azindan avrupada yasayanlar icin ben türkiye uzun süreligine tatile gittigimde cogunlukla anlarim benim icin yasanilmasi zor bir ülke oldugunu ama herseye ragmende cok güzel bir ülke ben en fazla tatile gelebilirim
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılneden olmasın yeterki burada anlaşabilceğin birileri olsun belki birini de sevebilirsin ararda kültürel farklılıklar olur ama buna zamanla alışırsın problem değil saygılarımla...
10 Yorumla bızımkıelr burdan almanyaya gıdıyor ferah yasmak ıcın. gelme kardeım molotof atarlar kursuna denk gelırsın gelme turkıye turkıyelıkten cıktı gelme.
01 Yorumla
Soran+1 yılMolotofada kursunada varim kardesim :))
+1 yılBu yaşta bunları görebildiğin için tebrik ediyorum seni. Çok doğru bir karar olur ne kadar erken gelirsen o kadar çabuk alışırsın Türkiye' ye. Konuşmayı da dert etme zaten burdakilerin de çoğu da doğru düzgün konuşmuyor :D
15 Yorumla
Soran+1 yılInsallah gelebilirim. Komik olanda ne biliyormusun hem aksanim var hemde angaraliyim komusmam pek bir egelenceli oluyor :D
- +1 yıl
oo tam şenlikli olur seninki:DD
Soran+1 yılÖyle vallahi. Konumam ankarali tipim erzurumlu :D
- +1 yıl
:D alışırsın merak etme. gençken insan çok daha kolay uyum sağlıyor yaşadığı şehre ve kültüre
Soran+1 yılUmarim uyum saglayabilirim :)
Turkcen kotu degil. Tabii ki yasayabilirsin yeter ki kendin icin mukemmel adami bulup onunla evlen, kararini destekliyorum.
04 Yorumla
Soran+1 yılTesekkür ederim. Tabi evlenmeden türkiyeye yerlesemem. kiz basina asla olmaz ancak akrabalarida kalirsam.. Oda en fazla 2-3 hafta..
Soran+1 yılAlmanyadan birisi olacak tabi. Beraber karar verip türkiyeye yerlesmek isterdim
Aile & Toplum konusunda 857 cevap paylaştı. Bir b*k türkiyede. Napacaksın burada yaşayıp yaşa işte orada. Sonra çok pişman olursun geldiğin için. 😎
03 Yorumla
Soran+1 yılPeki burada ne b*k var kardesim.. Bizi burada kabul etmiyorlar, türkleri sevmiyorlar
Soran+1 yılMecburlar.. Tr'de yasamayi göze alamiyorlar
Gizli Üye(36-45)+1 yılayni durum gelde bunu aileye anlat kimse anlamiyor ama yeni nesil hep almanyayi terk ediyor sebebiyse hala bizi kabul etmemeleri psikolojik baski kurmalari kendimizi evimizde gibi hissetmiyoruz nasil mutlu yasiyalimki elin memleketinde :D
04 Yorumla
Soran+1 yılAynen bacim. Aileme düsüncemi anlattim biz bile geri dönemyi düsünmüyoruz sen ne hayali kuruyorsun, yapamazsin oralarda diyorlar :/
Cevap sahibi+1 yılaslinda az cok haklilar cünkü almanya cok güvenilir bir yer buraya alismisiz mesela gece saat 12de eve sorunsuz bir sekilde gelebiliyorsun ama türkiyede ben korkarim. biz disipline alismisiz türkiye cok karisik sorunlu vs
Soran+1 yılHaklisin bu konuda. Ama türkiyede bir ayri güzelll :)
Cevap sahibi+1 yılevet cooook :)
turkiyeye geldiginde devam ettirebilecegin güzel bir yaşam süreceğin mesleğin var mı? ya da geldiğinde burada herhangibir maddi problem olmadan yaşayabilecek misin
05 Yorumla
Soran+1 yılDaha ögrenciyim. Evlendikten sonra türkiyeye yerlesmeyi düsünüyorum ben. O zamana kadar is bulmus olurum
Soran+1 yılBen paraya ve rahatima düskün birisi degilim. Esimin zengin olmasini istemem fakirde olsa evlenirim. Tek istegim almanyadan uzak olmak :)
Soran+1 yılInsallah dedigin gibi olur.
Turkcen iyi turkcende sorun yok. Turkiye yasanilmicak bir yer degil. Bende londrada yasiyorum turkiyeye gidince yabancilik cekmiyorum orasi benim memleketim. Topragini degismem hic bir seye. Sende kafana takma bence zorluk cekmessin
02 Yorumla- +1 yıl
Londra yasanacak en son yer. 2 yil kaldim... tr de isyeri actim donmek için ama kuruş kazanamadim. Sirf emeklilik için tutuyirum. Kismetse 52 emekliyim burada 67 ye cikti
bende Türkiye'de yaşamayı düşünüyorum ama okulumu Almanya'da bitirdikten sonra... acaba önyargılar filan olurmu ya da orada rahat çalışabilirmiyim onları henüz araştırmadım :/
02 Yorumla
Soran+1 yılIste o da var is bulabilirmiyiz biz
+1 yılTürkiye de yaşam hakkında soruların varsa bana mesaj atabilirsin. Ben de yaklaşık 3 senedir falan Almanya da yaşıyorum
00 YorumlaGel yavrum gel savaş da çıksa parasızda kalsan gel vatanında aç kal vatanında öl
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle
Hangi ülkede yaşadığını söyleseydin, pişman olup olmayacağını söyleyebiliriz
03 Yorumla
Soran+1 yılAlmanyada yasiyorum
Soran+1 yılVatanimi gercekten çok özlüyorum. Yazin ankaradaydim kendimi çok iyi hissettim tabi yabanci oldugumu anliyorlar ama ben yinede burdan gitmek istiyorum
Turkiye uzaktan guzel yakindan degil ne yazikki. Egitim saglik adalet duzen cevre kural neredeler? Vatanimiz olmasi ve insanlarin sicak olmasi disinda artisi yok ne yazikki.
00 Yorumla
+1 yılsakın haaaa. işin ekonomik boyutunu geçtim burada asla insan hakları denen şeyi göremessin aklından bile geçirme derim.
02 Yorumla
Soran+1 yılFarkindayim bunlarin ama gercekten buna raziyim. Almanyada yasamaktan iyidir
- +1 yıl
pişman olacağını garanti ederim yine de sen bilirsin.
+1 yılArkadaşım aklın varsa Türkiye ye dönme. Hatta imkânın. Varsa almanyadan isvece geç. Orada yasa. Çok samimi söylüyorum imkanim olsa 1 dakika durmmam bu ülkede.
10 YorumlaValla bende istiyorum Türkiyede yaşamak ama maalesef hayat şartları çok zor benim için orda. Ama sen zaten aslen Türk olduğun için zorluk Yaşamazsın, zamanlada alisirsin :)
00 Yorumla
+1 yılsakın gelme kardeşim sakın. biz yurt dışına çıkmanın yollarını arıyoz sen türkiyeye gelmek istiyon. buraların tadı kaçtı. yobazlık aldı başını gidiyo. almanya gibi medeni bir ülkeden türkiyeye gelirsen damdan düşmüş gibi olursun. benden söylemesi.
04 Yorumla- +1 yıl
ucuz konuşmuşsun kardeşim
- +1 yıl
senin pahalı olduğun da söylenemez zaten
- +1 yıl
Nicke bakınca ben de bisey sandim dahinin ismini karalama bari
- +1 yıl
bir gidin olum manyak mısınız siz yaw :/
+1 yılTürkiye iyidir ama eger Türkiyede kimsem kalmazsa amerikada yasamak isterdim. Oradaki insanları merak ediyorum :)
00 YorumlaYurtdışında yaşamak varken Türkiyeye gelmek bence saçma olur.
30 Yorumla
+1 yılAlmanyada yaşayıp TR ye göç edersen büyük yanlış yaparsın bence şuan. orada düzenini kur evini barkını al öyle taşınırsınız buraya oradaki ev kira geliri ile burada paşalar gibi geçinirsiniz 40 ından önce gelme bence.
00 Yorumlapek ala yaşayabilirsin
sana tavsiyem kültürü düşük semtlerde yaşama
yaşayacağın semti iyi seç
türkiyede almanyadan daha çok rahat edersin.00 Yorumla
+1 yılbir kız için mantıklı olabilir ama ben seneye kadar londra ya da avustralya ya gidicem geri ddönüşte yapmam diye düşünüyorum.
00 YorumlaTabii eğer kültür çatışması yaşamazsınız gayette keyifli olur Türkiye gibi bir yeri bulmak imkansız neredeyse eğer şansın varsa dene derim
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 305 cevap paylaştı. Saçmalama dünyanın kazığını yersin burada ben terk edicem yakında buraları
15 Yorumla
Soran+1 yılNe kazigi? Ne olabilir ki
Soran+1 yılHaklisin. Türkiyede bazi seylerin degismesi gerek. Tam benlik devrime varim :D
+1 yılbenim şahsi düşüncem ise Türkiyenin neresine geleceğinize göre değişir sosyal anlamda bir takım sıkıntılar olabilr
02 Yorumla
Soran+1 yılAnkarada yasamak isterdim. Her sene tatilde ordayim ve akrabalimda ankarada. Çok yanliz olmam yani
- +1 yıl
yok o anlamda değil Almanyadaki hayatlıkla buradaki bir olmayabilr. toplum baskına mazruz kalabilirsinz. tabi sizin karakteriniz nasıldır bu da önemli bir husus tabi
Ben gitmeye çalışıyorum sen gelmeye ben küçükken ailem almanyaya taşınmaktan vazgeçmişler keşke gitseydik diyorum şimdi
03 Yorumla
Soran+1 yılBende tam tersini diyorum. Keske hic gelmeseydik buralara
Soran+1 yılAlmanya
bence gelme ;) senin vatanın orası gibi çok sıkıntı çekebilirsin hiç arkadaşın olmayabilir ailen bile olmayabilir. yine de bir dene ama en azından denedim ama olmadı dersin ;)
00 YorumlaEn mantiklisi gitmemek. ayni konuyu bende yurtdisina ciktigimdan beri soruyorum. Aslanlar gibi geri dönüceksen dön yoksa dönme. yurtdisindan gidenler türkiyedekiler icin balik gibi saf. Ömür boyu cok sey cekersin.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBizim ülkenin sonu iyi değil savaş çıkacak yakında ülkede bu ülkede yaşanmaz yakında biz kacacak yer arıyacz
11 Yorumla
Soran+1 yılAllah korusun ama haklisin haberlerde görüyorum türkiyenin durumunu.. Iyi degil insallah iyi olur artik
Türkiye de yaşamak için önce bir işin olmalı yoksa öbür türlü çok zor :)
02 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin. En önemlisi bu iste isim olmadan hic bisey yapamam türkiyede. Ama yasim daha çok genc en az 4-5 seneye kesin karar verebilirim
+1 yılKafayi mi yedin yahu sen Ne işin var türkiyede almanyayi birakip gelme buraya sakin asrin hatasini yaparsin
12 Yorumla- +1 yıl
Neye dayanarak soyluyon bunu
- +1 yıl
bilmem neye olabilir türkiyenin bir tane artisi özelliğini yazzsana bana
+1 yılMillet gitmek istiyor sen burada yaşamak ne güzel :D
01 Yorumla
Soran+1 yılBiraz öyle oldu :D
Yaşayabilirsin tabiki. Türkçeni de bilmem ama yazma dilin benden iyi gurbetçi kardeşim :)
02 Yorumla
Soran+1 yıl:D buna sevindim. Konurken yabanci oldugum farkediliyor cünkü yavas konusuyorum kelimeleri dogru söylemek icin :)
Aile & Toplum konusunda 988 cevap paylaştı. Yazmana bakilirsa turkceyi iyi konusaniliyorsun.
Gel Tabi Ana Vatanina Ne yapicaksin Yaban Ellerde.01 Yorumla
Soran+1 yılTesekkür ederim. Maalesef konustugumda yabanci olugum belli oluyor.. gelmek istiyorum insallah
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende çok hevesliydim ama insan yinede doğduğu yeri özlüyor ben hollandanın her şeyini özledim
04 Yorumla
Soran+1 yılBen almanyayi özleyecegimi sanmiyorum. Belki annem ve babami özleyebilirim ama onlarda artik türkiyeye dönseler iyi olur
Cevap sahibi+1 yılAlmanyadaki hayatı özlersin burdakiler can atıyor avrupaya gitmek için. Avrupada ki Türklerde hevesli ama bir kaç ay sonra burada ulyaşamaya başlayınca anlarsın ne demek istediğimi :)
- +1 yıl
ben almanyayı hiç özlemiyorum tek özlediğim arkadaşlarım onlarla da hep diyolok içindeyiz ve sağolsunlar her yıl geliyorlar ziyaretime tr de yaşamayı çok istiyorsan izmiri tercih et
Soran+1 yılizmirde kimsem yok. Akrabalarim ankarada.. Ankaraliyiz önce Ankara sonra bakarim izmir, İstanbul :)
Millet tr den kaçmak için can atıyor sen ise dönmek için can atıyorsun :) enteresan :))
00 Yorumla
+1 yılYasarsin, neden olmasin. Kimseyi dinlemene gerek yok gercekten istiyorsan, ayni hedef bendede var.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 508 cevap paylaştı. Olur tabi. Ama evlenecegin adani iyi taniman lazim. Herkese inanip güvenme
00 Yorumla
+1 yılaz kaldi ben gidiyorum türkiyeye ;) gidebilirsin tabiki niye gidemeyesin
00 Yorumla
+1 yılBen senin yerinde olsaydim Gelmezdim. Ya giderim Amerika ya evlenmeyi düsünmem mk
02 Yorumla
Soran+1 yılTabi erkek icin evlenmemek normal ama kizlarin eninde sonunda evlenmeleri gerek.. Artik param olursa amerikaya giderim esimle :)
- +1 yıl
Türkiye de nüfus artıyor 75 milyon oldu. Herkes evleniyor ve hep fakir kalıyorsun. Avrupada bilirsin öyle değil. Paran güçlüyse evlen güçlü değilse evlenmeye gerek yok. Yakında Türkiye Hindistan olacak :D
18 yaşında bize gençler diyor sende bebesın la o zaman
01 Yorumla
Soran+1 yılNe deseydim abilerim, ablalarim.. Daha iyi oldu mu
- Aile & Toplum konusunda 480 cevap paylaştı.
+1 yılGel kardeşim gel çok iyi düşünmüşsün ne işin var oralarda
04 Yorumla
Soran+1 yılDemi ya ne isim var benim bu gavur ülkede :D
- +1 yıl
Burdaki sıcaklığı orda göremezsin ot gibi yaşanmaz :)
Soran+1 yılAynen ya gerçek hayat türkiyede
- +1 yıl
Orda misafirliğe gitsen sana mangal da yapmazlar çay da demlemezler iki sohbete hasret kalırsın
+1 yılBende yurtdisinda yasiyorum Türkiye de yasanir niye yasanmasin ve yabancilikta cekmezsin iyi olur senin icin
00 Yorumla:D ben şöyle biticek diye korkuyodum sorum şu beni alıcak birisi var mı? :D :D :D
02 Yorumla
Soran+1 yılHahahah vallaha sesli güldüm :D :D
+1 yılgel buyur gel suriyeliler yaşayabiliyorsa sende yaşarsın alışırsın zamanla... ne olursan ol gel alışırsın
03 Yorumla
Soran+1 yılBunu güzel dedin
- +1 yıl
nerelisin sen
Soran+1 yılAlmanyada yasiyorum aslen ankaraliyim :)
- Devamını Gör (67)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat