Prezentabl olmanın gerekmediği meslekler?

Günümüz cilalı imaj devri. nerdeyse bütün mesleklerde uzun boy, orantılı vücut ve güzel yüz anlamına gelen "prezentabl" şartı var. Başarı, iş deneyimi, konuşma, kültür hep ikinci planda kalıyor. Ben endüstri mühendisliği okuyorum ve staj için başvurmak istediğim yerlerde hep "prezentabl" kelimesi var.
Elbette ki ilk izlenim önemlidir, ne de olsa insanlar görünüşleri ilekarşılanır ve fikirleri ile uğurlanırlar. Ama bu "ilk izlenim" bence temiz, vucut proporsiyonuna uygun bir giyim, yüze uygun bir makyaj, boyla orantılı bir kilo ve fit bir vücut, yani kısacası bakım olmalı. (en azından benim mesleğim için). Bakımlı, stil sahibi, fit ve güzel sayılabilecek bir yüza sahibim tek kusurum boyumun kısa olması (161 cm). boyum yüzümden elendiğim çok oldu. bir çok kızda "erkekler beni beğenir mi" kompleksi var boyla alakalı, bende ise "ben iş bulabilir miyim" kompleksi var. Başvurduğum çoğu yerde 165 boy sınırı vardı (ki 3 santim oynama yapacağı için, işe girmeyi garanti yapmak istiyorsanız168'den uzun olmak zorundasınız)
Bilemiyorum işverenlerin boy konusundaki takıntıları bana absürt geliyor. İşe alımda boyun ve prezentabllığın önemli olmadığı meslekler nelerdir sizce?
Güncellemeler
+1 yıl
...
Prezentabl olmanın gerekmediği meslekler?