Bayanlar için ideal meslekler hangileri? Genelde Biyomedikal Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Gıda Mühendisliği kadınlara daha çok yakıştırılıyor.
2018 YKS'de kadınların en çok tercih ettiği meslekler Hemşirelik ve Diş Hekimliği olmuş. Benim de aklımda birkaç meslek var ama size de sormak istiyorum. Sizce bayanlarda en çok tercih edilen meslekler hangileri? 2019 YKS'de kadınların en çok tercih edeceği bölümler hangileri olacak sizce?en çok tercih edilen meslekler
Öğretmenlik
Bankacılık
Doktorluk
Avukatlık
Eczacılık
Psikologluk
Mühendislik/Mimarlık
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kadınlarda en çok tercih edilen meslekler hangileri?
Meslek seçimi çok önemli, bir insanı hayatının geri kalan süresi boyunca çok mutlu da edebilir çok mutsuz da. Şahsen, mesleklerin cinsiyete göre tercih edilmesi olayını doğru bulmuyorum ben. En çok tercih edilen meslekleri, kadınlar da yapabilir erkekler de.
en çok tercih edilen meslekler
Seninle hemen paylaşayım, popüler meslekleri.
En çok tercih edilen meslekler hangileri?
Geçtiğimiz yılın; en çok tercih edilen bölümlerini sıralıyorum;
Burada erkeklerin an itibariyle ankette öğretmenlik diye abanmaları bence soruyu yanlış anlamalarından kaynaklanıyor. Sorunun başını (Evlenirken) bayanlarda en çok tercih edilen meslekler olarak değiştirirsek daha uygun olur gibi geldi.
4. farklı üniversitedeyim hepsinde de fakültenin %70 civarı kızlardan oluşuyordu
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Eczacılık ve öğretmenlik diyorum. Öğretmenlik gerçi ataması farklı şehirlerde olduğu için zorlu ancak görev kadınlara çok uygun. Gerek çocuklarla iletişimde gerekse çalışma saatlerinde öğretmenlik çok güzel kadınlar için.
Bunun dışında eğer dişli bir kadınsanız, avukatlık da kadınlara çok yakışıyor. Hem bu hayatta dimdik durabilir hem de insanlara destek olabilirsiniz.
Allah rızası biri bana doğru bilgiyi yazabilirmi bakın 2 haftadır araştırıyorum ama yok bulamıyorum 22 yasındayım tercih yaptım 2 yıllık AÖ inşallah çıkcaz yani sorum pilot olmak istiyorum 2yıllık AÖ mezunu kabul ediliyormu İngilizce boy kılo saglık problemi bir kenara 2yıllık AÖ mezunu pilot akademisine girebilirim mi
Bayan değil Kadın. Öğretmenlik, Hemşirelik. Genelde en çok tercih edilen meslekler arasında. Sağlık bölümü Kadınların en çok tercih ettiği meslekler arasında. Ama artık günümüzde Mühendislik , İBF bölümleri de tercih ediliyor. Ama benim önerim Sağlık bölümü.
Ben anime ses canlandırma yı çok seviyorum lakin Türkiyede öyle bir bölüm yok animasyon uyluk var ama sesimi taklit edebildiğim için anime istiyorum ya da çocukların çizgi filmlerinde izlediği sesler candırmak vs lakin öyle bişey yok çok üzücü o yüzden saglam bir iş için iyi bir puan almak sonrası olur inş 🥺
Birincisi bayan değil kadın. İkincisi de “ideal” diyerek kalıplaştırmayalım lütfen. Yalnızca tercih eğilimleri olarak sorulsa yaklaşımım farklı olurdu.
kadınlar genelde kolay meslekleri seçerler lise okuyanlar çaycılık sekreterlik gibi işleri yaparlar üniversite okuyanlar ise yukarıda yazan mesleklerin hepsini yaparlar.
@Seymaaa06 anasınıfı ve okul öncesi branslarındaki kızalrın coğu o cocuklarla aynı ortamda çalışmaktan pekte sağlıklı olgun kararlar alıp davranışlar sergileyemiyorlar. hem tecrübe ettim hemde benzer sekilde ilişkileri olanlardan dinledim.
Ayni sekilde surekli cocuklarla vakit gecirdikleri icin hareketleri de cocuksulasiyor olgunlasamiyorlar yani cevremdekilerin cogu boyle bir de sorumluluk gerektiriyor
En İyi Cevaplar