gizli kullacı yaş maksimum 24 çocuk lise 1 yaklaşık yaşı 16 24-16 = 8 demek ki 8 yaşında doğurmuşsunuz.. geceleri 18-24 gizli kullanıcı lar pörtlüyor bir an da ve abuk sabuk sorular soruyorlar. yoksa ergenlerin günahını alıyoruz da 40 ve üstündeki insanlar mı bizimle burada kafa bulup içindeki kurtları döküp çocukça eğleniyor. ayrıca 40 yaşında ki bir annenin çocuğuma tepki göstermeli miyim sorusu da olgun bir soru değil. anne dediğin böyle soru sormaz napacağını bilir, dersler zayıf diye direkt tepki gösterilmez çocuuğa önce konuşulur derdi sıkıntısı öğrenilir psikolojisi anlaşılır öğrtmenleriyle konuşulur vs vs.. direkt lise1 e mi doğurdunuz..
Lise 1 de çocuklar sözel , sayısal , eşit ağırlık diye bölümlere ayrılamıyor kendi alanlarına yönelmedikleri için güçlü ve zayıf oldukları dersleri beraberlerinde alırlar. Bu yüzden lise 1 zordur. Notlara baktığımda Fizik 78 , Matematik 85 .. Mat dersleri iyi.. ama diğer yandan 60 edebiyat , sağlık bilgisi 20 , dil ve anlatım 41 .. Kızınızın sayısalcı olduğu çok açık.. eminim ezber yapmayı da hiç sevmiyordur. Kızınıza destek olun şu lise 1 i atlatsın.. lise 2 de matematik bölümüne geçer inanın ders notları şimdikinden çok iyi gelir. Hem matematik alanında olan mesleklerde her zaman iş alımı vardır , buradan ekmek yer bu kız.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kimya zorla 70 almış biyo da kotymus sayısal olarak sadece fizik ve mat seviyomus
yaşı ve yeni ortama girmesi sebebiyle böyle bir durum yaşaması çok normal. desteklediğinizi ve ne olursa olsun onu sevdiğinizi söylemeyi ihmal etmeyin. malum ergenlik dönemi.
Yabancı dili iyi. Büyük ihtimalle seviyor yabancı dili. Dil bölümüne gitmek istiyorum diyecek size. Sizde destekleyin. Bu notlar kötü değil. Çoklu zeka kuramına göre kızınızın zeka alanı dilsel-sözel zeka bu çocuktan tıp, mimarlık.. tarzı mesleklere yönelmesini beklemek aptallık olur.
Dil anlatım duzelmesi lazim digerleri anormal degil yeni okul yebi arkadaslar bence gayet dogal notlar ilk okulda basarili bir cocuksa gelistirir kendini. Ona baskı yapmayın ders calismasi gerektigini kendi kendine fark etmesini saglayacak eylemlerde bulunun :) Allah bagislasin bu arada :)
Gayet iyi durumda ablacım. Sayısal dersleri iyi dikkat ederseniz, diğer derslere eğilimi olmadığından kötüdür, biraz geniş bakınca iyi durumda olduğunu söyleyebiliriz.
Zorlu bir sınav stresinden çıktı çocuğunuz, yeni bir hayatın içine girdi, arkadaş çevresi ve değer verdiği şeyler ergenlikle beraber değişiyor. Fazla takılmayın notlarına derim, sonradan düzeltir.
Tepki gostermekten ziyade basarili oldugu alana yonlendirin benim de sayisalim kotuydu dil okudum gayet de iyiyim bu alanda. Lise 1de kotu olmasi normal ki bu kotu de degil. Bocalama devrinde. Yardimci olmaya calisin
Birkaç dersi düşük, yükseltmesi lazım çünkü ygs-lys de karne puanı 60 puan etkili, birçok kişiyi geri iterken az bir kişiyi de ileri atabiliyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bunları çalışmadan yapıyordur büyük ihtimalle onun için gayet his bence biraz çalışırsa tamamdır. Aynı notlara sahiptir bende çok iyi bir bôlüm ve üni kazandım. Çalışma alışkanlığı kazandırır ve onun başarılarını seyredin derim.
Şimdi bu dersleri gerçekten sınıftaki çocukların isteğine göre seçilmiş olsaydı, bir lafım olmazdı. Olum bu neyin çekememezliği yahu :D Ne garip adamlarsınız. Sağa sola çatmaya yer arıyorsunuz. 3 tane dini ders olacağına, 3 tane pozitif bilim dersi olaydı, ne bileyim müzik olaydı, sanat olaydı. Ülkemdeki müzik ve sanata karşı verilen derslerin işlenmesindeki basitliği karşıyım ama şu çocuklara azıcık değer kazandıracak ve gerçekten kendi seçimleri olacak bir şey olurdu Bunların hepsi dayatma yahu. Ben görmedim ki bir tane seçmeli ders de seçilsin. %90'ı müslüman olan bir ülkede bu çocuklara neyi öğretmeye çalışıyoruz. %90'ı müslüman olan bu ülkede neden arama motorlarında en çok çocuk p*rnosu aratılıyor. Neden tüm yıkım islam ülkelerinde yaşanıyor? Senin ağzından neden böyle kötü sözler çıkıyor, aklın alıyor mu senin? Bir yerlerde bir yanlışlık yok mu sence de?
En İyi Cevaplar