Okul notları zekanın göstergesi midir? Herkese +1...
Evet, okul notları zekayı belli eder
Hayır, okul notları zekayı ölçmez
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ben mantıklı bir cevap vermek istiyorum. Türkiye de bu kadar insan dan aynı şeyleri yapıp farklı bölümlere gitmeleri isteniyor ama şu bir gerçek ki zekanın da türleri vardır. Mesela görsel zekaya sahip biri iyi ezber yapar ama ezberin işe yaramadığı derslerde işleri batırır, sayısal zekaya sahip biri dil yapamaz. Yapsa bile dilci kadar yapması için "köpek" gibi çalışması gerekir. Müzikal bir zekaya sahip biri hiç birini yapamaz. Yapsa bile "köpek" gibi çalışması gerekir. Ben her yerde kullandığım bir sözü tekrar kullanmak istiyorum ve bu söz eğitim sisteminin ne kadar BOKTAN bir halde olduğunu gösterecek.
"Balıktan uçmasını, kediden de havlamasını istemek aptallıktır... "
Uzun lafın kısası LGS, YKS, DGS, KPSS vs... bu sınavların hiç biri zekayı tamamen ölçemez. Hiç ölçmez demiyorum çünkü bazı öğrenciler gerçekten çalışmayıp derece yapabiliyorlar, ben sadece tamamen ölçemediğini düşünüyorum ki kendimi haklı da buluyorum çünkü ben de aynı sistemden geçtim.
Okul sadece 40 ile 60 arası ders kitabını 4 yılda okuyup bunları anladığını ölçmek için yapılan sınav sonuçları ve diplomadan ibarettir.
60 kitap okumak zeki olduğunu göstermez.
Turkiyede ezberci egitim sistemi var. Ne kadar ders calsirsan o kadar basarili olursun
Hayir kesinlikle degil 4 sene lisede hep zar zor sinif gectim hep 3 tane 0 im olurdu ama uni sinavinda okul 5. sydim. universitede de derslerim kotu ama canim sagolsun
Cevap
3Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?