Arkadaslar aramizda doktor , hemsire , bilen , yasayan biri varmi acaba sol yanimda kalbimde bir agri nefes aldigimda sizliyor :(böyle ince ince bir agri var şu an :( nedir bu gidicimiyim yoksa
Saka degil ciddiyim ya :((
Saka degil ciddiyim ya :((
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer iyi günler soran,
bu konuda bilimsel olarak ihtisas yapmamış olsamda, sabah duş alıp dışarı çıkmaktan kaynaklı veya ince kıyafetlerle bu mevsimde dışarı çıkmaktan kaynaklı, sırt bölgesine giren ve halk dilinde yel diye tabir edilen hastalığa tutulmuş olduğun kanaatindeyim. Genellikle doktorlar bu ağrının psikolojik olduğunu söylerler çünkü kalpte ince bir sızı olarak hissedilmektedir... Fakat söylediğim gibi karaciğerin üşümesinden kaynaklı, sırt bölgesindeki kasların gerilmesiyle ortaya çıkan bu durum nefes alış verişlerinde bu ağrıyı tetiklemesiyle vücudun sol tarafında sancıma olarak ortaya çıkmaktadır. Tavsiyem ise kas gevşetici bir ilaç olan muscoril içmen ve bunu destekleyici kremler kullanmandır.
Geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum hamfendicim...
saçlarımın yanları her ne kadar cefadan beyazlamış olsada... bu saçları değirmende ağırtmadık desem yeridir sanırım... ayrıca tamam güzel doktor gibi yazıp üstüne birde reçete bile eklemişim ama sen yinede bir doktora görün ve dahiliye uzmanı olsun bu kişi... Mazallah kireçlenme başlangıcı belirtisidir aynı zamanda bu tür ağrılar... bizim yaşlarda (ben 34) sıkça görülen bir rahatsızlıktır (gerçi henüz yaşını bağışlamadın ama)
heee evet o daha yakın sonuçları benimde saçlarım uzun sayılır özcan deniz derken beyaz kısımlarından bahsetmiştim :) aynen söylemlerin ve yaşın örtüşüyor diyemem... buda teraziliğin vermiş olduğu bir durum olsa gerek... bende bazen kendimin verdiği cevapları kabına sığmaz olarak görüyorum :)
ruhun genç olması iyidir... kaldıki ben şuna acayip şaşırıyorum... geçen yemek yiyoruz bir arkadaşla, bir çocuk (3-4 yaşında) yan masada rahat durmuyor bende ona sertçe baktım ve rahat durmasını sağladım... bu hareketimden sonra annesi (yaşça benden küçük) bak seni amcaya söylerim amca kızar amca şunu yapar amca bunu yapar... amca ne lan :) tamam dış görünüş 34 ama içi bi sor hele o çocuğa o hareket şebeklik olsun diye yaptım ben ablacım :):):):):)
:) yok be oda olmazki :) hani yaşlı teyzeler gibi olur öylede... gerçekten teyzedir ve teyze dersin ama alınır ... teyze anandır der :) neyse geçici bir durumdu zaten... yemek yeyip kalktık ve yolumuza gittik... yoldan geçen güzel bir bayan (yaş 25-35 aralığı) şuana kadar amca demedi... bu yeterli bir kriter :)
belli zaten baksana patlamaya başlamışsın... :):):):) Lakin bende amca değilim diyorum ama şu konu hakkındaki tecrübelerimi ilk yorumumda aktarışım, dışı seni içi beni yakıyor cinsinden bir durum koyuyor ortaya... sanırım sen ve ben bir köroğlu bir ayvaz olmuşuz... :):):):)
nasıl oldunuz hamfendicim?
Bir Kar Yağar İnce İnce : P
Geçmiş Olsun Kuzi.
en yakın zamanda sağlık ocağıdır hastanedir hemen görün derim canım, birden çok nedeni olabilir, ciddi ya da değil :(
geçti mi? soğuk almış olabilirsin. bekle biraz geçer.
Cevap
30Cevap
Hanımefendi hemen korkmanıza gerek yok,siz ağrının kalpte olduğunu anlayamazsınız ;reflüye bağlı özefagus(yani yemek borusu) yanmaları ve torax(yani göğüs kafesinin) krampları da aynı şekilde gelir insana çünkü;o yüzden panik yapmayın,daha gencsiniz de.Ancak hafife almamak lazım yakınlarda bir sağlık ocağı varsa gidip ekg çektirin,çok basit ve kısa bir işlemdir ne olduğunu anlarsınız içinizi rahatlatır:)
sen kalkta bi doktora git. sağlık sorunları kulaktan dolma şeylerle düzelmez. şimdi biri çıkar '' yav geçen gün benimde ağırdı falanca ilacı aldım geçti '' der geçer . ya ciddi bir şey varsa. bak sol taraf diyorsun kalbin ağırabilir böbrek olabilir üşütmüş olabilirsin yani her şey olabilir. hadi hadi üşenmede kalşk bi dr. git rahat olursun...
hayır hayatım kızmıyorum haddim değil fakat olması gereken dr. dur. bak çalışıyormuşsunda iştede sıkıntı çekersin yani...
Öncelikle geçmiş olsun sol kolunuzda uyuşma göğsünüzde sanki sırt ve göğüs bölgenizi çift taraflı press baskı hissi var ise bir kardiyoloğa gözükmenizde fayda var ama basit bir kas spazmıda yaşıyor olabilrsiniz genelde kalp ile karıştırılır kas spazmındada omuzdan göğse inen kısımlar arasında her iki omuz ve meme üstünde parmağınızla bastırdığınızda iğne batıyormuş hissi uyandırır size bu tanımlardan hangisi uyuyor öncelikle onu söylermisiniz ?
kalp ağrısı yada krizi belirttiğiniz gibi olmaz genelde sırta vuran yaygın ağrı,sırt ve göğüs kafesine sanki ağırlık konmuşçasına baskı,sol kolda uyuşma ve terleme belirtileriyle görülür ama mide ağrısı şikayeti ile gelip kalp krizi geçireni gördüm. Şuan en sağlıklısı en yakın acil servise kalp ağrısı şikayetiyle başvurup ekg nizin çekilmesi ve kardiyaklarınızın (kan tahlili) bakılmasıdır
soguk algınlıgı yel kalbde agrı hıssıne neden olabılıyor sol kolda uyusma ve gogusde bıber yakması gıbı yanma hıssı varsa kalp rahatsızlıgı olabılır ama sen yınede bı kontrol ettırsen sıkayetını tam belırle doktorla ırtıbata gec...
rica ederim...
havalar soguk usutmusde olabılırsın bu aralar bendede agrı var her yerımde yas otuzu gectı curuge cıktık...
ben yasa takmıyomda yas bana takıyo otuzdan sonra daha guzel tabı karısan eden yok :P
bişey olmaz ..olur arada sırada öyle şeyler.kalp ağrısı solda olmaz zaten ortada olur göğüs kafesin ortasında bi yerde.
kas kasılması gibi sebeplerden oluyo genelde böyle şeyler.eminim doktora gitsen çekerler bi grafik,bişey yok stres falan diyip gönderirler.
bende de oldu geberiyom sandım bi sabah tamam dedim gttim gerçekten hadi eywallah dedim ,doktora gittim tank gibisin dedi.yürüyüş falan yaptım bende iyi ggeldi .aşırı üzüntü falan uzun sürünce oluyo.bi de hareketsizlik.ama soldaysa kalp değil o kesin
Doğrumu
sıkıntıdanda olabilir her sızladığında gidiceksek benim şimdiye kadar çoktan gitmem lazımdı öbür tarafa
ama ginede ihmal etme istersen bi doktora git
nefes alırken sızlama kuluç diye bilinene kas sertleşmesi olabiliyor. Soğuktan olur genelde. Dr ye gittinde egk istiyolar akciğer filmi ve kan tahlili. Bunlara bakıp bişey yoksa kas gevşetici yazıp gonderirler. Bence git cekup olur arada yaptırmak lazım.
iğne batması gibi keskin bir ağrı ise kalp sıkıntısı da olabilir, hafife almamakta fayda var. bir doktora gidin içiniz rahat etsin. özellikle de sol kolunuz uyuşuyor ise.
yeni mezun oldum bilgilerim çok taze
ama o dersi kaçırmıştım:/
sağlıkçı- be, sıhhiyeye-ben. :D dün ve bugün ki beslenmeniz düzenlimiydi. ağır yemeklerdende olabilir malum yaş ilerlemiş
demekki etmemişsin :D yaş ilerledikçe ağır yemekler sıkıntı verir:p
yaş ilerledikçe insanlar bazı şeyleri kabullenmez:D başkasını çıkarabilirsin cebinden ona inanıyorum :D
psikoloji için destek verebilirim:p
ya 2 dk da yüzünde güller açtı ama:D güven bana hastam:D çok iyi olacaksın yakında..p
böyle hasta mı olur ya çok kabasın:D biraz geç iyileştirelim seni de, biraz çek:p
:(( ah şu yufka yüreğim
bahtiyar oldum efendim.): evt böyle olmalı. merak etme iyileştirirm seni alimallah.p
:D:D benimde aklıma bu gelmişti
öksür bakalım:D
biraz daha
allah korusun şom ağızlılık yapma... o tarafına fazla yatmışsındır yada soğukdan kas krapı gibi birşeydir az haraket et geçer
ellerini beline koy 50 defa yaylan derin nefes al... sonra omuzlarını 50 defa oynat sonra bol su iç gerekirse hareketli müzik aç tepin
dee hadi gett... bunu dinlersem bütün günüm uğursuz geçer ööğğ... hadi slow bişeyler gönder
şaka yapıyorsun dimi? ciddi olamazsın
ajdar meraklısı olamazsın... bak bu sezen abla iyi
sanatcımı? ulen ona sokakda mırıldanmayı bile yasaklamaları gerek sanatcıya hakaret o adam
yabancı slow göndersene
ha haa güldürdün beni... evet galiba kıskanıyorum bi ajdar kadar olamadım yazık bana o kadar okuduk
sen ne diyosun bu asla eskimez... anılarım var bu şarkıyla ooff of deşdin beni bak hug bastı beni
inanamıyorum... sen bu müzikleri severmisin?
seni ekledim ama istek almıyormuşsun üzüldüm neyse
göğüs hastalıkları uzmanına git. kaşpten korkuyorsun sanırım. kalp ağrısı genelde ön değil arka sırtta olur. kürek kemiğinin o bölgede. akciğerde sorun olabilir
geçmiş olsun
rica ederim. geciktirme. sağlık ertelemeye gelmez. kafan rahat olması için istersen bir kalp grafiği de çektir istersen.
bir çok şey burada da değişti. doktora endişeliyim grafik çektirmek istiyorum de sorun çıkmaz
gitti kankam doyamadan gitti
helvası benden yolculuk ne zaman
Üşütmüş olabilirsin ğöğüs kafeslerinde ağrı varmı ?
öncelikle geçmiş olsun kardeşim.herşeyden kaynaklana bilir üşütme ceryan yana içten gelen bir ağrı bence hemen bir hekime gidip bu sorununu anlat ve danış en iyi yol bu dileyim en kısa zamanda sağlığına kavuşursun.
muhtemel yel girmesi ziraat cücügü azıcık soğuk gördün hastalandın tabeee. annene söylede sırtından bi şişe ceksin yat dinlen bi kaç saatte üstüne terle güzelce bişeyciğin kalmaz.
:( geçmiş olsun.. en doğrusu doktora gitmen.. yine de öneri istersen spor yapmanı öneririm, başla 1 aya hiç bişiyin kalmaz, ama düzenli olsun sporrr
arada bir bana da oluyor.sanki iğne bir anda batıp çıkıyor gibi.ben bunun nedenini kılcal damarlara bağlıyorum.kalbimize giren binlerce damar var.
diyafarmın sıkıştırıyor olabilir eğer biraz göbek varsa oturduğun için reflu de olabilirsin soğuk su içinde sol yana vurur soğukluk
nefesin kesiliyor mu?
yürürken iki büklüm olup kalıyor musun?
derin nefes alabiliyor musun?
diğer yanına yattığında sızı kayboluyor mu?
bir de ağrı ya da sızı koluna vuruyor mu?
Bence gidicisin 3 gune kalmaz gidicisin hatta bak 26 temmuzda gitmis olacan :P
Büyük ihtimal kas ağrısıdır ama eğer korkuyorsan bir doktora gidebilirsin .
soğuk almış olabilirsin. göğüs kafesinin iğne gibi battığını hissediyosan vicks öneririm.
ince bir sızıysa sorun yok, daha yaygınsa doktora gidicisin:)
dr a git bence burdans ana tehsis koyamayız ama su var sol kolunda uyusma varmı yada idrarında yanma
Bende nefes alırken kalbime hafif saplantılar giriyordu :( br doktora git acil
Gece üstüne yatmışındır.
yada git doktora burada çare arama
Kalbin Sıkısıyordur En Kısa Zamanda Bir Doktora Ugramanı Tavsiye Ederim Kalbin Vardır Falan :)
kalp spazmıdır stres yapma gecer 1-2 güne
geçmiş boşver..)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar