Cevabın nedir?
İktisat, maalesef ülkemizin mezunu çok iş olanağı az olan bir bölümü. İktisat okumak, eğer iyi bir üniversitede bu bölümü okuyorsan ve girişken, iş fikirleri konusunda zengin ve sürekli kendini geliştiren biriysen illa işsiz kalacağın anlamına gelmiyor.
Bu yüzden karamsarlığa kapılma ve sana olumsuz şeyler söyleyen kişilere karşı kulaklarını kapat.
Senin için iktisat bölümünden mezun olduktan sonra çalışabileceğin iş olanaklarını da paylaşayım.
İktisat bölümü mezunları için iş olanakları
Kamuda KPSS ve mülakat sonrası girebileceğin işler; Bakanlıkların uzmanlık ve müfettişlik kadroları (gelir Uzmanlığı, vergi müfettişliği, SPK uzmanı vs)
-TBMM
-Merkez Bankası Uzmanlığı
-Kaymakamlık
-İdari Hakimlik
-Sayıştay Denetçiliği
-Denetmenlik ve Kontrolörlük
Özel sektörde girebileceğin işler;-Mali Müşavirlik
-Değerleme Uzmanlığı
-Analiz
-Bankaların Uzman ve Müfettiş kadroları
-Denetmenlik ve Kontrolörlük
-Uzman
Umarım artık 'İktisat okumak pişmanlık mıdır?' modunda değilsindir. Başarılar. :)60 Yorumla
En İyi Cevaplar
Herkes iş bulamazken düşün artık iktisatçılar nasıl bulsun mühendisler bile işsiz geziyo iktisatçı mı iş bulcak iş bulanlar ya çok geliştirmiştir kendini ya da torpillidir biyerden başka şansın yok
21 Yorumla- +1 yıl
Aynen ben mühendis bir işsizim gerçekten doğru torpil var ülkede
Gizli Üye(30-35)+1 yılKötü değil benzer bölümdeyim bende yanlış bir tercih yaptığını düşünmüyorum çalışma alanı geniş Marmara da gayet iyi bir üniversite
23 Yorumla
Soran+1 yılAynen hayırlısı bakalım😊😊
Cevap sahibi+1 yıl:) :)
- +1 yıl
+1 yılHiçbir şey okumamaktan iyidir merak etme. İnşallah emeklerin boşa gitmez
25 Yorumla
Soran+1 yılTesekkurlerrrrr🐥🐥
- +1 yıl
Rica ederim. Hiçbir zaman hiçbir şey için karamsar olma. Bazen öyle zaman geliyor ki ayağına fırsatlar seriliyor ve iyikide okumuşum diyorsun 😉
Soran+1 yılDimi ya haklisin hayırlısı her seyin tekrardan tesekkurlerr☺️☺️
- +1 yıl
Eig için teşekkürler
Soran+1 yılRica ederim ne demek
Türkiye de şeyini sallasan iktisat mezununa değiyor ki
24 Yorumla
Soran+1 yılNapiyim artik girdim okucam baska yolu yok gebettocum
Soran+1 yılAynen bakicaz hayırlısı artık
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
42Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 875 cevap paylaştı.
+1 yılÜlkemizde iktisat-işletme okuyan çok fazla insan var ve ilk 3-4 okul dışında puanları inanılmaz derecede düşük. Yani 700 binle ingilizce iktisat okuyabiliyorsun devlet üniversitesinde. Ayrıca bir mühendisin teknik bilip üstüne işletme-iktisat bilmesi/bitirmesi veya bir avukatın hukuk bilip üstüne işletme/iktisat bitirmesi bunları da otomatik olarak normal iktisat mezunlarının önüne atıyor. Yetmediği gibi torpili olup açıköğretim de iktisat işletme bitirenler de cabası.
Özetlersek kısıtlı iş olanağı+herkesin çok çok rahat bir şekilde okuyabilmesi+yan dallardaki kişilerin çok rahat bir şekilde iktisat/işletmeye kayabilmesi gibi sebeplerin birleşmesi ile iktisat okumanın oldukça tehlikeli olduğunu söylemek gerek. Ben inşaat mühendisiyim ben bile 3. üniversite olarak ing işletme okuyorum diplomasını alabilmek+ekstra yararı olsun diye düşünün yani. Eğer siz kaliteli bir iktisat mezunu olup kendinizi fazla fazla geliştirirseniz sizi bağlamaz çünkü her türlü güzel paraya çalışırsın ANCAK aynı geliştirmeyi yapan bir doktorun, diş hekiminin, avukatın, ana mühendislik dallarından mezunların sizin aldığınız parayı katladığını da belirtmek gerek ''genel manada''.10 Yorumla
+1 yılbana da işletme okuyorum diye aynı şeyi söylüyorlardı şimdi o öve öve bitiremedikleri bölümleri okuyanların bir kısmı ancak polis olabildi bir kısmı ise hala işsiz, bu arada iş bulup atananlarda benim maaşımın yarısı kadar maaş alıyor ;) sen sıkma canını, hayatta her şey olacağına varır yapman gereken tek şey kendini geliştirmek ve emeğini esirgememek, gerisi çorap söküğü gibi gelir bu hayatta
101 Yorumla- +1 yıl
Merhaba ben şu an iktisat okuyorum ve mezun olunca ne yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok sen şu an ne iş yapiyorsun ve mezun olunca ne yaptın cevaplasan çok sevinirim
+1 yılBen iktisat 3. sınıf terkim. 1. sınkftan ders alıyordum. İktisat okumak için para, borç harç gelir gider kar zarar bunlarla uğraşmak çok hoşuna gidiyor olmalı ki severek okuyasın. Sevmeye sevmeye de olsa her yıl çok fazla mezun veriyor İktisat, ülkenin genel işsizlik sorunu olduğunu fark ettiysen hele ki İktisat gibi bir bölümü okumazsın. Ha Boğaziçi'nde okuyacaksan oku ona lafım yok
00 Yorumla
+1 yılAblam iktisat mezunu beni hep ezikler lise mezunuyum diye 😊ama bir baltaya sap olamadı kendisi..
Gratise girdi 2 sene calıstı mudur yardımcısı oldu isi bıraktı..
LTB markasında merkeze girdi 3500 net maasa patronla anlasamadı çıktı..
Şimdi bir tekstil firmasında calısıyor 4500 maası var
Marmara uni mezunu10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim kuzenimsiirt universtesinde iktisat okuyor ve acikcasi bende saçma bir bolum olarak goruyorum. Cok uni var cok mezunu var yollar once bu bölümden mezun olanlar atama bekliyor sizlere sıra gelene kadar devlette is bulmak zor özelde bulmak icin iyi bir okuldan mezun olmak gerekiyor ve kendin icon geliştirmen gerekiyor
00 YorumlaIktisat mezunu cok fazla o yuzden issiz kalirsin diyorlar ama ben severim iktisat derslerini cok zordur ama eglencelidir
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılmezunu çok o yüzden kötü bir bölüm değil iyi bir üni. şart ama işşiz kalmaman içi
11 Yorumla
Soran+1 yılMarmara nasıl
+1 yılİktisat okuyan bir akrabam olduğunu öğrendiğimde onun için sevindim ben en azından iktisadi davranacak evlendiğinde ev ekonomisi yapar ne güzel işte ne öğrensen kâr evliliğinde faydasını görürsün
10 Yorumla
+1 yılbence bu ekonomik kriz ortamında en iyi seçim geçim derdine çare olabilecek çözümler üretebilirsin
00 Yorumla
+1 yılSen seviyorsan iyidir. Boşver başkalarının dediklerini.
00 YorumlaYo mühendis pazarlamacı türkiyede mezuniyete bakmıyorlar üni diploma olsun yeter
00 YorumlaKamu okuyorum aynısı bana da yapılıyor 😂 takma tıp dışında garanti meslek yok hukuk dahil
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKoç, Boğaziçi, Bilkent, Sabancı, ODTÜ'de okumuyorsan iş falan bulamazsın. Zaten bura harici yerlerden mezun olanlar biraz salak oluyor, kendi bölümü hakkında fikri olmuyor doğal olarak iş veren de cvleri direkt çöp atıyor.
03 Yorumla- +1 yıl
ahahh bu görüşü yapan kişiyii tanıyorum :)) hep aynı kafa yapısındasın bayılıorum yalnız diğer okullardakini iyi eziyorsun ayıp değil mi onlaraa :)))
Cevap sahibi+1 yıl@Syfkhkhohhg19 ezme gibi bir durum yok, insan kaynaklarında çalıştım, bu okullardan mezun değilsen, iş tecrüben yoksa ve kalifiye bir mezun değilsen insan yerine koymuyorlar, asgari ücretli köle arıyorlar. Madem asgari ücret alacağım neden 4 sene okudum?
Cevap sahibi+1 yıl@Syfkhkhohhg19 acımasız değilim sektördeki firmaların bakış açısını aktarıyorum. yoksa ben de boğaziçi mezunu falan değilim ayrıca kim olduğun hakkında da zerre fikrim yok
Yok ya ben daha işletme iktisat bitirip kalan görmedim ama kamu yönetimi okuyup işsiz kalan gördüm
23 Yorumla
Soran+1 yılDimi ya kendini gelistirirsen bulursun bencede iyi kotu sonucta abartiyolar
Soran+1 yılGelistirmekte fayda var tabi bu arada cok tesekkur ettimm
İktisat okumayı düşünen insan neden o bölümü istediğinden eminse millet halt ediyor
00 Yorumla
+1 yılhangi sıralamayla girdin bölümüne :-)
11 Yorumla
Soran+1 yıl48.000
+1 yılİİBF den uzak dur bence 😏
15 Yorumla
Soran+1 yılCok gec😟
- +1 yıl
O zman derslerine çok alış KPSS A grubundan yerleşmek istiyorsan.
Soran+1 yılOzel sektor dusunuyorum ya ingilizce zaten bide bir yabanci dil daha ogrenmeyi dusunuyorum
- +1 yıl
Evet artık tek bir dil yetmiyor ve iş bulma imkânı çok zor Allah yolunu açık etsin
Soran+1 yılAmin tesekkurler
+1 yılHer meslek gerekli ama bence açık öğretimde olan bölümleri örgünden okumak saçma
00 YorumlaTamamen gereksiz ön yargı. Bölüm zordur ama haberin olsun
00 Yorumla
+1 yılÇok ama çok kötü ama şükür benim iktisat dersim harika
00 Yorumla
+1 yılokaadar ustune gelmislerki sen bile soruyu gizli sormussun :)
00 Yorumla
+1 yılAyni uniymisiz tebrik ederim guzel bolum ya oradi :)
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı. İstanbul Ankara ve izmirde okumayacaksan okuma
14 Yorumla
Soran+1 yılMarmara Üniversitesinde İng okuyorum?
Soran+1 yılEvet yaa 😂 resmen moral bozuyolar neyse cok tesekkur ettim
+1 yıl10 kisiden 8 i ya isletme ya iktisat okuyor zaten
13 Yorumla
Soran+1 yılE muhendislikte okuyan cok var o bakarsan 200 puanla %50 bursla okuyolar onlarinda yok o zaman😝 bence biraz kendini gelistirip rakiplerinden sıyırmakta olay
- +1 yıl
Haklisin ama en yaygin olan bunlar :) fark yaratirsan guzel bolumler zaten
Soran+1 yılAynen canim😊
+1 yılOkuduğun üniversiteye göre değişir.
115 Yorumla
Soran+1 yılBogazici
Soran+1 yılSaka saka marmarada
- +1 yıl
Orta.
Soran+1 yılBiliyorum😒
- +1 yıl
Bildiğin soruyu sormak çok hoş :)
Soran+1 yılBen hangi üniversite daha iyi demedim ki😊
- +1 yıl
Bende marmara da iktisat okuman orta diyorum :)
Soran+1 yılPeki cok tesekkur ederimmmmm🐥
- +1 yıl
Hayırlı gelecekler dilerim.
Soran+1 yılResmen ezdi yaa
- +1 yıl
Kim kimi ezdi :)
Soran+1 yılSen beni neyse neyse tesekkurler ilgilendigin icin 😊😊
- +1 yıl
Yok estağfurullah öyle bir şey yapamam ben kimim ki...
Soran+1 yılSakasina dedim ya oylesine😊
- +1 yıl
Pekala o halde :)
Yok çok çalışmana bağlı benim kuzenim maliye müfettişi oldu bu bölümden
10 Yorumla
+1 yılHobi olarak okuyabilirsin merakın varsa. Ama iş diyorsan zor bulursun. Anca Ales sınavını kazanıp öğretim üyesi olabilirsen bir işine yarar.
00 Yorumla
+1 yılİktisatı bilmemde ekonometri okumak çok kötü.
16 Yorumla
Soran+1 yılCok zor bolummus
- +1 yıl
5 senedir okuyorum ben.
Soran+1 yılHadi ya biter biran once ins
- +1 yıl
Bitmiyor.
Soran+1 yılSen bittin bolum bitmedi😄
- +1 yıl
Valla bittim. Bezdim
+1 yılSen okulu bitir is konusunu düşünme hangi ilde olursan ol is koolay
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılCogu bolum issiz dogry
00 Yorumla Meslegini yalarsan guzel
00 YorumlaKanki mezun olali 1 ay oluyor oturuyorum iste evde
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 778 cevap paylaştı.
+1 yılResmin sahnesinden ilham aldın mı
00 Yorumla
+1 yılBen okuduk pişman değilim
00 Yorumla
+1 yılMerak etme çoğu bölüm artık böyle zaten
00 Yorumla
+1 yılAynen kötü işsiz kalabklirsin
01 Yorumla
Soran+1 yılHayırlısı her seyin ya bakalim
Eğitim & Kariyer konusunda 6b cevap paylaştı. Evet.
18 Yorumla
Soran+1 yılHof😞
Soran+1 yılYoo
Soran+1 yılHazirliktayim ben
Soran+1 yılEvet yeniyim heheh😊
Evet issiz kaliyolar
11 Yorumla
Soran+1 yılPiki tisikkirlir
+1 yılIktisat mezunları hiç iş bulamıyor
00 YorumlaKötü abisi dinle beni tecrübeyle sabit.
00 Yorumla
+1 yılOkuyorum da ne oluyor
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 696 cevap paylaştı.
+1 yılKötü değilde bir geleceği yok
00 Yorumla
+1 yılİş alanı geniş değil.
00 Yorumla
+1 yılSoradan bölüm oldu artık
00 Yorumlaaman istiyosan oku hiç bir bölümde iş yok artık
00 Yorumla
+1 yılDiğer bölümlerden farklı değil bence.
00 Yorumla
+1 yılKötü değil mezunu çok fazla
00 YorumlaHayır değil
00 Yorumla
+1 yılHayır iyi bir branş' başarılar ♫
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,9b cevap paylaştı. nispeten
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet :)
00 Yorumla
+1 yılGarip
00 Yorumla
+1 yılHiçte kötü değil
10 Yorumla
+1 yılMillete bakma sen
00 Yorumla
+1 yılDoğru diyor
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 309 cevap paylaştı.
+1 yılmezun çokkk
00 Yorumla
+1 yılNeden kötü olsun
00 Yorumla
+1 yılİksisat kötü bölüm
00 YorumlaNiye okunshn ki
00 Yorumla
+1 yılZor bölüm
00 Yorumla- Devamını Gör (2)
Devamını Gör(47)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz