İktisat okumak çok mu kötü?

Merhaba, gelişimi değişimi takip eden bir gencim ve artık günümüzde işin memurluk da değil özel sektör de ya da girişimcilik de olduğunu görebiliyorum her zaman için illeriye dönük hedefim girişimcilik ticaret butik cafe ya da bungalov kirlama vs vs illeriyle dönük planlar hedeflerim var, fakat bu bölümü okuyacağım içinde biraz araştırdığımda çoğu çeşitli yerlerde çalışma imkanı olduğu ama mezununun da çok olduğunu gördüm, a dan z ye üniversitelerimizin içi bilgi açısından boşaltıldı zaten, her türlü kişiye kendini geliştirmek ve deneyim elde etmek kalıyor, ben hem üniversite ortamını görmek hem parayı ekonomiyi öğrenmek için özellikle gitmek istedim, neticesinde burası türkiye, iyi bölüm diye adlandırdığımız tıp mühendislik avukatlık hemşirelik bunlar da bile insanların çoğu işsiz ya da sıkıntılı durumlar dolayısı ile psikolojik bir buhran içinde, sonuç olarak hiçbir şeyin kolay olmadığı bir dünya ve ülke de elbette iktisat içinde kolay bi iş hayatı veyahut öğrencilik süreci beklemiyorum fakat olumsuz düşünceler de çok canımı sıkmıyor değil.
İktisat okumak çok mu kötü?