Yoksa bu imkansız mı? cevaplarınızı bekliyorum
bence çalışarak tekrar üniversite oku çünkü ikinci sefer okusan bile eğitim yeterli gelcekmi gene benim anladığım kadarıyla biraz iş korkusu başlamış son sınıf olduğu için ama hangimizin eğitimi yeterliki zaten yeterli olsa bile çalışma hayatı ile staj çok farklı oluyor insan çalışa çalışa öğreniyor tecrübe kazanıyor. emin ol mezun olanların çoğu bişey bilmeden başlıo çalışarak öğreniyorlar bunun garantisini verebilirm otuz yaşına geldğnde herkes evlnmeni falan bekleyecek sen hem çalış hem tekrar üni oku otuznda hem ikinci üni biter hem en azndan bir araba alırsn kendine
ama tamam bende hem çalışıp hem okuyum diyorum da, itü odtü de okursam çalışmak sıkıntı olmaz mı dersler ağır olur oralarda.
diğer diplomamla çalışmayı çok isterim orada okurken ama okulu engeller o.. sanki:/
eğer devlette çalışırsan sorun ıolmaz gene zorlanırsn ama fazla değil okuldanda çalıştığn için kolaylık yaprlar bence çalış ve kendi bölümnden yüksek lisans falan yap ama eğer seviryorsan ama çalışıp okumn daha iyi bence okuduğun ikinci üniversiteden sonra otuz olucaksın otuzunda işe acemi çaylak olarak başlaması ağırına gidebilir senden küçükler tecrübeli olcak ya da birine aşık olcaksın ve okuln bitmesinibekleyeceksin para birktireceksin geç olacak diğer arkadaşların altına araba çekerken sen hala öğrenci vs... böyle zorlanırsn belki ama birde öğrenciliğin tadını paran varken çıkarırsın paralı öğrenci olmak nasıl bir duygu tadarsn:) parasız yapamadklarını yaparsn bir sürü insan var çalışıp okuyan:)
evet ama senin dediğin genelde 2. öğretimi olan okulda olur... hem benim çalışmam özelde olur devlette olmaz. Ben beni ilgilendirmeyen ayrıntı tarih ile falan uğraşmam kpss öyle oluyor malesef, ona hiç çalışmam o yüzden özel:/
itü odtü de 2. öğretim yok. o yüzden çalışmam zor:(
neden okumak istediğimi anlıyor musun gerçekten?
ben 2 sene geç geldim üniversiteye, gayet iyi bir başarı da elde edip güzel bir bölüme yerleştim, ilk sene güzel notlarım vardı çünkü oraya istekle gelmiştim, amaçlarım vardı, o amaç için 2 sene bekledim yüksek puan alıp iyi yerde okuyayım diye ama noldu? baktım hocalar slaytı açıp olduğu gibi okuyorlardı... matematiksel ifadeler işlemler olan derste bile öyle slaytı açıp okuyup işliyordu, tahtaya soru çözme, anlatma falan yok. bu soğuma nedenlerimden biri, sonra bir staj yapıyım dedim kışın, o soğukta sabah ezanıyla çıkıyordum yurttan, bir sürü köpek, onlardan korkmama rağmen tam 20 gün gittim sabah her gün... Hiç bişey öğrenmedim stajda... Kendimi geliştiriyim diye iş aradım, ücretsiz çalışacaktım yazları, iş bulamadım... Hayallerimden hiç biri olmadı, bıraktım her şeyi. Son 2.5- 3 senedir yürüyen cenaze gibi yaşıyorum. Biliyorum belki benim de bir kaç hatam oldu ama bu okula gelmem beni bitirdi, 5 senemi çaldı diye düşünüyorum..
hiç bişey için geç değil eğer yürüyen cenazeysen bu böyle olmaz kendine bir hedef koy daha çok genç yaşın sen hedeflerin karşısındaki zorluklar karşısnda yılmışsın hemn hiç kimse hedeflerine kolay ulaşamıyor ayrıca bes senemi çaldı diye düşünme burdada iyi bir tecrübe kazanmışındır insanlar hata yapa yape tecrübe kazanır birde senin durumunda olan diğer arkadaşların ne düşünüyor onlarn fikrinede danış bence:)
benim her zaman yüksek hayallerim oldu ve bunları gerçekleştirebilmem çok zor sanki, çünkü okuldan soğuduğum için diploma notu falan yerlerde. bir ilk sene 3 civarı olmuştu, sonra 1.5 u zor gördü 2.5-3 senedir... millet ilk sene başarısızken ben tam tersi oldum. Çünkü umduğumu bulamadım, beni tembelleştirdi bütün bu olanlar, ama temelim var biliyorum, yani 1 sene çok iyi çalışmayla bişeyler yapabilirim, 4-5 senedir hiç fizik çalışmadım ama sınava hazırlananların fizik sorularını çözebiliyorum, çünkü o zaman hedefleri olan birisiydim, o yüzden ezberlemeden, mantığını kavrayarak yapıyordum dersleri falan..
Şimdi lütfen söyler misin ne yapmalıyım? işe mi başlayayım normal sıradan insanlar gibi, 1500 tl 2000 tl ye talim edip, onun bunu yap diğerinin şunu yap dediği yerdemi çalışıyım?:(
hayallerim cidden uçtu mu acaba:/ yaşım 24, seneye 25 te mezunum inşallah, diploma için bekliyorum, cidden öldüm ya. hayattan zevk alamıyorum eskisi gibi, ama kimse beni anlayamıyor
kimse tekrar sınava falan hazırlan demiyor tabii ki, çünkü işe gir çalış diyorlar, neden? çünkü normal insanlar hep... Sıradan insan olsa evet ne okuması der, boşver çalışıyım para kazanıyım artık.
bende kazanıyım diyorum ama buradan isteklerime ulaşmam çok zor gibi...
ama itü odtü değil burası.. ve böyle eğitim beklemiyordum
itü ya da odtü de öyle olmaz diye tahmin ediyorum sonuçta mühendisliğn en iyi okulları ya..:/
sorabilir miyim sorularımı cevaplarımı dikkate alarak bir kaç cümle ile beni tanımlayabilir misin acaba?
nasıl biriyim sence
evet katılıyorum dediklerine
hayır tabii ki aynı bölümü değil ama ilgili bölüm
mekatronik mühendisliği okuyorum, havacılık ya da uçak mühendisliği okurum kazanırsam itü ya da odtü
odtü de havacılık ve uzay mühendisliği var
itü de uçak mühendisliği var, uzay mühendisliği de var ayrı olarak.
Amin teşekkür ederim:) Senin için de hayırlısı olsun, umarım isteklerine kavuşursun
Mühendislik fakültesini bitirirsen özel işde açarsın güzel para var inşaat mühendisliğinde felan.
hocam ben 24 yaşındayım, mekatronik müh. bitiriyorum seneye, ama beklediğim eğitimi alamadığım için tekrar okumak istiyorum sınavlara girip.
1 sene sınavlara hazırlansam yaş oldu 26, istediğim yeri kazanıp okusam yaş 30, ama tecrübesiz olacağım o yaşta, sizce boşuna zaman kaybı mı olur, yoksa zaman kaybı değil de gerçekten faydası mı olur?
Mekatronik mühendisliğini hangi ünide okuyosun başkanım
O işi yapabileceğine inanıyorsan zaman kaybı diye bişey yoktur. Okuduğun yerin eğitimi çok kötü diyemi gideceksin yoksa iş bulma avantajı diğer üniversite mezunlarında daha fazla diyemi?
eğitimi kötü diye hocam, hayalimdeki eğitimi alamadım, hem diğer istediğim yerlerde odtü itü, istediğim bölüme girebilmem için üniversite sıralamasında ilk 6-7 bine girmem gerekecek.
ama yaş 30 civarı olacak, kimse tecrübesiz mühendis aramıyor ki, itü odtü bile olsa yaş 30.. geç olmuyor mu, dezavantajım çok olmaz mı
Başka bir yerde çalışacaksan dezavantaj tabi.
başka bir yerde çalışmak derken hocam?
benim istediğim yerler var aklımda ama buradan ilerleyerek oralara gelebilmem çok zor... o yüzden itü odtü denemek istiyorum, tek korkum 30 yaşında tecrübesiz mühendis olursam, sıkıntı yaşarmıyım:/
Başka yerde çalışmak derken başka şirketlerde çalışmaktan bahsettim. Yani kendi şirketlerini kuranlar da varya o bakımdan. Dediğin fakültelerden birini bitirmen iyi olur tabi. Ama çok geç kalmamak şartıyla. Tecrübeyi yine kazanırsın. Ama çalışma ve iş bulma konuları tabiki karmaşık. Yani erkende bitirsen geç de net bişey söylemek zor.
evet malesef, Allah hayırlısını nasip etsin
Sen kendini yetiştir aranan kişi olmaya bak. Gerisi hayırlısıyla olur.
Amin be abi, inşallah
Tabi ki türkiyenin en iyi iki üniversitesi saygınlığı yeter
ama yaş çok geç değil mi
kocaeli üniversitesi kardeşim
Mekatroniğin değerini anlamadılar zamanla anlarlar ama bence odtü bir ayrı olur başarabilirsen
hocam eğitim afedersin b ok gibi...
adamlar hepsi değil tabi ama çoğu slaytı yansıtıyor olduğu gibi okuyor öyle eğitim mi olur ya.
derste matematiksel ifadeler var, adam slaytı okuyor bildiğin, adam tahtada işlemler örnekler çözer öğretmek için. Bu yüzden hayattan soğudum, şu an uzattığım senedeyim.
yoksa ilk sene istekli oldğum için notlarım gayet iyiydi:(
Cevap
1Cevap
Oku kardeşim okumanın yaşı yok
ama hocam 30 yaşında tecrübesiz mühendis mi olacam?://
Olsun hocam kaliteli okul sorun olmaz
iş bulurken sıkıntı çekmez miyim?
Bence çekmesin ya sonuçta ODTÜ adı var
bilmiyorum://
30 çok geç bir yaş değil
ama arkadaşlarımın araba ev, evlilik çoluk çocuk, her şeyi olacak..
ben kendimi bilime mi adayacağım sadece:(
Geç olsunda güç olmasin
orası öyle ama:/
insan büyüdükçe çocuğum olsa da sevsem diyor :D
Ya oda olur hedefin için bazı şeyleri göze al
yani sence buradan mezun olunca yani seneye yaşım 25 oluyor
1 sene adam gibi üni sınavlarına hazırlanıp kazanmaya mı çalışıyım?:/
Diğer bölümde ise girme imkanı yuzdesi
illaki iş bulurum ama hayalimdeki çalışma yerlerine ulaşabilir miyim çok zor..
birde başlangıç maaşı 1500 2000 tl arası olacak büyük ihtimal eğer işe girersem
1 sene çalış istersen kendini dene olmazsa ertesi sene hazirlanirsin
ama o zaman daha da geç olmuyor mu.
hem 1 sene çalışıp napacağım ki? neyi göreceğim yani
1 sene daha geç doğmuş olabilirdin abartma iş ortamını ve orada kalıp kalmayacağını görürsün
ama ben çok zaman kaybettim...
lise bitti 2 sene daha hazırlandım yüksek puan alayım diye... sonra istediğim gibi çıkmadı üni, sadece diploma alıyım diye bekliyorum
1 sene de okul uzadı, 3 sene kayıp. bir de tekrar okuyum diyorum 4 5 de öyle.. napacağımı bilmiyorum, bütün arkadaşlarım çalışmaya başladı 2-4 milyar arası alıyorlar:((
Kardeşim en kötü karar kararsızlıktan iyidir bir sürü seçenek sunduk hiçbirini kabul etmedin bir daha oku iyi geceler dilerim
tamam abla ya kızma :D teşekkürler yardımın için, iyi geceler sana da :)
başlar.
ama yaş çok geç değil mi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar