Babam çalışmıyor hasta olduğundan, annem de iş arıyor henüz. Bir tek abim çalışıyor ben de haftasonları çalışıyorum anlayacağınız durumumuz iyi değil okula yemek götürsem evden dalga geçerler mi ve ne götürebilirim okul öğlenci kahvaltı tarzı bir şey götüremem sizce ne götürebilirim?
Cevabın nedir?
Abi fırında tanesi 30 kuruş olan küçük ekmekler var arasına domates peynir koy yanına 2 tane al. Ben mesela yiyecek içeceğe param kalmıyor diye yol parası vermek yerine bisikletle gidip geliyorum geçen yıldan beri. Hem güzel spor oldu vücudum oturmaya başladı hemde her gün 4 lira fazladan param oluyor. Şimdi sende öyle yap demiyorum ama var yani herkese bir çare onu anlatmaya çalışıyorum Ben bursadayım burada 2 liraya çorba var geçinmek daha kolay ıstanbul neyse allah kolaylık versin 😂 geçmiş olsun
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSandviç götürebilirsiniz. Evde yapılan daha sağlıklı ben dışardan bişi almıyorum diye açıklarsınız çok sıkışırsanız. Annem elleriyle hazırladı bu anne sandviçi bir kere siz bilmezsiniz falan deyip afiyetle yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun... :)100 Yorumla
Sakın dalga gecerler mi vs birseyler dusunme. Ben lise zamanlarinda arkadaslarimla anlasir her birimiz birsey getirir yemekhanede gün gibi yapar yerdik hatta diger arkadaslarimizda gelirdi 😄 kimse kraliyet ailesinden gelmiyor bebegim herkes o yemekleri yiyor ha okulda yemis ha evde? Seninle kimse dalga gecmeye cesaret edemez kimse bu kadar insanligini kaybetmis olamaz. Olan varsada bu onun sadece bir iskeletten meydana geldigini gosterir. Bilmem anlatabildim mi?
20 Yorumla
+1 yılneden dalga geçsinler ki geçseler bile takma her yerde öyle vicdan ve empati yoksunu insanlar vardır ben şu an 10. sınıftayım ve küçüklüğümden beri yemeğimi evden götürürüm kantin pahalı ve sağlıksız oluyor yanına tost meyve suyu falan alabilirsin ki ben sürekli götürdükçe arkadaşlarımı da alıştırmıştım onlarda yanında getirmeye başlamıştı :D
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
22
Cevap
41Cevap
Kim dalga gecikecekmiş ya pardon? Hadi insanlık yoksunu öyle tipler de var diyelim, sen onların söylediklerini neden ciddiye alasın ki? Ben de lise zamanlarımda maddi yönden sıkıntı çektim. Evden götürürdüm yiyeceğimi. Ama hiç kendimi ezik görmedim de gördürtmedim de. Genelde donuk milföy hamurlarından alır her gün 2-3 tane üçgen şeklinde katlar fırına atar onu götürürdüm. 5 10 dk. da pisiyo zaten. Sonra at saklama kabına sok çantana istedigin zaman cikar ye. Ama ne olursa olsun kendini kimse karşısında ezik hissetme.
10 YorumlaBizde evden yemek götürmek kavramı ayıp bir şeymiş gibi algılanıyor. Aslında sağlık açısından da olması gereken bu. O yüzden fazla takılma bu konuya. Hatta yanına götürdüğün şeylerden yanındakilere de ikram et. Kimse evde yapılmış bir şeyler varken kantinden yemez emin ol. Maddi durumunuzu zorlamayacak birkaç öneri de benden olsun o vakit... Hazır yufkadan sigara böreği yapıp götürebilirsin. Patates kızartıp sandviç yapabilirsin. Her ikisi de doyurucu olur.
01 Yorumla
Soran+1 yılMantikli cok tesekkurler
sandöviç tost kek poğaça (mümkün mertebe ev yapımı) kuru gıda ağırlıklı olursa taşımasıda daha rahat olur. dalga geçen çıkarsada sağlıklı besleniyorum onların içine ne koydukları belli değil dersin.
zaten maddi durumla dalga geçenlerin ben ta... ... ... ... ...10 Yorumla
+1 yılOhoo lisede ben de evden götürürdüm nadiren haftada bir kantinden alırdım evden çeyrek ekmeği yarıp içine kabuğu soyulmuş domates peynir koyardım genelde bazen de kaşar ile salam koyar götürürdüm meyve suyu alırdım marketten onu da götürürdüm bazen meyve suyu alamazdım su yeterdi
Dert etme tatlım bunları 😊 Yediklerin önemli değil ders notların önemli takma boş ver10 YorumlaNeyine dalga geçicekler? Onlardan sanane, sen kendine bak. En kötü midem rahatsız dışardan herhangi birşey yemem yasak dersin.
Hamur işi olur, ekmek arası olur. Kek tarzı olur. Olur yani başkaları yüzünden kendinizi hor görmeyin.41 Yorumla
SoranPeki tesekkurler :)
- Eğitim & Kariyer konusunda 531 cevap paylaştı.
+1 yılSandviç yap götür ben üni de bile götürüyordum kendim hemde parasal sorundan değil kepek ekmeğiyle kendim yapıyordum sağlıklı beslenme için sende götür utanma çekinme yemisim milleti bikac sene sonra hiçbirini gormeyeceksin bile zaten takma kafana böyle seyler bende zamanında takardım smdi dönüp bakıyorum da saçma
20 Yorumla bende çok evden yemek götürdüm ekmek arası bir şeyler yaptım öğle tatili arası yedim dalga geçenler olursa da onlar demek arkadaşın değilmiş bir de buradan bak dost ve arkadaş sonuç da karanlık da belli olur deme yolunu aydınlatırlar kimseye aldırış etme sen kim ne derse desin kendine sen nasıl ailene katkı da bulunacak sa ve nasıl mutlu olacaksan öyle devam et okul biter arkadaşlar geri de kalır ve ailen hep yanın da olur böle bak sen.
00 YorumlaEvde ekmek arası hazırlayıp götüre bilirsin veya tost eğer imkanın varsa evde poğaca kek benzeri şeyler hazırlayıp götürmeni tavsiye ederim... Birde çevrende sınıfındakiler den dalga geçen varsa kafaya takma insanın kendi kazanğı helal lokmayı yemek kadara güzel bir şey yok onlar babalarının getirdiği parayı rahat harcaya bildikleri için öyle rahat davranıyorlar... bir tavsıyem de senin gibi olan arkadaşlarınla birlikte bir şeyler düşünüp yaparsan daha iyi ve keyifli olur
00 Yorumla
+1 yılÖğle yemeği olarak götürebileceğin en kaliteli yemek bulgur pilavı yanına nohut haşlarsın olur bende ilk okulda çok götürdüm iş yetirine bilr götürdüm allahtan iste o sana verir liseye gidiyorsan büyük düğün salonlarındaki her akşam ekstra iş var iyi de para var bayanlar için hosteslik palyoçoluk fotoğrafçılık kameramanlık vs işler var çok güzel bir ortam
00 YorumlaDilim ekmek lervar kepekli falan aralarina diyet seyler sur diyet yaptigini soyle oyizden ev harici bakayerde yemedigini soyle ve allh yardimcin olsun ben de osikintilardan gectim bole sler pskolojini etkilicek ama ne olursa olsun aile hayatindan once geldigini unutma ayakta surmani sagliyacak tir
00 YorumlaKepek ekmekli sandviç falan yapabilirsin. Varsa bir de elma. Valla ünü de bile getiriyordu millet bunun yanlış anlaşılacak bir yanı yok. Utanıp çekinme.
21 Yorumla
Soran+1 yılTesekkurler
+1 yılkepekli ekmek al içine peynir biraz domates alabilirsin... insanlarada diyet yaptığını söyleyebilirsin veya onlar anlarlar zaten diyet yaptığını... kimse senin durumunun kötü oldğunu anlamaz bu şekilde... bırak hem ne düşünüyorlarsa düşünsünler
fakat üzülme bu günlerde geçer umarım allah yardımcınız olsun00 YorumlaEvde ne varsa onu gotur. Cekinme sakin. Soran olursa da "Midem hassas, disardan yememeye dikkat ediyorum." diyebilirsin. Ya da para biriktiriyorum da diyebilirsin. Kimse yargilayamaz seni.
00 YorumlaHiç dert etmene gerek yok bence. Sen biriyle dalga geçer miydin? Şahsen ben geçmezdim ve ara ara götürdüğümde oluyor. Sınıftan getirende çok var. Bunu böyle düşünmen bile hata dalga geçilecek nesi var?
00 YorumlaOkul idaresiyle konussa keske annen az bir miktarda olsa burs baglarlar. Okul aile birligi var. Kaynakamliga da cikabilir. Cocugumun masraflarini karsilayamiyorum diyr. Kesin yardim alirsiniz.
00 Yorumla
+1 yıliki dilim ekmeğin arasına sandviç türü bişeyler götürebilirsin zaten bir de folyo ya da buz dolabı poşeti gibi bir şeye koysan hiç sorun olmaz kokacak şeyler koyma yeter sandviçine :-)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende evden götürürdüm lisede daha geçen sene hep sandviç götürürdüm sorarlarsa dışarıdan yemek istemiyorum pis yapıyorlar dersin ve hem ben bunu daha çok seviyorum dersin ve bunda utanılacak bir şey yok dediğim gibi bende götürürdüm hatta bana evde yaptığını bana ver sana kantinden yemeğini alayım teklifi bile geldi kabul etmedim :))
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılVe derslerini ihmal etme notlarını yüksek tut sınava adam akıllı çalış tamam mı :)
+1 yılBimde sandiviç ekmeği satılıyor. Evde içine bişeyler hazırlayıp koyabilirsin. Ayrıca, başkasının senin hakınnda ne düşündüğü önemli olmasın. Senin ne düşündüğün önemli olsun. Sınıftaki arkadaşların bugün var yarın yok. Bak bana kimse var mı yanımda?
00 Yorumlabana mesaj atarmısın gerçekten çok önemli boşverme bana bir mesaj at sabah sabah ağlattın beni iki elin kanda bile olsa bana bir mesaj at
03 Yorumla
Soran+1 yılKim olduğumu ogrenmeni istemiyorum
+1 yıldalga geçilecek bir durum yok ben param olsa dahi dışarıdan hazır yemek yemiyorum? gayet doğal, sandviç götür..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılben öğretmenim ve her gün evden götürüyorum. tost yemekten gına geldi. dalga geçilecek bir durum yok. hem sağlıklı da olur. lisede arkadaşım diyet yaptığı için bırak sandviçi ufak kaplarda yemek bile getiriyordu.
00 Yorumlaben genelde ekmek arası domates peynir gibi şeyler yapıyordum bazen marul koyuyordum falan çok iyi oluyor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen bankaciyim ise bile evden götürüyorum ve bir çoğumuz oyleyiz kim ne yiyo evden mi getiriyor kim ilgilenir bunlarla canim üzülme hiç takılma hem daha sağlıklı kepek ekmeğine sandviç yap oh misler gibi ye bunun durumla alakası yok...
00 Yorumla
+1 yılSandviç tarzı bir şeyler götürebilirsin. En kolay ve en rahatı o olur.
00 Yorumla
+1 yılutanıp sıkılma, evde ne bulursan al götür. millet ne der diye yaşamayı bırakın arkadaşlar...
00 Yorumlao dalga geçenlerin burdan ta mk. o tarz insanlar var mı mk
00 YorumlaSistemin mk başka bişey demiyorum kimisi yiyecek ekmek bulamaz
kimiside bir cafede bir kahveye 10-15 lira para verir senin dünya diye ta *mk10 Yorumla
+1 yıldalga geçilecek bir durum yok
allah yardımcınız olsun
ekmek arası sandviç yap peynir falan koy00 YorumlaTost götür canım hem niye dalga geçsinler ayıp bir şey değil ki.
00 YorumlaDüşmez kalkmaz bir ALLAH o yüzden dalga geçilecek bir durum yok. ALLAH yardımcınız olsun öncelikle. Ekmek arası bir şeyler hazırlayabilirsin. Bu durumdan da asla sıkılıp utanma.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen kendim kantinden yemezdim sağlıklı olmadığı için ekmek arası domates peynir biber hoşuma gidiyordu :D
00 Yorumla
+1 yılYemek ücreti ne kadar? ucuz olması lazımdı seni zorlamaz diye biliyorum. Allah yardımcınız olsun bu arada
01 Yorumla- +1 yıl
ben üni sanıyodum lisemişsin bu arada. arkadaşların dediği bisürü şey var bize gerek kalmamış. umarım mutlu olursun :)
+1 yılNe dalga geçecekler ya bizim sınıfta biri evden bişey getirsin başına toplanıyoruz bizede ver diye :D 😂 😂
13 Yorumla- +1 yıl
@Ceyhun789 kesinlikle evden birsey goturunce hemen isterlerdi 😂
- +1 yıl
Seni niye etiketledi anlamadim 😂
+1 yılben de öyeyim, peynir ekmek götürüyorum. sen salak mısın bunun çekinilicek bir tarafı yok ki
00 YorumlaEvde sandviç yapıp onu getirebilirsin. Lisedeyken ben hep öyle yapardım.
00 YorumlaEkmek arası sevdiğin bir şey yap dalga geçen olursa da ben böyleyim tavrı takın
00 Yorumla
+1 yılEkmek arasi biseyler yapabilirsin canim veya patates kizartmasi gibi
08 Yorumla
Soran+1 yılTesekkurler
- +1 yıl
Gecmis olsun baban icin
Soran+1 yılSağol
- +1 yıl
Tatillerde calisiyo musun
Soran+1 yılEvet okuldan once de calisicam buyuk ihtimal
- +1 yıl
Hmm nerde yasiyosun
Soran+1 yılist.
- +1 yıl
Ben de ist arada konuslm burdan iyi oluyr
Sandvc ekmeklerıne hergun hazrlayablrsn ince dilim salamlar ucuz
00 Yorumlaaynen sandvich iyi olur dalga geçerler diye korkma utanma
00 YorumlaGötür canım onlar kendileriyle dalga geçsinler. Bunda utanılacak bir şey yok.
00 Yorumla
+1 yılBen götürdüm. Sandiviç yapabilirsin kendine evde. Elma da idare eder ben elma yerdim öğle araları.
00 Yorumla
+1 yılekmek arası peynır ve salatalık cok guzel oluyo tavsıye ederım yoksa bı peynırde olur cıkolatada. o sana baglı
00 YorumlaGeçmiş olsun baban için. Tost çemen sür. ekmek arası domates peynir de olabilir. Üzme tatlı canını sıkıntı herkes yaşıyor atlatılmıcak şeyler değil.
00 Yorumladomates peynir felan götür sıcak bişeyler götürme ya da sulu şeyler çünkü zaman geçince kötü olur
00 Yorumla
+1 yılKimin ne dediğine bakmayıp yaşamını sürdürmeye çalışmalısın.
00 Yorumla
+1 yılevde dürüm yap. ben küçükken yapardım ilköğretim iken
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBizim okulda eskiden yemekler evden getirilirdi, kantin yoktu. Ev yapımı poğaça veya dürüm götürebilirsin.
00 YorumlaEn iyi çözüm ekmek arası salam felan koy bir de meyve suyu off :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen ozele gidiyorum ordakıler bıle evden getiriyor ekmek arası herseyı koyuyorlar rahat ol yani
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsen dalga mı gecersinki evden sandviç götüren öğrenciye?
00 Yorumla
+1 yılNete nasıl giriyorsun
02 Yorumla- +1 yıl
mantıklı bir soru gelmiş aslında
Soran+1 yılCalistigim yerin interneti var
+1 yılÖğlen yeme sende bende yemiyordum.
01 Yorumla
Soran+1 yılAç duramiyorum ben
+1 yılTost olabilir mesela.
00 Yorumla
+1 yılEvde yee git ne gotrseb gotur fakir dmgasi yersb
00 YorumlaYemek den ziyade ekmek arasi falan gotur bence
00 Yorumla
+1 yılekmek arası salam kaşarr
01 Yorumla
Soran+1 yılSalam ve kasar yok evde
Gizli Üye(30-35)+1 yılSanmıyorum dalga geçeceklerini. Lise mi uni mi?
02 Yorumla
Soran+1 yıllise
Cevap sahibi+1 yılBenimde durumum seninkine benzerdi rahat ol sen kimse bişey demez. Zengin semti değilse hiç sorun olmaz zaten. Bu arada KYK lise burs kayıtları olacaktı takip etmeni öneririm. Küçük bir ihtimal ama çıkabilir.
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen ekmek arası peynir domates götürüyordum
00 YorumlaKafana gore gotur sen rahat ol az yapmadik bizde
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAç kal ben aç kalırdım
00 Yorumla- Devamını Gör (3)
Devamını Gör(48)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Durumumuz iyi olmadığından kantinden yemek alamıyorum, okula ne götürebilirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler