Hukuk kazanmak için nasıl çalışmalıyım? ( Bilgili kişiler yardımcı olabilir mi ) ?

19 yaşındayım. 2014 yılında üniversiteye kayıt olmuştum ama hem bölümü hemde şehri beğenmediğim için bıraktım. Bu sene yeniden gireceğim. Yıllardır hayalini kurduğum bölümü kazanmak istiyorum. Üniversite sınavlarında fazla başarılı değilim 2 senedir. 230-250 puan alıyorum. Ama bu 2 senedirde hiç adam gibi çalışmadım ki bu sene zaten üniversitedeydim. Sadece bulunduğum şehri değiştirmek için girdim bir nebze olsa da sonra vazgeçtim ve Hukuk kazanmak için bu sene sınava girmeye karar verdim. Meslek lisesi mezunu olduğum için temelimi hep kendim oluşturdum. Dershaneye gitsem de zerre faydası olmadı bana. Yani evde hazırlanıyorum. En az 410 puan almak şart ama sıralamanın önemli olduğunu biliyorum. 250 puandan 410 puana çekmek çok zor olacak biliyorum. Ama nasıl desem bu sene farklı bir şey var bende. Önceden bir işe başladığım zaman sıkılıyordum ama bu sene hiç bir hedefimden sapmıyorum. Zayıflayacam dedim zayıfladım, sigarayı bırakacam dedim bıraktım, şehri değiştirecem dedim puanı aldım ama sonra kendim vazgeçtim. O yüzden özgüvenim var. Ama üniversite sınavına nasıl çalışacağıma dair fazla bilgim yok. 4 saatten fazla ders çalıştığımı hatırlamam. O 4 saatte verimli olmamıştır hiç bir zaman. Ama bu sene çalışmak şart çünkü 410 puan almak için netlere bakıyorum önceki senelere göre hep ütopik rakamlar. Durum böyle yardımcı olursanız sevinirim.
Hukuk kazanmak için nasıl çalışmalıyım? ( Bilgili kişiler yardımcı olabilir mi ) ?