"Bir kitabın kaderi okuyanın zekasına bağlıdır."
Latin Atasözü'ne Katılıyor musunuz?
Latin Atasözü'ne Katılıyor musunuz?
Eski kitaplar için geçerli evet önceden bir ağacı anlatırken yapılan söz sanatlarının hiç biri şimdiki kitaplarda yok. Adamlar o kitapları yazmak için neler yapmışlar. Şimdi wattpad e gir herkes yazar, herkes şair. Ezilenler diye bir kitap var mesela dostoyevskinin kitabı. O kitabı her okuduğumda bir şeylere daha dikkat ediyorum. Kitabın içinde gizemler saklı. Sıradan bir dille yazılmımış.
Aynen öyle
Evet katılıyorum. Saçma sapan aşk kitaplarının best seller olduğu ülkede bana kitaptan bahsetmeyin, zekadan bahsetmeyin 😡
Katılırım. Kitabı okurken anladıkların, düşündüklerin. Bunlar o kitabın kalitesini belirler. Ne kadar çok şey anlatır ve düşündürtürse o kadar kaliteli olur. Ama bunu kitaptan beklememek lazım, A kişisinin okumasıyla B nin ki bir değildir.
Ne güzel söylemiş adaş.
Bir çok şey için geçerli aslında.
Bir şeyi anlamak için zeka lazım.
Cevap
9Cevap
Kesinlikle çok doğru bir söz. Nasıl ki kıymetli bir taşın değerini kuyumcu biliyor sa , anlam yüklü edebi eserlerinde içeriğini herkes anlayamaz...
Eğer bir kitabı kişi iyi okursa kendi kaderiymiş gibi gelir bir an...
Kitabın Kaderi Okuyanın Zekasına Bağlı Olduğu Kadar, Okuyanın Düşünceleride Kitaba Bağlıdır..
Latin ataları doğru demiş :)
Kesinlikle öyle diye düşünüyorum
kesinlikle.. ve bakış açısına bağlıdır.
Hayır. Katılmıyorum.
Sayın Master abi Rica etsem sorularıma bir yorumcuk yapabilir misin? @https://www.kizlarsoruyor.com/uye/emre12354/sorular :D İstediğine yapabilirsin. :)
Evet Katılıyorum.
Kitap İnsana Bilgi katar.
Güzel sözmüş beğendim
Kesinlikle
Katiliyorum.
aynen malsa anlamaz
Kesinlikle doğru.
Evet doğrudur.
mükemmel bir söz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar