Bu önden çekişli ne demek arkadan çekişli olunca ne olur biraz açıklar mısınız acaba?
Hangisi hangi amaçla kullanılıyor?
Hangisi hangi amaçla kullanılıyor?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Onden cekis araclarda agirlik ondedir boylece kavrama daha iyi olur. Arkadan itisde agirlik 50 ye 50 dir daha sportif bir surus saglar. bir araba 180 beygirden fazla ise onden cekis olmasi dogru olmaz nedeni ise aracin on tarafina fazla yuk binmesi arti performansli kullanimlarda on teker hem yon verme hemde cekis saglayacagindan fazla gorevi olur ve verimi duser. Ama arac 180 beygirden az ise on cekis mantiklidir nedeni ise onden ceken araclar motorun urettigi gucu iletmede dah basarilidir ayrica maliyeti dusuktur. Arac 180 beygirden fazla olunca gorevin arka tekerlere dusmesi dogrudur. Ayrica arkadas itis araba daha sportif kullanilabilir ve arkadas itis icin ekstra parcalar kullanildigindan motorun urettigi gucu %3 ya da 4 unu ziyan eder ve on cekise gore daha maliyetlidir
Adi uzerinde ontekerlekler cekiyosa onden arka tekerlekler cekiosa arkadan cekisli oluo farkida arkadan itis daha cok performans arabalarinda kullanilio sebebi ise cok hizlandiginda kontrol kolayligi saglio yani bunun gibi bisi asinda degil daha karisikta tam anlatamadim cok lazimsa yazim napcan
İyi birşerkilde açıklayıcı yazarsan çok sevinirim sürücü kursuna gidiyorum.
Bilmen gereken tekse araba 4 tekerlek var ikisi onde ikisi arkada araba 4 ceker degilse sadece iki tanesi motorla baglantili olur yani motordan aldigi gucle araci hareket ettirir ondeki ikitane cekici gorevi goruosa onden cekislidir arkadakiler motoro bagli degildir arkadakiler motora bagli ise arkadan itislidir ondekiler bostadir bunu bil yeter
birinde arabanın ön tekerlerine güç gidiyor ve dönüyor diğerinde arka tekerlere güç gidiyor
Hangisini tercih edersin ve neden?
Cevap
26Cevap
adı üstünde çekiş yani arabayı çeken tekenler motorun döndürdüğü tekerler. bir at arabası düşün atı öne bağlayıp sürersen önden çekersin arabayı atları çöz arkadan itekleyerek sen götür bu sefer arkadan iterek götürürsün:) amacı falan yok merso bmw ve tofaş:) gibi markalar arkadan çekişli araba üretiyolar vardır bir bildikleri boru değil yani:) (daha iyi yanlıyo belkide ondandır) yol tutuşu falan iyi ama arkadan çekişli arabaların.
Buzlu havada önden çekiş. Normal şartlarda arkadan itiş ama ben niyese önden çekiş daha tavsiyem. Ama ustalarimiz daha bilgili. Önden çekişli arabaların yol tutuşu daha kötü çünkü motor önde olduğunu için ve gaza da basınca araba önden kayıyor mantıken
bir kutu varsay yokuşta arka itişmi yoksa ön çekişmi iyi çeker ön çeker tabiki arka çekiş arabanın yerçekimine olan gücünüde çekmeye çalışır kaymaya daha müsaittir patiye dönüşlerde gaza biraz fazla verirsen esnaftan küfür yersin :D ama hızlanma konusunda arka çekişi tanımam bir tek yakıt harcaması var :D acemiler için kontrol zor olabilir tabi 4 çekerle yarışamaz ama 4 çeker de pahalı :D
Önden çekiş ve arkadan çekişli araçlar arasında tehlike arz eden arkadan çekişlidir buzlu gizli buzlanmalı yolda kaza yapan araçlar arkadan çekişlilerdir..
Önden çekişli araçlarda arkadan çekişlilere göre aktarma kaybı çok az olduğundan daha rahat hızlanır ve tüketim olarak daha az verilere sahip..
Önden çeker araç yokuşlarda kalkış açısından daha avantajlıdır, arakdan çkişli arabalara göre daha seridirler. önden çeker araçlarda kontrolü kaybetmen arkadan itere göre daha zordur. günlük kullanıma önden çekişli araçlar daha uygundur. ama sürüş keyfi açısından arakadan iter daha öndedir. Zaten mercedes, bmw gibi marka üreticiler arkadan iter modelleri yaygındır. Sürekli uzun yol yapacaksan arkadan iter derim. ama şehir içi günlük kullanım amaçlı ise önden çeker daha makuldür
Biri motor gücünü arka difransiyele veriyor biri motor gücünü ön aksama aktarıyor aplacım. Haa bir de Quadro ve yarı Quadro var ki onlarda araziye göre sürekli dört çekişli olanı ya da isteğe bağlı iki çekişe geçeni ooluyor.
Ne gibi yararı var şimdi? Önden çekişli oldu diyelim ne olucak
Şimdik bu zaten sürekli tartışılagelen bir husus. Kimisi arkadan çekişli bir aracın motor gücünü yola daha çok yansıttığını ve aracın daha çok ivmelendiğini ileri sürerken kimisi de önden çekişli araçların araç hakimiyetin de ve motor ve yakıt performans ivmelenmesin de daha randımanlı olduğunu ileri sürüyorlar. Bu iki standardı kullanan Otomotiv piyasasın da sürekli tartışmaya açık ve bir türlü sonuca ulaşmayan bir tartışma.
Öncen çekiş, arkadan itiş olarak biliyorum ben o tabiri.
Buna dair bildiğim tek bir şey var. Arkadan İtişli araçlar daha iyi yokuş tırmanıyor.
Önden çekişli araçlar bir yere saplandığında ya da yokuş çıkarken daha avantajlıdır.
Arka olursa?
Kalkışlarda daha avantajlı olur ve virajlarda daha kârlıdır. Arabanın savrulma ihtimali daha azdır çünkü güç arkadadır. Ama önden çekişli arabayı tercih ederim. Burası ABD ya da Avrupa yolları gibi değil. Türkiye'de her şart iklim yaşandığı için ve coğrafi yapısından dolayı...
benim en büyük farkettiğim önden çekişli ile sıfır çizememem oldu başka fark yok :)
Önden çekiş olumlu özellikleri
+ daha az ağırlık + daha iyi çekiş gücü + kötü yol koşullarında iyi performans + ekonomik
Olumsuz
-kalkışta problem - ağırlık dengesi yok - performans sürüşlerine uygun değil - dengesiz lastik ve fren aşınımı
Arkadan?
Arkadan çekişli olumlu özellikleri
iyi performans + iyi kalkış + viraj almada becerikli + yük taşımaya müsait + yüksek hızlara çıkmaya müsait + iyi ağırlık dağılımı + üretimi, bakımı kolay
Olumsuz
- kötü yollarda berbat -yakıt sarfiyatı kötü olabiliyor - çukur, tümsek gibi durumlarda kontrol dağılabilir - savrulmaya müsait
Yardımcı oldu mu?
Önden çekişli araç genelde zorlu hava şartlarında daha kullanışlı olur. arkadan itişli araç gücüne bağlı olarak kullanışı biraz daha zevklidir
Önden cekisli arac arazide daha iyidir atak olur birde karda buzda rampada daha iyidir
Normal yolda arka mı almak gerek
arkadan çekişli araçlar genellikle yük taşımak için kullanılır. (Örn. Kamyonet)
benim için hiç önemli dğeil arkdan veya önden çekmesi lastik yaktığımda sarıp duman çıkarıyorsa benim için yeterlidir bu ;)
Önden çekiş ağırlığı önde olandır arkadan çekiş te ise arkada olan
Onu anladım da ne avantajı var birbirilerinin neden böyle ikili üretimi var
önden çekiş:ekonomik, ağırlığı az, kalkışta problem yaşatır.
Arkadan itiş:daha spor davranır
Ne gibi problem yaşatır.
Alıcaksan hangisi almalıyız ön mü arka mı
Spor davranır derken ne demek istedin sen
Arkadan cekisli aracla lastik yakilir yanlanir felan :)
Önden çekişli ile ne oluyor
Önden çekiş; güç ön tekerlerde
Arkadan çekiş; güç arka tekerlerde
4x4; güç tüm tekerlerde. Sanırım böyle
Ne oluyor öyle olunca amaç ne
Yerine göre ikisi de kullanışlı olabilir, tasarlayan mühendise göre değişiyor
evo x arazi aracı mı? :D
Onden çekiş genelde arabalarda olur ekonomik oldugu için
Arkadan çekiş transitlerde yani minibuslerde olur tük tasimaya meyillidir onden cekise göre ekonomik değildir fark budur
Arkadan cekisli iyi tirmanir
Bende merak ettim :D Biraz cevapları okuyayım.
Ne sallamış bütün gençler be tebrikler :D
Arkadan itişli araba iyidir 😂
neden
Çok bir fark yok normal hava koşullarinda ama kotu hava koşularinda ve yarislarda onden cekişliyle arkadan olanin bariz bir farki oluyor. Arkadan cekisli olanlar kolay kalkar ve genelde son model arabalarda oldugu için hizlidir kolay kontrol kayman az seviyede ve sürüşü çok zevklidir yani benim tercihim budur.
arkadan çekişli candır :D
Hatuunn öğrenip napcan?
Kadın ve erkek farkı gibi...
4 çeker LGBT hs...
Beni arkadan çeken herkese vururum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar