Aşağıdaki resimdeki gibi dönemeçli yollarda araç nasıl kullanılıyor? Bazen bu gibi yollarda trafik olup, durup durup çıkılıyor rampa şeklinde. Debriyaj fren gaz ayarı nasıl yapılır?
Konu dışı bir şey söylemek istiyorum. Guzel bir fotoğraf Yol şerit ile bölünmemiş ise bu yol tek araçlık bir yol demektir. Yani sollama yapılamaz yanına araç sokulamaz sokulması gerekir ama acele etmeyi seven ve trafik kurallarını bilmeyen bir toplum olduğumuz için böyle yollarda 2 araç silme yan yana geliyor sonra ikiside fırsat kolluyor yola ilk ben çıkacağım diye hem kaza riski oluşturuyorlar hem akan trafiği yavaşlatıyorlar. Soruna gelecek olursak Yarım debrjajda kavrama noktasında tutabilirsin ben o şekilde yapıyorum. Millet baskı balata biter diyor ama biterse biter ömür bitiyor baskı balata bitmiş çok mu
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hayır ben zaten bu yolda hiç yan yana araç görmedim. Trafik olduğunda da arka arka arabalar sıkışır ya hani. O zaman dur kalk dur kalk nasıl yapılır, onu anlayamadım
Ayağını debriyajin kavrama noktasında tutacaksın. Yani arac hafif titretecek kendini o esnada kavramada durur araç asla geri kaçmaz. Sende önceki araç hafif hafif ilerledikce sende azar azar gaz vererek ilerleme yaparsın.
O dönemeçli yol boş ise vitesi küçültüp devirli yavaş ve iyi manevra alınarak dönülmelidir. Atıyorum hızınız 60 4 vitestesiniz frene bastınız ve vitesi 3 e attınız ve o rampayı çıkarken 3 de yetmeyeceği için 2 ye atmanız gerekirken baya hızınız düşüyor ve rampada yavaşlamış oluyor. Bunun yerine hızınız 60 iken o rampaya dönemece yaklaşmadan önce frene basıp hızınızı 40 veya 30 gibi olduğunda 2. vitese alarak ve vites değiştirmeden rampa bitene kadar o vitesle seyredin ve manevra alınız. Sonrasında biraz düzlük olunca 3 e atarak devam edebilirsiniz.
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Peki bazen de trafik yoğun olduğundan dolayı, o yolda arabalar sıkışık vaziyette ilerlerken dur kalk dur kalk yapıyorlar. Burada debriyaj gaz ayarı nasıl yapılıyor
Öndeki arabaya çok yaklaşmayın arada bir mesafe olsun. 2 türlü yolu var. Biri el freni ile destek alarak kalkmak var, birde yarım debriyaj desteğini kullanarak kalkılabilir.
Evet el freni ile de destek alınabilir. Tek sorunu; arabadan arabaya değişebilir belki ama el frenini çektikten sonra çok hafif geri kaçıyor sonra tutuyor fren. Yüksek model araçlarda zaten yokuş kalkış desteği var. 1-3 saniye fren olarak yardımcı oluyor. Eski araçlarda yoktur bu sistem. Yine de bi deneyin el freni ile.. Rica ederim :)
bu dönemeçli yollarda debriyaj kavraması yaparak yani arabaya ilk hareketi veren kavramayı yaparak dönmek daha iyi olur bu yönteme sahil modu da deniliyor L park yapılırken kullanılan kavrama
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ama kavramada balatayı bitirirmis, özellikle yokus kalkarken