Odtü nün kalitesine bir şey demiyorum ayrıca bu bir konuşma ortamı.
Odtü'de okumak nasıl?
Odtü nün kalitesine bir şey demiyorum ayrıca bu bir konuşma ortamı.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer cinselliğin normalleştirilmesi gibi bir şey söz konusu dahi olamaz, çünkü cinsellik zaten normal bir şey. ODTÜ'de insanlar kendi istekleriyle hayatlarını yaşıyorlarsa unutma ki diğer birçok üniversitenin bazı kadın öğrencileri de para için eskortluk yapıyor ve daha nicesi.
yorumlarını okuduktan sonra da gördüm ki senin asıl korkun o ortama dahil olmak değil, o ortamda kendini kaybetmek. sen sağlam karakteri olan birisi olsaydın eminim ki böyle bir konuyu dert etmezdin bile, tıpkı diğerlerine bakıp eskortluk yapmayan kadınlar gibi.
sen şükret de ODTÜ'deki insanlar hayatlarına kendileri karar veriyor özgürlük tanımı dahilinde, bunu buraya yazacağına ''doğuda birçok kızımız genç yaşta evlendiriliyor, tecavüz ediliyor, kan davasına kurban gidiyor, hayvanlar dahi tecavüz ediliyor, buna nasıl çözüm bulalım?'' deseydin, gözümde gerçekten bir değerin olurdu.
sana tavsiyem, özgürlüğü değil, kısıtlamaları gündeminde tut.
belki yanlış ifade etmişimdir. Cinsellik normal ama evlilik dışı birliktelikleri fazlasıyla artışını sağlayıp toplumda çok sıradan bir şey miş göstermek, sevgiyi yatakla sınırlı kılacak kadar ucuzlaştırmak normal bir şey değil.
bu konularda çok bilgisiz kalmışsın belli ki. evlilik dışı birliktelik zaten normal bir şey, evleneceğin insanla ilk kez evlendikten sonra birlikte olmak çok büyük sorunlara yol açıyor. evlilik öncesi cinsellik de normal, sevgi yatakta sınırlı kalmıyor böyle yapınca ve ucuzlaşmıyor da. küçük bir örnek, erkek arkadaşımla 5 yıldır birlikteyim ve aramızda cinsellik de var, 5 yıldır önemini kaybetmediğine göre, evlensek de bir şey fark etmeyecekti, anladın ;)
Şeriat ( islam kuralları ) hakikatten başka birşey değildir. Evlilik dışı birliktelik 2 dünyadada müsibettir. Çıkan çocukda arkadaşım dir. Kendinize gelin 50 yaşınıza gelince bu ahlaksız şımarıklığınıza ağlayacaksınız. Ölüm sizin için ebedi azabın başlangıcıdır. 80 yaşında ölümüne az kalmış bir insana sorarsak daha dün 20 yaşımdaydım der. Geçici haram mutluluklara kapılmayın. Ya baki entel baki. Selametle
Odtü iki ayaklı hayvan yetiştiriyo orası okul mu yoksa hayvan çiftligi mi? Mezuniyetteki pankartlardan zaten okulun kalitesi benim gözümde düştü ramazanla dalga geçmelerimi dersin saçma sapan siyasi yazılar mı dersin çok saçma ya orası okul ve ordaki hocalar bence nasıl dinsiz nasıl bu vatana hainlik yapılacagı nasıl nankör nasıl ahlaksız olacaklarını ögretiyorlar bence Türkiyenin en üniversitesi olsun önemli olan kafa yapısı ve odtüye girerlerden beyinlerini kaybediyorşar bence özgürlügün sadece açılıp saçılmak zina işlemek içki içmek oldugu görüşü var bence gerçekten igrenç bir üniversite puanım yetse asla gitmem Allah hidayet versin ordaki ögrencilere ya tabi genelleme yapmam istemem içlerinde düzgün insanlarda var tabi
Dostum Türkiye'nin sayılı okullarından olan bir okul hocalarıda, öğrencileride oraya ne zor zorluklarla geliyor. Bu yaptığın yorum çağ dışı mantıktan uzak ve üzücü açıkçası.
Herşey puanla olmuyor aldıkları puana lafım yok zaten
dünyadaki her ama her üniversitede siyaset ve siyasetle ilgilenen öğrenciler var. sen adam gibi okursan siyasetle ilgilenenlere karışmazsan hiç birşey olmaz.
ben gazide okuyorum okulda çoğu kişi siyasi görüş bildiriyor mhp adı altında
odtüye kaç kere gittim chp adı altında siyasi görüş bildirenleri gördüm
Ankara üniversitesinden bahsetmiyorum bile
ama siyaset mi çokta şeyimde ben işime bakar geçerim.
odtü nün cinsel anlamda çok rahat bir ortamı olduğu ifade ediliyo. bunun hakkında ne düşünüyosunuz
sen bence okuma hiç babana söyle seni evlendirsin ya da evde turşunu kursun.
tabi özgür bir toplumdayız el ele tutuşmalar sarılıp öpmeler her yerde normal
ama ağaç altında orda burada seks yapan gibi şeyler yok ve sanırım sen çok amerikan filmi izliyorsun
okurum okumama sizi ilgilendirmez :)
ben normal bir cinsellik durumundan bahsetmiyorum ordan mezun olanların daha farklı anlatmasına dayanarak söyledim. amerikan filmelrinde odtü lü mezunlar yoktu göremedim maalesef
amacın ne ya da korkun ne odtüye girerim fahişe olurum diye mi korkuyorsun
saçmalamayın ne bu iğrenç üslub kendinize gelin.
Bu yaptığın çok saçma bir davranış ne yapmaya çalışıyorsun? O kadaf çalışıyoruz ediyoruz gençliğimizin en güzel yılını feda ediyoruz alacağımız karşılık bu mu? Ahlak bekçisi misiniz? Kimin ne yaptığı neren sizi bu kadar geriyor? Üstüne üstlük nedir bu genellemeler önyargılar? İçeride oldukça herkes herkese saygı duyuyor. Siz odtüyü yeterince tanıyamamışsınız efendim gelin bir gün ağırlayalım.
duyduklarımı sorguluyorum. Ben oranın kalitesine söz etmedim. Bu yazdıklarımı orda okuyan ordan mezun olmuş öğrenciler söylüyor. Orda eğitim alanlar itiraf ediyorda ben söyleyince mi suçlu oldum :)
biliyorum puanları yüksek, iyi bir üni. Ama boğaziçinden değil önemli özel ünilerden değilde sadece odtü nün durumundna bu şekilde bahsediliyor. Eğer sorun yükske puanla girmekse aynı şey boğaziçi için niye söylenmiyor sizce? İnsanların ne yaptığına bakmıyorum sorumu daha anlamamışsınız bile. Kusura bakmayın benim böyle düşünmeme orda okuyan öğrencilerin açıklamaları sebep oldu demekki her öğrenci sizin kadar rahat edememiş
Odtü ile boğaziçinin çok farklı yerler oldunu sanmıyorum. Giren öğrencilerin kapisetesi aşağı yukarı aynı. Ayrıca sorunuzu ve sorununuzu anladım sadece olmayan bir sorunu çözmeye çalışmak yerine başka bir açıdan yaklaştım. Afedersinizde burada kimse kimseyi yargılamazken sizin gelipte ahlakı bozuklar yazmanız benim zoruma gitti. Teklifim hala geçerli gelin kapanın içeri aldırabiliriz sizi insanların bakış açısını birinci elden tecrübe edin. Sizde beni boğaziçine sokun ama bende orayı tecrübe etmek isterim.
Cevap
9Cevap
Şimdi insanların kendi seçimleri vardır okur düşünür. Farklı görüşlerden kastın Kominzm vs gibi ideolojiler sanırım şimdi bak bir kitap okudun mu kominzmle ilgili ya da orada ne anlatmak istediysen onunla ilgili cahil insanlardan duyduklarınızla kalıyorsunuz ön yaegılı yaklaşıyorsunuz. Şimdi bir diğer konu isteyen inanır isteyen inanmaz istediğini başka kişileri rahatsız etmeden yapar sana ne kim ne yapıyorsa odtü böyle bir yer mi duydun mu odtüye giren gominist oluyomuş. Bunu diyenin babası fabrikatör ya da ciddi bir magaza zinciri sahibidir umarım yani başka türlüyse düşük zeka seviyesini ifşa etmiş olur. Kısacası BİLMEDİĞİN ŞEY HAKKINDA BOŞ YAPMA HERKES SENİN VEYA SİZİN GİBİ YAŞAMAK ZORUNDA DEĞİL.
afedersiniz çok uzun zaman önce sorduğum bir soru aslında üzerinden yıllar geçmişti desem doğru olur. O dönem genelde çevremden olumsuz yorumlar aldığım için galiba bunların etkisiyle bir soru paylaşmışım yoksa amacım kesinlikle herkesi bir tutmak değildi belki yaşımın daha küçük olmasıyla o zamanlar önyargılı yaklaşmış olabilirim veya bilmiyorum açıkçası uzun zaman önceydi gerçekten.
İnsanız bende pek çok şeyi büyüdükçe öğreniyorum ama sizde bir noktada haklısınız iyi araştırmak, önyargılı olmamak daha ılımlı yaklaşmak gerek çevremize, olaylara her şeye
bu arada bazı yazdığınız ifadelere ben değinmemiştim aslında ordada bir yanlış anlaşılma olmuş olabilir bilmiyorum.
Neyse iyi günler dilerim sorum sizi rahatsız etmiş olabilir kusura bakmayın çok uzun zaman önce sorduğum bir soru bu maalesef
bu arada sorunun üzerinden 5-6 yıl geçmişte olabilir çünkü çok eski bir soru ve o zamanki halime bir şey diyecek olsaydım bende önyargılı olmamaya çalış derdim ama zamanı geri alamıyorum. Birde belki yaşımın etkisiyle kendimi yanlış ifade etmişte olabilirim insanın geçmişine yorum yapmasıda zor oluyor ama günün bu saatinde geçmişten kalmada olsa bir sorum sizi rahatsız ettiyse, belki üzmüşte olabilir özür dilerim
Basortululere nerede karşı çıkılmadı ki bu ulkede. Utanmasalar bir tek evinizde takin diyeceklerdi bir zamanlar. 😁😉
ODTÜ olaylarn en cok cktgi uni. Herseyin mübah olduğu ama kapilarini basortululere kapatan universite.
Milletn birbirni duzmesini hc b problem etmeyen ama bas ortuluyu kapida birakan uni.
Oradan cikanlarn yuzde 60 i komünist
kapalı olarak okuyanlar çok mu sıkıntı yaşıyo
Kapıdan iceri sokulmazdi bir zamanlar ama hamd olsun geride kaldi o günler.
Gene çıkıyor arada ole bir iki dangalak koskoca profesör olmus milletn giyim tarzna takılıyor ama cok guzel hadlerini bildiriyorlar artik 😁😁
Gün gelir devran döner dedikleri bu olsa gerek 😉
Ahlakinda ne varmış ki bilmiyorum? Hiç duymadim. Ama her yerde ahlaksizlik var. Bu senle alakali. Icinde varsa sende onlardan olursun ama eger sen kendine sahip cikarsan, yolunda ilerlersen kimse sana zorla bisey yaptiramaz.
zorla yaptıramazda benim bahsetmek istediğim farklı bir durum
Siyasi görüşlerinden dolayı bozuk bir ahlak yapısı demen çok yanlış bir kere. Siyasi görüşün ODTÜ öğrencilerinin geneliyle uyuşmayabilir ama bu yargın çok sert.
siyasi görüşlerindne dolayı bozuk bir ahlak yapısı var demedim. Lütfen benim yazdığım gibi anlamaya çalışın...
farklı şekillerde yanlış anlamalarınız sizi ilgilendirir
Güncellemeyi okumadım pardon, siyasetten söz ediyorsun zannettim. Benim mezun olduğum dönem de ODTÜ'de okuyan arkadaşlarım bahsettiğin gibi değillerdi. Oradan bu sene mezun olan öğrencilerim oldu. Onlar da böyle değillerdi. Senin gibi düşünmüyorum o yüzden.
Ablam orada okuyordu ilk sene hazırlığı bitirdi, ikinci sene okula devam etmedi kaldı galiba. Üçüncü sene Hacettepe'ye geçti. Ne bileyim elindeki fırsatı kaçırmış gibi geliyor. Ama o okulu da mahvettiler cidden.
normal giden öğrenciler değişip geliyorlar. Yani mesla cinsel anlamda pek çok şeyi normal kabul etmeye başlıyorlar. Ailelerden çocuklarını hem gönderip hemde ortamdan uzak tutmaya çalışanlar var
Nasil bir ahlaksizmis bu turkiyede en iyi dereceleri alan ogrenciler merak ettim dogrusu
ahlaksız demedim önce bunu düzeltelim
Bozuk ahlak yapisi derken?
ahlak yapısını ele alış durumumuza göre değişir.
Ben senin dusunceni merak ettim. Bu eger degisebilir bir durumsa bozuk ahlak yapisini kullanman hoş olmamış
''evlenmeden önce aynı evde yaşarız, her türlü cinselliği yaşarız baktık anlşamıyoruz ayrılırız ne var ki'' düşüncesi normal bir ahlak yapısıysa size saygı duyarım :)
ama bence cinsellik ve sevgi kavramları bu kadar ucuzlaştırılmamalı.
Sen bence tr nin sinirlarinin disina hic cikma. Dunyanin geri kalaninin ahlak yapisi seni dumura ugratabilir. Soyledigin ahlak yapisni islamiyet sagliyorsa , o da son derce bireysel bir durumdur. Kulla tanri arasinda. İslamiyetin sagladigi ahlak yapisinin ne kadar normal ya da anormal oldugu da tartışmaya acik bir konudur ayrica. Misal bana gore anormal olan bir kadinin erkegine itaat etmezse dovulebilecegi, ve kendi onayi dahilinde bir adamin 2. bir karisi olabilecegi aile yapisi. Hmm bu da tartisilir mesela sen bunu yoo bu cok normal diyebilirsin.
canım burası türkiye. Benim ülkem, benim insanlarım. Dışarıya çıktığım zaman orası benim ülkem değil, benim insanlarım değil. Onların ne yaşadığı nasıl olduğu beni ilgilendirmiyor, ayrıca yurt dışınıda biliyorum nasıl yaşadıkları hakkında bilgi sahibiyim. Saygı duyuyorum ve beni ilgilendirmiyor. Onlar nasıl yaşarsa yaşasın. İstediklerini yapsınlar beni hiç ilgilendirmiyor. Ama burası benim ülkem. Yurt dışı serbest diye bir demi öyle olalım? onlar ne yaparsa biz de mi yapalım :) Bu kadar mı yani? Hiç mi tepki vermeyelim? Bigün biyerlerden atlarlarsa bizde atlayalım sonrada yurt dışındada normal diyelim. Üniversitede hamile kalıp çocuğunu doğuran sonrada ortada kalan kızlarımızdan mısın sen? o kızların annelerinden misin? yurt dışında öyle diye kendimizden mi vazgeçelim? sen geç :)
Ben sadece insanlarin ozel hayatlarina biraz saygi duyulmasi gerektigini dusunuyorum. Herkes musluman olmak zorunda degil. Kimseyi rahatsiz etmedigin surece bir sıkıntı olmaz. Sonucta o ogrenciler de fuhuş partileri duzenlemiyor ODTU yu kazandiklari icin emin ol. Madem zekiyiz neden b. kunu cikarmiyoruz demiyorlar
İnsanların özel hayatlarına karışmıyorum. Ama bazı gerçekleri görmezden gelicek değilim. Biz türküz atalarımızın nasıl olduğu belli. Şu ana bakın... ''aşkı yataktan ibaret sayan bir nesil var''sizce nereden nasıl geliyor bu? Yurt dışı mı alın sizin olsun. Ama burası benim ülkem ve bu normal değil. Duyguları ucuzlaştırılmış bir nesil istemiyorum.
Ben sen kendine bak, insanlari bosver derim boyle bir durumda. Hickimse senin beklentin dogrultusunda yasayamaz çünkü.
ben kendime bakıyorum zaten siz kendinize bakın :) afedersiniz ama bunu kendi ülkesini başka ülkelerle kıyaslayan biri mi söylüyor haklısınız :)
Kiyaslama yapmak icin soylemedim. Ahlak anlayisinin neye gore belirlendiğini gostermek icin verdim. Tek tarafli yaklasmamak lazım.
neyse ne kendi ülkesini ifade ederken başka ülkelerin ortamını örnek veren birisiniz bu yolda devam edin :)
Odtululere donersek onlar candir, ulkemizin dinamik basarili zeki insanlari. Sozleri dinlenir, sohbetleri sarar. Sana dönersek sen ahlakli, namuslu, hanim kizsin :))
artık ne yazdığınızı okumak istemiyorum. Siz sözlerinizle nasıl bir düşünce yapısında olduğunu gösterdiniz devam edin bu yönde :)
hayır benim öyle bir idaam yok hatta hanım bir kızda değilim
ne o yurt dışındakiler sarmadı mı :)
Zaten mezuniyette sergilediği pankartlardan kendilerini belli ettiler :)
geçen bana ödtüyü savunan biri vardı. özel ünide okuyorum ben. bir sorunumu anlatmıştım. başladı IQ sü düşükler cahiller diye. çok şaşırdım. değişikler bnce dışardaki profil öyle görünüo. snn bu saydıklarınıda ben dymştm dha önce.
odtü aydın yetiştirir kafadaki örümcekten arınan çocuklara b*k atmayalım lütfen
odtünün kalitesine laf söylemedim. Kafadaki örümcekleri atmak aynı zamanda ''cinselliği çok sıradan bir şey haline getirip sevgiyi yatakta arayacak kadar ucuzlaştırmaksa'' eğer örümcekler çok yer tutmuş haklısınız atmaları çok iyi olmuş. Zaten bizim ülkemizde tuvalette doğum üni öğrencileride yok.
Sen bozok üniversitesi'ne git o zaman. Türkiye'nin en kaliteli üniversitelerinden biridir odtü.
kalitesine bir şey demedim tekrar oku :)
Üniversitelere başörtü yasağı geldiğinde bir tek odtü'de uygulanmamıştı. Kapalı kadınların rahatsız edildiğini falan uydurmuşsun sadece. Ya da istisnai bir iki olaydan bahsediyorsun. Öğrencileri de "ahlakı bozuk" kişiler değildir, sadece rahattırlar. Herkesin ahlak anlayışı senle aynı olmak zorunda değil.
arkadasım kapalı ve orda okuyor hiç bir sıkıntı cekmiyor
@sjbsjsksj hepsi sıkıntı çeker dersek yalan olur ama genel anlamda sıkıntı yaşanıyor yani haberler çarpıtma falan değil.
Aynennn senin gibi düşünüyorum.
Orası yıkılsın bim yapılsın oraya bence.
Evet cok iyi bir okul fakat bir o kadar da her turlu sorunu icinde barindiriyor
@Farazicosmos2 dibine kadar haklı... sen istersen dibe de düşebilirsin göğe de
olay kişide bitiyor buna karşı çıkmıyorum zaten eğer soruma daha dikkatli bakarsanız bahsettiğim durumun kişilerle değil ortamla alakalı olduğunu görebilirsiniz
ikimiz farkli frekanslarsayiz şu an dogru dediklerin ben asagidaki muhabbetinize yaptim bu yorumu soruna değil
keşke orda okuyabileseydim :( kala kala adüye kaldık
yatay geçişle falan başka yerler gitmeye çalış sende olmuyor mu?
hayırlısı üzülme o zaman
Odtu nun neyse sovmeyelim seks normal bir durumdur saten Turkiye alisamadi daha sadece o kadar 😃
insanların özel hayatlarından bahsetmiyorum sadece oraya gidenler daha farklı anlatıyor insanlarda bir odtü müüü orası çok serbesttir diye başlayan konuşmaları var. Yoksa kalitesine kesilikle sözüm yok o ayrı bir şey.
Eskiden di o kalite
Buraya şu görüşlerimi yazdım insanlar beni suçlamaya başladı. Yurt dışındkai ortama bak diyen bile var :)
yorum yaparsam yanlış anlaşılıyorum ama en azından anladığınız için gerçekten teşekkür ederim
Bu zihniyet yapinla orada isin yok zaten. adamlar sevisiyosa sanane bacim. bakma izle gormezden gel
insanların doğasında sorgulamak ve araştırmak vardır en doğal hakkımı kullanırken sanane bundan
insanın doğasında beynini kulanmak vardırsen beynini kullanmadan insanların yaptıkları yargılıyosun. bunu yapmazsın sevgili yobaz zihniyet
ahaha ben yobaz mı oldum şimdi :)
ülkemizde kaç tane üni öğrencisi hamile kalıp tuvalette doğum yapıyor haberin var mı? Kaç tanesini kendi çocuğunu ya öldürüyor ya da çöpe atıyor haberin var mı? daha bunları bilmeden, görmeden daha neyi sorguladığımı neye karşı çıktığımı bilmeden beni yobaz yapmak :) sizin ön yargılarınız :)
Siz sanıyor musunuzki insanların özel hayatlarına karışıyorum? hayır. Karıştığım bu değil. Sorguladığım bu değil. Kimin kiminle ne halt ettiğini sormuyorum burada bakın halen algılayamamışsınız :)
o doğum yapanların hepsi zaten odtüde. sen buna karşı çıkamzsın sen bunu yargılamazsın kötü diyip ayıplamazsın bunu bilmiyosun bunu algılayamıyosun. ki yukarıda bir yaratıcı varsa o bilir yapacagını. kendinizi bir ahlak timsali olmaktan kurtarın. insanların özel hayatlarına karışmıyosun yargılıyosun. ordaki arkadaşlarım hepsi türkiyenin sayılı insanları. yok düşünceleri degişiyomuş he sevişe sevişe degiştiriyoz. ah bu zihniyet ahh
beni yargılamıyorum kötü diyip ayıplamıyorum. Kusura bakmayın ama sevgiyi yatakla sınırlandırıcak kadar ucuzlaştırmak bana doğru gelmiyor. Ölüme terkedilen çocuklar bana doğru gelmiyor. Siz bunları normal kabul ettiyseniz buyrun edin :) ama bunlar normal şeyler değil. Yazdıklarınızı dönünde okuyun. Çöpe atılan bebeklerden bahsediyoruz siz bu kadar geniş misiniz?
O halde sizinde kızınız hamile kalsın, çocuğunu çöpe atsın sizde aferin deyin :)
haberlerde çok gördük molotof falan atiliyordu okula
Bir adet sapan, taş, molotof edin bence şimdiden he birde maske..
Bilerek gitmedim o okula. Çok şükür :)
ne gibi farklı düşünceler
cinsel ve ilişki anlamında düşünceleri değişiyor ve bunu daha çok oraya giden öğrencilerin yaşaması tesadüf değil ortamın çok daha serbest olduğu pek çok kişi tarafından zaten onaylanıyor
odtü için çok daha fazlası söyleniyor. Türkiye deki bütün üniler arasında odtü nün adının çıkmış olması garip değil mi?
ben küçük üni ortamınıda gördüm olabildiğince düzgündü. Kalitesine sözüm yok ama oraya çocuğunu gönderen aileler bile ders dışında uzak tutmaya çalışıyorlar. Kapalı giden kızlar bir süre sonra kapalılıkları için bu benim siyasi tercihim demeye başlıyorlar. Anlatılanlar çok fazla yani bunu orayı görenler açıklıyo hatta ordan mezun olanlar. neyse bilemiyorum yinede kalitesine sözüm yok sadece ortamı
Abartılıyor. Solcular abartıyor.
solcular mı bunları söyleyen solcular değil ki
Ultra gelişmiş takdir ettiğim universite 👍🏻
Güzel
odtu demı okuyosun?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar