2) yasal adres buldum gerisi evden çalışıcam
7000 TL sermaye ile şirket kurulur mu?
2) yasal adres buldum gerisi evden çalışıcam
Şahıs firması kurabilirsin ama sermayesi çok işlere yani stok tutman gereken işlere giremezsin. Mesela bir dükkan kiraladın boş, kişiylede aylık anlaştın. . Takı toka alım satımı yani girişte ucuz maliyetli işlere girişebilirsin. Küçük bir kafe açabilirsin öyle gözünü korkutma ama işlek bir yer olmalı.. Artı madem iş kuracaksın Devletten yani İŞKUR dan destek al. Başvurunu yap, Allah çalışanı sever merak etme, sen helal kazanmak iste yeterki..
Ben ilk işimi o kadar sermaye ile kurdum.. 2 yıl içinde işyerimin hava parası yani devretsem 30,000 liraydı..
sonra nası ettiysem bir saflık edip ortak aldım.. 3 üncü yıl aldım ama beni batırdı.. Babamın rahatsızlığı sebebi ile bir ay işyerinden uzak kalmam hayatımın hatasıydı.. Ama istedikten sonra büyütürsün emin ol. Rica ederim..
Şahıs firması kur. Herhangi bir sermayeye gerek yok. Ev sizin adınızaysa, tapu fotokopisi gösterirsin. Maliyeden kontrole gelecekler. Home ofis dersin. Ne iş yapacağını söylesen, nasıl bir şirket kurman gerektiğini daha sağlıklı söylerdik. İthalat yapacaksan, şahıs firması yeterlidir. Sanal pos v. s alabilirsin,
ithalat yapmak için firmayla anlaşmana gerek yok. Bir muhasebecin olacak. Bunu rastgele bulursun. Senin defterini tutacak. Sen ithalat için şahıs firması kuracaksın. Vergi numaran olacak. Gerçek kişi olmuş olacaksın. Yaptığın tüm harcamaları firman adına yapacak, faturaları firman adına kestireceksin. Bunları masraf gösterip vergiden düşürteceksin. Örnegin ne ithal edeceksin , bez bebek. bez bebeği ithal edeceğin firmayla görüşeceksin. Adamlardan GTİP kodu, ingilizce olarak HS CODE diye geçer bu kodu isteyeceksin. Bu gümrük tarife numarası, gümrükte bunun ithalatıyla ilgili nasıl bir rejim var onu gösterir. Buna göre alman gereken belge varsa alacaksın. Herhangi bir denetim yoksa, karşı taraftan isteyeceğin bazı belgeler var. Bunları isteyeceksin. örnegin proforma fatura, gerçek fatura, çeki listesi, menşei şehadetnamesi gibi. Bunları da sana kargoyla birlikte, malların üzerinde yollayacaklar. Sonra gümrükten malı çekeceksin. ilk sevkiyatlar için gümrük müşavirliği firmasıyla çalışırsn
français gibi bir para istemesi için, sadece o adamın ürettiği birşey olması lazım. O adamın markası olması lazım. Çinde olmaz böyle şeyler. Sen bana ne satacagını özelden söyle istersen, fikrini çalmasınlar. Ben sana daha açık yol haritası çizeyim. Ben 3 yıl önce falan benzer bir sermayeyle çinden mal getirme işine girdim. Şimdi getirdigim malzemenin imalatını yaptırıyorum artık. EİG'yi ver. Sonra özele gel :D
hiçbir yerle anlaşmana gerek yok. Kira olması daha iyi. Kira sözleşmesi var mı elinde. Varsa kira sözleşmesini göstereceksin gelen memurlara. Ofis olarakta, sadece 1 odayı göster. Çalışma odanı göster. Home ofis kavramına alışkın zaten vergi daresi. Bende öyle yapmıştım. Ev başkasının adınaydı. Kira sözleşmesi gösterdim.
sektörüne ne iş yapıcagna ne satacagna göre değişir bu
Cevap
13Cevap
sahis kurarsin da ne kurcan ona bagli tesfiklerede bak derim
kurmak sorun degıl ılk once ne uretecegıne ya da neyın tıcaretını yapacagına karar vermen şart
Krediye gerek yok e ticaret sitesi açabilirsin
En en en azı 25 nakit olmalı
7 milyara ne şirketi kurcan. Tostcu bile acamassin
Holding bile kurulur.. ooo 7000 tl
Çok zor. Ne işi yapacaksın ki o paraya
Bu parayla simcity'de bile şirket kuramazsın
Hangi sektorde yer alacaksinki o kadar parayla
İş Nedir?
Git iddaa oyna
En azmasraf şahısta gider. kurarsin
olabilir
Fabrika kurun