Arkadaşlar merhaba , 2 yıllık üniversiteye gideceğim myo na , endrüstri meslek lisesi mezunuyum ve biz lise son da haftanın üç günü staj iki günü okul var dı , bir yıl boyunca işte staj yaptık , ya peki şimdi , üniversitede mi staj yapacağız yazın :( , zaten uzak yere gidiyorum bende yazın gelirdim diyordum şimdi staj mı yapacağız , ya arkadaşlar :/ çok sıkıntılıyım ya çok moralim bozuk :( , üniversitede mi staj yapacağız var mı staj
Cevabın nedir?
Yazın yapıyorsun stajı 1 buçuk ay kadar bende aynı şekilde okuyorum ama ben naylon yapıyorum şu an başka yerde çalışıyorum seninde tanıdık bir yer varsa yaparsın...
04 Yorumla
Soran+1 yılYa hocam peki yaşadığım yerden uzak bir yere gidiyorum , orada okuyacağım , yani orada mı staj yeri arayacağım bulacağım orada mı yapacağım stajı :( , hocam birde üniversite 1 de mi yapacağız yoksa 2 de mi , haftanın kaç günü gideceğim :/
Soran+1 yılYa hocam çok teşekkür ederim ya çok sevindim :) istediğim yerde yapabiliyor olmam çok iyi , yani hocalar sorun sıkıntı çıkartmıyorlar değil mi
En İyi Cevaplar
+1 yılVar usta var 30 iş günü staj yapacaksın. Günlük tutacaksın hatta bugün şu makinede çalıştım şu işi yaptık bakımı şöyle şöyle çalışıyor bu işe yarıyor vs. anlatacaksın.
030 Yorumla- +1 yıl
Zorunlu bu arada yapmazsan üniversiteden mezun olamazsın.
Soran+1 yılya hocam peki yaşadığım yerden uzak bir yere gidiyorum , yani orada mı staj yeri arayacağım bulacağım orada mı yapacağım stajı :( , hocam birde üniversite 1 de mi yapacağız yoksa 2 de mi , haftanın kaç günü gideceğim :/ bir de senin dediğin staj defteri sanırım , lisedeyken bizde yaptık ona not verdiler sonra okula götürdüm karneye girdiler , yine staj defterine not mu verecekler :/
- +1 yıl
Ben kendi myo okuluma göre konuşursam.
Staja not veriyorlar ama ortalamana bir etkisi yok yani sadece stajdan geçtin geçemedin o var.
1. sınıf veya 2. sınıf hangisinde istersen yapabilirsin ben 2 de yaptım hata ettim keşke 1 de yapsaymışım dedim.
Okuduğun yerde mi yoksa yaşadığın ailenin olduğu yere mi sorusuna gelirsek şöyle kriterler var. Hocana bağlı bizim hocaya yalakalık yapan istanbullular vardı onlar gitti İstanbul'da yaptılar stajını. Fakat lapsekili bir arkadaşım var hoca olmaz burada yapacaksın diye tutturdu yani hocanla iyi geçinmene de bağlı durum. Ben dedim hocam ben babamın arkadaşı var onun yanında yapıcam oradan çıkınca babamla eve dönerim dedim (işin gerçeği naylon staj yapacaktım gitmeyecektim ama gidiyor gibi gözükecektim orada) hoca kabul etmedi bende mecbur başka yerde yapmak zorunda kaldım. - +1 yıl
Bu arada bazı yerler para vermiyor, bazıları ise 100-200 lira filan veriyor ama ben gittiğim yerden günlük 30 lira verdiler yemekte ordandı minibüs ile mahallelere dağıtıyorlardı. Fakat durmadan mesai yazıyorlardı. Sana tavsiyem bak girişi çıkışı belli olan bir yeri tercih et mümkünse firma olsun tanındık firma ben stajyerim diyip geçeceksin. Ben gittim zırt pırt mesai yazdılar ilk günler bilmiyordum mesailerde kalınmayacağını sonra arkadaşa sorunca öğrendim kalmak zorunda değilmişim hocamada sordum hatta kalmadım ama usta başı baskı yaptı hiç kalamam dedim ben stajyerim işçi değilim dedim.
- +1 yıl
Staj yapacağın yerde kendini sakın ezdirme 30 iş günün geçsin tamam kimseyle tartışma kavga vs. etme. 30 gün dayan tamam. Bu arada her sabah imza atacaksın geldiğin günün tarihini atıp imza atacaksın karşısına 30 günün dolunca kağıtı iş yerinden alacaksın. Bide şu var 30 sayfa yazacaksın yani günlük gibi ve bunlara imza attıracaksın. Dosyanda da bazı imza atılacak yerler var hocan gösterir zaten. Her şeyi iyi öğren bak bu konuda yoksa benim gibi çok git gel yaparsın 40 dakika yolculuk sürüyor geri dön 40 dakika daha kaç kez imza için gittim hoca yok o eksik bu eksik buraya imza attırmamışsın hadi bakam git yetkili kişinin gelmesini bekle 1-2 saat boş boş otur oralarda çok sinir bozucu iş yani. Sana tavsiyem her gün yaz günlüğünü her gün attır imzanı sayfanada yoksa tek sefer filan çok uğraşırsın benden demesi.
- +1 yıl
2 de yapmanın şöyle olumsuz yönü var atıyorum hiç alttan dersin kalmadıysa ama stajını 2. sınıfta yapacaksan diplomanı belgeni vs. alman biraz uzuyor o yüzden 1. sınıftan yap ama 1 üst sınıftan ve hocalarından tavsiye al en iyi yeri seç sana göre olanı. Ama atıyorum A şehirliysen A şehrinde yapmak istiyorum ailem orada de hocana. Üniversite mezunu çalışan biri olması lazımmış başvuracağın yerde bu ayrıntıyı unutma bak kendi şehrinden bir yer önereceksen ona göre öner.
- +1 yıl
Kaşede vurduracaksın bazı yerlere hocan ayrıntılı bilgi verir staj dosyam elimde olsa resim atar gösterirdim.
Soran+1 yılHocam yorumların için çok teşekkür ederim :) , anlamadığım bir kaç konu var şimdi , bu staj haziranda yani okullar bitince karne aldığımız zaman mı başlıyor , ikincisi imza olayı staja her gittiğimde ben imza atıyorum da peki oradaki yetkililerde o kağıda imza atacak mı onaylayacak mı yani , ve şimdilik son olarak ya hocam ben okuyacağım yerde staj yapamam hiç bilmiyorum gideceğim yeri , ailemden çok uzak yerde , yani zorun lumu , zorluk sıkıntı çıkarırlar mı , yani benim kendi şehrimde yapmam lazım , yani birde işte okullar açıldığı zaman defteri götürüp bu olmamış derlerse işte o zaman ne olacak , :(
- +1 yıl
Şimdi okuldan okula değişebilir o ben yanlış hatırlamıyorsam Temmuz'da başladım hangi gün aklıma gelmedi 7 si olabilir belki Ağustos'un 13 ünde bitti diye hatırlıyorum.
Şöyle diyeyim hocanın yanında yaparsan en azından ulaşım konusunda rahat olursun fakat 1-2 ay daha okuduğun yerde kalman lazım buda ek masraf filan demektir. Fakat sana önerim şu hoca staj zamanını açıklayınca git hocanın yanıan not al fotoğraf çek hatta hangi sayfalar imzalancak kaşelencek tek tek yaz hepsini hatta 1 tane daha telefon tut ses kaydı bulundur hocanın dediklerini filan unutrsun oradan dinlersin ne demiş neresi olcak diye. Her gittiğin günde yetkili imza atmayacak sadece onun yanında imza atacaksın geldiğine dair. hocanı ikna edersen ailenin yanında da yaparsın stajını lakin atıyorum dosyanda 1-2 eksik çıkarsa git gel yaparsın bu yönden kötü ama 1-2 ay yurt veya ev ayarlayıp kalacağına git gel yapmak daha mantıklı telefondan hocanıda arayabilirsin. - +1 yıl
Hocam buralarını böyle yaptırdım böyle böyle yazdım hatta bak hocanı facedenfilan ekle ben öyle yaptım arkadaşlarıdma istanbuldakiler eklemiş hocayı foto atmışlar böyle mi olacak diye günlük. Hoca onagöre söylemiş eksik vs. diye. Yani sende böyle bir şey yapabilirsin tabi hocanada bağlı durum. Bu arada belli bir zaman var o zaman kadar eksiklerini tamamlayabilrisin yanlışlarını düzeltebilirsin eksiklerini tamamlarsın. Songünlere sakın bırakayım deme yetkili kişi ara, okulda hocanın gelmesini bekle bazen gelmiyor bazı günler hocalar üniversiteye boş filan oluyor ya da işleri çıkıyor o yüzden zamanında teslim et ilk teslim zamanında hatta son günlere sakın bırakma çok çekersin yoksa. Başka merak ettiğin varsa sorabilirsin :)
Bu arada staj atıyorum üniversite 1. sınıf bitti mi bütünlemeler vs. (her okulun farklı olabilir) bütlerden sonra staj başlar. Zaten bütlerden bir süre sonra boşta kalıyorsun staja gidiyorsun 1 ay sonra mı ne yanlış hatırlamıyorsam.
Soran+1 yılHocam çok teşekkür ederim yalnız bir kaç sorum daha var :) , 1. Büt, bütünleme nedir ne demek? , 2. Mesela hocam stajı yazın yaptık ağustos ta bitti diyelim hemen bitince okula mı götüreceğim yoksa eylül de mi üniversite 2 nin açıldığı zaman mı götüreceğim defteri , ve son olarak hocam ya şu an çok sıkıntılı olduğum bir durum bu , stajı istediğim yerde yani yaşadığım yerde yapabiliyor muyum , :)
- +1 yıl
1) Büt bütünleme demektir. Şöyle özetleyeyim. Vize ve final olarak 2 sınav olursun baştan örnek dersten geçme notun 50 olması gerekiyorsa. İlk sınav döneminde vize sınavlarınagirersiniz vize sınavları gneelde 1-2 hafta sürer ders görmezsiniz. Misal sınavdan 80 puan aldın 80 puanın %40 ını hesaplayacaksın. 80 / 100 = 0.8
0.8 X 40 = 32 puan vize notundur.
2. sınav ise finaller olur onlar daha sonra olur dönem bitince yapılır buda %60 ına göre hesaplanır yani. Finaldende 80 puan alırsan %60 ı hesaplanır.
80/100 = 0.8
0.8 X 60 = 48
Vize = 32
Final = 48
Toplam = 80 puan almış olursun ve dersten geçersin. Fakat olumsuz yapalım şunu bir .
Vize'nin %40 ı 20 puan.
Finalde ise tökezledin %60 ı 10 puan diyelim.
Kaç etti 30 puan geçmen için 50 puanı ihtiyacın var haliyle geçemedin ne oldu notun FD veya FF olacak yani şartlı geçmen için en az DD olması yani 50 puan olması gerek.
Finaller bitince 1 hafta ara verilir ve bütünleme - +1 yıl
Finaller bitince 1 hafta ara verilir ve bütünleme sınavları başlar. Bütünleme ise final yerine geçer yani %60 lık not olacak bu. Vizeni etkilemez vizenneyse o bütte aldığın eklenir finalde tökezlersen tabi. Şimdi her okulun sistemi farklıdır ben bizim okulun sistemine göre anlatıyorum.
2) Hocanız tarihi söylüyor şu şu tarihler arasında teslim edilecek diye. Ben hemen bitince götürdüm ama git gel filan yaptım patron yok filan 1 hafta sürdü benim o yüzden imza filan her şeyi öğren nerelere atılacak 1 imza için 40 dakikalık yol gittim arabayla. bide dönüşüde var bunun 40 dakika. Benim bildiğim ağustosta bitince okullar açıldığında ekime kadar mı ne süresi var ama hocan bilgilendirir seni bu konuda okuldan okula değişebilir tarihler.
3) O iş dediğim gibi çalışacağın yerde üniversite mezunu birisi çalışan olması lazım öyle biri varsa o iş yerine başvuru yapabilirsin genelde kabul ederler hocalar örnek Antalyalıysan Antalyada yap der büyük olasılıkla hocanın belirlediği kriterlere uysun - +1 yıl
yeter.
Merak ettiğin veya o not hesaplama büt olayında anlamadığın kısımalr varsa sorabilirsin :)
Aaa bu arada sana tavsiye sizin okulda nasıl olur bilmem ama okula kayıt yaptırırken kitap filan satarlar 110 lira 180 lira filan derler ben aldım varya kitabın yüzünü dahi açmadım tertemizdi hocalar kitaptan ders bile işlemiyor boyna yazdırıyorlar.
Üst sınıflar bile alt sınıflara k*k*lamaya uğraşırlar zararın neresinden dönsem kardır diye. Ama belki sizde lazım olabilir ama bizim okulda lazım olmadı ben okuldan birine vermiştim ücretsiz bari başkası kazıklanmasın diye.
Üniversite hakkında tavsiye istersende verebilirim.
Cemaat ortamları olur aman uzak dur benim afyonlu arkadaşım var salmıyorlar çocuğu habire yok himmet yok şuraya yardım diye parasını istiyorlar.
Ülkücü tipler vardır bide eğer okulda kabadayılıkla filan işim yok dersen uzak dur.
Hocalarınla sakın ters düşme. Okul bitene kadar katlan yoksa hoca sırf egosundan derslerinden bırakır seni.
Soran+1 yılHocam çok teşekkür ederim , :) yani evet biraz sorularım daha var ama özelden mi sorsam artık yoksa buradan mı istersin :)
Soran+1 yılHocam merhaba , ya sana bir kaç soru daha soracağım , bu üniversitede karne var mı , karne verecekler mi? , ve üniversitede e okul var mı notlara devamsızlığa e okul dan mı bakıyoruz , ve son olarak üniversitede devamsızlık kaç gün lisedeyken 10 gündü üniversitede kaç gün hakkımız var
- +1 yıl
Özeldende yazabilirsin fark etmez :) Bugün pcye geçemedim o yüzden geç döndüm. Karne vermiyorlar üniversitede sakın karne diye söyleme üniversitede yoksa dalga geçerler :) Üniversitenin ilk yılı öğrenme yılıdır eski bildiklerini karıştırma hocaların zaten öğretecekler püf noktaları.
Karne değil fakat şöyle bişi var e-okul misali. Ben kendi sayfamdan göstereyim bir . Sana resimli göstereyim.
https://hizliresim.com/b22DR8
Senin tc kimlik numaran giriş adın olur ilk şifrende tc kimlik numaran ile aynı olur ama değiştirebilirsin. Sen sınav zamanları öğrenci bilgi sisteminden giriş yapıp kontrol ediyorsun notlarını.
Atıyorum İstanbul myo'da okuyorsun googleye İstanbul myo yaz oradan vize sınav tarihleri yazar bölüm, sınıf, şube işaretle bide hangi dönemdeysen onuda seç göster diyince sınav tarihleri gösterir bunu sizce hocalarınız zaten öğretecek.
Bak mesela benim eski notlar 2.00 ortalamanın altında 1. sınıftayken ortalama yetmemişti. DD olursa şartlı geçersin.
Fakat FD veya FF olursa kalırsın dersten. - +1 yıl
2 yıllık bitince senin diplomanı verecekler karne misali yani ama notların filan yazmaz ortalaman filan yazar bide hangi bölümden mezunsun filan o bide :) Ya yanımda olsan daha detaylı anlatabilirimde buradan zor oluyor kendimi tam ifade edemiyorum. Ama elimden geldiği kadar anlatırım yinede :) Bu arada bak sakın unutma hocalarla inatlaşan birisiysen bu hareketini düzeltmeye bak derim. Bak hocaların haksız olabilir kendin haklıda olabilirsin ama alttan almalısın sınıfı geçene kadar ayıya dayı diceksin. Sınıfı geçtikten sonra ayıya ayı diyebilirsin :D Bak bana 1 tane hoca kıl kaptı FF ler FD ler var not kırma olaylarıda komedi ama resmen kağıtım temiz değilmiş maddeleri eksik yazmışım. Bende hocaya dedim ee hocam arkada ki arkadaşta benden çekti ben 12 puan alıyorum o nasıl 75 aldı dedim sus pus oldu o çalışmış yapmış diyor kontrol edelim hocam o benden çekti dedim ondan daha düşük almam imkansız hele 12 puan almam hiç imkan yok dedim. Kontrol ettirmedi.
- +1 yıl
Üniversitede kıldır hocalar egoisttir hiç sataşmıcan. Bak çok siyaset döner. Hiç parti tarafını belli etme A partiliysen hoca B partili ise ya hocanın partisini destekliyormuş gibi numara çek ya da ben parti tutmuyorum filan de ya da Vatan Partisine oy atıyorum filan yap akrabam var de geç. Yoksa Akp, Mhp, Chp, Hdp vs. birini dersen fena çuvallarsın hocada zıt bir partinse sınıfı zor geçersin seni bırakmak için elinden geleni yapar.
2. sınıf bitince yani 2 yıllık üni bittiğinde diploma alacaksın. Yani 1 sınıf 1. dönem vbittiğinde ya da 1. sınıf bittiğinde değil. 2. sınıf bittiğinde ortalaman yetiyorsa ve zayıfın yoksa geçersin ve diplomanı alırsın. - +1 yıl
Bu arada bak sana üniversite ortamını anlatayım.
Kız ortamı şöyledir sevgili misali diyeyim.
1) Aşkı garaja kadar olan yani okul bitene kadar olanlar.
2) Para yiyici ve ortamcı kızlar bunlar genelde bütün gün cafelere barlara filan gitmek isterler beleşe yaşamak isterler anında erkek bulurlar boş kalmazlar bir kucaktan bir kucağa geçerler. Arabası olan itplere özellikle yavşar bu tip kızlar parası olanlara yani.
3) Samanlıkta iğne bulmak gibi 1000 tane kızdan 2-3 tane anca doğru düzgün çıkar.
Zaten üniversiteyegidenlerin çoğu ortam var manita bulurum ayağına gidiyorlar. Babaları para yolluyor bunlar yiyor başka erkeklerin kızların evlerinde kalıyorlar babalarıda kızımız oğlumuz okuyor diye biliyorlar. Tavsiyem bak üniversiteden sevgili filan uğraşmabak zaten 2 yıl uzak dur kızlardan çok süslenirler tayt, jeans, mini etek filan giyerler sakın tahrik olma olsanda adım atma kıza. - +1 yıl
Üzülen taraf sen olursun bak benim arkadaşım çıktı kız 2 yıl çıktı arkadaşımın parasını çatır çatır yedi 2 yıl geçince kız mezun oldu arkadşaımın g*tüne bastı tekmeyi. Kimseye özelini anlatma, mesafeni koru arkadaş edin elbette ama mesafeni koy araya üniversitede herkese güven olmaz. Kantinler filan çok pahalıdır tost söylersin salça bile koymazlar tadı tuzu olmayan tosta sucuksuz tosta dünya para alıyorlar. Bak en önemli şeyi söylemeyi unuttum. Sana öğrenci kimliği verecekler. Öğle yemeği yemek için ona para yükleyerek yiyebilirsin genelde güzel yemekler çıkıyor bizim burada. 4 çeşit seçebiliyorsun. 1 çorba, 1 yemek, 1 salata veya meyve, 1 tatlı veya 1 ayran. Ekmekler hamburger ekmeği gibi ama kesilmemişi almak sınırsız. pet bardakta sular var onlarda sınırsız.
Sana tavsiyem kartına tek seferde 10 liralıktan fazla yükletme benim arkadaşımın kimliğinde sorun çıktı 20 küsür liralık yemek hakkı gitti. Bu arada biz 2.25 tl ödüyorduk yemeklere. Kartı basarken bas çek hemen. - +1 yıl
Uzun süre tutarsan 2. ye keser ama 2. de 4.50 kesiyormuş bende hiç kesmedi ama arkadaşıma denk geldi. Cin gibi olacan yani. Bu arada borç para isteyenler olur kanka kirayı ödicem çok lazım filan yaparlar acıma kimseye sen önce kendi derdine düş o para %90 zaten sana geri dönmez. Borç verme kimseye yiyici arkadaş çoktur arkadaşlarını iyi seç. Cins cins tipler gelir hiç kabadayılık veya kavgalık duruma girme okulunu bitir kurtul 2 yıl sık dişini. Ünide Lisede olduğu gibi acımıyorlar kavga mı ettin anında atarlar okulda uzaklaştırma çok nadir verirler verseler bile uzaklaştırmada direk sınfıta kalırsın. Devamsızlığı sormuşsun bak devamsızlık şöyle.
https://hizliresim.com/b22DR8
Bu resimde mob. imalat temel işlemler yazıyor ya o benim atölye dersi. Bu dersten 3 hafta devamsızlık var yani bu dersten 3 kez tam olarak kaçabilirim.
Fakat diğer dersler 4 haftadır bunlardan ise 4 tam olarak kaçabilirim ders başına. - +1 yıl
Çizelge hazırla atıyorum ilk dönem 16 hafta mı 16 haftalık çizelge ayarla okula geldiğin günleri imza at o dersin yanına gelmediin günlerde çarpı koy. BÖylelikle devamsızlığına bakabilirsin. Bu arada arkadaşın gelmemiştir onun yerine imza atma vb. şeylere bak sakın kalkışma hoca sayar filan ya da ayıkır olaya başın yanar, savcılığa kadar gider o kağıt o imzayı kim atmış öğrenmek için. O yüzden kaçan kaçmıştır hiç sen uğraşma atma imza filan başkasının yerine herkes kendi imzasını atsın.
Bu arada üniversitede şöyle bişi var atıyorum matematik dersi 3 ders saati diyelim hoca 1 kez ara verecek ya da 2 ders anlatıp erken salarlar bu tip yaparlar genelde. Mesela dersin ortasında çıkıp gidebilirsin ama yarım gün yok yazılırsın o dersten.
Bu arada derslerde not tut sonra çok pişman olursun not dilenirsin milletten. Notlarını tut her zaman.
İlk haftalar kaçma tanışma faslı vs. zaten ders işlenmiyor ilk haftalar gel okula. Kaçacaksan vizeler filan oluyor ya patlat vizelerden sonra 2 haftalık. - +1 yıl
Ustam bak şöyle yapalım benböyle yazınca karma karışık oluyor sen tüm merak ettiklerini baştan sona kadar sor bana mesela örnek vereyim.
1) Devamsızlık kaç hafta
2) Karne veriliyor mu
3) Not sistemi nasıl
vs. vs.
Bende bildiğim kadarıyla hazırlarım bunları bir word sayfasına rarlayıp yollarım sana. İçine not sistemlerini resim oalrak filanda atarım buradan olabildiğince ayrıntılı göstermeye çalışırım. Ayrıca tavsiye olarakda başka word açarım o tavsiyelere uyup uymamak sana kalmış ama bir göz atarsın yinede.
Soran+1 yılHocam çook teşekkür ederim ya :) , çok iyisin , tamam özelden hazırlayıp gönderirim sorularımı :)
Soran+1 yılHocam özelden gönderdim sorularımı dün gönderdim :)
- +1 yıl
Gördüm cevapları hazırlıyorum biraz uzun sürecek :)
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Rica ederim :)
- 1 yıl
Reis merhaba stajı üni 1 de yapmadım 2. Yıla geçtik bu stajı mezun olunca yapsam diplomamı alabilirmiyim öyle bir şey var mı yoksa okurkenmi dönem içinde yapmak zorudayım bilgilendirirmisin beni heryere baktım bir şey bulamadım
+1 yılEvet var
01 Yorumla
Soranya yapma yaa :( zorunlu mu yapmazsam ne olur , ne zaman yapılıyor
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
0Cevap
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Üniversitede 2 yıllık myo larında , staj var mı , :( :/ , var mı ya zorunlu mu var mı yok mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler