Malum tercih dönemi başladı ve ben hala kararsizim elektrik Elektronik Mühendisliği yazmak istiyorum okuması zor mu is imkanları ne kadar ve kızlar için zorluğu ne oranda bilgisi olan yardım edebilir mi?
Cevabın nedir?
+1 yılkolay mühendislik olmaz olamaz zaten, bende Otomotiv müh. okuyorum ve bazı dersler gerçekten çok zorluyo ki zorlaması da lazım. Ders zor diye gitmemezlk etme bence, Elektrik elektronik bence geleceği en iyi olan bölümlerden biri, puanın da tutuyosa düzgün bir yere git. Makina gibi değil zaten senden başka kızlar da olur sınıfta korkmana gerek yok :))
042 Yorumla
Soran+1 yılZorluktan korkmuyorum ama kendime zaman ayıracak kadar da vaktimin olmasını istiyorum
- +1 yıl
valla ne yalan söyliim bizim gibi son gece çalışırsan derslere zor olur ama, günlük düzenli çalışırsan hem vaktin oluır hem de canavar gibi ortalama yaparsın, ama üni ye bir kere geldik hayatımı yaşayayım sınav neymiş diyosan işletme falan oku :))
Soran+1 yılBüyük ihtimal son gece çalışırım ve eğer işletme isteseydim lise de yan gelip yatardim ama çok çalıştım boşa gitmemesi lazım :)))
- +1 yıl
son gece çalışacaksan ilk iki sene alttan ders bırakmamaya bak, 3 en zor sene oluyo ama 4 te seçmeli dersler olduğu için sıkıntı olmuyo. Sen düzgün bir üni. bulmaya çalış, okul hertürlü biter zaten :))
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim galiba kesinlikle elektrik Elektronik yazıcam sonucu ne olursa olsun :)
- +1 yıl
yaz yaz, şimdiden hayırlı olsun, Allah yolunu açık etsin :))
Soran+1 yılAmin sizinde inşallah çabucak mezun olup bol bol para kazanırsınız :)
- +1 yıl
çook saol, ağzından bal damlıyo valla. Son senem benim de, uzamaz inş. :(
Soran+1 yıl20 yaşında son sene nasıl oluyor :)
- +1 yıl
6 yaşında okula başlayıp, liseden sonra direkt üni. yi kazanınca oluyo. :)
Soran+1 yılHayata erken adım atmissiniz :)
- +1 yıl
biraz öyle oldu aynen :)) geç kalmaktan iyidir :)
Soran+1 yılMantıklı :) şimdi 18 im 4 yıl üniversite olsa 1 yıl uzatsam 23 yaşında anca mezun oluyorum 3 yıl benden deneyimli oluyorsun :)
- +1 yıl
uzatma canım sende, bende uzatmayayım tabi :)) bide benim askerlik var, onu da sayarsak bir yıl kalıyo, ondan da bişeycik omaz :))
Soran+1 yılAma bir yılda keyif yapma hakkımız olsun demi o kadarcik hak ediyorum galiba :)
- +1 yıl
tabi canım, eğlenmek dinlenmek herkesin hakkı :)
Soran+1 yılSanada öneririm okumak ta bir yere kadar özellikle bu yılki cçalışma temposundan sonra :)
- +1 yıl
yok yok olmaz, benim asıl bu sene çalışmam okulu bitirmem lazım, karpuz kabuğu düşürme aklıma :/ :)
Soran+1 yılHahaha bence aklının köşesinde olsun baktın zorlaniyorsun keyfini çıkar yılın sonra zaten calisacaksin vaktin olmayacak :)
- +1 yıl
tamam bir köşede dursun bakalım, senin yüzünden okulu uzatmasak bari :))
Soran+1 yılTabi bir yıl uzatipta pişman olursan üzülürüm o ayrı :)
- +1 yıl
pişmanlık sorun değğil de evlatlıktan reedilme ihtimalini düşünüyorm ben :))
Soran+1 yılAh bu babalar yok mu sen yine iyisin benimkisi benimkisi yakın yer yaz yoksa gondermem dedi tabi ben onu dinlemicem :) eninde sonunda af ederler ya :)
- +1 yıl
haddi aşmiyim da nerde oturuyonuz ki, fazla da uzak yazma özleyince gidemezsin :))
Soran+1 yılSoyle soylim ordu luyum samsun trabzon Ankara yaz diyor ben ise İstanbul İzmir Antalya yazmayı düşünüyorum :)
- +1 yıl
yaz gitsin o zamn, yeni havaalanınız da var, uçarak gelirsin evine :))
Soran+1 yılYeni hava alanımız sadece iki şehre uçuyor :) bir asilik edip yazıcam babam artık evden mi kavor bilmiyorum :)
- +1 yıl
durum vahim mi o kadar :)) Sivas a gel dicem de pek beğeneceğini sanmıyorum :))
Soran+1 yılKararlı gibi :) yolumun üstüne düşebilir belki bilmiyorum bir tercihimi ordan yapabilirim sen orali mısın :)
- +1 yıl
yok, ben orda okuyorum, beklerim yolun düşerse, bir meşhuur sivas köftesi ısmarlarım :))
Soran+1 yılSivasin köftesi mi meshurmus :) yeni duydum :)
- +1 yıl
evett, bende ilk gittiğimde duymuştum zaten, yalnız değilsin yani :))
Soran+1 yılKofteyi severim zaten meşhur olmasada olur Hayır demem :)
- +1 yıl
bu köfte bildiğin köftelere benzemez ama, baharatsız, ben pek sevmiyorum :(
Soran+1 yılBaharatsiz köfte mi olur :)
- +1 yıl
Adamsin ya, bende ayni seyi söyledim de dinletemedim hala ayni yapiyolar 😊😊
Soran+1 yılburada da susamsiz simit yapıyorlar güzel olmadığı halde :) heryerin böyle garip huylari var :)
Soran+1 yılBen gelirken ev köftesi getiririm unutmazsam :)
- +1 yıl
ooo sen o zamn kesin sivas a gel :))
Soran+1 yılHatirlatirsan unutmam :)
- +1 yıl
buraya mı yazayım, nasıl hatırlatcam ki, mesaj bile atamıyorum :(
Soran+1 yılBuranın mesaj bölümü açık ya da twitter da olabilir
En İyi Cevaplar
mühendislik genellikle erkek mesleği gibi görülse dahi ben buna katılmıyorum.
puan durumun nasıl ki? alternatiflerin neler?
belki istediğin okullarda okuyan insanlar tanıyor olabilirim.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılzor degıl kendıne guvenıyorsan yaparsın
01 Yorumla
Soran+1 yılBir kaç forum okudum orda hep sınıf geçmenin çok zor olduğu yazıyordu
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
9Cevap
Zor olmayan bir mühendislik yok.. Hayatının geri kalanında statü ve iş imkanı istiyorsan bunu yapman gerek.. Elektrik elektronik güzel bölüm.. Zorluğundan korkma..
01 Yorumla
Soran+1 yılBenim için sorun değil de bir de baba sorunsalı var mühendislik diyince geri adım atıyor
+1 yılValla ben elektrik elektronik okuyorum zor olmasına zor ama on numara bölüm , bir kere çok geniş bir meslek iş imkanları gayet iyi ancak kendini sürekli geliştirmen lazım ha kızlara gelince bizim sınıftaki kızlar çatır çutur okuyo valla :D
02 Yorumla
Soran+1 yılO zaman bende okurum fizik im baya iyi zaten
- +1 yıl
neden olmasın...
+1 yılO bolum süper oluması evet zor. İş imkanı çok. Kız için biraz sıkıcı ve zor olabilir
014 Yorumla
Soran+1 yılPeki siz hangi bölümü önerirsiniz
- +1 yıl
Bayan için mimarlık ve inşaat mühendisliği.
Soran+1 yılMimarlık yetmiyor inşaat ta ben istemiyorum
- +1 yıl
İnşaat mimarlık aynı sayılır. Biraz düşük üniversite gidersen mimarlık gelir. Ama istemiyoum dersen inşaat da iyi elektronik de iyi kesinlikle okumanı tavsiye ederim. Ben elektronik bıraktım bak. 😄
Soran+1 yılYarıda mi bıraktiniz neden
- +1 yıl
Sevmiyordum elektroniği hem de kafa basmıyordu. Malum mühendislikler hata affetmez.
Soran+1 yılSevmiyorsan gitmen hata olmuş zaten
- +1 yıl
Baba zoru işte 😊
Soran+1 yılBenim babam da Hemşirelik ya da öğretmenlik yaz diye zorluyor
- +1 yıl
Hemşirelik de güzel bölüm. Zaten ataması da var boşta kalmazsın. Ama 2.500-3000 bine çalışırsın gecen gündüzün olmaz. Mühendislik ise en kotu 3500-4000 alırsın. Daha rahat şartlarda çalışırsın. Örneğin inşaat okusan yapı denetim firması açsan tabi imkanın varsa aylık en kötü 30-40 bin alırsın. Öğretmen çok rahat 3 ay tatil 2.500 maaş keyfine bakarsın.
Soran+1 yılBen öğretmen lisesindeydim son sene öğretmen olmicam deyip kaydimi alırdım o yüzden bölüm de kalmasa öğretmenlik yazmicam aynı şey Hemşirelik için de geçerli sağlık mesleğe puanim yetiyordu bile bile gitmedim
- +1 yıl
Yani zaten mühendislik gibi bir meslek varken de onlar hem yapılmaz hem okunmaz. Hedeflerin güzel yüksek doğrusunu yapıyorsun
Soran+1 yılSonu da güzel olsa bir de
- +1 yıl
Mühendisliğin sonu diğerlerine göre daha güzel ve daha rahat 😉
Gizli Üye(36-45)+1 yılKızların çok tercih etmediği bölüm mühendisliğin en zor bölümlerinden biri ama iş imkanı geniş
00 Yorumla
+1 yılBen elektrik elektronik müh ve şu an çalışıyorum
014 Yorumla
Soran+1 yılHemen is bulabildiniz mi
- +1 yıl
bir kız için okuması zor bitirince iş bulması çok zor
- +1 yıl
İş imkanı geniş fakat güzel iş bulması zor
Soran+1 yılNeden kızları işe almıyorlar mı
- +1 yıl
pense tornavida tutabilirmisin işten anlamazsan sıkıntı yaşarsın bu meslekte mesela aklıma geldi şimdi şantiye şantiye gezebilirmsin mühendislik sadece masada oturup emir yağdırmak değildir
Soran+1 yılYapabilirim bence benim neyim eksik
- +1 yıl
yani sen topuklu ayakkabıyı dar pantolonu veya mini eteği giyip eğilicen prizlere bakıcan öylemi yapabileceğine inanıyormuusn veya bu mesleğin bir çok boyutu var şimdi buraya yazsam sığmaz yani bu işin otomasyonu var data sistemi var ses sistemleri kamera sistemleri trafo boyutu apayrı yani nasıl çalışır nasıl proje çizilir nasıl uygulatılır herşeyiyle yani ben elektrik mühendisi olacağım bitti demekle bitmiyor bunları gözünün önüne al tamam arkadas ben her türlü yaparım diyorsan yolun açık olsun derim
Soran+1 yılNiye bu kadar karamsar bakıyorsunuz ya moralimi bozdunuz şu an
- +1 yıl
gerçekler acıdır malesef ben bu mesleğı yapıyorum sana açık açık zorluklarını söylüyorum şimdi anladım narin yapın var senin hemşire lik falan yakışır işte ne güzel niye olmuyorsun
Soran+1 yılSağlık alanını hiç sevmiyorum o yüzden secmedim
- +1 yıl
valla gönlünden ne geçiyrsa onu ol derim ne deyim.. ama iyi düşün öyle seç ilerde pişman olucağın mesleği seçme veya ailenin durumu iyidit tekrar hazrlanırsın daha iyi bölüm için veya özel üniversitede daha iyi bir bölüm
- +1 yıl
ya da ailen kayseriye izin veriyorsa burayı yazabilirsin erciyes ünv çok güzel biyer bende destekl olurum :) ders konusunda mesleği incelikleri konusunda boşboğaz biri değilim yani çıktığında baya baya tecrübeli olursun meslekte :D
Soran+1 yılErciyes e yetiyor puanim yazıcam zaten :)
- +1 yıl
gerçekten yazıcakmısın bak ben ciddiyim meslek bilgisi konusunda gerçekten yardımcı olurum :)
+1 yılEn zor makina sonra bu heralde
037 Yorumla
Soran+1 yılPeki ne önerirsiniz
- +1 yıl
Mf basari siran kac
Soran+1 yıl50 malesef
- +1 yıl
50 k mi
- +1 yıl
Hm diyetisyenlik gelmyormu? Yda ftr
Soran+1 yılSağlık alanını hiç sevmiyorum bolumum olmayan tm de ise 30 Bin sıralama biraz zorlasam hukuk geliyormuş seneye bir daha denicem
- +1 yıl
Ftr ve diyetisyenlik saglik deg bnde hic sevmem saglik ama garenti bolum iksde hukuk nasil glzmz 30 bine ya dur bakym
- +1 yıl
Var ,31 k da kapamis
Soran+1 yılAma güzel üniversite değil ki :)
Soran+1 yılBen sağlık tan sayıyorum :)
Soran+1 yılMf3 tercih i yapmicam
- +1 yıl
Ortlama ile gcersin sen :D zeki gbisin 1 sene dur derim
- +1 yıl
Her sene ayni ypamassin emin olma
Soran+1 yılEşit ağırlık kolay olduğundan hiç çalışmadan bu kadar yaptıysam daha iyisini yapabilirim üniversite de hem okurum hem arada edebiyata bakarım olmadı kazamamazsam kendi bolumumde devam ederim en azından ben öyle planlıyorum :))
- +1 yıl
Uni secersen okul puanjn duser
Soran+1 yılBiliyorum ama bir sene daha bu stresi cekemem ki valla yaşlandim stresten :)
- +1 yıl
Bn her sne giriyorum :D okuyorum yine bolum degiscem :D
Soran+1 yılBu gidişle bende de öyle olacak :) hangi bölümden hangi bölüme geciyorsun :)
- +1 yıl
Uluslar arasindan arkeoloji :D
- +1 yıl
Hobi olrak okuycam
Soran+1 yılUluslar arası güzel ama arkeoloji de Türkiye de anca define arasın :)
- +1 yıl
Amac o :D
Soran+1 yılBoş hayaller demicem ama babamdan biliyorum :)
- +1 yıl
Ya soyle ben saten okula ayip olmsin diye gidyorm. bu bolum cok guzel arkdslarim var kaziya gidiyorlar hep zman guzel geciyoe :F
Soran+1 yılKazma kazmanin nesi güzel gel bizim fındık bahcelerine surelim seni parası da güzel :)
- +1 yıl
Ya karedeniz kesin gelicem saten sumeleya nkdar aylik :D surelim
- +1 yıl
Saten atanmak icin flan okumuyor. Uniyi
Soran+1 yılŞaka bir yana bence değiştirme özellikle dilin iyiyse eğlence uğruna riske girme tabi zengin değilsen :)
- +1 yıl
Ailemden bagimsiz yasiyorum ya :D bkalim unide bitiremem bnde denemeye caliscam
Soran+1 yılIllaki biter ya asıl zor alan kazanmak bir türlü biter heralde :)
- +1 yıl
Sen gor uniyi burak sen haklisin dice n :F
Soran+1 yılInşallah dediğin gibi çıkmaz :)
- +1 yıl
Cok mal hoca var inadina birakiyoe
Soran+1 yılHerkes öyle diyor kızlar yine şanslı ymis ama erkeklerin geçmesi için baya cabalamasi gerekiyormuş ben öyle duydum :)
- +1 yıl
Dur hocalara kufrettirmw bana simdi
- +1 yıl
6 tane derste bute kldin
Soran+1 yılOha :) bizim matematik öğretmenimiz 7. Yılında üniversitede ta 1. Sınıftan dersleri varmış son sene hepsinin vermiş hala umut var :)
+1 yılçok zor sen yaparsın ama
011 Yorumla
Soran+1 yılÖyle mi gözüküyor
- +1 yıl
makyajı falan unutçan bayaa yıpranıcan çünkü
Soran+1 yılÇok yapmıyorum zaten o yüzden sorun olmaz
- +1 yıl
ama yıpranıcaksın elin metale kabloya değecek şansın yok oturmaya benzemez bu işler
Soran+1 yılKaradeniz kiziyim ben o yüzden alisigim
- +1 yıl
karadeniz kızına benzemez canım o işler
Soran+1 yılNiye moralimi bozuyorsun ya :)
- +1 yıl
karadeniz kızıyım deme sevmiyorum o lafları bende kürt çocuğuyum desem tartışma çıkar olmaz
Soran+1 yılOrda dene amacım bu değildi ki
- +1 yıl
bende sana yardımcı oluyorum
Soran+1 yılSaol teşekkür ederim
+1 yılOkursan iyi ama zor bölüm
02 Yorumla
Soran+1 yılPeki is olanakları iyi mi
- +1 yıl
Is imkanı geniş
+1 yılgıttı cok arkadasım
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında