Eğitim ve iş bulma olanakları açısından hangi fakülteyi önerirsiniz?
Mühendislik Fakültesi
Teknoloji Fakültesi
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Teknoloji tabi ki. Etraf mühendislik fakültesini bitirmiş hiç bir şey bilmeyen mühendislerle dolu. Ellerine eğe almamışlar, kumpas okumayı bilmiyorlar. Eğer mühendisliğe gideceksen, çok iyi bir üni olsun. Aksi halde kıçı kırık üniversitelere gidip kendini de yıllarını da ziyan etme. Teknoloji fakültesinde adam gibi uygulama yaptırıyorlar. Sanayiye gittiğiniz zaman öküzün trene baktığı gibi bakmıyosunuz :) Fabrika sahipleri de haliyle işi görmüş eli tutmuş mühendisi tercih ediyor. Ezber yapıp bitireni değil. Yaşayan ve gören bir insan olarak söylüyorum bunu sana. Teknoloji fakültesi almanya da uygulama muhendisliği olarak geçiyor bir araştır ve bak. İmza yetkisine falan da takılma hiç bir şey olmaz. Bu fakülteler iş adamlarının isteği üzerine kuruldu çünkü ezberci mühendisten bıkmışlar. Teknoloji fakülteleri çok iyi ve gelişiyor. Ben şu an staj yapıyorum ve bana bu kadar cok seyı nerde öğrendin diyorlar. Aklın yolu bir, eli iş tutmayan mühendis olmaz, fabrika daki usta bile dalga geçer sizinle
Teknoloji fak. bitirenler her şeyi öğrenmiş olarak mk bitiriyorlar okulu? O dalga geçen ustalar her yerde var kendisi okuyamamış, üniversitelerde teorik öğrendiğini bildiği için dalga geçmek ister. Ama kalkıpta sen mühendis olduğunda seninle dalga geçemez amele misin sen kim dalga geçiyor senle, mühendissin sen orda. Tabi işi işte öğreneceksin okuldakiyle iş dünyası farklı. Siz önce imza yetkisi alında sonra konusun. Dediğiniz gibi olsa bile, imza atamıyorsunuz imza :)
@YaşamKıçı haha ya tatlım imza var mı yok mu sen bidaha bak istersen :) o davaların hepsi ilerde herkesin teknoloji fakültesini tercih edeceklerini bildikleri için açıyorlar, çünkü korku var. 16 yaşımdan beri çalışıyorum, ne mühendisler gördük be :)) İyi üniversitelerin mühendislik fakültesine lafım yok zaten. ama kıçı kırık okullarda boşa zaman kaybeder.
Teknoloji fakülteleri çok sağlammış gibi anlatmışsın. Ustanın biri çıksın bana bir laf etsin bakalım onu oracıkta bozarım bir dahada o işi yapamaz. Ona ustalık yaptırmam, zoruna giderse çıkar gider başka iş bulur. Bende mühendisim Makine-Otomotiv. Teknoloji fakülteleri pişmanlıktır. İnsanları kandırmayın. Teknoloji fak hepsi kıytırık, iyi bir müh gidemesede teknolojiden iyidir. İnsanın kendini geliştirmesi önemli olan.
@YaşamKıçı yahu ben sana usta karşına geçer senle dalga geçer demiyorum ki? ama arkadan gülerler emin ol. Çok gördüm ben bunu. Öyle okullar varki hiç uygulama yaptırmadan sadece kitaptan mühendis oluyorlar. O iş öyle olmaz. Sen mühendis olarak sözünü geçirirsin evet, ama işi bilipte hükmetmek başka bişeydir anlıyo musun? İşi bilicen ki seni ciddiye alsınlar. Ustayı da kovarım gitsin başka iş bulsun falan bu kadar egolu olma bence. Sen mühendissen, onun da tecrübesi var.
Kovarım demedim, ona ustalık yaptırmam dedim. Yani yağın pasın içine batarım girer kendim hallederim onada çıraklık yaptırırım. Arkamdan gülsün kardeş, benim çalışmalarım belli, ustayla işim yok benim. Ama şunu iyi bil, teknoloji fakültesinden mezun olan insan zor iş bulur, bulsa bile öyle bilgili olmayacak oda çalıştığı yerde öğrenecek işini. Ben katılmıyorum zaten eğitim sistemine. Teorik ders verip mezun ediyorlar. Doğru haklısın o konuda, ama işi işte öğrenecek okulda öğrenilmiyor, ister mühendislik olsun ister teknoloji olsun.
Teknoloji fakültesinin imza yetkisi var ayrıca TMMOB' a kayıt olabiliniyor. Ayrıca imza yetkisi olmasa nolur? Allah' ını seviyorsan hangi Bilgisayar Mühendis' i hangi belgeye imza atıyor. 5 Bin TL temiz alıyor. Yaptığı iş siteyi kontrol etmek. @asimuhendis Benim tek korkum Teknoloji Fakültesi mezunlarının iş bulup bulamayacağı? Sen tecrübelisin ileride bu durumu nasıl görüyorsun? Özellikle de Bilgisayar Mühendisliği için?
Kardeş son sınıftayım, şimdiden çok iyi bir işim var. Üretime gönül rahatlığıyla girip çıkabiliyorum ağır sanayi olmasına rağmen güveniyorlar bana biliyorum diye. Dil biliyorsan ve birazda seviyorsan bu işi, işsizlik kafana takılmasın sakın. Çalışana ekmek heryerde var
mühendislik fakültesi teknolojinin imza yetkisi yok
teknoloji fakültesinin imza atma yetkisi şu an var. Ama sen mezun olana kadar imza yetkisini elinde tutacak mı? Çünkü sürekli dava açılıyor yetki bir veriliyor, başka davada geri alınıyor. Uzak dur çok çetrefilli. Ne düşünüyorsun? mekatronik mühendisliği mi?
hacım boşver teknolojiyi. b*k gibi bir sistem var eğitimde. Sen sağlam oyna mühendisliğe gel. Geleceğini ihtimaller üzerine belirleme sakın !
Sakın teknoloji fakültesi seçerek öyle bir yanılgıya düşme. İsme aldanıp gitme, mühendis bile olamayabilirsin :)
hahaha çok komiksiniz ya
@asimuhendis seni tercih zamanı uyarmamışlar sanırım şimdi kıvranıp duruyorsun :) karşında çift diplomalı mühendis var senin cahil insan.
diplomayla adam olunsaydı..:) 21 yaşında ne ara mezun oldun valla tebrikler. Sana kimse diploma sayını sormadı görgüsüz olduğun burdan bile belli oluyor. Sen fikirlerini dile getirirken hep 'ama benım ıkı dıplomam var ' ' diye mi başlıyorsun? Yazık sana :) Alim değilim ama cahil olan kesinlikle sensin.
@asimuhendis öncelikle 22 yaşındayım ilkokulda sınıf atladım, ilk senemde makine mühendisliğini kazandım, ikinci senemde otomotiv müh ile çift anadal yaptım. 6 yılda mezun oldum, tökezlemeden. Burada yaptığım görüşe komiksin yazmışsın, bozmaya çalışıyorsun, yalan yanlış bilgilerle insanları yanıltıyorsun bende sana cevap veriyorum. İnsanlara çift diplomam var demiyorum, senin gibi ahmakları susturmak için söylüyorum genelde
Allah'a şükür benim diplomam bana yeter. İyi bir işim de var iyi paralarda kazanıyorum. 'Ego' larım da yok :) Ahmaklık görecelidir, bana göre de sen çok ahmaksın. İnsanların emeklerine saygısızlık yapacak kadar hemde. Diplomaları sürekli gözünün göreceği bir yere asta, baktıkça övünürsün, Senin gibiler öyle şeylerle beslenir. Hadi eyvallah
Hahaha teknoloji fakültesi mezunu seni kuduruyorsun cahillik edip yanlış tercih yaptın diye ama üzgünüm senin adına yapacak bişe yok kısmet 😄 beni tanıyan tanıyor ego konusunda bilen bilir sen merak etme bir insan çirkef olmasın yeterki ;) @asimuhendis
@YaşamKıçı Tamam tamam abisi aynen :)
Cevap
0Cevap
mühendislik
mühendislik işte
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar