Arkadaşlar eskiden mühendis denildiğinde hoş karşılanırdı şimdiyse millet burun kıvırıyor sanki çok kolaymış okunmaya değer değilmiş gibi karşılanıyor siz de böyle şeyler düşünüyor musunuz?
Cevabın nedir?
Durum şöyle:
- 90'ların başında TR'de eğitim seviyesi çok düşüktü, ama kaliteliydi. AB ye girmek için TR halkının Eğitim seviyesini yükseltmek için Her ilde 3-5 Üniversite kuruldu, bakkaldan ekmek peynir alır gibi ehliyet dağıtıldı. Hatta Lisede sınıfta kalabilmek için özel çaba gerekiyordu. Derken sene 2010 oldu ve memlekette herkes Uni. mezunu oldu. Dünyanın en yüksek eğitim seviyesine ulaştık. Herkes Umi mezunu * .. Ancak dönüp ayrıntıya baktığımızda Bugünkü Uni mezunlarının eğitim kalitesi 70-80'lerdeki lise mezunları kadar değil. Yur dışı TR Uni. diplomalarını kabul etmiyor. Dolayısıyla Millet mezun olduktan sonra mesleği öğrenmeye başladı. Şimdilerde önce meezun olacaksın, sonra 3-5 yıllık meslek deneyimin olacak ki rabet göresin.
Dolayısıyla elini sallasan Mühendise çarpıyor ve değeri düşmüş oluyor :-))12 Yorumla- Soran+1 yıl
Haklısın..
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
İş imkanı dolayısıyle o bide 220 puanada mühedislik var 500 puanada bilkent ee mühendisliğine adam 582 küsür puanla gitmiş. Dolayısiyle kaliteli eğitim alan mühendis iş bulurken ya da işini kendi yaratırken diğeri boşta kalıyor.
00 Yorumla
Yerlerde olan ziraat muhendisligi ben napayim kimse onemsemiyo benim alanimi :/ sanki okumak kolay muhendis olmak kolay gibi cok biliyolarsa kendileri okusun :)
00 Yorumla
- +1 yıl
yoo
elektrik elektronikci bir bayan olacagım insallah
sıkıyorsa kıvırsınlar burunlarını ^^01 Yorumla- Soran+1 yıl
Bende elekrtik müh. ama hevesim kırılmıyor değil:(
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
10Cevap
Okumaya deger ama calışmaya değer değil. Teknik braşlar özellikle.
10 YorumlaYildiz mezunu muhemdisim
Guzel bir yerde yuksrk pozisyonda calisuyorum
7-8 gelirim var
Ama tabi geneli burun kiviriyor12 Yorumla- Soran+1 yıl
Hangi bölümden?
mühendislik kadar zor bölüm tıp diyebilirim mühendislikde çok zor ve maaşıda gayet iyi emin ol elaleme bakma sen
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 327 cevap paylaştı. dolu mühendis var her birini hoş karşılasak oohooo :D
03 Yorumla- Soran+1 yıl
Hangi bölümdesin?
- +1 yıl
Tabikide Hayır muhendisin aldığı parayi doktor almıyo :D
00 Yorumla - +1 yıl
Aman zati butun meslekler ocuuu bir tip okuyan super.
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Aynen bu tepki var herkeste
- +1 yıl
Bu ulkede ne yaparsan yap deger gormez saygi gormez
00 Yorumla Ben çekiyorum onu çok aptalca bu kadar üniversite açarsan olacağı bu hem 6 7 milyon işşizlik var, adam niye seni seçeyim diyor tonlarca mühendis var.
00 Yorumla- +1 yıl
Sorun o değil piyasada o kafdar çok mühendis varki çoğu sadece imza atıyor yani imzası için işe alıyorlar.
00 Yorumla - u+1 yıl
Gunumuzun ve gelecegin iscileriyiz maalesef...
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Malesef..
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
basite indirgiyorlar malesef
01 Yorumla- SoranYeni +1 yıl
Evet gerçekten can sıkıcı
Hayır düşünmüyorum
00 Yorumla
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı