bölüm birincisi ben olurum veya oldum diyen var mı?
bölüm birincisi nasıl olunuyor?
bölüm birincisi nasıl olunuyor?
Fakülte olmaz ama bölüm birinciliği için şansım var
1. olmadım ama gözlemlerime göre böyle bir amacın varsa dersleri kaçırmamalı devamsızlık yapmamalısın. Hocalar derste önemli noktalar üzerinde dururlar düzenli not almalısın. Derse uyumak için gelmemelisin, aktif olmalısın.
Bazen bir sınavda 300 400 sayfalık kitaptan sorumlu olursun. Bunun için konuların can alıcı noktalarını bilmelisin.
Ve takipi sınava son gün çalışmamalısın.
Yani üniversiteye geldim rahatladım yaşadın havasında olmamalı disiplini bırakmamalısın. Ben bölümde 3. olmuştum fakat amaçlı bir olay değildi banada sürpriz olmuştu. Nasıl olunuyor? sorusuna tam cevap veremesemde gözlemlerimi aktardım. Umarım yardımı dokunur.
biraz zor evet yaklaşık 50-60 ders ve hepsinden aa düşürmek genel not ortalaması 5.00 gerçekten çok büyük ödül verilmeli. iktisat-ekonomi okuyorum özel sektör olarak çok büyük torpilim var ve işe girerken çok büyük faydası dokunur mu sence. yükseklisans doktora yapmama gerek kalır mı sence?
şimdiki mezunların çoğu diplomalı cahil. elinde diploma var ama gerçekte iş bilmiyor.
Özel sektörde 1. olmanın faydasını görebilirsin. En büyük katkısı ise yüksek lisans, üniversitede öğretim görevlisi olma durumlarında olacaktır.
Teorik bilginin sağlam olması tabii ki önemli ama asıl önemli olan uygulamanın pratikliğinin iyi olması. En geç 3. sınıfta bölümün ile ilgili bir işe girip staj yapman yararına olacaktır.
yüksek lisans yaptığımda öğretim görevlisi olabilirmiyim?
teorik bilgi ve uygulamanın pratikliği ikiside önemli
Evet olma ihtimalin var. Yüksek lisans için iyi bir gno ve alesten de yeterli bir puan almalısın. Orta seviyede bir yabancı dil, hocalara kendini sevdirmen öğretim görevlisi olma şansını artırır.
Böyle bir isteğin olursa üniversitede danışman hocandan da bilgi alabilirsin.
gerçekten yüksek bir çalışma gerektiriyor. bunun karşılığında değil hocalara dekana hatta rektöre bile kendimi sevdiririm saygınlık güzel birşey
şimdiden başladım aöftede okuyorum kitaplara gömüldüm
Umarım hayat sana istediklerini verir.
Başarılar :)
inşallah :) saol
Çok değil kaliteli çalışmak önemlidir. Kitapların içinde kaybolmamaya çalış, kolay gelsin :)
acele etmeye gerek yok zaman var azimle olur
kitaplardaki konulardan özet çıkarıyorum anlamaya çalışıyorum
yaşım daha küçük biraz zor olsada anlıyorum
Okuduğun bölüm zor, bu bölümü açıktan okumak biraz daha zor ama seninde söylediğin gibi zamanla her şey olur :)
Sabırlı olmak istemek gerekli, birazda hırs.
Tekrar başarılar dilerim.
yok örgün olarak iktisat açıköğretim lojistik okuyorum
saolun gelecekte enes gökmenoğlu diye birini biryerlerde görürseniz hatırlarsınız
İyi o zaman sevindim buna :)
Rica ederim umarım unutmam, iyi akşamlar :)
iş adamı, komedi oyuncusu, müzisyen olarak hatırlarsınız. iyi akşamlar :)
Cevap
3Cevap
Genetik ve biyomühendislikten bölüm birincisi olarak mezun oldum bu sene. İnşallah, ki umuyorum yeni başlayacağım üniversite de derece ile mezun olacağım. İnanıyorum. :)
Hic bana gore degil, cc alip gecsem yeter. Zaten birinci olmak hicbir ise yaramiyor
işe girince çok işine yarıyor. çok başarılı oluyorsun
okuduğun bölüme göre değişebilir sen ecza okuyorsun ben ekonomi :D
öyle bir çabaya girmem.
Kesinlikle olabileceğimi düsünmüyorum :D
genel not ortalamasıyla mı belirleniyor?
Evet. Yıl sonunda tüm dônemlerin ortalaması etkiliyor
bütün sınavlardan aa alırsam.. en yüksek kaç? 5 mi?
Tabi en yüksek ortalama 5.00 bunun için tüm derslerinin iyi olması gerekir
peki mezun olamayıp sene uzarsa sorun olur mu?
Bunu bilemiyorum :/
imkansız öyle şeyler 😏
nasıl olunuyor? gno ile mi?
fakülte birincsinin burada ne işi vr
haklısın :D
Ben sonuncusuyum. 4yıllık okulu 9 yılda bitirdim.
kaç yaşında girdin
18 yaşında. şu an 28'im. :)
ben 15 yaşında girdim şimdi 19um
Bem çok ciddiyim.
bende
Yokk :)
ben ikincisi olurum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?