Teknik lise ile meslek lisesi arasındaki fark nelerdir? Teknik lise nedir? Meslek lisesi nedir?
Maddeler halinde yazarsanız sevinirim..
Maddeler halinde yazarsanız sevinirim..
Teknik lise meslek lisesine göre meslek dersleri yanında ekstra daha ağırlıklı fizik, kimya, biyoloji, matematik, geometri dersleri alan ve meslek lisesinden başarılı öğrencilerin başvurduğu ve başarı sırasına göre geçiş yaptığı lise türüdür. Her ikiside teknisyen ünvanı alır. Teknik lise, meslek lisesine göre daha ağır ve yoğundur. Yüksek teknisyen gibi düşünülebilir.
Teknik lise mesleki eğitim konusunda biraz daha zayıftır. Meslek derslerinin yanı sıra fen derslerini de görürler. Meslek lisesinde ise meslek dersleri ağırlıktadır ve sözel dersler görürler. Mesleki yönü kuvvetli bir eğitim istiyorsan, meslek lisesine; fen derslerinin yanında birazda mesleki bilgim olsun diyorsan, teknik liseye gitmelisin. Meslek lisesine gidersen eğer, daha iyi bir mesleki eğitim alır ve daha iyi yetişirsin. Ayrıca meslek lisesinin ortamı, teknik liseden daha güzel :)
meslek bölümünden mezun olsan da teknik bölümünden mezun olsan da aynı belgeyi mi alıyorlar? lise sonu?
@42_BraveHearT, biri teknik lise diploması diğeri meslek lisesi diploması alır. Ama ünvanları teknisyendir.
1. Meslek lisesi, mesleki ders programı yoğun, genel kültür ve genel yetenek ders programı başlangıç düzeyindedir.
2. Teknik lise, Mesleki ders programı yoğun, genel kültür ve genel yetenek ders programı düz liselerle aynıdır.
yani teknik lise meslek lisesi + düzl lise birleşimidir.
Teknik lisede meslek dersleri azaltilir universite sinavi icin diger dersler cogaltilir meslekte meslek ders agiriliklidir lise 2 3 de biyoloji 3 de kimya falan yoktu
Cevap
8Cevap
Ben Teknik lise mezunuyum akliniz varsa teknik lise bitirin derim. Univeristeye hazirlik olur, okursanız hic zorlanmadan mezun olursunuz. Elektrik dersleri ile meslek lisesinin gördüğü butun dersleri en ayrıntısına girerek işliyorsunuz. Yaz aylarında staj var. Mesleki konuda geri falan kalmazsınız zaten teori okadar yuksek seviye ki disarida ki bir sure sonra meslek liselilerin çözemediği işlere gidiceksiniz. Cnc- Pnc- kumanda -pinomatik- tesisat hic birine yabancılık cekmiyeceksiniz. Ama teknik lise zordur, düz lisenin butun derlerini görüyorsun artı elektrik derslerini yoğun tempolu bir okul..
kardeşim aklın varsa meslek lisesi oku ben meslek lisesi mezunuyum bu sene oldum cok avantajlarını gördüm çok sükür
Merhaba, Hangi meslek lisesinde ve hangi bölümü okudunuz? Ne tür avantajlardan yararlandınız?
Okulun ne olduğu artık yerleşmeyi etkilemiyor diye biliyorum
Öyle miymiş
Birisi teori diğeri pratik
Teknik erkek içindir genelde.
İlerisi kasiyer inşaatçı müptezel falan
puanın çok düşer başka bölüm seçersen
Ikiside abaza toplulugu
Teknik dersleri daha agırdır
Birinde meslek birinde teknik öğreniyon
Iki side b*k
İkisi de iyi
aynı b*kun laciverti