Hukuk okumak istiyorum, açıkcası kazanabilir miyim pek bilmiyorum ama uzun zamandır hayalim. Özellikle savcı olmak <3 Bana bölümünüz hakkında yorum yapabilir misiniz? Öncelikle hangi okul olduğu.. Okumak çok mu zor? Zorsa ne gibi zorlukları var? Bölümden Memnun musunuz? Kazanırsam okumalı mıyım yoksa başka bir bölüm mü seçmeliyim? İş imknları nasıl, açıkta kalmam söz konusu olabilir mi? Sizde diğerleri gibi "hukuk okuma da ne yaparsan yap" mı diyosunuz? En önemlisi avukat veya savcı olduğumda günlük yaşamımı olumsuz etkiler mi?
açıkta kalmak her meslek grubu için geçerli bir ihtimal. bir zamanlar önü açık diye herkese hukuk okumasını tavsiye ettiler, sonra bir dünya özel üniversite kurup hukuk fakültesi açtılar derken bir yığılma oldu tabii.
iyi olan kazanıyor ama iyi olmak yetmez, biraz da şansı olmalı insanın.
zor bir bölümdür fakat ilgi alanınıza giriyorsa hukuk ve siyaset kolayca öğrenirsiniz dersleri. hatta çok zor demişlerdi ama zor da değilmiş diyebilirsiniz.
her mezun olanı alıp savcı-hakim yapmazlar. sınavı var. yazılısını geçseniz, mülakatta elenirsiniz sağlam referansınız (nam-ı diğar torpiliniz) yoksa.
avukatlık yapmak isterseniz ticari bir çevre edinmelisiniz. esnafın senetlerini icraya koymak sizi kurtarmaz. 3 yılda sonuçlanacak boşanma davaları ile de ofisinizi döndürmeniz mümkün değildir.
avukat olup birinin yanında çalışırım derseniz stajını yeni tamamlamış bir avukat için 2000,00-TL'den fazla veren patron avukat çok azdır. meslektaşı tarafından en ağır biçimde ezilen meslek grubudur aynı zamanda avukatlar.
2.000,00-TL bulursanız şükretmeniz icap eder, zira asgari ücretle çalışanlar var. onlar genelde aldıkları parayı söylemeye de utanırlar.
bilemedim şimdi sana oku mu desek, okuma mı desek? para kazanmak için çekilecek çile değil velhasıl.
yine de ofisine ölgün bakışlarla gelen kadının gördüğü şiddetten uzaklaştığında çiçek gibi açtığını, çalışmaya başlayıp çocuklarının geçimini temin edebildiğini gördüğünde aldığın hazzı hiçbir meslek yaşatamaz belki de..
Açıkcası ben parasında değilim, tabi ki o kadar emek harcadıktan sonra karşılığını almak isterim. Ama benim gözümde hukukçu olmak , özellikle savcı olmak çok başka bir şey.. Aşığım resmen :) İnsanlara yardım etmekten aşırı derece de zevk alıyorum, hukukçu olmazasam psikoloji ya da pdr istiyorum. Hukuk konusundaki tek korkum soğukkanlı bir insan değilim.. Zamanla alışır mıyım, alışılıyo mu bilmiyorum.
alışılır. şöyle ki zamanla tuhaf gelmemeye başlıyor duydukların gördüklerin... fakat dediğim gibi savcılık sınava bağlı. kazanmak da çevreye. gerçekler @yoorinanadolu
Ben daha birinci sinifim ve bilirsiniz ya ilk heves:) ailenin potansiyel hakimesi. tabiki de gercekler aci. hayat ne gosterecek bakalim. ben gene de umutluyum elimden geleni yaptigim surece
Son bir soru :) bn yazin bir avukatin yaninda calismak istiyorum. ucret hic onemli degil sadece bilfigi ne varsa ogretsin bana. malum sadece okuyoruz simdilik. ist ank Dışında hukuk 1. sinif ogremcisi pek almiyolar umufum yok ama denemeyi dusunuyorum. sizce faydadi olur mu yoksa hic simdiden girmeyeyim mi
Düzenli çalışman lazım cevremde çok hukukcu var erkek arkadasımda hukukcu ve çalışıyor da baya dersler ağır okuması kazanmasından zor ayrıca sınavlara son gece çalışıp gitme lüksün yok * bunları düşünme okumak istiyorsan sıkı çalış ve kazanırsın
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar Ne Diyor
4
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Okuması da kazanması da biraz zor onu söyleyeyim. Savcı olmak istiyosan hakim ve savcilik sinavi var ona giriyosun. Tayin olayı var maaşlari iyi. emniyetten bile üstün oluyosun hakim veya savcı oldugunda. Kazanirsan tabiki de git. açıkta kalman zor. zaten savci olursan kalmazsn da avukatlikta bir ihtimal. Günlük yaşamını da etkilemez nesini etkilesin ki yani.
Bn hukuk okuyorum. halimden de memnunum. okuma islemi cok fazla. cok fazla calismak gerekiyo. o da zaten her isin bir zorlugu var. vicdanina guveniyorsan hic dusunme derim :)) yolun acik olsun ins
Haklısın , her bölümde sıkıntı çekiliyo. Vicdan sorun değil de , soğukkanlı bir insan değilim. Sence bu sorun olur mu? bir de avukatlarında savcılarında alan seçimi nasıl oluyo? Okurken mi seçiyosunuz yoksa atandığınız yerde müdürünüz mü belirliyo?
Sanırım o yüzden herkes avukatlıkta kalıyo :) Peki mesela avukat kaldnz diyelim, her davaya bakma yetkinz var mı yoksa belli bir alan seçiyo musunuz? boşanma - icra falan..
savcı devlet memurudur neticede soran, hakimin reddi sebepleri olmadan savcı veya hakim elindeki işi reddedemez. herkes her istediğini reddetse kimse çalışmaz zaten :)
akademisyen olacaksan işe yarar erasmus filan yoorinanadolu ama hukuk hala fazla ulusal. dolayısıyla başka ülkede hukuk eğitimi Türkiye'de cv'ye yazılması haricinde bir işleve sahip değildir. çoğu avukat seni işe alırken buna bakmaz, hakimlik savcılık sınavlarında kimse iplemez zaten... uluslararası şirketlerde çalışma fırsatı yakalarsan belki :S
En İyi Cevaplar