Merhaba arkadaşlar. Öncelikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun!
Değinmek istediğim konu şu; THY'nin yasakları.
Hosteslerin saçları doğal renkler olacak. Platin sarısı, kızıl renkleri olmayacak.
Hostesler kırmızı ruj sürmeyecek
Saçlar ense hizzasından topuz olacak.
Hosteslerin görünür yerlerinde piercing ve ya dövme olmayacak
Bu kararların veriliş sebebi ise yolcuların rahatsız olmasıymış (!)
Kendi fikrimi söylüyorum; 2 sene sonra bende hostes olacağım. Tamam dövme konusunda bence haklılar fakat bu ruj ve saç rengi yasağı nedir yahu? Platin sarısı saçın ve ya kızıl saçın neresinden rahatsız olmuşlar? Yapılan makyajlardan kime ne?
Siz nasıl düşünuyorsunuz?
Türk Hava Yolları'nın kabin memurlarına olan yasak listesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
böyle yaşaklar koyacaklarına doğru düzgün eğıtım versınler geçen iş arkadaşım türkiyeye izne gitmiş adını vermıcem türk sırketıyle iniç yapmak sorunda kalmiş uçak kabın memuru kadın ne ınglızce düzgün anlatabılmiş mıkrofonu yakın tutmuş eksığı belli olmasın diye nede almanca hatta almanca anlatması için müsterilerinin birinin rica etmiş ben utandım ya cidden
1
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
AYNEN OYLE! zaten cogunu torpille aliyorlar kesin millet vekili tanidigi vardir torpili olmasa kapisindan gecemez thynin
orasını bilemicem umarım eğıtımde illerleme olur çünkü kabın memuru sadece hızmet vermıyor uluşlar arası çalışdığı için birazda temsıl edıyo eig için tşkler
Eğitim konusu farklı bir konu, kıyafet farklı. kesinlikle dil eğitimi olmalı. devletin tüm kurumlarında torpil işliyor sadece thy de değil.. gidin turizm danışma bürolarına, ingilizcenin i dini bilmeyen memurlar çalışıyor.
Ben cok neon ruj zaten surmem ama milletin secimine karisilmasini da mantikli bulamiyorum saclarimi hic boyatmadim dusunmuyorumda sari rengi yasaklamislar sarinin neresi yapay ki
Öyle değil, hosteslik yaparken 35 yaş mı emekliliğe kadar mı hamile kalmaman gerekiyormuş, öncesi önemli değil. THY'nin şartları çok zormuş ama parası iyiymiş, ve sınav mülakatları da zormuş. Özel bir havayolu şirketinde çalışabilrsin, arkadaşım 19 yaşında Onur Air'de hostes oldu daha yeni.
Canım sen bana takip isteği gönder sana o arkadaşımın facebook linkini veririm çok iyidir bütün sorularını cevaplar.
Evet, biz liseden yeni mezun olduk, ben eşit ağırlık çıkışlıyım, o arkadaş dil çıkışlıydı ve Samsun'da Fransızca öğretmenliğini kazandı hayali hep hostes olmaktı ve Samsun'da girmiş mülakat ve sınavlara ve kazanmış, fotoğrafları da var.
Hepsi var da. 5 hostesin mutfak önünde toplaşıp dedikodu yapmama kuralı neden yok. En son uçuşumda 4 saat kafamı oydular resmen. 5 kadının 13000 feette bir yere kapamak devamını siz düşünün
Öyle haklılar, millet uçağa mı biniyor yoksa hosteslerden tatmin olmaya mı belli değil.
Hangi konuda hizmet verildiği unutulmamalı.
2
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Rujdan mı tatmin oluyorlar , yoksa saç telinden mi? Ben bu zihniyeti maalesef anlayamıyorum. Sorun bizlerin sürdüğumuz kozmetikte değil, bunları ďüşünen "kafada"
Hadi diyelim amaclari o olsun. siz burada tatmin etmek icin yaptiklarini izah ediyorsunuz? makyaj yapan saclarina bakim yapan kadinin fahiselikde mi hizmet vermesi gerekiyor? Kusura bakmayin ama kimse kimsenin kozmetigine sac rengine karisamaz. Gorus icin tesekkur ederim.
Hayır problem zihniyetler, insanların giyimine kuşamına, ruj sürmesine kimse karışmaz. Fakat bir şirketin elemanlarına koyacağı kurallara da kimse karışamaz. Tabiki bu kuralların bir sınırı olmalı. Ama kimse ruj süremedi diye ölmez. İnsanlar sizin özel hayatınızda yaptıklarına karışırsa amenna.
Ama şirket içi kuralları şirket belirler, insanlara da uymak düşer. Beğenmeyen de çeker gider.
Sen dikkat çekmek mi istiyorsun saç ve ruj seciminle. akp seçmeni değilim ama bu kısıtlamalara normal diyorum. değil thy de, diğer kamu kurumların dada benzer kurallar geçerli.. istersen pegasus-onurair da çalış. oralarda olmayabilir.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ya ben zaten dogal sarisinim saclarim acik sari. Bu yuzden istedigim meslegi yapamaz miyim boyle sacmalik olurmu?
Doğal sarı ile platin sarı arasındaki farkı benden daha iyi bildiğini düşünüyorum. esmer tenli bir kızd a sarı saç dikkat çeker ama sende çekmez. doğal olana yasak yok zaten. o maddeyi bir daha okusana.
En İyi Cevaplar