Nasil bir egitimden gectiniz. ? Zorlayici miydi.
Pismanlik duydunuz mu hic .?
Psikolojinizi ne kadar etkiledi ?
Paylasirmisiniz biraz
Pismanlik duydunuz mu hic .?
Psikolojinizi ne kadar etkiledi ?
Paylasirmisiniz biraz
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 2009 Isparta dağ komandoda 3 ay süreyle eğitim aldım..
2010 Hakkari-Dağlıca da 12 ay süreyle askerlik yaptım. Bir erkeği ADAM eden o etkenlerin en başında yer alan bir faktördür askerlik.. heleki doğuda yapılıyorsa bir erkeğe sabırı sevgiyi hasreti pişmanlığı ve tasarrufu baştan öğretiyor.
4 arkadaşımı şehit verdim 2010 yılında 11 temmuz 2010 sabah 10.15..
eğerki vatan uğruna ben askerliğimi doğuda yapıcam diyorsanız bambaşka bir karakteriniz oluşuyor ve öyle devam ediyorsunuz. eğerki zoraki doğu çıktıysa kaderinize sevmiyorsanızda o askerlik sizin için bitmez. psikolojiye gelince. Koruduğumuz bacılarımız kadınlarımız halkımız insanımız ve Bayrağımız vatanımız olunca psikolojiyi düşünmek teferruattır. iyiki yapmışım komando olarak. iyiki görmüşüm yokluğu. iyiki.. şükürler olsun. ALLAHIM doğuda askerlik yapan askererimizin yar ve yardımcısı olsun !
Gökçe!! Bursa
Allahım saçmalığa bakarmısın, sevgilin biraz abartmış eğitim mevzusunu.
şu an 94/3 devre 8 aylık komando askeriyim, seninkide torunum olarak gelecek.
Ben acemi birliğimi manisa kırkagacta yaptım,52 gün kaldım,1ayı zaten kayıtla gecti diyebilirim,1 bölük 350 400 kişi.
Burayı öyle anlatırlardıkı gitmeden daha aklımız karısmıstı, bildiğin cehennem, şeyi tuttunuz oğlum gibisinden.
Ama buraya bir geldik anlatılan kadar yokmus, eğitim desen fiziksel olarak hiçbirinden eser yok, çam ağaclarının altında oturmaktan bitaraflarımız ağrımıştı.
Focadan gelen ve time dahil olan arkadaslar vardı, ordada aynıymıs.
Kısaca acemi birliğinde eğitim yok, sadece sürü psikolojisi var, gidince anlar.
Ama usta birliği öyle değilmiş, burada daha rahat ederiz diyodum komando timi olduğumuz için, buraya bir geldik hemen intibak eğitimi almaya basladık, günde enaz 20 kere istikamet yiyoduk, mesai bitimine kadar eğitim yaptırıyolardı komutanlar, merdiveni cıkamaz, yere oturamaz hale gelirdik dizlerimizin ağrısından, biri hata yapsa tüm tim ceza yiyodu, ördek yürüyüşü yapmaktan, komando dansı cekmekten gına gelmişti artık, günlük yapılan şınav, barfiks, mekik,3 km kosuyu saymıyorum bile.
Sabah yapılan tüfekli/tüfeksiz hareketler.
Ama bu bizim burada böyleymiş, şansımı s...
Doğuda olan arkadaslarım var onlar rahatmıs, gece hazır kıta, gündüz yatış.
Aklı varsa jandarma olsun, dua eder bana, bir karakolda en fazla 15-20 kişi, göreve gittiğimiz karakolda öyle.
Komando olursada arkadaslarıyla iyi gecinsin, yalaka olmasın komutanlara karsı, yoksa timde sevilmez dışlanır, hakkını yedirmesin nöbeti kitlerler, akıllı olsun herseye atlamasın.
Kısaca komandoculuk bundan 4 sene öncesine kadarmış, için rahat olsun, vesselam.
Komando diyosun Türk komandosu olmak kolay değil mesela seni dağa birakcklr bikac kisiyle ve hedef vercklr 1 2ay dağlarda gezcksn yiyeck kendn bulcksn genelde yilan falan pisiriyolar hayvan avliyolr vs snra koşu eğitimleri var engebeli arazide 20km yolu belli bir saat diliminde gecmen gerek bircok insan ne var onda yaa diyo ama gel gor ki dag tas arazi duz yolda degilsn daglk yerde kosmayi dene bakalm birde 20km yi hesapla cok zor komando olmak ama Türk komandosu bu sayede güçlü oyle bir psikolojiye giriyorlar ki 2 3ay dağda yurmktn ayaklari sisiyor su toplyr terorist bulsakta öldürüp eve donsek artik diyorlar bu sayede çatışma komandonun molası oluyor :)
Astsubay cocgym ben babam komandoydu sirnakta falan 4sene kaldk hatta dayimda mardinde gorev yapti asker icinde buyudm yani bilirim ben. Komandonun psikoljsi hayatta kal öldür komandonun zorlgu sirtinda 30kilo canta elinde 8kilo silah 10kilo ekipman ve yelekle 1 2ay dağda kalmasidir komandolarimz boşuna teroristlete korku vermiyor onlar bulsakta öldürüp dönsek istiyorlar. Ayrica genelde gunluk hayatta problemleri olyr mesela tak tuk gbi ani seslere tetikte olyr hatta cok etkilenmsse catismlrdn yeni geldnde ani seslerde kendni yere atip siper almasi vs seylr olablyr komando hic bizmn cift goznu kapatp uyumaz tek gozu acik uyur ve geldnde çoğu tek gozu acik uyuyor yaninda sen olsn ble ama bunlar doğuda boyle olyr batida okdr sorun değil
Cevap
7Cevap
Anilarim depristi sadece sunu soyliyim surunmekten dirseklerim kanrevan olurdu yemege dus almaya ordek yuruyusu ile giderdik yani anlaticak cok sey varda bukadari yeter
Off ben kirkagactan yeni focaya gectim gecmis olsun nedigim gittimi gidicekmi
Gidecek mayis da. Ama egitimler cok zorlayiciymis.
Geceleyin kogusa bir ses bombasi atilir. Hemen kalkip disari cikip suya girilir. Basini sok cikar yapilir disari cikip bir kac kere suya girerain felan. Sonra arazide bir kac gun sadece yaninda su ile birakilirsin. Yemek verilmes.
Sacmalama oyle bisey yok kim soylemisse sallamis
Sevgilin büyük ihtimalle rütbeli çünki yen dönemin gitme zmanı merak etme zor değil normal yaşamdan birazcık da yorucu gördüm biliyorum...
j. komando ıdım nıye pismanlık duyayimkı
hayır etkılemedı hep daglar da heyacan içinde uykusuz geceler
@RememberUS komando..
Bu defa gerçek asd
asdaggasd
nasıl komando olacaksın ki?
kim olacak?
Sanıldığı gibi değil merak etme
hayır yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?