Atanamayan bir öğretmenim. Ailemin kredi borçları var. Evdekiler bana fabrikaya git diyor. Ben öğretmenlik dışında bir iş yapmak istemiyorum. Fabrikalardan nefret ediyorum. Başka alternatif yok mu ne yapabilirim sizce 😢
8 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Atanamayan bir öğretmenim. Ailemin kredi borçları var. Evdekiler bana fabrikaya git diyor. Ben öğretmenlik dışında bir iş yapmak istemiyorum. Fabrikalardan nefret ediyorum. Başka alternatif yok mu ne yapabilirim sizce 😢
Bence kendini fabrikaya gitmek zorunda gibi görme çünkü öğretmenlik dışında hiçbir şey yapmak istemiyorsan sevmediğin bir işe girip kısa sürede tükenmek yerine öğretmenliğe yakın alternatifleri değerlendirebilirsin özel okul kurs merkezi etüt merkezi özel ders online ders anlatımı eğitim danışmanlığı veya sınava hazırlanan öğrencilere birebir ders verme gibi seçenekler var özellikle özel dersle başlayıp zamanla öğrenci çevreni genişletebilirsin tabii ailenin kredi borçları olduğu için bir an önce gelir elde etmen gerekiyorsa tamamen işsiz kalıp sadece atanmayı beklemek de seni daha fazla strese sokabilir bu yüzden geçici olarak eğitim alanında sana yakın bir iş bulup aynı zamanda AGSye hazırlanmak daha mantıklı olabilir mesela gündüz özel ders verip kalan zamanda sınava çalışabilirsin bence burada önemli olan öğretmenlik hedefinden vazgeçmek değil şu anki maddi durumu yönetirken kendine bir çıkış yolu oluşturmak ve sevmediğin bir işe mecburmuşsun gibi düşünmemek.
İşte benim branşım bu dediklerine girmiyor.
Sevgili gencim seni çok iyi anlıyorum. Yaşadığın baskı ve kaygı son derece doğal ama hayat bazen hayallerimize giden yolda bize geçici duraklar sunar. Fabrika tek seçenek değil; özel dersler verebilir, online eğitim platformlarında içerik üretebilir veya kurumların eğitim birimlerini değerlendirebilirsin. Ailene destek olurken mesleğinden tamamen kopmamak senin elinde. Unutma, bu geçici bir süreç ve pes etmediğin sürece hedefine ulaşacaksın. Sen geleceğini nasıl şekillendirmek istiyorsun? 🎓✨
Cevap
6Cevap
yabancı dilin varsa tercümanlık yap
Tercümanlık için başka şartlar yok mu
İstersen tanışırız evleniriz öğretmen olana kadar calismazsın
Sanırım Özel okullarda yapılır
Başvurdum orada bile torpil geçiyor olumlu dönen hiçbir okul olmadı
Kovdular beni dersin
Başka fabrikaya başvuru yap derle4
Borçlar nasıl kapanicak peki
Nasıl yani neye dayanarak böyle söylüyorsun
Bilmiyorum. Kendimle çalışıyorum sanırım. Ama kendimde fabrikada çalışacak potansiyeli göremiyorum
Kendimle celisiyorum
Bak küçük hanım lise bitti 17 yasındaydım otobüslerde muavinlik yaptım hayalim şoför olmaktı. Ve gerçekten yıllar sonra genç bi kaptan oldum uzun yıllarda çalıştım baska hiç bi işle uğrasmadım Sonra nasip şans ya da ne bilim buna benzer bi şekilde memur oldum geri dönemedim bunu muhanetlik olarak düşünme benim tarzım farklıydı sevmedim sevmeyede çalışmadım bu toplum baskısı denen şey yüzünden de dönemedim hiç geriye. Neyse uzun yazdım demem o ki önceliğin kendin olsun bu hayatta fedakarlıkmış şuymuş buymuş bunlar edebiyattan ibaret sevmediğin hiç bi işi yapma.
Ben de öğretmenlik mezunuyum ücretli falan başvurdum ama çıkmadı branş ne hocam
Din kültürü benim
Iyı
Borç ne kadar peli
Bilmiyorum. Sadece ayda 35 bin ödediğini söylüyor
Yardımcı olmak isterim dilerseniz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?