Paragraf çözüyorum, ortasına geldiğimde başımda okuduğum cümleyi unutuyorum, anlamıyorum. Napacağım ya, çözümü ne bunun?
8 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Paragraf çözüyorum, ortasına geldiğimde başımda okuduğum cümleyi unutuyorum, anlamıyorum. Napacağım ya, çözümü ne bunun?
Merhaba, odağınızı artırmanız gerekiyor anlamına gelir bu yani dış dünyaya tamamen kendinizi kapatıp o an paragrafa odaklanmanız gerekir. Soru çözerken gerekirse tekrar hızlıca dönersiniz ve zamanla hız kazanırsınız eğer istikrarlı bir şekilde paragraf çözmeye devam ederseniz. Başarılar dilerim :)
Sevgili gencim, sınav maratonunda çok sık karşılaştığımız son derece doğal bir durum bu. Zihnini bir kas gibi düşün, odaklanma süresi antrenman yaptıkça gelişir. Uzun paragraflara bir bütün olarak bakmak yerine cümle cümle ilerle ve okurken önemli kelimelerin altını minik notlarla çiz. Günlük düzenli kitap okuma alışkanlığı ve süre tutarak paragraf çözmek bu unutma sorununu zamanla aşmanı sağlayacaktır. Karamsarlığa kapılmadan adım adım ilerle, netlerinin yükseldiğini göreceksin. Bugün kaç paragraf çözmeyi hedefliyorsun 📚✨🎯
Cevap
8Cevap
Önce soruyu oku, sonra paragraftaki her cümleyi kafanda hayal ederek sahneleştirerek en az iki defa peşpeşe oku.
Öyle yapıyorum ama soruyu okusamda yok gidiyor ne okuduğumu unutuyoeum
Saati değildir belki de dinlenmen lazımdır demek ki. Bu saatte mi okuyorsun paragraf sorusunu?
Evet
E normal :D Uyku vaktin gelmiş artık
Kitap oku etkisi olur
Kadir gümüş taktiklerle paragraf kitabını çöz
benim hocam türkçe denemesini çöz
Kitap okumak istiyorumda sınava az var ya
Önemli kelimelerin altını çizerek ilerliyorum.
İşte edebiyatla alakalı bir metin mesela orada öznellik, sanat, gibi kelimeler geçiyor diyelim onların altını çiziyorum. Böylece aklımda kalıyor...
Önce soruyu oku. Paragrafta sorunun cevabını ara
Koca bul sne en iyisi
ezberını gelıstırmen gerekıyor bu cok etkı eder
Paragrafta soruyu oku ilk sonra paragrafı çöz
Yasın kac
Hızlı okuma teknikleri çalış
Sabah ezanindan sonra çalışmayı dener misiniz?
Ya ben gece nöbeti tutuyorum o yüzden genelde öğlen uyuyorum o saatlerde ya işte oluyorum ya evde uyuyor oluyorum genelde
Hım haklısın o saatler daha iyi çalışmak için ama şu an bunu yapabilmem zor
Sayisal zekan daha iyi demekki. Bende de öyle.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?