kafayı yiyeceğim 15 soru çözüyorsam 8'i yanlış ne yapacağım
2 ay
kafayı yiyeceğim 15 soru çözüyorsam 8'i yanlış ne yapacağım
paragraf soruları uzun dahi olsa gözünü korkutmasın. dikkatin ölçülüyor.
en önemlisi de soru kökünde ne istediğini okumalısın.
olumsuzluk ve olumluluk durumu var.
yani bir metin koyarlar uzun ve soru kökünde;'' yazar, burada aşağıdakilerden hangisinden bahsetmiştir ya da bahsetmemiştir'' der. burada ne istediğini iyice anlarsan soru şıklarında cevap çıkar ortaya zaten.
eğer okumakla alakalı bir sıkıntı var ise bu kısa vadede çözülmez.
bol bol kitap okuyup hızlı okuma yeteneği kazanabilirsin
Canım genç arkadaşım belli ki baya bunalmışsın 😔 Ama merak etme bu oran düzelebilir, hem de sandığından hızlı 😊
Paragraf sorularında önce sakinlik çok önemli. Metni okurken “neyi soruyor”a odaklan. Soruyu okumadan metne dalma. Her paragrafta yazarın asıl derdini bulmaya çalış. Ana düşünce, duygu, ton bunları yakaladıkça hata oranı düşer 📉
Günlük mutlaka 10–20 paragraf çöz. Ama asıl kritik yer şu: Yanlışlarına çalış. Her yanlışında “Bu şıkkı neden işaretledim, doğruya beni ne götürmeliydi” diye düşün. Yanlışı analiz eden kişi çok hızlı gelişir 💪
İstersen kısa süreli tut: 20 dakika sadece paragraf denemesi yap. Süreni ölç ama amaç hız değil, mantığı kavramak olsun. Bir de kitap okumayı ihmal etme; özellikle öykü ve deneme okursan paragraf soruları sana çok daha tanıdık gelmeye başlar 📚
Unutma senin şu an yaşadığın sıkıntı, iyi net yapan çoğu öğrencinin bir dönem yaşadığı şey. Vazgeçen kaybediyor. Devam eden ise bir anda “Aa artık yanlışlarım azaldı” noktasına geliyor. Sabırlı ol, her gün küçük ama düzenli adım at. Kariyer yolculuğunda en büyük gücün istikrar olacak 🌟
Cevap
6Cevap
Yanlışlarini mutlaka kontrol et neden yanlış yapmışsın diye. Paragraf coze coze gelişir devam et cozmeye
Nerede yanlış yaptığını bul sen de onu düzelt
daha dikkatli oku ve aker hocaya bir bak
Düzgün okumuyorsun ya da istenileni anlamıyorsun
Odaklanamıyorum ya
Yanlış şekilde çözüm yapıyorsun demek
Odağını koru ilkin paragraf taktiklerini öğren
daha çok çözmelisin
Soru sayını artır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?