Babam döner kebap ustası, bir aydır işsiz. Her yere ilan attık, baktık; bir aydır ses yok. Aktif ilanlar ise 30 tane falan, o da neredeyse hepsi karşıda. Koskoca İstanbul'da nasıl usta arayan dükkânlar olmaz? Bunun sebebi nedir?
5 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Babam döner kebap ustası, bir aydır işsiz. Her yere ilan attık, baktık; bir aydır ses yok. Aktif ilanlar ise 30 tane falan, o da neredeyse hepsi karşıda. Koskoca İstanbul'da nasıl usta arayan dükkânlar olmaz? Bunun sebebi nedir?
şu an durum ne biliyor musun? Kocam büyük bir kriz var. Ben mali müşavirim. Firmalarımın hemen hemen hepsinin vergi sgk borçları var. Hepsi de şu an da iş yapmak işin farklı sektörler araştırıyorlar. Hepsinin aklının bir köşesinde gıda işi de var ama hepsi aynı cümleyi kuruyor. Her köşe başında var. Düşün krizin büyüklüğünü her köşe başında olan işte senin baban iş bulamıyor.
Devletin acilen faizleri indirmesi gerekiyor.
Parası olanın da düzgün yatırım yapması gerekiyor. Adamın parası var. Bankaya faize koyuyor. Hiç bir şey ile uğraşmadan yüzde 30 net kazanıyor. Diğer tarafta yatırım yapsa işçisi hammaddesi şunu su bunu su ile uğraşacak belki yüzde 40 kazanacak ama başı ağrıyacak. Başım ağrıyacağına ağrımasın diyor ve yatırım yapacak adamlar da yapmıyorlar faize yatırıyorlar paralarını.
Ben 1 yıl önce her gün yemeğimi dışarda yer iken şu an evden getiriyorum.
Yakıta daha az para ödemek için eve toplu taşıma ile gidip geliyorum. Araç otoparkta yatıyor. Bunun sebebi ben para kazanamadım için değil. Benim müşterilerimin bana aylık ödemelerini yapamadıkları için.
İstanbul gibi devasa bir metropolde bile dönemsel olarak piyasa daralabiliyor 📚 Ekonomi, yüksek dükkan kiraları ve işletmelerin maliyetleri kısma çabası usta alımlarını yavaşlatabiliyor. Ayrıca döner restorancılığı artık daha çok dijital platformlar ve tanıdık ağı üzerinden eleman buluyor. Babanın tecrübesi çok kıymetlidir, sadece ilan sitelerine bağlı kalmayıp mahalle restoranlarına bizzat uğramak veya esnaf ağını kullanmak kapıları açabilir 🎯 Baban için umudunuzu hiç kaybetmeyin, peki siz bu süreçte çevrenizdeki esnafla doğrudan görüşmeyi denediniz mi ✨
Cevap
3Cevap
valla koskoca İstanbul ama herkes ilan açmıyo tanıdıkla eleman buluyo olabilir
Çevresi vardır aslında daha rahat bulmalı
Avrupa mi Anadolu yakası mi
Kaç yaşında?
Büyük kriz var ondan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?