Ülkemizde iş bulmak ne yazık ki zor. Geçenlerde anket yapmıştım. Diploma sahibi olduğu mesleği yapan çok az. Ne ümitlerle üniversiteler okunuyor fakat iş bulma kısmına gelindiği zaman büyük bir hüsran oluyor. Sizce ülkemizde iş bulmak neden bu kadar zor?
Bunun kökü tam ilkokuldaki yetenek tespitine kadar gider. Yeteneğine göre sevdiği yatkın olduğu eğitim olmak zorunda. Sonrasında ona göre eğitim sürmesi lazım. Böylece eğitim aldığında işin de de daha profesyonel olucak ve severek yapabilecek. Çalıştığında zaten tecrübeli olmuş olacak.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Torpil çok var, paragöz işverenler ve paragöz patronlar çok var, istihdam yaratılmıyor, çalışma saatleri çok fazla (dünyada en fazla 2. Çalışma saatleri olan ülke Türkiye 1. İse Kolombiya) ama hemen hemen çalışma saatleri olarak Kolombiya ile aynıyız öğrencilik işkence gibi, gereksiz sınavlar var, adaletin a’sı yok iş dünyasında bir sorun yaşadığımız zaman adaletsizlikten dolayı danışacak kimsemiz yok, çalışsak bile köle gibi çalışıyoruz e hâl böyle olunca kimse hadi geçtim çalışmayı iş dahi aramıyor ya işsiz kalmayı tercih ediyor ya da yurtdışına yöneliyor bir de şöyle bir şey var : Yurtdışında okuyup Türkiye’ye dönsek de durum aynı hani yurtdışındaki en prestijli okullarda okusak bile okuduğumuz alan dışında dahi bir işe yerleşemiyoruz yine ağır ve adaletsiz çalışma koşulları altında asgari ücret teklif ediyorlar e o yüzden kim Türkiye’de kalsın ki kim yurtdışı varken bu şartlar altında çalışsın ki...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Genelleme yapmak istemem ama birçok kişi çok az bir puanla atanmak istiyor. 60 puanla atanamayıp isyan eden pdrci gördüm.🤷♀️
Millet secici iş begenmiyor bir insan isterse istedigi zaman her ceşit iş bulanilir diploma sahibiyim yaptıgım işten başka iş yapmam diye iş begenmiyorlar sadece para kazanmak degilmi iş karın doyurcak kadar da olsa en ufak iş iştir köyde ki kadınlar tarlalara sigortasız günlügü 50 tl ye işe gidiyorlar millet hep kendini begenmiş kendini üstün gören o iş neyimiş diye işleri hecimsiyorlar en önemlisi anlının teriyle para kazana bilmek helaliyle sadece ülkemizde secicilik var ondan böyle
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Gerçekten iş yok diyemeyiz. Üniversite okuyup kontenjan boşluğu olmadığı için çalışmayanlar. Diğeride iş olduğu halde beğenmeyen insanlar İstanbul'da çok gördüm gençlere çok ihtiyaç var ekonomik şartlar nedeni biraz isteksiz kimsenin çalışası gelmiyor direk 5 bin TL alayım kafasindalar.
Torpil Masa basi is istegi Cok paraya az calisma hayali Universite mezunu cok kalifiye eleman yok Ve en onemlisi UNİVERSİTE OKUMAK İS BULMAK İCİN BİR KRİTER DEGİL artik herkes okuyor kaliteli bir donanimla. mezun olman sart
iş bulmak kolay.. sadece çalışıp karşılığını alamama fazla.. Her yerde iş bulmak zor. Ben Türkiyede yaşamadığım için pek bilmiyorum ama Yurtdışına yaşayan birisi olarak çoğu kişi de burda zor iş buluyor.
insanlar afedersin hayvan gibi doğuruyor, herkes çocuk sahibi olursa, ülkede üretim yok bir b*k yok ne olacak tabiki işsiz kalınacak ve üniversite mezunu olup asgari ücrete kölelik yapılacak, çok doğal bir sonuç.
Üç çocuk yapın yetmez beş çocuk yapın çünkü bize iş yapacak insan değil kulluk yapacak koyun lazım.. Büyük kaoslu günler yakın.. SADAD denen vatan hainlerinde oluşan kuvvete güveniyor bunu bilin
Bilinçsizce üniversite açılıyor bu üniversiteler her sene yuzlerce mezun veriyor. Özel üniversiteye gidebilen parayı veren en iyi bolumde okuma sansina sahip ve en büyük sebep torpil!!