KPSS 2026 ve YKS 2027’ye hazırlanırken nasıl bir çalışma düzeni kurmalıyım?

Öncelikle lafı çok dolandırmak istemiyorum. Haziranda meslek lisesinden mezun oldum ve 2026 YKS sınavına girdim. Gerek okulun meslek lisesi olduğundan dersleri biraz YKS için yetersiz kalması ve staj vesaire derken adam akıllı hazırlanamadım. Sonuç olarak ek puanlı sıralama 1.500.000 yaptım ek puansız olarak ise de 1.800.000 sıralama yaptım (küsüratları var ama takdir edersiniz ki gereksiz olur o kadar detayda boğulmaya :D zaten sonuç oldukça kötü). Tercih olarak tek tercih yapmıştım kesin gelir gözüyle baktığım bir okuldu ama çıkmadı okul ek tercih de yapmak istemedim tekrardan 1 sene boş tüm gün bana kalacak rahat rahat tüm odağımı verir çalışırım dedim. Geldiğimiz noktada 1 Ekim'e girmiş bulunmaktayız ve ben aynı zamanda önümdeki ortaöğretim KPSS sınavı fırsatını da değerlendirmek istediğim için ona da girmeye karar verdim 1 Ekim itibarı ile her gün 24 Ekim'e kadar günde 2 geçtiğimiz senelerin ortaöğretim KPSS sınavlarını çözeceğim süre tutarak konu dinleme vesaire şansım yok oldukça az zamanım kaldı zaten. KPSS'yi aslında YKS'nin ön provası olarak görüyorum onun denemesi gibi çünkü 1 ay kalmışken iyi bir puan yapma olasılığım oldukça düşük. Herhangi bir dershane vesairede yazılmadım fiyatları çok yüksek buluyorum. YouTube'den konu anlatım videolarını izleyerek de bir şey anlamadığımı aksine soru çözerken öğrendiğimi fark ettim. Ehliyetten örnek vereceğim mesela burada biliyorum ehliyet en basit şey olarak kalır belki burada ama hiç video eğitim falan izlemeden sadece soru çözerek bir sürü şey öğrendim ben yanlış yaptıkça buna sevinir yaptığım yanlışları NOTEBOOK LM yapay zekası ile analiz ettirip öğrendim. Dolayısıyla soru çözerek öğrenen biri olduğumu düşünüyorum. 24 Ekim'e kadar her gün önceki çıkmış sınavları çözeceğim evet buna karar verdim fakat asıl YKS sürecimi nasıl yapacağım bilmiyorum aslında YKS'de ilk 500.000 hedefi koydum kendime ama nasıl çalışmam gerektiğini bilemiyorum ya oldukça da bu konuları, program oluşturmadır vesaire gibi çok kez yapay zekâyla konuştum ve artık bi garip hissediyorum kendimi her 4 5 günde bi program oluşturuyorum Gemini ile :D disiplin sağlayamıyorum çok çabuk sıkılıyorum. Her gün paragraf çözme ve kitap okuma alışkanlığı kazanmaya çalışıyorum ama çok garip bir şey yaşıyorum yani özellikle okul iş vesairede olmayınca bu kadar boş olunca kendimi daha bi garip hissettim. Karmaşanın içindeyim nasıl çıkacağım bilmiyorum nasıl çalışmam gerekiyor ne yapmam gerekiyor sizlerin desteğine ihtiyacım var.

KPSS 2026 ve YKS 2027’ye hazırlanırken nasıl bir çalışma düzeni kurmalıyım?