Halk Eğitim kursunda rencide edildim, sertifika için devam etmeli miyim?

Halk Eğitim'de 72 saatlik (1 aylık) bir sertifika kursuna gidiyordum 4 gün gittim, bitmesine sadece 2 hafta kaldı. 4. günümde otobüs geciktiği için derse 15 dakika geç kaldım. Sınıftaki erkek öğrenci neden geç kaldı diyerek şakasına "Hocam bana gelince soruyorsunuz, ona sormadınız" diye sitem edince, 2 otobüsle geldiğimden ve otobüs yavaş geldiğinden dolayı geciktiğime dair açıklama yaptım. Kızlar "Açıklama yapıyor, bir de" deyip küçümseyerek kahkaha attılar. Hoca hâlâ bir şey demeyince erkek öğrenci tekrar neden bana gelince soruluyor diye sorunca hoca dedi ki;
"Demek ki başkasının gelip gelmemesi senin kadar önem arz etmiyor, senin gelmen daha önemli ki sana soruyoruz. İlla söylettirdin bana sonunda" gibi rencide edici bir cümle kurdu. İkinci derste yine aynı konu açıldı. Şakalaşıyorlardı. Hoca tekrar sordu, benden sonra gelene bile sormuyorsunuz, neden geciktiğini dedi. Hoca o çocuk için "Senin bir auran var demek ki" falan diyerek yine beni imalı şekilde küçülttü.(Erkek öğrencinin kötü niyeti yok, aramız iyi, hocanın söylediklerine rencide oldum, bir de açıklama yaptım diye bile küçümsenip kahkaha atılmasına)
Kendimi aşırı değersiz ve rencide edilmiş hissettim, 2 gündür gitmiyorum. Bugün gitmezsem devamsızlıktan kalacağım. Zaten elimde Bilgisayar İşletmenliği sertifikam var ama bu ekstra bir belge olacaktı. Başka halk eğitimde aynı kurs denk gelirse giderim, başka hocadan eğitim almış olurum diye düşündüm, hoca zaten pek bilgili değil. Değersiz hissettiğim, rencide olduğum yerde devam etmek istemedim. Çok mu duygusal davrandım yoksa haklı mıyım?
Sizce böyle bir ortamda özsaygımı koruyup gitmemek mi mantıklı, yoksa "Kimseyi takmıyorum, 2 hafta dişimi sıkar, belgemi alır çıkarım" demek mi? Siz olsanız ne yapardınız?
Halk Eğitim kursunda rencide edildim, sertifika için devam etmeli miyim?