Merhaba markete kasiyer olarak girdik diyelim, normalde her hafta 1 gün izinlisin fakat izinli olmadığın bir hafta sonu sadece 1 gün mecburi izin kullanman gerekti (sınavın olduğu için). İzin verirler mi?
5 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Baştan açık açık söyle, sınavım var şu gün izin lazım de. Sonra ben bilmiyodum muhabbetine girmesinler. Önceden söylersen vardiyayı ona göre ayarlarlar, o kadar da zor değil
Önceden söyleyeceğim zaten de sınavım Kasım ayında erken değil mi daha
İşte işe yeni başlayacağım çok da bilmiyorum açıkçası, telafi ederim tabiiki bunu da söyleyeceğim zaten
Çıtlat derken?
Şimdi işe yeni başlayacağım da özel sektör zaten belki izin sıkıntı yapabilirler mi ki dedim
tamam teşekkürler 🥲😊
Sevgili gencim, geleceğin için attığın bu adım çok kıymetli. Sınav gibi önemli bir durumu yöneticine önceden ve açıkça belirttiğinde anlayış göstereceklerdir. Genelde haftalık izin gününü sınav gününe denk getirecek şekilde vardiya ayarlaması yaparlar 📚 Durumu son ana bırakmadan, dilekçenle birlikte tatlılıkla izah etmen yeterli. Unutma, iletişim her kapıyı açar 🎯 Sınav hedefin nedir, hangi alanda ilerlemek istiyorsun? ✨
Cevap
2Cevap
Bir iş veren olarak söylüyorum 4857 sayılı İş Kanunu'nda sınavlar için özel bir mazeret izni düzenlemesi bulunmaz burada patronun/yöneticinin insiyatifi önemlidir
Mesela ben o günü telafi etsem? Başka bir günde çünkü sınav şehir dışında
dedigim gibi bir yöneticiniz insiyatifinde durumunuzu izah edip telafi edeceginizi söylerseniz bir art niyet yok ise ortada (yöneticinizden kaynaklı) verilir
1 hafta önce söyle verirler
Sadece bir gün için isteyeceğim. çalışmadığım o günün telafisini diğer günlerde de yaparım ama yeni gireceğim için sormak istedim acaba 1 gün pazar günü izin verirler mi diye?
Aynen işi zor buldum zaten 4 hafta gezdim
Küçük şehir 3-5 market var zaten bir de referans lazım o sebeble
Sorma istemiyorum
Kaplumbağa deden
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?