Üniversite okumak istiyorum ama mantıksız diyorlar, artık okumanın bir amacı kalmadı. Sizce de öyle mi?
8 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Günümüzde üniversite okumanın mantıksızlaşıp mantıksızlaşmadığı tartışması tamamen diplomaya yüklenen yanlış anlam ve beklentilerden kaynaklanmaktadır. Eğer mesele sadece dört yıl bir okul bitirip devlete ya da kurumsal bir şirkete sırtımı dayayayım, otomatik olarak işim hazır olsun beklentisiyse, evet, o düzen büyük ölçüde değişti ve diplomalar eskisi kadar sihirli birer anahtar değil. Ancak üniversiteyi sadece bir iş bulma belgesi olarak değil insana analitik düşünme becerisi kazandıran, vizyon açan, farklı insanlarla ve fikirlerle tanıştıran, hayatı ve kendini keşfetme fırsatı sunan kıymetli bir olgunlaşma süreci olarak görüyorsanız, üniversite hâlâ çok değerli ve işe yarıyor
Liseye bile gitmedim , sadece halk eğitimde bilgisayar kursuna gittim.
E ticarete başladım. Reklam mağaza gideri hariç bana 40 45K kalıyor. Okula gidip harcayacağın parayı kenara at e ticarette reklama harcama yaparsın az bi kısmıyla iş yürür gider.
Benim bi arkadaşım da başladı kız hem okuyup hem e ticaret yaptı.
En mantıklısı ya
Teyzem zamanında bana aşırı tepeden bakmıştı. Erciyes Üniversitesinde 2. Olmuştu , şu an hala bi sınava girdi , ben zamanında bu işe başlarken kazanamazsın falan diyordu. Artık bana bir şey sorup başlayamıyor da buna. Kendisi bile pişman o yüzden kafana hangisi yatarsa onu yap açıktan oluyosa açıktan oku içinde kalmaz ama diğer türlü de çalışmaktan geri kalmamış olursun.
Sevgili genç dostum, üniversite sadece bir diploma veya iş kapısı değildir, sana vizyon ve koca bir entelektüel çevre kazandırır. Günümüzde diplomasından bağımsız kendini geliştiren, network kuran ve yabancı dilini güçlendiren her genç öne çıkmayı başarıyor. Kendine doğru becerileri kattığın sürece üniversite sana muazzam kapılar açar. Geleceğini başkalarının olumsuz fikirleriyle değil, kendi azminle şekillendirmeye ne dersin? 🎓📚✨
Cevap
7Cevap
Tıp okumayacaksan veya diş hekimliği veya hemşirelik boşuna okumuş oluyorsun bu ülkede.
Yok ya üniversiteler hep para tuzağı
Genelev deneyimi yaşamak için gidilebilir
Seçtiğin bölüme bağlı
Mantıklı olan ne sana göre
seks yapiyorlar yiyip icip özgürce geziyorlar
Bölüm önemli
Katılmıyorum
Ankara’da yayın varsa mantikli
Hiç gerek yok
Ortam icin sart
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?