+1 yılyıllarca oku sonuç bu beş sene önce özel muayenesi olan prof dr m... a gitmiştim şikayetlerimi anlattıktan sonra muayene odasına geçtik doktor biliyorsundur parmakla makattan prostat muayenesi yapıyorum dedi evet hocam biliyorum yaptırmak istemiyorum dedim doktor ne var bunda acıtmayacak yaptırmak istemiyorum dedim doktor muayene etmeden nasıl olacak muayene edin hocam ama rektal tuşe istemiyorum doktor tamam o zaman geç bakalım indir evir çevir mıncıkla muayene bitti tekrar ofis kısmına geçtik kağıda bazı tahliller ve ultrason yazdı hocam ultrason yerine uygun ise emar yazar mısınız dedim doktor senin diğer hastalardan ne özelliğin var muayenede olmadın dedi (götümü parmaklayamadığı için içine oturdu) özellik mi dediniz hocam dedim ne demek istediğinizi anlamadım dedim cevap yok bir kaç kere daha sordum cevap yok rektal tuşe muayenesini yaptırmamak özellik oluyor ise yapmak istediğiniz muayene hoş bir durum değil kabul ediyor musunuz dedim cevap yok ben sizler için cevap yazıyorum doktorda farkında bu ve buna benzeyen sözde muayene yöntemi namussuzluğun dik alasıdır siz siz olun g... nüzü parmak attırmayın benden sizlere tavsiye.
01 Yorumla- +1 yıl
Ne alaka pardon da yani muayene olmaya gitmişsin sağlığın için gitmişsin elle muayene gerekiyorsa yaptırmalısın ya da doktor hangi yöntemi uygun görürse yaptırmalısın namussa mevzu g*tünüde açmamalıydın yani çok saçma sağlığınızıda riske atıyorsunuz yani anlamıyorum adamda bayılmıyor senin b*klu popon parmağını sokmaya ayrıca diyelim bir kadın doğum yapıyor hastaneye geldi doğum başlamış bile ve sadece erkek kadın doğum uzmanı mevcut hastanede ne desin bu namussuzluk çocuğu biraz geri içime çekeyimde başka hastaneye gideyim mi desin ya da yatalak ve ya yoğun bakımda kalan bazı hastalara hemşireler sonda takıyor penisin içine bir hortum sokuyor yani onlarda haram diye açmasınlar o zaman komple ölün mesela yavaş yavaş yok o haram yok o namussuzluk ya tıp bu tıp yani sağlığın önemliyse yaptırıcaksın bu ne ya yok erkek doktor olmasın yok kadın hemşire olmasın ne kadar saçma düşünceler bunlar ya
En İyi Cevaplar
+1 yılBence öyle mesleki açıdan bir mantığı yok üniversite okumanın özellikle bu ülkede, iyi bir üniversite kazanmak çok kolay bu dönemde ama üniversitelerin niteliği yok ayağa düştü
Geçmişten geleceğe eğitim kalitesi kademeli olarak değer kaybetmiş bu ülkede eskiden lise mezunu baya bir itibarlıymış liseyi bitiren ilkokul öğretmeni olabiliyormuş ilkokul mezunu okuma yazma öğrenen memur oluyormuş üniversite mezunu parmakla gösteriliyormuş bildiğin ordinaryus gibi bir şey o zaman amcam elini kolunu sallayarak memur oluyordu memur olmak kolaymış şimdi en kral üniversitenin en kral bölümünü bitiyorsun sap gibi ortada kalıyorsun. Ne özelde ne de kamuda iş bulamıyorsun. Memur olmak bile hayal dört sene okuduğuna değmez emeğine yazık00 Yorumla
Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Üniversite okumak, hele ki iyi bir bölüm okumak her zaman geçerli. Okumak sadece ilerde iyi bir para kazanmak için değildir. Okul sana hayatı, sosyal yaşamı, farklı görüşleri, kendini yetiştirmeyi öğretir. Amaç para kazanmaksa, bir kenarda 5 milyon tl servetin varsa, kira ile de geçimini sağlarsın. Bunun için okuma. Ancak asıl bu devirde daha iyi okul ve bölümden mezun olmak laizm ki diğer adayları geçebilesin.
93 Yorumla- +1 yıl
Okulda mi öğreniyorlar simdi herseyi 🙄🙄
+1 yılGeleceğin veya günümüzün meslekleriyse iş bulursun anlamlı
Ama geçmiçte kalan geleceği görünmeyense hiç okumamak daha iyi10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
138Cevap
Anlamsız. 4 yıllık üniversite boyunca, hadi 1 yıl uzattın diyelim 5 yıl... Dünya para gidiyor... Parayı altına koyarsın 5 yılda beşe katlar... Becerebileceğin bi işyeri açarsın illa diploma istersen de aöf 4 yıllık fakülte okursun...
Veya siyasi partiye yazılırsın partideki önemli kişilerin açıklarını araştırırsın bilgi ve belge toplarsın... Zamanı gelince iyi bir makam veya para karşılığında çıkıp konuşmakla tehdit edersin... Siyasette herkesin bir açığı vardır illa duyulmasını istemeyeceği...00 Yorumla
+1 yılBenim görüşüm eğer doktor olacaksan doktor ol ama doktor olamayacak San üniversite okumanın Türkiye'deki mantığı yok çünkü sonuçta yine saçma sapan işler yapacaktı veya sevmediğin bir şeyi zorla yapacaksın o yüzden gerek yok. Ama okuyacaksan da doktorluk okumayacaksan gerek yok yani bence çünkü sonuçta yine 3000 4000 TL civarı bir para ile yaşayacaksın ve bu durumda hangi mesleği yaparsan yap aynı paraya alıyorsun mezardan grafiker sürüm grafik tasarımcı ve evet tasarımcıyım bilgisayar programcılığı mezunuyum ama bilgisayar mühendisleri bile bu konu hakkında çok fazla iş bulamıyorlar Yani artık mühendislik okumak da çok fazla bir şey değil sonuçta herkes Türkiye'de aynı parayı alıyor ha başka ülkeye giderim kendi hayatımı yaşıyorum diyorsan yine senin kararın.
01 Yorumla- +1 yıl
Sadece tıp değil, hukuk ve mühendislikde de iyi para var. Eğer tanınmış bir avukatsa bir davadan en az 20 bin alıyor. Mühendislik bölümüne göre değişiyor. Ama garantici biri için tıp daha mantıklı tabiki.
- Eğitim & Kariyer konusunda 785 cevap paylaştı.
+1 yılÜniversiteden beklentine göre degisir. Okumanin mantiksizi olmaz. En fazla sana getirisi düşük olur ama okumaya mantiksiz demek mantıksız olur asıl.
Üniversiteyi ise başlamadan önce egitim alinan yer olarak görmemeliyiz. Degisik ortam, insanlar, bilgiler olarakta görmeliyiz.
Baska bir şehirde okunursa yeni bir sehir kültür öğrenmiş olursun. Özgürlüğünü hissedersin. Sorumluluk bilincin gelişir ve özgüveninin farkina varırsın. Sen zaten özgürz sorumluluk sahibi ve özgüvenli biri olabilirsin ancak aile evinde maalesef bunlar köreliyor. En azindan onlardan ayriyken biraz olsun kendini taniyabilirsin.
Lisede her sey not mu derdi hocalar. Sacma gibi gelsede aslinda her sey not degil. Üniveriste demek yeni bilgiler demek. Yeni bir şeyler öğrenmenin nesi kötü olabilir ki.00 Yorumla
+1 yılOkumak için okumak anlamsız yani s. dik yarıştırır gibi aman herkes okuyor gibi saçma bir algıyla atılıyor çoğu insan ve sonu hüsran oluyor bu devirde "okumak isteyen okumalı , başarmak isteyenler." Şahsen ben biliyorum kendimi sınav sonucuma bile zahmet edip bakmamıştım velhasıl şimdi çevremde ki herkes üniversiteli işsiz ki bunların içinde iki üniversite bitirmiş edebiyat öğretmeni de mevcut o adam gelip bana "keşke okumasaydım, en azından ekmeğimi kazanmak için bunca masraf ve zaman heba etmezdim" deyip bana imreniyorsa okumak boşuna... Para için değil öğrenmek için okumalı insan bu devirde çünkü okumak çoğu alanda iş imkanı sağlamıyor artık sadece adı var maalesef...
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 718 cevap paylaştı. Yapay zekanın hakim olmaya başladığı bir dünyada çok çok önemli bir alanda eğitim almadığın sürece okumak sadece oyalanmaktan farksızdır. Temel sebebi yapay zeka teknolojisi bazılarının kendini kandırdığı gibi “yetenekleri taklit edemez” kavramımızda ortadan kaldırma aşamalarına geldiği için tıp bile okuyan insan iyi donanımda bir yapay zekayla başa çıkamaz. Hukuku bile yapay zekaya teslim etmeye başlamışlarken geçen yüzyılın mantığı bir işe yaramaz. Bulunduğumuz yüzyıla göre alanlara bakmak mantıklıdır bu sebeple üniversitelerde işlevlerini hızlı bir şekilde yitirmektedir.
00 YorumlaNeden anlamsiz olsunki? Neden üniversite okuduguna bagli tabiyki görüsler farkli ola bilir. Sirf para yüzünden okuyorsan bilemem belki ozaman anlamsiz gele bilir sana fakat benim icin hayalimdeki meslege sahip ola bilmek icin cok daha önemlisi bir konu hakkinda bilgi sahibi ola bilmem icin cok anlamli.
10 Yorumla
+1 yılKendini geliştirirsen diyenlere kıl oluyorum. İş bulup çalışmadan nasıl gelişecek? İşverenler de gelişmemişleri almıyor, gelişmişleri de almıyor. Boş ümit verenleri anlamıyorum. Ha geliştirirsin kendini akademisyen olursun en fazla. Kendini geliştirmek kelimesi ancak yazılım işinde anlamlıdır.
10 Yorumla
+1 yılArtik hic bisey eskisi gibi degil cogu universite mezunu gencimiz issiz cogu intihara surukleniyor bir baski ekonomik zorluk corona vurusun yol actigi bunalimlardan oturu egitim is ve ekonomi sektoru coktu.. arkanda dayin varsa ya da zenginsen sikintin yok ama arkanda dayin olmazsa hic bisey olmaz.
00 YorumlaOkumak her zaman iyidir asla kötüsü olmaz bu hayatta ne yaparsan yap belgeli yap! Sadece iş olarak düşünme üniversite diplomanı en basit evlenince kötü bir kaynanaya denk gelirsen işte benim oğlum okudu kız okumadı diye bi laf illaki açılır diplomayı çıkartır kafasına vurursun
00 Yorumla
+1 yılDeğil gitmeli ama gitmese bile en aziyla bir kişi liseyi bitirmeli çünkü okuyanla okumayan bir değil okumayan sadece bir yılık geleceğini düşünür ama okuyan kişi tüm geleceğini düşünür yarın bir gün bișimi oldu okuyan hakkını arar okumayan sesiz kalır yanı ne olusra olsun okumak şart
00 YorumlaEğitim hiç bir zaman anlamsız olmaz. Bugünkü iktidarın yanlış eğitim politikaları yüzünden deformasyona uğramış olabilir ama illaki bir gün yine değerli olacaktır. Üstelik de ne iş yaparsan yap üniversite mezunu vizyonu ile yapmak bambaşka bir olaydır. Eğitim sadece maddi kazanç değil bir bakış açısı, bir vizyondur. O yüzden hiçbir zaman anlamsız olmaz.
00 YorumlaBiri meslek ve para için okunmaz demiş. Evet meslek ve para için okunmaz okulun bize kattığı bilgi, ahlak, özgüven, sorumluluk vs gibi faktörler var bunlara bakmak lazım ama günümüzde ki üniversitelerin bize bunları kattığını düşünmüyorum. Kişi kendini geliştirmek için çaba gösterirse bunları kendine katabiliyor. Ben şu dönemde üniversitelerin eskisi gibi öneminin ve vizyonunun kalmadığını düşünüyorum. Her ile üniversite açtık diyerek övünüyorlar bu üniversiteleri basitleştirir. Bana kalsa bir çok üniversitenin kapanması lazım veya kontenjanın düşürülmesi lazım ya da puanların yükseltilmesi lazım ki insan çalışıp da girdim diyebilmeli, mezun olanların ve atanamayanların sayısı ikiye katlanmasın. Şu an üniversiteler sadece diploma almaya çalışan boş insanlarla dolu bence. Ama tabiki insan bunca yılın emeğini karşılığını parasal olarak isteme hakkını da haklı olarak sahip bunu yok sayamayız…
00 Yorumla
+1 yılDoğru üniversite olursanız değil. Gençlerimiz maalesef okumak için değil, diploma için okuyor. İngilizce dışında ikinci bir dil eğitimi, ücretsiz kurslar bile varken almıyor. Sonra okumak anlamsız mı? Diye soruyor. Halbuki o kadar ihtiyaç olan sektör varken sırf keyif sürme hayali ile iş arayanlar ile dolu.
00 YorumlaÜni okumak elbetteki anlamsız değil ama herhangi bir üniversitede herhangi bir bölümü okumak gereksiz olabilir apartman üniversiteleri türedi her yerde malum birde artık çok fazla mezun var işsiz olan doğal olarak üni okumaktan çok seni o adaylardan siyiracak formasyonlar veya kurslarla desteklemek gerekli ki mezun olunca iş bulabilesin
00 Yorumla
+1 yılŞimdi şöyle ki, bana bakarsanız anlamsız (kendini geliştirebileceğin pek bir ortam sunulmuyorsa anlamsız) fakat seçtiğiniz meslek dışı bir bölüm kazandıysanız okumanızı tavsiye etmem. Bence iş hayatına atılmak ve 12 senede öğrendiğim bilgileri kullanabilmek benim için daha önemliydi. Kendinizi geliştirin bilgiler edinin kitaplar okuyun ve ufkunuzu en son sınırlarına getirip "okumuş toplum" yerine "gelişmiş toplum" oluşturun.
00 Yorumla
+1 yılEğitim hiçbir zaman anlamsız olmaz. Sadece neyin eğitimini alman gerekli ona karar vermelisin.
30 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKanka şöyle anlamsız 4 sene dil okumak yerine git 6 ay başlangıç 1 senede dili tamamla saahsen ben okumadım 1 sene oldu evdeyim hiç bir yere çıkmadım hala iş kapısı bekliyorum. acilir die gerçi liseden sağlık mezunuyum ama herkes üniversite şart. diyorevlenip koca parası yemek hedefim baba evinde yük oldum çok git oku yabi 2 sene de olsa bişey bitir ben hala. denicem. galiba belki ilk iki sene kazansaydim. simdi bitmiş girmiştim bir yere
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAnlamsız değil. Evet okuyan, okumayan çoğu kişi işsiz ama bugün bir markete bile iş başvurusu yaptığın zaman üniversite koşulu arıyor. Çoğu kişinin elinde diploma var. Ne olur olmaz yine diploma lazım insana. ileride nelerle karşılaşacağını bilmediği için her türlü geliştirmeli kendini.
00 Yorumla
+1 yılO kadar anlamsız ki her okula gittiğimde 0 istekle gidiyorum, okulu bitiriyorsun iş bulana kadar 5-6 ay sürünüyorsun sonra girdiğin işte asgari ücretle çalışıyorsun. Esnaf olsak en azından patron oluruz 😏.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 322 cevap paylaştı.
+1 yılTurkiyedekilerin yüzde 80 i asgari ücret ve altında çalıştığını ve işsizlik oranının 11.2 yani 3 milyon 717 bin kişi olduğunu biliyorsanız ve 100 kişiden 34 ü sigortalı olduğunu düşünürsek gereksiz gibi gözüküyor
10 Yorumla
+1 yılÜniversite okumak anlamsız diyenler sokakta işportacılık yapıyor ya da baba parasınyiyor sanırım. Üniversite okumak zorunluluk bir srçeneke değil şayet iyi bir yere girip çalışmak istiyorsanız. Kurumsal bir şirket. Yoksa almazlar.
10 Yorumla
+1 yılMaalesef biraz öyle tabi ki hala doktor avukat mimar mühendis gerekli ama piyasa biraz doydu artık 2 yıl siyasal okuyup da açıkta kalmanın pek bi anlamı uok herkesin kafası çok karışık işsizlik almış başını gidiyo bakalım sonumuz ne olacak
10 Yorumla
+1 yılAnlamsız tabi okumak nedir önce onu anlamalı bilmeli kişi ama şu an okuyanlar okurken kendilerini eğitmiyorlar birşeyler kazanmıyorlar herkesin derdi aynı ezber ezber ezber sınava gir sınavı geç mezun ol bu eğitim okumak değil
10 YorumlaÜniversite çöp diyen insanlarla asla muhattab olma. Üniversite en basta dünyaya bakış açını değiştirir. Oportunist köylü kurnazı olmazsın ülkenin yarısı gibi.
20 Yorumla
+1 yılBence değil. Gerçi üniversite de okumak gerekmiyor illa maksat, bir dalda köklü bir eğitim almış olmak. Yoksa sadece üniversite kimseye yetmez, bir şey katmaz. Kişi bilgiye ve ilime aç olmadığı sürece.
00 YorumlaÇoğu kişi heleki büyüklerimiz işsiz üniversiteleri görünce okumanın mantıklı olmadığını düşünüyorlar. Fakat senin ne okuduğuna, kendini nasıl geliştirdiğine, çevrene ne gibi faydaların olucagina bağlı. Konu sende ve okuyacağın bölümle alakalı.
00 Yorumla
+1 yılHic egitim alanla almayan bir olur mu? Sadece meslek bulmak icin tabi ki okunmaz ama, kulturlu, saygin bir kisilik icin farkli gorusleri duymak, yeni bilgiler ogrenmek gerekir. Insanin hayata bakis acisi bile degisir.
00 YorumlaNeden anlamsız olsun kardeşim okumak kendine birşeyler katıp geliştiriyorsun büyük ihtimalle gelecek kaygısı yüzünden böyle düşündun ama halledikir her şey takma kafaya
10 Yorumla
+1 yılOkumanın anlamsız olduğu bir dünya yok. Tabii okumuşken doğru bölümü ve üniversiteyi tercih etmen gerekiyor. Sana bir şey katmıyorsa, kendini geliştiremiyorsan okumanın o zaman anlamı yok.
10 Yorumla
+1 yılBir alanda yükselmek için bence önemli, neden gereksiz olsun iyi bir bölüm ve iş imkanı çok olan bölüm olduğu sürece çok yararlı
20 YorumlaSevdiğin meslek ise hayalinin mesleği ise kesinlikle okuman gerek inşaat mühendisiyim bin pişmanım bilgisayar veya yazılım okumadığıma ama okuyacağım çünkü bilgisayarlar benim içim dışım çok seviyorum
00 Yorumla
+1 yılParan varsa değil.. onun dışında anlamsız gibi fazlasıyla çalışman lazım iyi bı yere gelmek için onun dışında bi yerde ise girip tecrübe kazanmak daha faydalı gibi bende çok düşündüm bunları..
00 YorumlaÜniversite sadece para kazanmak için okunmaz. Üniversite ortamı kişiliğini geliştirir, farklı görüşlere saygı duymayı öğrenirsin. Küçücük odalarda beraber yemek yiyip kan bağın olmayan kişilerle ekmeğini paylaşmayı öğrenirsin. Küçük miktarda borç paralar alırsın, borç paralar verirsin. İletişimin artar. Bunlar üniversiteye gitmeden çok zor kazanılır. Hayatta da kazanırsın ama üniversite başka.
00 Yorumla
+1 yılÇoğu kimseye göre Üniversite okumanın anlamı koly para kazanabilmek olduğu için okumanın luzümü sorgulanıyor.
Para kazanmak için okunmaz bunu idrak edecek bakış açısı bizim millette yok !00 Yorumla
+1 yılBelli başlı üniversiteler hariç evet
ODTÜ
İTÜ
Bilkent
Koç
Sabancı
Hacettepe
Bir de belki;
YTÜ
Ankara Üniversitesi
İstanbul Üniversitesi
Türk Alman Üniversitesi
vs vs
Hariç geri kalan üniversiteler boş ve gereksiz benim ismi üniversite olan lise bile denemeyecek ortaokulumsu üniversitem dahil00 Yorumla
+1 yıliş bulayım amacıyla okuyorsan anlamsız, ama sosyal iletişimim artsın sevdiğim bir alanda diplomam olsun diye okuyorsan anlamlı mesela ben öyle yapıyorum
00 YorumlaUniversitete okumak şimdi devirde bir zorunluluk. Neden mi? Çünki eğitimsiz birinin cv-ne bile bakılmıyor lakin kendini geliştirmek esas olay. Okumayıp kendini geliştiren insanlar şimdi üniversite okuyanlardan önde. Demem o ki, üniversite dersleri hep anlamsız olucak ve ya ezberden ibaret olucak esas sen ne olmak istiyorsun ve kendini nerede görüyorsun ona odaklan)
00 Yorumla
+1 yılüniversiteyi iş ya da para olarak görmemek lazım aslında bu tamamen hayat görüşünü etkileyen ve hayat standartlarını geliştiren sana yeni bakış açısı kazandıran bir kuurm tabikii bunda önemli olan senin çalışman ve bunun için uğraş vermen ile alakalı
00 Yorumla
+1 yılherkesin kendi görüşü bir şey diyemem ama okumak istiyorsan. Başarabilirim diyorsan. Azimli ve cesaretliysen ilerleyen zamanların daha iyi olacağını düşünüyorsan durma devam et
00 Yorumla
+1 yılÜniversite okumak anlamsız değil. Sadece üniversite okuyup bırakmak anlamsız artık. Üstüne bir şeyler koyman gerek mutlaka ki istediğin standartlara erişebilesin.
00 YorumlaNeden anlamsız olsun ki? İnsanın okuması öğrenmesi ne zaman anlamını yitirdi? Ben kaçırdım sanırım
34 Yorumla- +1 yıl
İnsanlar herşeye maddi yönden baktığı için her şey gereksiz onlara göre
- +1 yıl
Okuması öğrenmesi karnını doyurmuyorsa anlamını yitirir bu gayet normal :D ya da o kadar bilgiyle özel sektörde sürünüyorsa , işsiz kalıyorsa , okuduğu bölüm dışında başka bir bölümde çalışıyorsa anlamsızlaşması gayet doğa
+1 yılBazı bölümler için evet anlamsız olabilir ama genelleme yapmak yanlış olur. Bugün, ticaretle uğraşacaksan bile diplomalı esnaf olmak fark yaratıyor.
10 Yorumla
+1 yılBilgiye ulaşmanın kolaylaştığı bilginin ayağına kadar geldiği bu çağda artık bu kağıt parçasının değeri gittikçe azalıyor. Artık üretkenlik kazanıyor.
10 Yorumla
+1 yılEğer kariyer yapmak istediğin bölümde okuyacaksan kesinlikle anlamsız değil, ama okumuş olmak için okumak sadece zaman kaybı hanesine yazılabilir.
10 YorumlaÜniversite okumak anlamsız, okumamak daha da anlamsız. Nereden tutarsan tut ipin ucu elinde kalıyor. Yine de oku, elinde mesleğin olsun.
10 Yorumla
+1 yılOkumanın anlamsız olması diye bişey yok. En basiti okumuş anne babalar nasıl çocuk yetiştiriyor. Okumamış olanlar nasıl çocuk yetiştiriyor fark var arada. Tabi bu demek değil okumayan her birey iyi çocuk yetiştirmez.
10 Yorumla
+1 yılIlkokul mezunlarinin buyuk yonetici konumunda oldugu ulkede egitimin hic bir onemi yoktur. Torpil devri egitim devrini yeneli cok oldu...
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılOkumak her zaman anlamlı anlamsız olan diplomadan mucize beklemek...
20 Yorumla
+1 yılBölüme göre değişir ama gereksiz bence her okuyan çalışıyor mu sNki
20 Yorumla
+1 yılniye anlamsız olsun ki? şu an çalışamıyor olman asla bir şey yapamayacağın manasına gelmiyor
ve prestij sahibi olmak herzaman bir avantajdır.00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 600 cevap paylaştı. Hayır, anlamli tabii ki... biraz çalış, iyi bir okul olursa daha güzel olur.. kampüs hayatı, farklı cevreler edinme, okulda kendi başının çaresine bakmayi öğreniyorsun
10 YorumlaNe olduğuna bağlı mesela Acıbadem, Hacettepe, Pilotaj, ODTÜ... Gibi iyi üniversiteler ise her devirde okunur kazanılırsa
00 YorumlaBence devire bakıp hayallerinden vazgeçmek anlamsız. Ne olursa olsun bence herkes hayalindeki bölümü okusun.
00 Yorumla
+1 yılTurkiyede Tıp hukuk ve psikoloji para yapar bir de beslenme diyetetik okursan. digerleri çöp inan bana
00 Yorumla
+1 yılKimse boş konuşmasın halı kilim teknolojisi okursan mantıksız kendini yükselte bildiğin bir bölüm okursan değil
00 YorumlaArtık anlamsız asgari ucret 4250 olmuş uni den mezun ol kac para alacan sanki 5 6 bin ortalama maasin olacak artik degmez bence
00 YorumlaGel sana elektrikli araçlar konusunda eğitim verelim 2 sene içinde aylık maaşıni Euro üzerinden alırsın!!
00 YorumlaOkumanın zararı Olmaz ama üniversitesi okusan da kademeli bir şekilde yükselebilirsin diploma dan mucize beklemeyin
00 YorumlaBen lise mezunuyum ve üniversiteye gitmedim hiç pișman değilim para biriktiriyorum gidecem burdan eheheh
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOkulun a q. Okul bitince mülakata gircem sonra nolcek bileyon mu, sktimin bir yerinde torpilim olmadığı için işe almicaklar. Kpss den 90 alsam da sksen iş bulamam. 0 akraba 0 torpil.
10 Yorumla- Devamını Gör (175)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat