AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
141Cevap
Ortaokulu zar zor bitirdim şu an maaşım 10.700 lira
Nasıl
Anlatsam dinler misin
Okusam makina bölümü okuyacaktım okulu sevmediğim için direk sanayiye girdim tornacı olarak sonra baktım bizim sanayide kimse makina üretmiyor ben makina imalatına başladım engelliler için araçları koldan debriyaj fren gaz sistemi ile başladım fabrikalar için robot kol imalatı ve mermer işleme çini yapma makinalari yapıyorum
Niye dinlemiym ki
Anladım bence çok güzel yapmışsınız tebrik ederim valla
Valla ilk defa tebrik edende siz oldunuz teşekkür ederim
Diğerleri hep para veriyor :)
Rica ederim de para veriyo derken
Müşteriler hep para veriyor hiç tebrik eden yok
Bence anlamsız.
hem meslek kaybı hem yaş kaybı okul bitincede anlamsız bir maaş iş bulma derdi 30 oluyor
Sayılı üniversitelerden başka okumak mantıksız artık
Neden anlamsız olsun iş bulmak sikinti ama anıları ve kendini geliştirmek yeterli bence
Evet ancak doktor falan gibi yüksek bir şeyler mantıklı
Mesleğin varsa.
Deneyimin varsa.
Git çalış.
Her okuyan iş bulacak diye bir kural yoktur.
Üniversite iş ve meslek sahibi olmak dışında sosyal olarakta Önemli
mantıklı ne kaldı ki. ama üni sadece iş için değil seni de eğitir...
Bu ülkede bir değeri yok.
Yurtdışına gitme durumunuz var ise, o başka...
Çince Rusça öğrene biliyor sanız öğrenin on binlerce dolar kazanın
Bu iki dil çok aranan
Türkiye de eğitim sistemi bilgiye dayalı olduğu için evet üni okumak zorunlu değil artık.
Yıllarca okuyorsun dirsek çürütüp kafa patlatıyorsun sonuna geldiğinde hüsran
Okuyan okusun, okumak istemeyen lise mezuniyeti ile yetinsin. Bence anlamlı
Paran varsa anlamsız.
Mesela benim bugün 1 milyon dolar sermayem olsa bugün bırakırım okulu :D
Anlamsız demeyim de bazı okumayanlar okuyanlardan daha iyi durumda gibi bi şey
Yükselmek istemiyorsan sadece bir işim olsun istiyorsan okumama gerek yok.
Üniversite okuyupta kim yükselmiş? 4 sene okudum öğrettikleri tek şey hiçbir şey?
Okuyanlar eğlence için kendilerini sosyal anlamda geliştirmek için okuyorlar genelde
Bu devirde değil, bu iktidar kaldığı sürece anlamsız.
Neden anlamsız olsun kı sen oku dıploma her zaman hr kosulda lazım ınsana..
anlamsız değil yani yine bir diploman olsun ama yapılan torpillerden sonra insanın tabiki üniversite okuma hefesi kacıyor
Fazla havada olacak ama, kendini geliştirmek isteyen için bence hiç de değil.
Bilmiyorum bu konuda kararsızım.
Bir mesleğim olsun çalışayım diye okudum ama çalışamıyorum. Kendimi geliştirmek için okuyorum bu beni mutlu ediyor.
Şimdi Gidip Dandirik Bölüm Seçersen %85 İşsiz Kalırsın Ama Gidip Yazılım Mühendisliği , Yapay Zeka Ve Veri Mühendisliği , Sağlık , Hukuk , Tercümanlık , Makine Mühendisliği , Eczacılık Fakültesi VS.
BUNLARI OKURSAN % 95 İŞ BULURSUN
Bölümüne göre. 4 yıllık olup bir şeye yaramayan bölümler var onları okumak anlamsız. Sadece geçerli bölümler mühendislik doktorluk vb. Gibi baba bölümleri okumak anlamsız değil. Çünkü geleceğini garanti altına alıyorsun.
8 yıl ilk öğretim oku 4 yıl lise oku 4 yıl üniversite oku sonra atanmayı bekle bekle yaş oldu 35 sonuç boş ne anladık bu eğitimden
Ne okudun
Bitirince hemen işe koyulacak bölüm okursan anlamsız değil ama eğer öyle olmazsa okumak için okumuş olursun gereksiz olur bi işe yaramaz mesleğe yönel iş bul daha iyi.
Eskiler biz okumadık sürünüyoruz derdi. Bende biz okuduk siz süründük diyeceğim bu gidişle.
Okumak ıcın okumak anlamdız eger kendını geliştirebılecegıne ınanıyorsan okudugun bolumde , oku kanks
Ortam için gitmiştin 1 buçuk dönem gittim tadını çıkardım ve bıraktım pişman değilim
okumasan daha mi iyi yani herhangi bi ugrasin olmasa
Maalesef öyle ama yinede okumak lazım çünkü bu devir değişecek, böyle gitmeyecek
Belli başlı bölümler dışında okumanın bir anlamı yok
Part ide adamın yoksa boşa okuma kuaföre gir meslek ogren
Okumak da anlamsız okumamak da anlamsız. Bu ülkede her şey birbirine girdi şu an AKP sayesinde. O yüzden hangi yöntemin doğru olup olmadığı şans işi.
Üniversite okuyan genelde mesleğini icra etmiyor başka sektörde çalışıyor o kadar yıl üniversite okumak tabiki faydalı ama kaliteli toplumda olursan
Üniversite sadece bir başlangıç devir falan fatketmeksizin üstüne daha ne koyabilirsen nitelik olarak her zaman aranan kişi olursun.
Anlamsız diyenlerin hepsi de köpek gibi ders çalışıyor üniversite sınavına hazırlanıyor biz bilmiyoruz sanki
Torpilin yoksa istediğin diplomayı al yinede işe yaramaz. Diplomalı işsiz olucağına diplomasız tüccar olmayı denemek bu devirde daha mantıklı geliyor.
Bence en mantıklısı yurt dışında okuyup çalışmak
okumayıp ne yapacaksın ki? üni okuyup 2 yıl bir yerde calısıyorsun hayatının bütün yılını markette çalısan insanları düsün
alternatifin yoksa üniversite oku derim ama okucaksan da açıkta kalicagin bölüm olmamalı öğretmenlik gibi
sayılı ünivler var okunması gereken bence onun haricindekiler boş
Hayir tabikide bu devirde yonetim yonetenler anlamsiz
değil. ama okumadanda çok iyi yerlere gelebilenler var
Kesinlikle biz okuduk şu an memurluk için koşturuyoruz
Meslek lisesi mezunları daha çok maaş alıyor ve daha rahat üniversite okumak mantıksız artık
Fazla yıpratıyor en azından maddi sıkıntı yaşayanlar için
Uni degil de onu kapali bi bolum okumak anlamsiz bana gore
Anlamsız, üniversite okumadan Cumhurbaşkanı bile olabilirsiniz...
Hayır değil meslek okuyacaksın gidip okumak için karı kız için okumayacaksın
Yinede okudu olarak geçiyorsun. Diploma falan oluyor.
Bu devirde üniversite okumak sadece entelektüellik için :D
Maalesef bizim ülkede anlamsız. Ülkenin yarısı üniversite mezunu.
Ülkenin yarısı üniversite mezunu diyorsun da üniversiteyi bitiremeyenlerle beraber toplarsan yarısı yapıyor. bitirenler yarısı bile etmiyor Bu ülkede artık her şey Kpss ve mülakatlar
yanlis düsünce bn okumak cok isterdim kafam basmadi okuyan insanlari hep kiskanirim
3-5 bölüm hariç anlamsız genel olarak çevremizde görüyoruz.
Üniversite bitirmek çok zor ama üniversite mezunu olmak meziyet değil
Evet ben it gibi pişmanım 2 yıllık yazar işime bakardım
İyi bir bölüm bitirirsen anlamsız değil, okumak için öylesine bir bölüm okuyorsan zaman kaybı.
iyi üniversitelerde iyi bölümlerde okumak lazım yoksa git direkt meslek öğren.
Üniversite sadece akademik eğitim için değil hayatı tanıyabilmemiZ içinde önemli
7 senede bitirdim,2 aydır işsizim, yaş oldu 26 buçuk, iş yok, para yok, kadın yok