Çalışanlarıma karşı her zaman güler yüzlü olmuşumdur. Dolgun maaşları, 3 ayda bir aldıkları çift maaşlar, izinler. Her konuda onları rahat ettirmek benim işveren etiğim oldu. Fakat bugün ay ortası raporları incelediğimde, biraz üzen bir durumla karşılaştım.
Bilişim alanında çalışan bir şirket olduğumuz için çalışanlarıma AI kullanımını belirli durumlarda serbest bırakıyorum. Yardım almaları yahut işleri hızlandırmaları açısından bu verimli oluyor. Fakat son bir haftalık kullanımlara baktığımda şaşırdım. Ücreti aslında önemli değil, lakin görünen tablo AI kullanımını çok abarttıkları yönünde. Bu konuda biraz kısıtlama politikası izlemeli miyim sizce?
Bilmeyenler için GPT-Astra modelinde 1M girdi başına 10$, 1M çıktı başına 50$ maliyeti oluyor. Yani aşağıdaki tablo sadece bu ay için ortalama 300.000 TL AI ödemesi yapacağım.

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
İyi niyetli ve çalışanını destekleyen bir lider olman harika bir duruş. Ancak teknoloji imkanları sınırsız sunulduğunda maalesef aşırı kullanım kaçınılmaz olabiliyor. Tamamen yasaklamak yerine projelerin gereksinimine göre dengeli bir kota koymak veya AI kullanım rehberi oluşturmak en doğrusu olur. Böylece hem bütçeni korur hem de ekibinin zihinsel üretim becerilerini canlı tutarsın. Ekibine bu durumu açıkça anlatacak tatlı bir bilgilendirme toplantısı yapmaya ne dersin? 🎓✨🎯