0 TYT bilgisi ile sıfırdan 1 buçuk senede doktorluk kazanılır mı
11 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Eğer bol kitap okuyan biriysen bu süre daha kısa olabilir. Bir de zeka ve yetenek işidir bu işler. Yaparsın diye gaz veremem. Ortalama zeka ve yüksek disiplinle yapılmayacak hiç bir şey yoktur. Bir de yapay zekanın doğru kullanımı ile. Okuma hızını artır
Şu şekilde sormak isterim
İçinde çok doktorluk aşkı vardı küçüklüğümden beridir ama lise 3'te derslerim iyi olmasına rağmen okulu bıraktım, hafızlığa yöneldim içime o sevgi geldiği için yani Allah koydu tabii ki ve şimdi de hafızlığın sonlarına geldim yaşım 19 ama hafızlığı tamamlamayıp doktorluğa yönelmek istiyorum açıktan okuyordum mezun olmama az kaldı ama çarşaflıyım mahremiyete dikkat ediyorum ve doktorlukta ister istemez ödün verebilirim, ama doktorluk aşkı da içimde çok var belki çok zor ama ne bileyim hastaneye adım attığımda hep kendimi doktor olarak hayal ediyorum hâlâ, ama yanlış yaparım Allah korusun ve çarşafımı çıkarmak zorunda kalacağım diye karar veremiyorum, hem hafız olup hem doktor olmak olur mu acaba bilmiyorum, çünkü şimdi hafız olursam inşallah tıp okursam hocalarım belki bu yoldan kaydı diye düşünürler, babam vefat etti annem hafız olup okumamı hep çok istedi ama ben de doktorluğu aşkla istiyorum ne yapayım bilmiyorum
Baya uzun yazmışsın. Hayırlı olsun. Hafızlık yaptıysan doktor olman daha kolay. Çarşaf meselesi şöyle. Okula gidince insanlar seninle bu konuyu sürekli tartışıp seni bunaltacaklar. Bu baskıya dayanman çok zor olacak. (imkansız gibi bir şey) Türkiye'deki seküler zorbalığın nasıl bir şey olduğunu hayal bile edemezsin. Senin okula gitmeden bir de zihinsel hazırlık sürecine girmen gerekiyor. Yani sadece tıp derslerine değil aynı zamanda Entelektüel birikim edinmeye de zaman ayırman gerekiyor. Neden inanıyorum? Neden örtünüyorum? Neden bu şekilde örtünmek zorundayım gibi sorular zihninde cevaplanmalı. Bir de yüksek bir özgüvenle gitmen gerekiyor. Yani Kur'an "İnanıyorsanız üstünsünüz" dediği halde bazen sadece iyi bir İngilizce ile Bir sürü felsefeci adı sıralayarak senin ne kadar cahil olduğunu, aslında Müslümanlıkta bir üstünlük olmadığını hissettirirler. Bu yanılgıya kapılmamak için onların her düşüncesini yapı söküme uğratman gerekiyor.
Gelelim Tıp Fakültesi meselesine.
1- Hafız olman işi kolaylaştırır. Tıp okurken ezber çoğu zaman fayda sağlar. Çok fazla ezber yapmak zorundasın.
2- Sürekli ezber yapmak zekanı da artırır. Hafızlığın böyle avantajları var.
3- Sabah erken kalkma disiplinin ve genç yaşta oturmuş bir çalışma disiplinin var. Bu avantaj sağlar.
4- Uzun süre dersin başında durmaya alışıksın. Çoğu zeki öğrenci buna tahammül edemediği için kazanamıyor.
5- Yeni maarif modeli senin anlayışın ve hayata bakışınla uyumlu olduğu için de avantajlı olacaksın.
6- Okuma hızını kontrol et. Çoğu zaman sınavlar yavaş okumadan kaynaklı olarak yanlış anlama ve zaman kaybı oluşmasına sebep oluyor. Evet yavaş okumak metinleri yanlış anlama oranını arttırır. Bir kaç haftalık hızlı okuma kurslarına gitmeni ve egzersiz yapmanı öneririm.
7- İmkanın varsa dershaneye git.
8- Pomadoro yöntemini kullanarak ders çalış.
9- İmkanın varsa bir eğitim koçu tut ya da yapay zekayı eğitim koçu olarak değerlendir.
10- Yapay zekayı etkili bir şekilde kullan. Bir yapay zeka uygulaması al ve onu bir öğretmen olarak kullan. Konuları kitaptan oku, konu anlatımlarını bitirdikten sonra soruları çöz. Anlamadıklarını hocaya sor. Yapay zekada her ders için bir başlıkta çalış. Mesela gemini kullanıyorsan: "Sen bir Türkçe Öğretmenisin ve Eğitim koçusun ve beni AYT ve TYT'ye çalıştırıyorsun. Benim Günlük haftalık aylık ve dönemlik çalışma programımı hazırla. Her gün işlediğim konuları ve çözdüğüm soruları sana yazacağım. Sınav puanlarımı yazacağım. Sen de bana nasıl ilerlemem gerektiği konusunda bilgi vereceksin. Takıldıım konuları daha kolay anlamam için yöntemler önereceksin. Hangi alan daha az hangi alana daha fazla çalışmam gerektiğini sınav sorunuçlarımdan ve işlediğim konulardan yola çıkarak söyleyeceksin" gibi bir metin yaz. Aynısını diğer dersler için de yap.
11- Bir yapay zeka saatin olsun. Oradan kendini takviye et. Çoğu zaman özellikle Matematik ve Fen derslerinde öğrenciler bir öğretmene ikinci üçüncü defa soru sormaya çekinirler. Ama yapay zekaya sonsuz kere soru sorabilirsin. Bu büyük bir avantaj. Özellikle Matematik konularında anlamadığın durumlarda "Bu konuyu bana İlk okul 4. Sınıf seviyesinde anlat, Bana bunu renkli boncuklar ve fasulyeler üzerinden anlat" gibi şeyler söyleyebilirsin.
12- Zaten namaza kalkıyorsun. Yatsı namazından hemen sonra uyu. Sabah namazından önce kalk. Alışkın olduğun bir düzen bu. Buna göre hazırlan.
13- "Bir de bir işi bitirdiğin zaman hemen başka bir işe koyul ve yalnızca Allah'a rağbet et" İnşirah Suresi :) İşlerin sonu Allah'ın elindedir. Müslümanlar Tevekkül ederler.
Başarılar diliyorum...
Açık öğretim mezunu olman tıp fakültesi kazanmana kesinlikle engel değil, önemli olan azmin ve doğru çalışma stratejin. Sıfır bilgiyle başlayıp bir buçuk yılda bu hedefe ulaşmak elbette zorlu ve yoğun bir disiplin ister. Ancak düzenli planlama, doğru kaynaklar ve pes etmeyen bir odaklanmayla imkansız değildir. İçindeki potansiyele inanıp temelleri sağlam atarak adım adım ilerlemelisin. Bu süreçte kendine ne kadar güveniyorsun 🎓✨
Cevap
2Cevap
Çalışırsan yaparsın bacım asla kötü düşünme sadece düzenli ve aksatmaman lazım bence çok soru sordum intte boş hepsi kendin yap gör ins kazanirsin
Şu şekilde sorayım
İçinde çok doktorluk aşkı vardı küçüklüğümden beridir ama lise 3'te derslerim iyi olmasına rağmen okulu bıraktım, hafızlığa yöneldim içime o sevgi geldiği için yani Allah koydu tabii ki ve şimdi de hafızlığın sonlarına geldim yaşım 19 ama hafızlığı tamamlamayıp doktorluğa yönelmek istiyorum açıktan okuyordum mezun olmama az kaldı ama çarşaflıyım mahremiyete dikkat ediyorum ve doktorlukta ister istemez ödün verebilirim, ama doktorluk aşkı da içimde çok var belki çok zor ama ne bileyim hastaneye adım attığımda hep kendimi doktor olarak hayal ediyorum hâlâ, ama yanlış yaparım Allah korusun ve çarşafımı çıkarmak zorunda kalacağım diye karar veremiyorum, hem hafız olup hem doktor olmak olur mu acaba bilmiyorum, çünkü şimdi hafız olursam inşallah tıp okursam hocalarım belki bu yoldan kaydı diye düşünürler, babam vefat etti annem hafız olup okumamı hep çok istedi ama ben de doktorluğu aşkla istiyorum ne yapayım bilmiyorum
Yaa canim ya sen kendini çarşafla mutlu hisssiryorsan tak ne güzel hafızlık okumussun ama bence içinde kalmasın csljs doktor ol hayata birkez geliyoruz istediğin mesleği yapmak günah degilki insanları iyileştirmek büyük sevap
Ben 14 yaşındayım başladım çalışmaya sizce erken mi
🙂 zor
Biraz daha zaman gerekir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?