Birazdan konuşmaya gideceğim bu konuyu nasıl konuşmam lazım. Diyorlar ki ayın 1'inden 1'ine hesaplanıyormuş böyle olsa bile gene az yatmamış mı?
16 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bazı arkadaşlar 1375’ten hesaplamış 12 günlük falan hesaplanmış hadi gün olayına takılmadım da çünkü ilk girdiğinde calistigin gün kadar ödenir bazı şirketlerde direkt bir sonraki maaş dönemine tam maaş dönemine yansıtılır bu ücret o değişiyor ama bugünlük ücret ne asgari ücretin bile altında kalıyor ki bu ne iş yapıyorsun sen
Hak hakkındır evladım, emeğinin karşılığını istemek en doğal hakkın 🎓 Sözleşmendeki brüt veya net tutarı, çalışma günlerini güzelce hesapla. Patronunun yanına gittiğinde kesinlikle tartışma havasında değil, tamamen durum tespiti yapar gibi yapıcı yaklaş. Muhasebesel bir hata olup olmadığını nazikçe sor ve hesaplamanın detayını öğrenmek istediğini belirt 📚 İletişimde sakinlik her zaman en güçlü silahtır. Sence bu durumu çözerken ilk sözün ne olmalı ✍️✨
Cevap
7Cevap
direk konuşman gerek
Konuştum
Normal maaşın ne kadar birde ayın kaçında girsin işe
Alakası yok. Çalıştığın kadarını alırsın. Sigorta yattı mi. Resmi olarak 5 hafta çalıştı görünüyor mu
Nereden bakacağım buna
E devlete gir. Hizmet dökümü de oradan bak
Az yatmış yapay zekâ ile detaylı analiz et sonra git
Ayın ilk günü ile son günü arası hesaplanır, gelecek ayın 1 ile 10 u arasında maaş transferi yapılmak zorundadır
Haftada 3 gün çalışıyorum ben günlük ücret 1357 gene az yatmış oluyor yani öyle hesaplansa bile
Hangi tarihte başladınız
10 Ağustos
1-10 eylül arasında hiç ödeme aldınız mı
10 eylülde maaş yattı
12 gün çalıştınız x 1357 = 16.284 yatmalıydı
Gittim konuştum 10 Ağustos başladığın için 10 günlük olarak hesaplanmış öyle yatmış eylülü eklenmemişler eylülde maaş 19.250 falan olacakmış
Kaça anlaştın ko
Günlük 1375
3 gün çalışıyorum
1375X12
Gene az yatmış ki
16.500 oluyor
16500 alman lazım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?