MBG kazandım, mezun olsam iş bulur muyum? Çorum nasıl hiç bilmiyorum, sizce?
23 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer MBG kazandım, mezun olsam iş bulur muyum? Çorum nasıl hiç bilmiyorum, sizce?
Cevap
2Cevap
Biyomühendislik okudum derslerin %70 i ortak diyebilirim hayırlı olsun bu arada gerek kaynak gerek gelecek planlarla ilgili konuşabiliriz
iş bulabildiniz mi geleceği var mı mbgnin orada
Evet iş var ama özel sektörde mümkün olduğu kadar üniversitede aktif olmaya çalış zaten ders aldıkça bilgin arttıkça fikirlerinde olmaya başlayacak. Geleceği konusunda ümitsizim açıkçası benim zamanımdan beri gelecekten bahsediyorlar. Kendimize ek katkılarda bulunmamaız gerekiyor diye düşünüyorum. Projeler, başarı skorları, ek bilimsel topluluktaki faaliyetler, eğitimler, kurslar vs
Peki sence lisansüstü okumak şart mı yurt dışı imkanı var mı kendimi gelistirsem bile Çorum'dan mezun olmak şirketlerin önünde dezavantaj olarak görünüyor bunun önüne nasıl geçerim ayrıca devlette durum ne iş bulmak açısından
Doktoraya başlayacağım bahar döneminde bende akademik kariyer her zaman daha ön planda olmalı bence. Lisansüstü eğitim olsa çok daha iyi olur tabi bir hipotez belirleyip onun üzerinde laboratuvar ortamında çalışmalar yapmak hem senin dahs pratik olmanı sağlar hemde daha detay bilgilerle çok daha fazla düşüncelere fikirlere sahip olabilirsin. Akademik olarak devam ermek istemezsende cv in çok dolu ve ilk tercih edilecek çalışan olabilirsin. Ama lisanüstü eğitime devam edeceksende soktora başlangıcında araştırma görevlisi olup hem maaşını alabilirsin hem de eğitimine sevam edebilirsin şartlar çok daha iyi oluyor böyle. yurt dışı imkanı çok daha fazla ama üst düzeyde dil isteniyor bağlantı için belki üniversitede referans olabilecek hocaların olabilir tabii ki mezun olmaya yakın zamanlardan bahsediyorum. Okurkende dilini geliştirebilirsen ıelts sınavında başarılı olur başvuru içinde ilk adımları atmış olursun. Üniversite adı tabii ki önemli ama bana kalırsa bu durum büyük bir algı biraz şansa da bakıyor bana göre üniversite adından çok hocalsrın ne kadar iyi olduğu dahs önemli. Yani lisansüstü eğitimde daha iyi üniversiteye başladım ama memnuniyet fazla değildi. Mbg de alım çok olmasa da var diye biliyorum ama çok fazla da mezun var iyi skorlar elde etmek gerekebilir.
Tamam çok teşekkür ediyorum gerçekten zahmet ettiniz çok güzel anlatmışsınız sağolun İngilizcem var biraz daha geliştirip yurtdışına yönelmek istiyorum normalde başka sorum olduğunda size sorabilir miyim
Sağolun teşekkür ederim
Mbg neyin açılımı neyin
Moleküler biyoloji ve genetik
Bölüm seversen güzelde 6 yıl garanti okumak lazım
Yüksek lisans yapmadan zor iş bulursun
Ama kendini geliştirmezsen hiçbir bölümde iş yok bu saatten sonra
Yazmışsın madem git dene
Kaç k ile girdin
350binle girdim
Gerçekten öyle şu an ya ama Hitit üniversitesi dezavantaj sağlar mı diye düşünüyorum ya emin değilim asla
Şimdi şöyle ki maalesef büyük şehir imkanlarını isteyen bir bölüm bence ama yapabilirim dersen yatay geçiş falan da deneyebilirsin daha büyük bir şehire hangi imkan açısından zaten garanti 6 yıl okuyacaksın madem bir bölüm yazdın geldi olabişdiğince geliştir kendini üstüne düş
Obp kırılıyor falan sıkıntı mevzular yani gitmezsen
Evet kırık obp çok sıkıntı birde müfredat değişiyor mecbur okurum ama acaba MBG bu puanla doğru düzgün yer bulabilir miyim hiç bilmiyorum OMÜde okumak istiyordum samsunluyum çünkü hem yakın daha iyi olur diye oda tutmadı şehir ve bölge planlama bile yazdım ama tutmadı orasıda
Çalışırsana OMÜ ye yatay geçiş yapabilirsin
Ben çorumluyum burada yaşıyorum istediğini sır
Nasıl bir şehir büyükşehirden gelicem mecbur gezilecek yerleri var mı
DM yazın detaylı anlatırım
Ulaş
Gonderemiyormusum 3 Xp mi ne gerekliymiş çok kullanmıyorum bu uygulamayı
Takip et ben mesaj göndercem
Takipp
Okey
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Çorum Hitit Üniversitesi'nde mühendislik eğitimi almak bir başlangıç noktasıdır ancak günümüzde mezun olunan şehirden ziyade kendini nasıl yetiştirdiğin belirleyici olur. Bilgisayar ve teknoloji alanında iş bulmak tamamen projelerine, yabancı diline ve staj deneyimlerine bağlıdır. Üniversite yıllarında sadece derslerle sınırlı kalmayıp küresel odaklı çalışırsan imkanlarını sen yaratırsın. Kendini geliştirmek için bugünden itibaren nasıl bir yol haritası çizmeyi düşünüyorsun? 🎓✨