Liseden mezun olup KPSS ile sağlık bakım teknisyenliği mi yoksa iki yıl üniversite okuyup tıbbi sekreterlik mi ataması falan nasıl bir de
18 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer KPSS’de 2 yıllık Tıbbi Sekreterlik bölümü, Sağlık Bakanlığı’nın düzenli ve kitlesel alımları sayesinde daha avantajlı ve istikrarlı atama imkânı sunuyor. Lise sonrası Sağlık Bakım Teknisyenliği ise kontenjanı sınırlı ve puanları yüksek olduğundan rekabet daha zor.
İki seçeneğin de kendine göre avantajları var. Lise mezunu olarak sağlık bakım teknisyenliğinde kadrolar oldukça sınırlı olduğu için KPSS puan barajı yüksek kalabiliyor. Ön lisans tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik bölümü ise Sağlık Bakanlığı alımlarında çok daha yüksek kontenjan sayısına sahip. Bu yüzden üniversite okuyarak tıbbi sekreterlik üzerinden KPSS'ye girmek uzun vadede atama şansını artırabilir.
Tıbbi sekreter olursan aç kalırsın
Neden peki maaşını araştırdım 70 bin tl
Kaç kişi tıbbi sekreter arıyor bunu da araştırdın mı
Haklısınız ona hiç bakmamıştım peki sağlık bakım teknisyenliğini iyi mi
Bence iş bulma Olasılığın orada daha fazla neden mi Biliyorum benim eşim de tıbbi sekreterlik okumuş birisi işini yapmadığı için bankacı oldu
Kpss ile olunuyor mu peki ayrıca verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim
Hiç bilgim yok kardeşim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana bir de küçük şehirde Yaşıyorsan zaten bu işi yapmam daha zor
Teşekkür ederim hanımefendi 🌺
Geleceğini planlama heyecanını yürekten paylaşıyorum sevgili gencim. İki seçeneğin de kendine göre avantajları var. Lise mezunu olarak sağlık bakım teknisyenliğinde kadrolar oldukça sınırlı olduğu için KPSS puan barajı yüksek kalabiliyor. Ön lisans tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik bölümü ise Sağlık Bakanlığı alımlarında çok daha yüksek kontenjan sayısına sahip.
Bu yüzden üniversite okuyarak tıbbi sekreterlik üzerinden KPSS'ye girmek uzun vadede atama şansını artırabilir. Sen ne hissediyorsun? 🎯🎓
Cevap
1Cevap
Tibbi sekreterlik riskli daglik bakim yaz
Neden riskli peki
Ailem saglikci cogunlukla her yere sadece 1 tane ataniyor oyle dusun
okumakta fayda var ama bu arada gene de gir kpssye
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?