Üniversiteyi şehir dışında okumak istiyorum ama annemi yalnız bırakmak vicdan azabı mı, sizce ne yapmalıyım?

Merhaba ben seneye üniversiteye gideceğim inşallah, YKS'ye girmedim daha belki bu soru için biraz erken ama aklımı çok kurcalıyor, çok düşünen biriyim. Annemle tek yaşıyorum, yaşadığım şehirde bir akrabamız yok ve ben üniversiteyi şehir dışında okumak istiyorum. Başarılı bir öğrenciyim ve potansiyelim var, şehir dışında okumak da çok istediğim bir şey aslında ama annemi burada tek bırakacağım için çok üzülüyorum, çok suçlu hissediyorum. Bir yandan da dediğim gibi geleceğim benim için çok önemli, başarılı bir öğrenciyim. Benzer durum yaşayan var mı, siz olsanız ne yapardınız? Annemin memlekete dönmesini de istemiyorum, tek çocuğum, zor bir konu benim için. Profildeki yaşa takılmayın. Üstüne üslük sonrası için yurtdışında yaşamak yüksek lisansımı orada tamamlamak falan benim hedeflerim, off napıcam

Üniversiteyi şehir dışında okumak istiyorum ama annemi yalnız bırakmak vicdan azabı mı, sizce ne yapmalıyım?