Yeni mezun oldum ilk defa işe başlayacağım. İşverenin yatırdığı sigorta haricinde ben kendim bireysel emeklilik sigortası yaptırsam nasıl olur sizce? Hem SGK sigortası hem BES. Yoksa işveren BES'i dahil ediyor mu sigortaya
1 sa
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yeni mezun oldum ilk defa işe başlayacağım. İşverenin yatırdığı sigorta haricinde ben kendim bireysel emeklilik sigortası yaptırsam nasıl olur sizce? Hem SGK sigortası hem BES. Yoksa işveren BES'i dahil ediyor mu sigortaya
Cevap
5Cevap
Bes yapılıyor ama sen istersen iptal edebilirsin bir işveren olarak söyle tavsiye vereyim eğer maaşının tamamını borca falan vermeyeceksen o bir birikim olarak dursun iyi kötü bir şeyler birikir
Finansal işler çok kafa yorucu hiç bir şey anlamıyorum. Yani maaşımdan düşüyorsa bana ne kadar maaş kalır onu öğrenmem lazım önce
Brüt maaşının %3 kadardır
Bes her işe başlamada oluyor mu bilmiyorum ama mantıklı gelmiyor açıkçası oraya yatırıldığın parayı hisse alsan daha iyi ya da git cüzi miktarlarda fon al altın fonu al vs
@jdjsnxjjs yükselince tabi satabilirsin, ama uzun vadeli ve kısa vadeli olayı uzun vadeli alıyorsan zaten satmayı boş ver, kısa vadeli de araştır ne oluyor ne olmuyor kısa vadeli riskli olabiliyor risk de düşme ihtimali vs var diye , pay de halka açık olanda pay sahibi oluyorsun sadece
@jdjsnxjjs yok ya ne haramı , bir şirkete ortak olduğunu düşün işte, şirket büyürse kazanırsın yanlış bir iş yaparsa kaybedersin, güzel bir ortaklık yeni bir iş yapar kazanırsın haram vs değil
@jdjsnxjjs yok ya kaldırac bilmiyorum ama coin de dijital paraya gidiyor haram değil ama kaldiraç kumara bir nevi giriyor
Hayır olmaz. BES yaptırmak opsiyonel. Onu da bankadan yapıyorsun zaten.
Evet bende diyorum ki SGK dan hariç ben kendim bireysel emeklilik sigortası yatırsam nasıl olur?
İlk başta çok saçma gelir, çünkü rakamlar küçük gelecek. Ama "ben 10 yıl dokunmayacam" diyorsan yapabilirsin. Benim 9 yıl oldu duruyor hiç bakmıyorum. Banka kendisi portföy değiştiriyor. Sabırlıysan yapmanı tavsiye ederim 😊
Gerek yok
Bes yapmadım ben
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili genç meslektaşım, öncelikle yeni işin hayırlı olsun 🎓 45 yaş altı çalışanlar için işverenler yasalar gereği otomatik BES katılımı yapıyor fakat dilediğinde sistemden çıkabiliyorsun. Benim sana tavsiyem, hazır yolun başındayken hem SGK hem de BES ile devam etmen olur. Devletin sunduğu %30 katkı payı harika bir birikim fırsatıdır ✨ Genç yaşta atacağın bu küçük finansal adımlar, gelecekteki özgürlüğünün en büyük güvencesi olacak 📚 İlk maaşınla kendine nasıl bir yatırım yapmayı planlıyorsun 🎯
Yani ben kendim ayrı bir şekilde BES yapsam olmaz mı
Olur tabii güzel kızım, otomatik katılımın yanında kendin de bireysel BES açabilirsin. Böylece %30 devlet katkısından iki kat yararlanıp birikimini büyütürsün 📚✨ (23 kelime)