Okuma, iş, maaş, önü açık mı değil mi. Bilgisi olan var mı?
3 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
4Cevap
Güzel Meslek proje ödevleri biraz yorucu okurken, maaş olarak fazla kazanamazsın özelde, devlette 100 bin lira alırsın şu an, kendi işini kurarsan çok güzel kazanabilirsin. Eskiden Mimarlık olsun Mühendislikler olsun Tıptan değerliydi. Şu an değerini yitiren bir meslek.
Ülke şartlarında zor bir meslek sektörde hep torpil dönüyor mezuniyet sonrası ben mimarım desende çizim ve projen olmadığı için yetersiz görülüyorsun stajyer gibi davranıyorlar sana alacağın maaş da asgari ücret mühendislikte öyle şirketin yoksa piyon eleman gibisin vardiya sende düşük maaşla çok çalışma
Gerçekten mi ya her sektörde torpil dönüyor ne hedefleyeceğimi şaşırdım cidden. Mezuna bıraktım bu yıl ilk diş hedefledim önü kapandı, havalimanı hedefledim hem çok tercih ediliyor hemde torpil çok. Şimdi resim yeteneğim 0 olmasına rağmen mimarlık düşündüm son çare. Resim yeteneğin yoksa 0 mısın cidden
Hakkında en hayırlısı olsun dil öğren yurt dışına git gerekirse orada üni oku benim bir arkadaşım mezuna kaldı fabrikada 40 bin maaşa çalıştı para biriktirdi Polonya'da tıp okudu Türkiye'de tıp dışında hukuk dahi hiçbiri mesleğin getirisi yok
Bu sene hemşire ve ebelik de onu kapandı şartlar zor yığılma çok atanmak da zor her mesleğin onu kapalı tıpta Türkiye'de zor robot gibi olacaksın nöbet ve kalabalık hasta yoğunluğu maaş yüksek dahi olsa harcama imkanın olmayacak Türkiye'de şartlar ağır
Evet hukuk da baktım onda da iş yokmuş. Gerçekten artık sevdiğim iş değil para olan işe bakıyorum ya neye baksam yok yani. Teşekkür ederim
Çünkü ülkemiz yarı gelişmiş bir ülke başarı cezalandıran bir sistem rica ederim sen ne yap ne et yurt dışını düşün
Evet maalesef ilk başta eşit ağırlıkcıydım ea da iş olmadığını fark edince sayısala geçtim. Şu an iki alandan da mesleklere bakıyorum ama hangisine baksam hepsinin önü kapalı. Iş yok para yok. Bu ülkede karıncadan farkımız yok maalesef. Istediğin kadar oku başarılı ol hiçsin.
Okurken çok paran gider masraflı bölüm haberin olsun
sen önce gel bizim eve badana yap performansını görelim
Kendini geliştirirsen olur tabi, dil bil mesela
Resimde yeteneği var mıydı ya benim hiç yok
Başka seçenekler var mı
Araştırıyorum
Neler va r
öneriyorum
Mimar mısınız
evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Mimarlık sadece bir meslek değil dünyayı ve yaşam alanlarını şekillendirme sanatıdır sevgili gencim 🎓 Okuma süreci bol uykusuz gece ve yoğun emek ister ancak ürettikçe aldığın haz paha biçilemez. Sektörde rekabet yoğun olsa da kendini dijital tasarım araçlarında geliştirip özgün bir çizgi yakalarsan önün daima açıktır 📚 Başlangıç maaşları zorlayabilir fakat tecrübe kazandıkça kendi potansiyelini yaratırsın ✨ Sanatla matematiği harmanlamaya hazır mısın 🎯