İtalya’da üniversite için tıp mı yoksa kimya mı okumalıyım, kariyer ve manevi tatmin için hangisi daha mantıklı?

Kendim için güzel bir kariyer yolu çizmek isteyen 23 yaşında bi genç kızım. Açıkçası bu zamana kadar hep yaşadığım hayat sebebiyle kolay yoldan para kazanmak amacıyla hep 2 yıllık üniversite bölümlerine yöneldim fakat hiçbirisi bana fayda sağlamadı. Şimdi estetisyenlik kursunu tamamlamış birisi olarak bazı farkındalıklar edinmiş bulundum. Sağlık sektörünü seviyorum, manevi olarak kendimi tatmin etmem hangi bölüme girersem gireyim çok önemli. Yalanla dolanla ürün satamıyorum, gözle görülür bir faydamın dokunması gerekiyor. Açıkçası çalışıyorum ve ailemleyim, bu yüzden para biriktirme şansım var. İtalya'da üniversite okumak istiyorum ama tıp mı okusam kimya mı bilemedim. İki yolculuk da beni tatmin eder fakat birinin kararlarıma el atması gerekiyormuş gibi hissediyorum. Mantıklı açıklamalara ihtiyacım var bölüm seçimi konusunda çünkü bu yaştan sonra hata yapmak istemiyorum. İtalya'daki sınav iyi bir fizik, kimya, biyoloji ve TYT matematik, aynı zamanda İngilizce istiyor. Bizim YKS kadar zorlu ama sonuç odaklı, sözel bölümlerle kafa açmıyor. Sizce bu yola girmeli miyim?
İtalya’da üniversite için tıp mı yoksa kimya mı okumalıyım, kariyer ve manevi tatmin için hangisi daha mantıklı?