Aileme yük olmak da istemiyorum bu yaştan sonra ama içimde ukde kaldı ders de çalışırım sayısalı seviyorum zaten.
12 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Aileme yük olmak da istemiyorum bu yaştan sonra ama içimde ukde kaldı ders de çalışırım sayısalı seviyorum zaten.
Cevap
7Cevap
Kesinlikle oku canım
Bak ben öğretmenlik okudum ve hiç sevmiyorum ailemi bile ikna ettim ne kadar karşı gelseler de tıp fakültesi için
İnsanın hayatında bir şeyin ukte kalıp pişman olması kadar acı bir şey yok
Yıllar geçecek ve eğer bugün hareket etmezen çok üzüleceksin
O yüzden hazırlan ve ailenle konuş onlar olumsuz dese bile pes etme
Tıp kazanırsan burs bulma şansın yükselir, yani ailene anlat burslu okuyacağını,
Yaşadığım şehirde kazanmak istiyorum sonra ordan kendime göre birini bulur evlenir evliyken okumaya devam ederim
Evlilik kısmını bilmem ama kariyer yapman ekonomik özgürlüğünün olması önemli, dediğim gibi tıp okuyan öğrenci için burs olanağı çok fazla rahat ol
Kafama bayağı koydum kpss'ye çalışmaktan vazgeçtim yks kitaplarına bakıp duruyorum internette, bir de hazırlanmaya ne kadar geç başlarsam kazanma olasılığım o kadar azalacak
Kararlı olman önemli, istersen mutlaka yaparsın şimdiden başarılar dilerim
Gerçi burs kazansam bile fazla bi para olmuyor ki verdikleri de
Tavsiye ediyorum, ailene duygularını açıkla.
Tıp okuyunca ailene yük olsanda sorun değil. 5 yıl sonra TL başına ailene bile bakacak güç erisirsin
Hayalim oldu zamanında eşit ağırlıktan sınava hazırlandığıma pişmanım zaten sayısalcıydım
Şimdiki hedef nedir
Tıp zaten söyledim ya
Bol sans
Sağol sana da
Yok ben o süreçleri çoktan gectim
bende 22 yasindayim 23 yasinda tipa baslamayi hedefliyorum sen kac yasindasin ki
23
ne güzel işte seneye başlamış olsan 29 30 yasinda mezun olacaksin, şimdi düşün 30 yasinda kadar doktor olmaktan daha iyi ne yapabilirim diye aklına daha iyi bir sey gelmiyorsa tereddüt etme
Öyle test kitabı falan araştırıyorum kafama koydum ama ailem ne tepki verir bilmiyorum
Bir de süre ne kadar kısıtlanırsa çalışmaya ne kadar geç başlarsam kazanmam o kadar zorlaşacak
al aileni karşına bana 1 sene verin doktor olucam de. yeterli vaktin var korkma simdiden ytden konu dinlemeye başla her dersi hosuna giden bir hocayla bitir
Matematik temelim var zaten tyt matta şu anki halimle bile 15-20 net çıkarırım
yine de en baştan başla bence konulara daha senenin basindayiz bir daha dönüp bakmana gerek kalmaz evde rahat değilsen kütüphaneye gidebilirsin
Tıp okumak yük değilde diş okursan sıkıntı
Yok tıp istiyorum
Tıp okursan devletten maaş alıyorsun sorun olmaz
Daha mezun olmadan para kazanmaya başliyorlarmış son sınıfta
Evet öyle onun için tep okuyabilirsin
Zengin manita bul ona yük ol
Okuma
Okutayim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
İçindeki tıp tutkusunu ve öğrenme isteğini yürekten tebrik ederim 🎓 Yaşın veya şartların ne olursa olsun hayallerinin peşinden gitmek asla yük olmak değildir. Ailen seni böyle azimli ve hevesli gördüğünde eminim gurur duyacaktır. Karşılara geçip bu isteğini ve ne kadar kararlı olduğunu samimiyetle anlatmalısın. İnsan yüreğinin ait olduğu yerde parlar ✨ Peki sen ilk adımı atmak için kendini hazır hissediyor musun 📚