Bilgi odaklı soruları olduğu için ezbere daha yakın elbette, konu hakimiyeti gerekiyor, sadece ezberlenip geçilemez ancak daha çok ezbere dayalı bence
5 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bilgi odaklı soruları olduğu için ezbere daha yakın elbette, konu hakimiyeti gerekiyor, sadece ezberlenip geçilemez ancak daha çok ezbere dayalı bence
Cevap
1Cevap
Ben coğrafyanın kodları ile başladım çok güzel anlatıyor kodlama ile
Evet bende onu seviyorum ama tarihte çok yanlış yaptım ramazan hocanın 60 videoluk konu anlatımını dinleyerek not aldım uzun uzun ve yok yani asla kalem bile oynatamıyorum zeki tuğadan tekrar başladım soruları çözebilmeye başladım bi daha ramazan hoca dinlemem tövbe
Ay yok onu bende yarım bıraktım. Ahmet uğur hocaya geçtim harika o adam. Benim hocanın sadece konu ilk bittiğinde konu pekişsin diye çözdüğüm ilk kitap oluyo. Hocayı çok seviyorum ama hem az kaldı hemde videolar çok uzun duş onun videolar detaylı sanılıyordu da Ahmet hoca video süresini kısa tutup daha detaylı anlatıyor
Katılıyorum kesinlikle Allahtan önlisansa daha az biraz vakit var değerlendirebilirim diye düşünüyorum 15-17 net çıkarsam tarihten bana yetecek
Bende ön lisans ama sınırlandırılma kendini yüksek yapıcam de
Umarım yapabilirim 80-83 arası yapsam yetiyor gibi gözüküyor
Bölümün ne
Ağız ve diş sağlığı + tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik tercihimi ağız dişten kullanmayı planlıyorum ne olur ne olmaz diye güvenlik kartı da aldım
özel sektörde aşırı mobbing yaşadığım için istiyorum aslında direkt parada gözüm yok ama böyle giderse hiç çalışamayacağım
Ne için aldın guvenlik kartı kız. Birde iki bölüm okudun da sanırsam aynı anda tercih olmuyordu
Bende bu yıl mezun oldum tibbi sekreterlik
güvenlik olarak atama da olabiliyor o yüzden aldım kimlik kartı kursa gittim sınavına girdim ve evet aynı anda tercih olmuyor ama tds için atama puanları çok yükseldi o kadar yüksek alabileceğimi sanmıyorum ağız ve dişten tercih yapacağım inşallah atanırız bu yıl
Ben yeni başladım yüksek alınca paylaşıcam burada hjcgvfg
Bende çok erken değil 2 ay kala başladım bu ayın başında inşallah başarırız 4 ekim sınav 30 ekimde de açıklanacak sanırım korkarak o günü bekliyorum
Oha 30 da mııı kesin mi
bildiğim kadarıyla evet 30 ekim 2026 itibari ile açıklanması bekleniyor aralıkta da ilk atamalar olacak diyorlar ama sıkı takip etmek lazım
Bizim sınav yerleri ne zaman belli olacak bilgin var mı
Seçim de 2028 mayısta bu arada büyük ihtimalle kadrolar 2027 içerisinde açılırsa açılır gibime geliyor
Bazıları 2026 değil de 2028 de çok alım olur diyor da takmıycam artık çalışcam. Birde şeyi gördün müü ags dün yanlış açiklandı sonra tekrar sistem hesapladı
sınavdan 1 hafta önce belli olur bence lisans önümüzdeki pazar günü sınav olacak bugün paylaşıldı sınav giriş kağıtları
Evet gördüm yksde de öyle şikayetler vardı ben bu sene deneme amaçlı yksde girmiştim haklılık payı var insanların umarım kpss'de öyle olmaz bir de millete inanma rakip eliyorlar 2028 mayısta olacak seçim bir daha ki kpss bizim için 2028 ekim gibi olur seçimi çoktan geçirmiş oluruz ortada kalma ihtimalimiz var bence 2027 içerisinde alımlar çoğalabilir bu sınava önem vermeliyiz
Aynen öyle takmıyorum daha da gaza basıp çalışcammm
İnşallah başarırız Allah yardımcımız olsun
Amin başarılar rakip falan deyip iyi şeyler yazmayanların yanında bizz ghfffhgxgcv
kfjgnhjdfn rakip değiliz ya ben herkes kazansın isterim ama branşlarımız bile farklı zaten Allah bizi kimseye muhtaç etmesin sınavımızı kazanıp atanıp çalışırız yeter bize valla
Ay zaten rakip olunsa bile yardım ederim. Amin canım benim
<3
Ezbere dayalı bilmeyen asla yapamaz ve aşırı detayyy
Kesinlikle öyle
Konuyu anlarsan aklinda kalir
Konuyu anlıyorsun ama akılda kalmıyor açıkçası ezberlesen daha mantıklı kesinlikle
İlk türk devletlerinde ezberlenecek bir ton şey var ordu düzenleri osmanlı ünvanlar antlaşmalar ilkler daha ne olsun yani
Açıklama yapmayıp anca bir yorum yapıp kaçıyorsunuz bari sebebini de söyleyin yani neden yanlış başlıyorum ki
Ha o konu da haklısın ben zaten son 3 yılın tarih çıkmışlarını konuları soru soru karşılaştırmalı yazmıştım ilk soru daima ilk türk devletlerinden geliyor sonra da başka gelmiyor mesela islamiyet öncesi türk tarihinden osmanlı devleti kuruluş yükselme duraklamadan 3-4 tane geliyor gibi ama ezber yapmak mecburiyetindeyim bu demek olmuyor ki sadece ezber yapacağım soru çözümü not tekrarı genel tekrar izlemeleri de yapacağım ama ezber benim sığındığım bir liman o olmazsa kendimi çıplak gibi hissediyorum
nedenn
?
evett
üf boş yapma ya Allah aşkına özele geç diyip sapık sapık konuşuyorsunuz sanki niyetinizi bilmiyorum
kardeşimsin
Pislik
bi daha sakın bana yazma pis sapık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili gencim, sınav maratonunda bu ikileme düşmen çok doğal. KPSS Tarih ve Coğrafya tamamen kuru bir ezberden ibaret değildir. Elbette temel kavramları ve tarihleri bilmek gerekir ama asıl farkı yaratan konular arasındaki sebep sonuç ilişkilerini kavramaktır. Konu hakimiyetin sağlamsa sorunun çeldiricisini rahatça elersin. Ezber hafızadan silinebilir fakat mantığını kavradığın bilgi sana net kazandırır. Bugün ders çalışırken olayların nedenine odaklanmaya ne dersin? 📚✨🎯