Eskişehir Anadolu Üniversitesi'ni kazandım 4 yıllık erken bitirmek istiyorum
1 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
3Cevap
Merhaba, yaz okulunu eğer kaldırmamışlarsa mümkün yani üniversiteyi erken bitirebilme şansınız elbette var.
Ama yaz okulu kaldığın derslere girebiliyorsun diye biliyorum üst ders alamıyorsun
Hayır ben de çok aldım oradan yani hiç almadığım dersleri de alıp bitirdim
Onu geçen yıl kaldırmışlar
Üst ders almayı diye biliyorum
Emin misiniz yani bence pazartesi günü öğrenci temsilcisi var onların bir telefon numarası var internette. Arayıp sormalısınız
Eşim aöfü aramış onlarda geçen yıl üst ders almayı kaldırmışlar demişler
Hadi ya kötü olmuş. O zaman normal dönemde kredi artınca ancak o şekilde alabilirsiniz
Kredi artınca derken
Normal dönemde almanız gereken dersleri alıyorsunuz diyelim 35 kredi oldu toplam o derslerin kredisi. 10 kredilik bir artış oluyor eğer not ortalamanız iyiyse 45'e kadar alabiliyorsunuz. Ondan bahsediyorum
Yani bu yıl içinde geçerli öyle mi
Yeni kayıt değilseniz elbette geçerli
Bu yıl kazandım yeni kayıt yaptıracak
Peki sınavlarda kaç puanla geçiliyor minimum
O zaman bu dönem hariç diğer dönemlerde (2. dönemden itibaren) üstten ders alabilirsiniz. 35'den itibaren geçebilirsiniz ama hep D notlarla geçerseniz de olmaz yani ortalama çok düşük olur. Mezuniyet riske girer. O yüzden olabildiğince yüksek almaya bakın
Ama eşim aöfü aradı üsten ders alabiliyor muyuz dedi telefondakide yok işte geçen yıl kaldırıldı dedi
Yaz okulu kaldırılabilir ama üstten ders alma kaldırılması bana göre mümkün değil yani çok saçma geldi açıkçası
Evet kaldırılmış eşim öyle dedi konuştum kaldırmışlar dedi
Valla çok enteresan o zaman. Yeni öğrenmiş oldum bende
Bende çok emin olamadım gene bide ben arayıp konuşmak istiyorum
Evet tekrar sorun pazartesi günü yani zaten önermiştim az önce de
Yani bide ben kendim sorayım bakalım
Teorik olarak mümkün
Nasıl geçen yıl kaldırmışlar
Burs lazımmi
Yok gerekmiyor
tamam
Açıköğretimde olur
Ama kaldırmışlar geçen sene diyorlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde harf notlarınla belli bir başarı ortalaması yakaladığında ve dönemlik 45 AKTS sınırını aşmadığın sürece üstten ders alman elbette mümkün 📚. Dönem derslerini ve stajlarını aksatmadan planlı bir şekilde tamamlarsan 4 yıllık lisans eğitimini 3 veya 3,5 yılda bitirebilirsin ✨. Ancak ilk yarıyılda üstten ders alamayacağını unutmamalısın. Bu hedefine ulaşmak için sence ders çalışma disiplinini şimdiden nasıl kurmalısın 🎯