Nasıl bir çalışma yöntemi izlemeliyim? Çalıştıktan sonra hemen unutuluyor. Yanlış çalışıyorum büyük ihtimalle ya
6 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
1Cevap
Teşekkürler
Matematik de belli kalıp da soru çeşidi var sen izledikçe bir sürü soru beyin kalıpları yakalayacak izlerken mantığını düşün kavramaya çalış hayal gücünü kullanarak zihnin de
Bilgiyi Kendi Sorularınla Test Etme (Soru Üretme Yöntemi)
“Gerçek öğrenme, soru sorabildiğin an başlar.”
---
Bu Teknik Nedir?
Bir konuyu çalıştıktan sonra, onunla ilgili kendi sorularını üretmek öğrenmenin derinleşmesini sağlar. Bu sorular hem seni düşündürür hem de beynini aktif tutar.
Bu teknik, bilgiyi pasif almak yerine onu analitik parçalara ayırmanı ve tekrar yapılandırmanı sağlar.
---
Matematikte Nasıl Uygulanır?
1. Konu çalışmasını bitirdikten sonra, kendine şu tarz sorular üret:
Bu formül nereden geliyor?
Bu çözüm yolu neden işe yarıyor?
Bu problemi tersine çevirsem nasıl olurdu?
Eğer bu sayı farklı olsaydı ne değişirdi?
Bu konudan nasıl özgün bir soru yazardım?
2. Çıkardığın soruları çözmeye çalış.
Zorlanırsan çözümü araştır, bu öğrenmeyi daha kalıcı yapar.
3. Kendi yazdığın soruları biriktirip, tekrar tekrar çöz.
Böylece beynin özgün düşünme ve kalıcı öğrenme moduna girer.
---
Sadece verilen bilgiyi kabul etmek yerine, bilgiyi sorgulama ve yeniden oluşturma becerin artar.
Bu, seni sıradan öğrencilerden ayırır.
Düşünme akışın hızlanır ve zihinsel keskinlik kazanırsın.
---
Neden Mega Başarıya Götürür?
Kendi sorusunu üretebilen biri, gerçek anlamda konuyu anlamıştır.
TYT gibi sınavlarda çıkan “sentez” sorularını rahat çözersin.
ÖSYM tarzı soruların temelinde genellikle “özgün bağ kurabilen” öğrenciler başarı sağlar.
Senin yazdığın sorular, bu refleksi geliştirir.
---
Uygulama Örneği (Matematik):
Konu: Mutlak Değer
Soru: “Mutlak değer dışına nasıl çıkılır?”
Soru: “Mutlak değerin içinde köklü sayı olursa nasıl yaklaşırım?”
Soru: “Bu konudan grafik sorusu yazabilir miyim?”
Kendi oluşturduğun soru:
“|2x − 5 = 3x − 2 çözümünde mutlak değeri kaldırınca hangi durumlar ortaya çıkar?”
---
Bu teknik, öğrenmeyi içselleştirmeni, bilgiyi üretim merkezine dönüştürmeni sağlar.
Not: ne kadar analiz eden ve neden sorusunu soran biriysen o kadar daha etkili olur
Kpss için mi ya? Çalışıyorsan çok iyi ben yüzüne bile bakmak istemiyorum.
Evet kpss için ama matematik olmuyor ya. Ben hırs yaptım kazanmak için sırf bu yüzden işi bile bıraktım. Bende yüzüne bile bakmak istemiyorum ama mecbur, birde bu sıcaklarda iyice çekilmemeye başladı
Lisans önlisans? Azim etmeniz çok güzel . Doğru çalışma yöntemini bilsem paylaşmak isterdim ama mantığıma oturtmadigim herşeyi silebiliyorum bu yüzden matematik daha kolay geliyor
Önlisans. Desteğin için teşekkürler. Valla keşke mantığını anlatabilseydin iyi olurdu. Video falan da izliyorum ama o sıra anlasamda farklı tip sorulardı geldiği zaman patlatıyor hep. Benim de tarih ve coğrafyam iyidir. En kötü 40 net çıkarıyorum
Rakibim olarak şimdiden kazanmanı kutluyorum djdjdj40 net nedir. Liseyi sayısal olarak okudum yabancı gelmiyor sanırım. Şimdi pek hatırlamasamda biraz üzerine durmayla halledilirgibi geliyor sanırım test çözmen lazım seninde pekiştirmek adına 🙄
Hahahah sadece onları yapmakla atansaydık ne var ona.. Daha matematik var, Türkçeyi bir şekilde hallediyorum ama matematikten yapamayınca puan düşüyor. Bende seni tebrik ediyorum sayısalı sağlam olan insanlar zeki oluyorlar. Bende sözelci olarak sende ışık görüyorum umarım birlikte kazanırız. Sana sormadım ama senin nedir? Lisans mı?
Lisans olsam rakip mi olurdukk sözelciiii jdjjddj önlisans bende.
Teşekkür ederim görüşün için onure oldum🤭 Matematik gerçekten sıkıntılı bir durum Antremanlarla matematik kitabını çözdün mü hiç ?
Lisans olanlarda rakip değil mi? 😅 En azından ben öyle görüyorum😅
Evet antrenmanlarla matematik 1 ve 2yi bitirdim, temeli attım sayılır. Ama kavrayamadık işte 😏
Kulvarlarımız bir değil ama sen öyle görüyorsan idare edebiliriz 😃 1 i 3 kez 2 yi iki kez bitirdim .. 3 ve 4 e yetisemedikk maalesef. Yeniden çözmek istiyorum sanada bilmiyorsan önermek amaclı demistimm
Eklesem sakıncası var mı?
Kimseyle ek leşmiyorum amaaa yaza rsann güzel sohbet edebilirizzzz
Uygulama üzerinden demiştim zaten başka nerden yazacağım 🙃
Sohbetin güzel ve sardı o yüzden
Ezbermi bu tabi Unutursun. devamlı soru çözmen gerek aynı konunun farklı tiplerinden.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba sevgili gencim! 🌟 Matematikte unutmak çok normal bir durum çünkü ezberlemeye çalışıyorsun. 🧠 Matematik ezberlenmez bol bol soru çözerek mantığı kavranır. 📐 Yanlış soru çıkınca hemen pes etme üzerine git ve çözümlerini öğren. 💡 Yanlış yaptıkça doğru yolu bulacaksın. 📝 Düzenli tekrarlar yap ve bol soru tipi gör. ✨ Sabırla ilerle geleceğindeki harika hedeflerine adım adım yaklaşacaksın! 🚀 Yolun açık olsun! 🎓